Cekbolat Patah Tangan


Weh-weh.. sape patah tangan ? aku ke kau?
V

V

V

dah tentu-tentu lah kamu si Bolat wehhh.. 3 kali patah tangan.. perghhh..
naseb oh naseb..

apekah perasaan cekbolat? senang hati la jawabnya.. hikhik =,="

semua berlaku kat satu tempat-negeri-tercinta yang paling cantik and bersih iaitu
LABUAN

yeahh.. dulu stay sane.. pongg ~

1st patah tangan mase mula-mula pindah.. time tuh tak masuk rumah lagi.. duduk kat Mes Tentera..
tak silap cekbolat nama tempat Markas Garison..
baru dua hari sampai kat negeri kecil tu dah patah tangan.. pagi tu cekbolat jalan-jalan ambil angin..
ade seorang uncle ni die tengah pakai kasut kat tangga.. cekbolat pon pi lah kat tangga tuh.. tangga tuh tak de la tinggi pun.. 3kali pijak sampai lah kan.. tangga tuh takde handle.. maybe cekbolat tak dapat imbang gedebukkkk ! hambek kaw.. 

kali kedua pula.. masa tuh cekbolat umur 6tahun.. petang.. kat padang Golf..
tengah minum petang sambil teman babah ngan mama main Golf.. cekbolat tengah sodap
melahap sandwich buatan abang hensem (pekerja) mase tuh cekbolat sorang tengah merasai sendwich tuh...
si abang tuh tengah kutip bola Golf.. takde yang meneman lah kan.. tambah pulak duduk kat meja kayu n kerusinye takde tempat sandar belakang.. kaki cekbolat mane sampai bawah pun.. ntah cam mane jatuh ke belakang gedebukkk ! macam buah tembikai susu yang comel jatuh.. babah ngn mama tengah gelak-gelak main terus terpa kat cekbolat .. yang babah pulek buat bunyi siren Ambulance.. dem =,="

kali ke 3 pulek .. kat Tadika.. haha.. memang takley belahhhh ! sebab mase tuh time rehat.. 
cekbolat main yang panjat-panjat ape name tah yang macam MONYET tuh.. dah tak sedor diri ni BOLAT.. nak jugak gayut-gayut macam orang lain tergantung macam monyet.. 
satu hayunan melepasi..
dua hayunan melepasi..
tiga hayunan melepasi..
keempat..... gudobokkkkk !

uwaaaaaaaaa.. ! cikguu aku sakit bha ~ (sabahkian)

time tuh babah cekbolat outstation.. terpaksa balik sekarang tuh jugak..
sedih jugak lah yang datang ambil cekbolat kat tadika time tuh hanya driver babah -_-"

nahh.. 3kali kot cekbolat patah tangan.. sekarang tangan cekbolat ni bengkok a.k.a cengkoii..
macam Cheffwan.. *babahlacakap

kesian kat doktor.. pekak telinga dengar cekbolat jerit-jerit..
cekbolat suka bau mase nak simen.. haha.. n tak suke time nak bukak simen..
sebab pkai mesin gergaji yg macam ptong pkok tuh =,="

------------------------------------------

review Sekolah Pekan 1.Labuan





teringat dulu tunggu mama kat depan nih.. mama lambat ambil *konon-konon
padahal jam rosak.. menangis gila-gila.. haha
#anakmanja




nota-minta-kaki : korang penah ke? korang tak pernah 3kali berturut-turut ??
tangan kiri..

17 comments:

  1. okeh,
    kalau pocket nampak wanita yang bertangan kiri bengkok ditiga tempat tu, pocket tahu lah....

    'itu kamu!' ala ala lagu estrange :D

    ReplyDelete
  2. Dasyat kamu ni..haha..aku belum pnah patah lg,tpi radius head siku dislocate tu slalu sngat..haha

    ReplyDelete
  3. sekatak ini gua blom pernah lagi.
    tp masa gua berumur 5 tahun dulu,mom gua ckp mata gua hamper buta sebab gua kecik2 main garpu then tercucuk mata.

    ReplyDelete
  4. buaih aih bolat ni smpai 3kali kott -,-

    ReplyDelete
  5. biar patah, jgn dislocate~
    sbb waktu muda2, patah, kalsium masih boleh diserap cepat, dan kadar pemulihan badan masih bagus.

    tapi klu dislocate, nak bedah kasi elok, ya ampunnn... ~

    http://fahmimahat.blogspot.com/2011/12/bila-perasaan-tepu.html

    ReplyDelete
  6. pergh...
    terbaik woo...
    saye pernah patah ribcage je..
    merana..

    ReplyDelete
  7. alaa.. laa... keciannye kat adik kita ni... sabor je la... mujur tak dipotongnye tangan tu..

    ReplyDelete
  8. kite tak pernah patah tangan ^__^

    ReplyDelete
  9. kahkahkahkah kesian . nakal sgt . tak boleh duduk diam betul dia ni kan .
    yang kali ke-2 , rasa comel pulak . haha.
    lepas ni jaga diri tau :))

    ReplyDelete
  10. biar patah tulang asal jangan patah hati? haha

    memang dahsyat dah....3x dah patah?
    tak patot..

    ReplyDelete
  11. x penah patah tangan. patahkan pokok orang ada lah.

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah belum pernah lagi patah tangan. :)

    kesian ko yek cikbolat. :)

    ReplyDelete
  13. huishhh..huhu

    xpernah lagi..kesiannya cik bolat...

    ReplyDelete
  14. seram nie, selalu patah2..haha

    ReplyDelete
  15. ganas la budak ni..hahha


    jom singgah cik :)

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D