Motor Pertama Cekbolat !

wakakaaka.. macam poyo jer punye tajuk entry.. motor pertama konon-konon la kan..mesti korang hengat babah cekbolat beli motor lettew.. *yeke?* kalau ye Aamiinn.. mintak-mintak makbul.. sedang mengharap motor lah kankan.. hihi~ dem ! dah mule merapu..#abaikan

ini bukan minah bangla yer.. adk cekbolat hitam meletung.. -sekian-

Yeah ! itu motor pertama cekbolat belajar naik motor dulu.. still alive ! mula-mula belajar mase form 2.. ekeke.. gila motor sanggup bawak the motor buruks ini ronda satu kampung dengan gear 2 yang tidak ditukar-tukar... heheh *still ingat*  we called it Hondas Bolat and it is belongs to my lovely Granda.. ^_^
motor ni ringan tau.. and tokwan cekbolat bawak pi bendang(sawah) sangkut cangkul tepi tuh.. heeheh.. so comot !

Hari ni.. adik cekbolat belajar naik motor.. and ini la motor pertama dia jugak..turun-menurun eh? whtever la..  janji lepas ni adik cekbolat dah tak kacau cekbolat ajak pi kedai =,=" #anoyying ! but mase pestime cekbolat dulu hampir-hampir langgar pokok belimbing rumah tokwan ==" heheh..
dan perangai gediks minah ni nak beronda naik motor sudah menjadi-jadi.. oh God ! mcm mane la cekbolat nak control.. klau babah and mama ade kat rumah selalu tak la pe la jugak.. tokwan duk rumah sebelah pun tak kan perasan.. oh Adik ! pless.. jgn buat hal..



tgah ready nak rembat moto ni lah =,="

hohoho.. dah lame cekbolat tak naik.. malu ler pulak rasenye.. tapi motor ni dah banyak budinye.. cekbolat rempit jauh wooo ngn moto ni dulu.. hahahah..  penah sekali tuh naik malam.. takde lampu.. nyaris-nyaris masuk longkang.. and time tu moto laju giler.. naseb cekbolat pndai handle.. kalau tak terjun dlm longkang bsor tuh sorg2 ..malam lak tuh.. tapi yang pelik.. cekbolat pulas minyak laju gak.. tak break langsung trus jlan buat dek.. hm.. ingt balik mmg pecah perut gelak =D

nota-minta-kaki : saye cekap handle ! yeayyy.. 

25 comments:

  1. bawak dgan gear 2 je?
    hahahaha :P

    ReplyDelete
  2. haha..gear 2 x tukar2..
    ade lg eh moto ni? tahan moto ni..
    ayah aku de moto ni jgk dulu tp da jual da..

    ReplyDelete
  3. untunglah . kite takde lesen lagi la . haha

    ReplyDelete
  4. err.. classic tu,
    pocket nak beli buleh?
    nak wat motor berhias :D

    ReplyDelete
  5. haha.. mujur x jatuh dlam longkang tu.. kalau tidak, jenazah la jadinya.. bawa motor lg best dari kereta.. cayalah..

    ReplyDelete
  6. Adakah cek bolat juga seekor rempit yg berjaya?? guwa musykil nih.
    Btw, guwa datang sini balas kunjungan cek bolat.
    Huhu~
    :D

    ReplyDelete
  7. motor nia ade 3 gear je kn ?
    nia msa blja motor dlu darjah 6. smpai langgar pasu bunga umi :)

    ReplyDelete
  8. fisrt time Lala blajar moto, terpulas minyak, cam kilat moto tu bergerak, ckit lagi nak langgor kucing, hahaha

    ReplyDelete
  9. kahkahkahkah sama la kita . ni la motor pertama yang dila bawak . awesome :)) tapi dah takdoo .

    ReplyDelete
  10. wah wah .. nak belajar laa naek motor .. takot termasuk longkang pulakk . :)

    ReplyDelete
  11. hehehe..bestnya motor nie..sm ada gak dulu..tapi dh terbakar sebab laju sgt..hehe

    ReplyDelete
  12. mcm moto atuk sedara ira..hehe ;p

    byk jasa tu..Ira blajar naik moto pon motor buruk gak..keke tp still blh guna..honda apa tah...tp xamik lesen..just blaja je..blk kg nenek bw la..:)

    ReplyDelete
  13. 1st time iz naik moto kena kejar ngn anjng..hahaha

    ReplyDelete
  14. Sungguh bejasa ituu motor ehehehe kite nie je yang masih tak pandai2 naik motorr huhu

    ReplyDelete
  15. perghhh.. awek rempit jugak ke...

    ReplyDelete
  16. hahaha...ader value tersendiri motor tu.. Motor pertama hencik johan dah tersadai jadik besi buruk dah..haha

    ReplyDelete
  17. bolat kena belajar pndai2 dl br dpt motor baru..kekekkee

    ReplyDelete
  18. sama motor ... lah dengan kite...warna pun sama

    ReplyDelete
  19. Ingatkan kau atas moto tu..haha

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D