Nenek ! I LOve You..

Hye kamu yang cekbolat sayang ! bangga tak aku syg korang? "takpun" perghh.. sentappp ibuu ! rindu tak? tak? okbai c(: heheheh.. <-- bye la sgt kankan.. kehkehkeh..sila lempang skrag !!!

cekbolat dah tak boleh membesarkan diri.. meniarap lama-lama dpan lappy ni blogwalking smpai lebam.. cehhhh.. penatt woo.. eleh macam la keje angkat berat.. keje naik berat bdan ade la kan ^_^"
Oh ya.. hari ni cekbolat pegi sekolah taw! skolah MEMANDU.. heheheh..nnt nak ajak abam Tommy Pocket dating,bolat trun Penang nt taw sanggupp woo.. romantik tak? .. cececeh puihh!

banyak hari cekbolat bermastautin di rumah nenek cekbolat.. jadi babysitter taw.. hehehe..pdahal rumah sebelah je pun -_-" ..nenek cekbolat yg comel tuh jatuh sakit dah.. dah tak boleh berjalan sndri,nak brgerak pun dah susah.. die bukan strok.. or apa2.. start dri tgn die bengkak-bgkak smpai ke kaki.. bahu sakit2.. sampai cm tuh.. sakit lain takde.. T_____T"

nak berjln ke blik air.. cekbolat papah.. mndy pun cekbolat mndykan.. mkn pun suap.. stkat ni nnek still bleh "uh-uh" sendiri.. tu pun tak kuat nak buat sndri.. boleh gagah la kan.. hari-hari berikutnye? apa akan jadi? hmm.. cekbolat tak boleh byangkan smpai mcam tu.. harap-harap nenek cepat pulih ! kesian kat nenek..semua brlaku sekelip mata.. sinilah permulaan cabaran cekbolat..

tokwan dah usaha macam-macam cara nak ubati nenek,habis beribu-riban.. tapi tak lega juga.. cekbolat kagum dengan tokwan.. tetap ada dgn nenek susah dan senang,kalau kita? "ahh die ni nyusahkan! tinggalkan ajeee"betul tak? tokwan sanggup lakukan apa saja buat nenek.. takpernah cekbolat tengok tokwan ngan nenek bergaduh.. solat pun jemaah sekali,makan sekali,ptg2 siram pkok same2,baja same2.. naek moto pun sweett jee.. nenek mngiring kat sbelah.. ceceh.. mcm orang tgah brcinta.. haha... hmm.. sjak tok sakit teruk ni.. tokwan selalu ada tepi nenek.. semalam lpas solat mgrib ngn tokwan.. tokwan mngis lepas usai solat.. cekbolat pun sedih gak la..
tokwan and nenek contoh trbaik bgi cekbolat "cinta selepas kahwin" hebat tokwan !!
yeahhh.. jom beli eskem tokwan?? kehkehkeh.. selalu ajak tokwan makan eskem.. heee peacee V


cekbolat bukan nak mengeluh.. but cekbolat harap sangat dikurniakan kesabaran yang tinggi nak hadapi semua ni.. nak jaga orang tua bukan senang.. lagi susah dari jaga baby..dah terlantar sakit ni mcam-macam karenah dari nenek..tetambah mulut nenek cekbolat ni buleh tahan jugak pedasnye.. takut cekbolat hilang sabar.. itu yang cekbolat takutt sangat.. cekbolat sayang nenek.. >_<
macam mana la kita dihari tua nanti? -_-"


nota-minta-kaki : Maaf taw klau2 tak terjah blog kamu semua balik.. cekbolat terjah yang mane sempat je dulu..sory syang >_<  tengs sudi dtang ke blog cekbolat btw.. i Love you so much!!

12 comments:

  1. neh adalah antara anak yg btul2 menjadi . good gurl . neneysitter dh 2 . hehe . truskan usaha murni anda tlong nenek anda ea . hee

    ReplyDelete
  2. semoga nenek kamu cepat sembuh . amin :)

    ReplyDelete
  3. hmm..cik plak yg trharu bace entry cikbolat..-_-

    ReplyDelete
  4. tenx still sempat terjah blog kite.. huhu

    ReplyDelete
  5. Bagusnya tlg jga nenek.. Ni MD sakit ni tamau jaga ka???

    ReplyDelete
  6. sabar yer.. kita jaga selagi mampu.. kadang2 mungkin hati akan mengeluh penat.. kita fikirkan balasan di Allah di Sana yer..

    Semoga Tabah cik Boolat & Semoga Nenek cepat sembuh!

    ReplyDelete
  7. semoga nenek cik bolat cepat sembuh. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  8. cikbolat..
    jaga nenek elok2 eh?
    moga cikbolat2 sentiase diberkati..:)

    ReplyDelete
  9. harap2 nenek pkwe eiyaa ni cepat sembuh , huu =(

    ReplyDelete
  10. ssemoge nenek cekbolat semakin sembuh nnt. syukurlah nenek cekboolat ade tokwan di sisi kan :)

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D