Tutorial | Pop-up Window Coment and Comment Moderation

Blogwalking-blogwalking ! tinggalkan jejak di henpon canggih belekbeliey brand Cbox or shoutbox anda..
eh cm tu ke? hm.. tak syiok la kan.. "done follow awak,follow me back keyh" ayat tu dah sinonim dengan cbox comel AngryBird cekbolat.. macam nak pi sepak laju-laju muka AngryBird inesen cekbolat tuh -_-"
mesti die boring kan? alah takpe.. bulan depan cekbolat belanja awak dedak..

meriah kan kalau ada komen? mesti senyum sampai telinga.. sebab masih ada orang yang sudi baca entry bongok kita kan? hahaa *sedia ditampar* cekbolat suka membaca blog korang.. selalu online jer bukak blog dulu.. belek dashboard.. terjah dulu entry baru korang.. weee ^^ lepas tuh baru tengok komen-komen yang korang selalu hentam cekbolat tu -_-"

Cekbolat rase tak syiokk kalau komen tu tak perlu diapprove.. bkn apa.. cekbolat suka stalker blog korang and entry dulu-dulu.. macam mane kalau cekbolat komen entry korang yang dulu? korang tak tahu kan?
kesian korang.. cekbolat dah hentam macam-macam tapi korang tak tahu ! wahahahaha.. padan muka *kejam* habis tuh nak buat cane ni? jangan risau.. cekbolat buat tutor.. eh? =P

korang buka jer dashborad keluar gitu.. so korang la orang first yang tgok komen..

Dashborad > setting > comment..

pastu tick always.. jumpa? pastu save lah..

oh ya.. lagi satu.. pasal pop-up wndow coment mcm cekbolat.. senang kan? tak payah nk buang masa tunggu  reload blog korang tu banyak-banyak kali..

mcam tadi jugak.. dashboard > setting > comment > coment from placement >tick pop up wndow..
pastu save la.. better save sekali dengan yang tadi.. 

Oh lagi satu.. jangan lupa letak

bahagian atas-atas.. kuciwa gila kalau letak bawah-bawah sangat.. sebab tak nampak muka comel kami sbagai follower.. kalau blog yang tak der widget follower.. cekbolat tekan pangkah je selalu.. 
walaupon rajin mengomen kat sini.. sory to say.. sbb kalau awak update entry tak naik kat dashboard saya!
lebih selamat letak widget follower..

nota-minta-kaki : terserah la nak buat ke tidak.. ^_^ ini nasihat penambahbaikan.. sekian.. entry ni bertempek.. setelah dihujani anon-anon 'haters' cekbolat.. erghh.. time kasih ats komen 'pedas' awak.. im out !!

Entry Hari ni


Jumpa lagi nanti kalau panjang umur.. Asslamualaikum.. BYE

19 comments:

  1. leh wat tuto nih hehe ...


    farhana tag ibu join giveaway..nak join x.. ni link http://farhanaisazwa.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-aimi.html

    ReplyDelete
  2. pop-up window mmudhkan org nak komen..nice entry :)

    ReplyDelete
  3. p/s: baru nak letak cik bolat. Hehe. jangan merajuk ye yang..terlepas pandang :)

    ReplyDelete
  4. nice info cekbolat ^^

    kirim salam kat agrybird!
    haha

    ReplyDelete
  5. ha bgus cikbolat!sume newbie patot tau n buat ni..pnat kite nk komen dieorng kan?huhu

    ReplyDelete
  6. Haaa. Bagus. tapi malas nak guna Comment Moderation tuh. hekhek.. Sebab suka lah bila komen terus nampak komen kita tuh.

    ReplyDelete
  7. heee..akk pnya blog smuanya menepati syarat cik bolat ;p

    ReplyDelete
  8. suka tutor ni :). Kadang-kadang agak suprise jugak bila tau banyak komen nak kena approve kan? :P Hee... Rugi sapa tak ikut cakap cik bolat ni :)

    ReplyDelete
  9. betol.. button folower tu kne letak ats..

    ReplyDelete
  10. hihi , follower kita mmg ltk kat ats , hihih .

    ReplyDelete
  11. eh sume tu kita dah buat. hik hik *sila sepak aku sekarang.

    muahahax nice tuto yaw :D

    ReplyDelete
  12. nice2...
    sma ngan sy pki comment moderation sbb tuh yg awal2 sekli tgk hehe bukak je dashboard ada komen happy terlebih :)

    ReplyDelete
  13. all the blog's tutorials are so useful for us, including these!

    ReplyDelete
  14. heheh... betul tu adik bolatku cayang. akak awl2 dulu x tau, so comment mmg terus masuk je. pastu jadi x syiok plak. bila org comment x tau die ade comment. kene check tiap entry tgk ade comment ke tak. bila dh tau cmne nak buat, terus tukar. huhuu

    ReplyDelete
  15. amboi..jadik cikgu naa hang bolat...hahaha

    ReplyDelete
  16. Oww..,spam link n3 ni kat blog yg anoying best gak neh..hehe

    ReplyDelete
  17. yeahhhhhhhh dah lama buat . hihi . bagus syg buat menatang ni . muah sikit :)

    ReplyDelete
  18. da buat dah... nnt tgk ok ke tak k

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D