Nenek ! I LOve You..

Hye kamu yang cekbolat sayang ! bangga tak aku syg korang? "takpun" perghh.. sentappp ibuu ! rindu tak? tak? okbai c(: heheheh.. <-- bye la sgt kankan.. kehkehkeh..sila lempang skrag !!!

cekbolat dah tak boleh membesarkan diri.. meniarap lama-lama dpan lappy ni blogwalking smpai lebam.. cehhhh.. penatt woo.. eleh macam la keje angkat berat.. keje naik berat bdan ade la kan ^_^"
Oh ya.. hari ni cekbolat pegi sekolah taw! skolah MEMANDU.. heheheh..nnt nak ajak abam Tommy Pocket dating,bolat trun Penang nt taw sanggupp woo.. romantik tak? .. cececeh puihh!

banyak hari cekbolat bermastautin di rumah nenek cekbolat.. jadi babysitter taw.. hehehe..pdahal rumah sebelah je pun -_-" ..nenek cekbolat yg comel tuh jatuh sakit dah.. dah tak boleh berjalan sndri,nak brgerak pun dah susah.. die bukan strok.. or apa2.. start dri tgn die bengkak-bgkak smpai ke kaki.. bahu sakit2.. sampai cm tuh.. sakit lain takde.. T_____T"

nak berjln ke blik air.. cekbolat papah.. mndy pun cekbolat mndykan.. mkn pun suap.. stkat ni nnek still bleh "uh-uh" sendiri.. tu pun tak kuat nak buat sndri.. boleh gagah la kan.. hari-hari berikutnye? apa akan jadi? hmm.. cekbolat tak boleh byangkan smpai mcam tu.. harap-harap nenek cepat pulih ! kesian kat nenek..semua brlaku sekelip mata.. sinilah permulaan cabaran cekbolat..

tokwan dah usaha macam-macam cara nak ubati nenek,habis beribu-riban.. tapi tak lega juga.. cekbolat kagum dengan tokwan.. tetap ada dgn nenek susah dan senang,kalau kita? "ahh die ni nyusahkan! tinggalkan ajeee"betul tak? tokwan sanggup lakukan apa saja buat nenek.. takpernah cekbolat tengok tokwan ngan nenek bergaduh.. solat pun jemaah sekali,makan sekali,ptg2 siram pkok same2,baja same2.. naek moto pun sweett jee.. nenek mngiring kat sbelah.. ceceh.. mcm orang tgah brcinta.. haha... hmm.. sjak tok sakit teruk ni.. tokwan selalu ada tepi nenek.. semalam lpas solat mgrib ngn tokwan.. tokwan mngis lepas usai solat.. cekbolat pun sedih gak la..
tokwan and nenek contoh trbaik bgi cekbolat "cinta selepas kahwin" hebat tokwan !!
yeahhh.. jom beli eskem tokwan?? kehkehkeh.. selalu ajak tokwan makan eskem.. heee peacee V


cekbolat bukan nak mengeluh.. but cekbolat harap sangat dikurniakan kesabaran yang tinggi nak hadapi semua ni.. nak jaga orang tua bukan senang.. lagi susah dari jaga baby..dah terlantar sakit ni mcam-macam karenah dari nenek..tetambah mulut nenek cekbolat ni buleh tahan jugak pedasnye.. takut cekbolat hilang sabar.. itu yang cekbolat takutt sangat.. cekbolat sayang nenek.. >_<
macam mana la kita dihari tua nanti? -_-"


nota-minta-kaki : Maaf taw klau2 tak terjah blog kamu semua balik.. cekbolat terjah yang mane sempat je dulu..sory syang >_<  tengs sudi dtang ke blog cekbolat btw.. i Love you so much!!

#Wordless Wednesday






Anda rasa anda comel?






sila scroll ke bawah..


















lagi.. dan lagii..














tak comel pun ! perasan gila wehh.. kahkahkah <-- sila lempang sekarang!










.sory.. takde kne mngene pun ngn comel tuh.. wekwek ~,~

AngryBirdkuuu ! 

Sila jeles ! boleh gitu? kehkehkeh..takpun! buekkkkkkk

Muke minta pnyepak laju-laju !!

nota-minta-kaki : hari ni sekolah !!! sekolah?? oh.. sekolah memanduu -_-"



Cekbolat | Celita Abang dot..dot..dot

Erkk? si bongok mane ni?

korang tenung baik-baik keyword yang cekbolat bulatkan.. adakah ia tentang Masturbate? tenung baik-baik.. dan fikirkan.. sepanjang korg menempek kat blog cekbolat ni ada tak entry lucah-lucas? kehkehkeh.. bak kata kat Dila Saddam "Woi.. jadah apa ni? hahaa" kalau dulu search keywords Harga Lateks kat Kedah.. ni psal masturbate pulak.. ~,~"  *sigh* CELITA ABANG MASTURBASI ? mastercheff pun takde kat sini bang oii..

Senarai Entry yang agak lucah la kan.. pdhal tak pun.. kahkahkah..

- OMG that BOY hehe.. yang ni korg tgok la sndiri..
-Cekbolat Mimpi Basah.. Oh ini gimik ! mimpi basah ke? errr..
-Cekbolat Tukang Urut.. Woi.. aku mngurut sakit.. bukan urut ^&^$^%#!!!
-Laki Hensem tapi.. dot..dot.. cekidautt sendiri..
-Gaya Seksi Bagi Lelaki.. pewwitt.. 
-Kisah Pak Pandir Moden Terlampau.. yang ni tak snggup nak tgok ! 
-Aku Dicabul.. err.. -____- cekidaut sndiri..

Eh? bile dah snarai balik.. mcm ada yang tak kene.. normalkah cekbolat ? hewhewhew apa bende la cekbolat ni.. hee. latak tajuk agak menghairahkan dada berOmbak-Rindu plak kan.. korg tau ape itu Masturbate??nak tau tonyoh SINI.. malas nak terangkan kang kene ban plak.. tak psal-psal.. weh.. agak-agak la.. cekbolat ni bakal ibu 5tahun akan datang *InsyaAllah* bukan ibu Ayam .. cekbolat pun tak tau apa itu "Masturbate" yang korg dok syok sgt.. puih -_-


gambor ape ni woii !

Teknologi canggih jadi gini pulok.. woi.. kalau ye pun tak yah cari lam blog minah kampong ni.. kat tempat lain banyak.. kalau kau taktau Inbox aku.. cekbolat bgitahu lman web apa nak kau layan.. errr?? ni bukan aku tulis weh di HACK tetibe.. kahkahkah .. dah la.. takyah kau mengarut panjang-panjang cekbolat hoi.. entry-entry lepas yang tajuk agak berombak tu.. ada maksud disebalik tajuk.. hishhh.. 

nota-minta-kaki : Aku tak buat keje cenggini.. pelis la..pelis lah.. "(>>>____<<<)"
cer korang explain.. apa sebenarnye nih !! cekbolat nak tahu gak.. kehkehkeh..


Tutorial | Pop-up Window Coment and Comment Moderation

Blogwalking-blogwalking ! tinggalkan jejak di henpon canggih belekbeliey brand Cbox or shoutbox anda..
eh cm tu ke? hm.. tak syiok la kan.. "done follow awak,follow me back keyh" ayat tu dah sinonim dengan cbox comel AngryBird cekbolat.. macam nak pi sepak laju-laju muka AngryBird inesen cekbolat tuh -_-"
mesti die boring kan? alah takpe.. bulan depan cekbolat belanja awak dedak..

meriah kan kalau ada komen? mesti senyum sampai telinga.. sebab masih ada orang yang sudi baca entry bongok kita kan? hahaa *sedia ditampar* cekbolat suka membaca blog korang.. selalu online jer bukak blog dulu.. belek dashboard.. terjah dulu entry baru korang.. weee ^^ lepas tuh baru tengok komen-komen yang korang selalu hentam cekbolat tu -_-"

Cekbolat rase tak syiokk kalau komen tu tak perlu diapprove.. bkn apa.. cekbolat suka stalker blog korang and entry dulu-dulu.. macam mane kalau cekbolat komen entry korang yang dulu? korang tak tahu kan?
kesian korang.. cekbolat dah hentam macam-macam tapi korang tak tahu ! wahahahaha.. padan muka *kejam* habis tuh nak buat cane ni? jangan risau.. cekbolat buat tutor.. eh? =P

korang buka jer dashborad keluar gitu.. so korang la orang first yang tgok komen..

Dashborad > setting > comment..

pastu tick always.. jumpa? pastu save lah..

oh ya.. lagi satu.. pasal pop-up wndow coment mcm cekbolat.. senang kan? tak payah nk buang masa tunggu  reload blog korang tu banyak-banyak kali..

mcam tadi jugak.. dashboard > setting > comment > coment from placement >tick pop up wndow..
pastu save la.. better save sekali dengan yang tadi.. 

Oh lagi satu.. jangan lupa letak

bahagian atas-atas.. kuciwa gila kalau letak bawah-bawah sangat.. sebab tak nampak muka comel kami sbagai follower.. kalau blog yang tak der widget follower.. cekbolat tekan pangkah je selalu.. 
walaupon rajin mengomen kat sini.. sory to say.. sbb kalau awak update entry tak naik kat dashboard saya!
lebih selamat letak widget follower..

nota-minta-kaki : terserah la nak buat ke tidak.. ^_^ ini nasihat penambahbaikan.. sekian.. entry ni bertempek.. setelah dihujani anon-anon 'haters' cekbolat.. erghh.. time kasih ats komen 'pedas' awak.. im out !!

Entry Hari ni


Jumpa lagi nanti kalau panjang umur.. Asslamualaikum.. BYE

#wordless Wednesday | 17tahun Yang Dulu


Amy Maizura Amer


nota-minta-kaki : comel tak cekbolat ? hikhik..

Tutorial fasial : Memakai Pupur Biologi

Hyeee anak ibuuu.. muahhh.. buat ape tuh? amboi.. mengancam betul duduk atas krusi tuh.. tak yah la nk tonggek sangat kang jatuh -_-".. haih.. awal-awal dah berleter la kan ibu nih. hekhek..



Cekbolat nk tutorial plak.. heheh.. pasal PUPUR.. u know PUPUR? MASK.. tahu? okay bagus.. korang memang tak paham bahasa Melayu.. tapi GOOD dlm b.Inggeris.. ni mesti hasil didikan Tommy Pocket ^^..

kat salun cekbolat pakai Mask Tanah Liat.. seperti Magnesium Karbonat, Fuller's Earth,Kalamin,, haa.. kat kedai ade jual ker? ouh no.. tak dijual macam tuh.. so cekbolat nak bagi dalam bentuk BIOLOGI.. paham? seperti telur,timun,oat.. heheh..

Kulit NorMal

  • 1 sudu Oat..
  • 1 bahagian Wheatgerm (gandum)
  • 1 bahagian betik
  • 2 bahagian susu segar
bahagian? mesti korang tak faham kan.. okeh.. korang hambek mangkuk kecil.. korang isi la dalm tuh.. bajetkan semua cukup2 dengan muka korang.. faham? campur.. dan sebatikan.. cewahhh..dah macam cheff..

Kulit kering 

  • 1 sudu susu tepung
  • 1 sudu wheatgrem (gandum)
  • 1 bahagian kuning telur
  • beberapa titik minyak zaitun
Sama macam tadi.. bajet dalam mangkuk kecil.. campurkan.. dan sebatikan..

Kulit Berminyak

  • 1 bahagian tomato
  • 1bahagian oat
  • 1/10 bahgian Yis(yeast)
  • 1 bahagian witch hazel @ digantikan dgn air bunga ros..
Sama macam tadi.. bajet dalam mangkuk kecil.. campurkan.. dan sebatikan..

macam mane nak bubuh mask ni? ape lagi tempek la kat muke korang.. ekekeke..



start dari dagu --> kemudian ke pipi-->> ke hidung-->>last ke dahi.. *bwah mata jangan korang bedal sapu plak kan =D


Oh ya.. kalau korang beli yang sudah siap cuma suruh bancuh.. bancuh je.. and sapu ikut step..

Amcam okay tak? mesti tak kan? err.. cekbolat just sampai kan ape yang cekbolat belajar.. heheh..suke-suke jer.. kat rumah sekarang cekbolat buat parttime buat fasial kat jiran-jiran,mama,sedara.. heheh.. ade la skit kan duit poket lepas top-up fhone walaupon hFhone kekadang hilang =,="

Oh ya lagi.. ni untuk lelaki pun buley pakai.. kalau kulit berminyak korang buley tambah dengan titis air limau sikit.. ^_^" and pupur biologi kat atas ni cekbolat ambil asas dari Rawatan khas Muka guna Mesin.. tapi buley pakai jugak.. sbb biologi..cume just takde rawatan pakai Mesin Sedut vakum ke, Desinkrustasi,or Iontoferesis.. Rawatan paling best Rawatan IontoForesis sebab masukkan larut vitamin dalam kulit.. tapi bukan cucuk botox !

culik google.. tak sangka ada jugak ^^

nota-minta-kaki : Muah-muah-muah anak ibu,, ibu dating dulu ^_^

Segmen | 5 Blog Lelaki Pilihan cekbolat By Lyssa Faizureen

Eh? cekbolat join segmen lah.. hohoho.. jarang kankan.. ntah hari ni rajin plak.. jom cekidaoutt 
eklan gosok gigi nih..
.
.
.
.
.


poinggg !.. hah melekat pun.. banner cik Lyssa ni.. kihkihkih..

amboi.. asal lelaki je cepat jer tempek kan cekbolat ni.. muahahaha.. nak joing? klik banner..
segmen ni 3jam jer.. Blog lelaki yang cekbolat suke stalker diam-diam mahupun terang2.. hikhik.. cekbolat cebok dari bloglist " Abang Blogger Cekbolat" kat tepi ni ---->>
kalau korg perasan la kan ^_^

5 Blog Lelaki yang Cekbolat Tabik Spring selaras dengan Kening & sebab cekbolat Tabik !

1 . Tommy Pocket = sbb die husbeng cekbolat c(:
 blog abg pocket BEST !

2 . Selendang Merah = skandal mati-mati ngan cekbolat.. 
suke bace kisah skandal =P

3 . Moon Keyz = abg cekbolat yg paling hnsem ^_^ 
blognye santai penuh ngn nasihat

4 . Encik Cetokin = Atok cekbolat yang hensem..
suka bagi nasihat..blognye ilmiah moden ^_^  and atok mmg lawak !

5 . ArelAn = abg bangla cekbolat yg perasan hensem.. lalala~
something yg best.. tapi tak tahu ape.. bangla kot? =,="

okeh.. siap 5 orang ! klau boley nak taroh banyak-banyak.. =,="
cukup kot? ni ade lagi skandal-skandal beratur panjang kat belakang.. terloncat-loncat pulak.. -kesian-
takpe.. lain kali okeh ^^

nota-minta-kaki : harap maaf.. siaran Minnal FM tertunda =,="

Motor Pertama Cekbolat !

wakakaaka.. macam poyo jer punye tajuk entry.. motor pertama konon-konon la kan..mesti korang hengat babah cekbolat beli motor lettew.. *yeke?* kalau ye Aamiinn.. mintak-mintak makbul.. sedang mengharap motor lah kankan.. hihi~ dem ! dah mule merapu..#abaikan

ini bukan minah bangla yer.. adk cekbolat hitam meletung.. -sekian-

Yeah ! itu motor pertama cekbolat belajar naik motor dulu.. still alive ! mula-mula belajar mase form 2.. ekeke.. gila motor sanggup bawak the motor buruks ini ronda satu kampung dengan gear 2 yang tidak ditukar-tukar... heheh *still ingat*  we called it Hondas Bolat and it is belongs to my lovely Granda.. ^_^
motor ni ringan tau.. and tokwan cekbolat bawak pi bendang(sawah) sangkut cangkul tepi tuh.. heeheh.. so comot !

Hari ni.. adik cekbolat belajar naik motor.. and ini la motor pertama dia jugak..turun-menurun eh? whtever la..  janji lepas ni adik cekbolat dah tak kacau cekbolat ajak pi kedai =,=" #anoyying ! but mase pestime cekbolat dulu hampir-hampir langgar pokok belimbing rumah tokwan ==" heheh..
dan perangai gediks minah ni nak beronda naik motor sudah menjadi-jadi.. oh God ! mcm mane la cekbolat nak control.. klau babah and mama ade kat rumah selalu tak la pe la jugak.. tokwan duk rumah sebelah pun tak kan perasan.. oh Adik ! pless.. jgn buat hal..



tgah ready nak rembat moto ni lah =,="

hohoho.. dah lame cekbolat tak naik.. malu ler pulak rasenye.. tapi motor ni dah banyak budinye.. cekbolat rempit jauh wooo ngn moto ni dulu.. hahahah..  penah sekali tuh naik malam.. takde lampu.. nyaris-nyaris masuk longkang.. and time tu moto laju giler.. naseb cekbolat pndai handle.. kalau tak terjun dlm longkang bsor tuh sorg2 ..malam lak tuh.. tapi yang pelik.. cekbolat pulas minyak laju gak.. tak break langsung trus jlan buat dek.. hm.. ingt balik mmg pecah perut gelak =D

nota-minta-kaki : saye cekap handle ! yeayyy.. 

Cekbolat Dan Gosok Gigi

"Bangun Pagi..
Gosok gigi..
buka shower terus mandi..
tuang shampu satu baldi..
hohohoiii dah tengahhari "
#olagu 
setiap kali mandi cekbolat !!


sejak menjadi penganggur setia terhormat ni.. tidur lepas subuh selalu.. bangun pun dah agak lewat la.. bangun pun buat keje rumah dulu baru mandi,dgn baju malam basuh muka sidai baju,masak dulu,kemas rumah.. hmm.. teruknye cekbolat sekarang.. hanfhone cekbolat kdg2 hilang.. yela sekejap ade kat dapur.. sekejap kat atas sofa.. kalau ade ank buah sepupu buleh jadi handfhone cikai cekbolat tu die sumbat dalam peti ais tempat sayur =,="

Korang pernah tak TERLUPA tonyoh gosok gigi? penah kot? ntah.. cekbolat bukan dukun Joyah tuh.. tapi yang pasti cekbolat kdg2 lupa gosok gigi =,=" heheh.. tuu la akibat tertelan katak pur~ byk sangat #yuckkssss.. abaikan.. hentah ape yang cekbolat fikir pun tak tahu lah.. bengap ker aku ni ? *tnye diri sendiri*


Mase sekolah ade pernah dua kali terlupa.. ni kes bangun pukul 4pagi study la.. bajet gosok gigi awal tuh.. padahal tak pun =,=" bile turun kete nak masuk skolah.. baru teringat.. adehhh.. cepat-cepat pi ke kafeteria skolah beli cokolat HACKS banyak-banyak.. n time recess beli coca cola minum.. hihihi~

n baru-baru ni satu hari tak gosok gigi ! *yukssss* semalam tu cekbolat balik dari rumah nenek.. brus gigi ade dalam handbag.. balik tu lupe bawak keluar.. kire malam tuh sebelum tdur tak gosok gigi la.. *alasan: esk taksekolahpun* pagi tu bangun lambat.. then syok-syok mandi dah keluar bathroom.. bru teringat.. ahh .. takpe.. kejap lagi la.. lapar nih -,-" .. lupa-lupa-lupa.. petang tu member ajak round2 naik bsikal.. dengan slumber cekbolat keluar.. tanpa gosok gigi ! #euwwwwww..but.. gigi cekbolat tak de la nampak sangat *^#$@ heheh.. cover-cover la kan.. last2 malam tu sblum tidur cekbolat kne gsok.. sbb kepla rsa mcm nk pening.. heheh dysat jugak ek tapii GULP !.. adakah??? #lupekan

banyak kali jugak jadi.. tapi cekbolat naseb pandai cover.. beli coklat pedas-pedas takpun beli air gas.. hihihi..kadang2 kan kalau ade mknan or minuman cekbolat yang cekbolat tak nak share kat rumah..contoh adik cekbolat nak minum air milo cekbolat mesti cekbolat cakap "minum la.. aku tak gosok gigi lagi" compem die tak de nafsu nak teruskan minum.. wakakaka <--- kejam !!

Agak teruk jugak ye perangai aku ni =,=" naseb-naseb.. memandang kan cekbolat suka makan coklat coki-coki or tak kira coklat apa pun ! janji coklat bar.. hikhik.. sekarang kene selalu beringat n sblum tidur kene gsok ggi.. n 3kali sehari.. doktor dah reminds cekbolat ! urghhh.. tak sukenyeeeeeeeee >_<"

-Peace-


nota-minta-kaki : AWAS !JANGAN TIRU AKSI INI DI RUMAH 

Cekbolat Trauma !

Muahhhhh.. rindu anak ibuuuu !.. yeyey.. <-- gedik lebih.. muehehehe..
sihat tak-sihat tak anak-anak ibu?  amcam satuh hari duduk ngan skandal ibu Selendang Merah? kan ibu pi Penang semalam ngn ayah Tommy Pocket kamu ^_^ hehehe..

PENAT.. muehehehe.. itu yang cekbolat mampu ucap..Pesta Penang jgn cakap la.. semua cekbolat naik.. hahaha.. kecuali yg ketapi budak2.. ngekk ! cekbolat tak rase ape-ape pun naik.. orang lain jeritttttt panggil habeh mak bapak.. wakaka.. <-- gelakkan orang.. =P

tak nak citer pasai Penang.. wekwek =P sebab terlalu indah dlm kotak memory 2Gig ni.. jmpe yang tersayang ! yeyyyy.. #abaikan
jumpe Tommy Pocket tak? Lyssa Faizuren ke? pi tanya depa ..depa yg mai jumpa cekbolat c(:

Mase on the way nak balik.. pukul 2.45pgi dah nak sampai umah.. abang cekbolat ikut jalan alorstar-kuala nerang.. alahh.. highway baru tu la kan.. sampai kat Lepai  ade sesuatu macam orang baling kat lampu kereta kitorang.. pecah ! semua dlm kereta terkjut abg cekbolat nk stop kete.. tapi pak sedara cekbolat tak bagi.. jangan berhenti,nak sampai rumah dah.. bahaya ! cekbolat naik ngn abg,mak sdara n bpa sedara ckbolat.. mama n babah dh sampi rumah..

Terkejut jadi mcm tu.. tak sangka la kan.. nasib baik tak brhenti.. kalau tak hidup ke tak lagi cekbolat ni.. org lain cakap budak-budak jahat.. tapi cekbolat rase macam bukan.. sblum jadi cekbolat dlm mamai-mamai bru nak mimpi Ezztul SyafiQ rase seram smcam.. tetibe bunyi lampu pecah.. jalan tu memg takde orang.. swah kiri kanan.. ade pun jauh skit la rumah-rumah.. nak tidur malam tadi cekbolat tdur ngn lampu AngryBird.. takutt dlm gelap sgt.. #trauma..

nota-minta-kaki : agk2 kalau berhenti ape akn jadi ye? samun? hmm.. -_-"

Pagi yang Mengantuk !

Selamat TengahHari,Petang dan Malam.. ^_^"
sayang-sayang ibu dah makan DEDAK ? ibu buat cicah cheeze taw.. ayah kamu suke .. hewhewhew..
malam tadi ibu tidoq lewat.. tapi bangun awai ! hoho.. ibu buat ape? ehem.. thun depan tahu la kamu.. hikhik =,="

Dah la bangun subuh tadi pun tingtong.. mama kejut pula pkul 8 tadi.. ajak teman pi market n klinik.. haiyaaaa.. selalu pi ngn babah.. hmm nasib-nasib..

Macam biasa la. mama enter bilik cekbolat pakai kunci spe-pat..naseib la mama buka ! kalau abang aku buka? mampus aku cari silmut bagi jumpe.. =,=" hukhuk.. dah masuk terus selak langsir bukak tingkap ! ahhhhhh.. silau la mama.. okey ffine ! mama tlong kemas kan,kutip baju-baju kat kapet angkut msuk bakul.. <---- teruk giler..

Mama : oii.. anak daraku.. bangun-bangun mandi.. teman mama gi pasar..

cekbolat : *trik selimut* hmm.. tamau.. mama pi la ngn babah..

Mama : babah takde.. ade hal..

cekbolat : tu sat gi nak pi penang cam ne?

Mama : tghhari balik la yang oi.. dah bangun mandi..

Cekbolat : mama .. kakak tak nak mandi buley ? *masih-dlm-selimut*

tibatiba..
mama tarik selimut ! tarik kaki cekbolat.. gedebukkkk ! amekkau.. (jatuh katil)
cekbolat diheret ke blik air.. nasib blik air dlm bilik.. lau tak mampus kalau abg cekbolat tengok =="
mama ! boxer saye dah koyak ! terima kasih..

#Fakta : Cekbolat TAK MANDI.. masuk blik air basuh muka,gosok gigi,pkai krim..
sikat rambut.. ikat rambut..pkai tshirt AngryBird.. sluar track..

Cekbolat : mama,jom..

mama : tudung hang pi mana? terbang dah ker?

cekbolat : hmm.. nk pi ke tak?

mama : nah kunci.. kakak drive..

Cekbolat : *melahap sndwich* hmm okei..

seee-see-see.. mama bagi cekbolat DRIVE ! yeppii.. dlm keta potpetpotpet cekbolat ngn mama.. aiyakk.. dua beranak ni klau brcakap.. org lain tak leh mnyampuk.. =,="

kat klinik tadi..

Doktor : oh.. mama mertua sye dah dtg.. hai syg !

cekbolat : Hai jgk ! lme tk jumpe =D   <-- gedikgedik

Mama : Amboi.. gatai..
*speechless* 
mngantuk gilerrr kat klinik tadi, tapi kat market tak pula =D .. nseb mase drive ok... klau tak =.="


okei la korang.. cekbolat nak pi Pesta Penang nih.. sory tak Bw balik.. nnti cekbolat balik cekbolat lawat anak-anak ibu ye.. ^_^ nak honeymoon ngn Tommy Pocket.. minggu depan ngn skandal Selendang Merah pula..





nota-minta-kaki : Cekbolat budak kapung jer =.="


Cekbolat Patah Tangan


Weh-weh.. sape patah tangan ? aku ke kau?
V

V

V

dah tentu-tentu lah kamu si Bolat wehhh.. 3 kali patah tangan.. perghhh..
naseb oh naseb..

apekah perasaan cekbolat? senang hati la jawabnya.. hikhik =,="

semua berlaku kat satu tempat-negeri-tercinta yang paling cantik and bersih iaitu
LABUAN

yeahh.. dulu stay sane.. pongg ~

1st patah tangan mase mula-mula pindah.. time tuh tak masuk rumah lagi.. duduk kat Mes Tentera..
tak silap cekbolat nama tempat Markas Garison..
baru dua hari sampai kat negeri kecil tu dah patah tangan.. pagi tu cekbolat jalan-jalan ambil angin..
ade seorang uncle ni die tengah pakai kasut kat tangga.. cekbolat pon pi lah kat tangga tuh.. tangga tuh tak de la tinggi pun.. 3kali pijak sampai lah kan.. tangga tuh takde handle.. maybe cekbolat tak dapat imbang gedebukkkk ! hambek kaw.. 

kali kedua pula.. masa tuh cekbolat umur 6tahun.. petang.. kat padang Golf..
tengah minum petang sambil teman babah ngan mama main Golf.. cekbolat tengah sodap
melahap sandwich buatan abang hensem (pekerja) mase tuh cekbolat sorang tengah merasai sendwich tuh...
si abang tuh tengah kutip bola Golf.. takde yang meneman lah kan.. tambah pulak duduk kat meja kayu n kerusinye takde tempat sandar belakang.. kaki cekbolat mane sampai bawah pun.. ntah cam mane jatuh ke belakang gedebukkk ! macam buah tembikai susu yang comel jatuh.. babah ngn mama tengah gelak-gelak main terus terpa kat cekbolat .. yang babah pulek buat bunyi siren Ambulance.. dem =,="

kali ke 3 pulek .. kat Tadika.. haha.. memang takley belahhhh ! sebab mase tuh time rehat.. 
cekbolat main yang panjat-panjat ape name tah yang macam MONYET tuh.. dah tak sedor diri ni BOLAT.. nak jugak gayut-gayut macam orang lain tergantung macam monyet.. 
satu hayunan melepasi..
dua hayunan melepasi..
tiga hayunan melepasi..
keempat..... gudobokkkkk !

uwaaaaaaaaa.. ! cikguu aku sakit bha ~ (sabahkian)

time tuh babah cekbolat outstation.. terpaksa balik sekarang tuh jugak..
sedih jugak lah yang datang ambil cekbolat kat tadika time tuh hanya driver babah -_-"

nahh.. 3kali kot cekbolat patah tangan.. sekarang tangan cekbolat ni bengkok a.k.a cengkoii..
macam Cheffwan.. *babahlacakap

kesian kat doktor.. pekak telinga dengar cekbolat jerit-jerit..
cekbolat suka bau mase nak simen.. haha.. n tak suke time nak bukak simen..
sebab pkai mesin gergaji yg macam ptong pkok tuh =,="

------------------------------------------

review Sekolah Pekan 1.Labuan





teringat dulu tunggu mama kat depan nih.. mama lambat ambil *konon-konon
padahal jam rosak.. menangis gila-gila.. haha
#anakmanja




nota-minta-kaki : korang penah ke? korang tak pernah 3kali berturut-turut ??
tangan kiri..

Killing Question From My Daddy


Huwaaaaaaaaaa.. diTag lagi..
oleh SugarDaddyku yg henseng.. hOtstuff bagai nak rak tuh.. dem -_-"

SerbaSikit Tentang Cekbolat..

1.EKSIDEN NGAN NYAMUK AIDS AEDES..
Satu dah la.. banyak-banyak kang ade yg sakit jantung.. kesian

Soalan Killer dari SugarDaddyku

  1. pernah tak korang sesat dekat dalam rumah sendiri?
= pernah.. mase sleepwalking  blik cekbolat brdekatan dapur.. cekbolat tak kunci pintu.. terus jalan ke ruang tamu *jauhgilerjalan tetibe terlanggar pasu mama.. jatuh pecah.. cekbolat terjaga n depan cekbolat cermin besar.. ape lagi terkejut tengok diri sendiri.. atceli ingtkanmy own bedroom -_-"

   2. sanggup tak korang bagi handphone korang untuk selamatkan orang yang tersayang dari seekor monyet?
= alah.. monyet jer pun.. tak mati pun lah.. paling dasyat pun monyet tuh cari kutu atas kepala die ..

   3. pernah stalk orang? sebab?
= hehehe.. malunye nk jawab -_-" pernah la jugak.. tak selalu.. *eleleleh.. sebab org itu sgt henseng or cantik.. dem-dem-dem 

  4. apa benda yang pelik korang pernah buat dalam hidup?
= hah? ape punye pelik soalan nih.. kjap2 nk bukak kotak memory.. zupppp ! haaaa.. paling pelik ialah
.
.
.
byk bnde pelik-pelik.. yg paling pelik tuh pasal bwak lappy or hfHone masuk dlm jamban toilet.. ^^ hehe

   5. pernah benci orang tu gilagila sampai rasa nak cucuk dia guna pisau atau tembak guna bazooka?
= tak pernah taw pasal bazooka.. tapi pernah geram kat seseorang tuh sampai genggam pensel or pen sampai patah.. bukan sekali tapi banyak-banyak kali.. hanya kawan-kawan rapat jer buley tenangkan cekbolat..saya seorang panas baran.. 

   6. apa barang yang korang paling sayang sekali, kalau orang nak pinjam pun tak boleh?
= selimut busuk.. sebab busuk lah.. korang sanggup ke? 

   7. do movie producers still says light, camera and action when it is a dark scene?
= KIV *ekekeke

   8 .benda yang pertama korang fikir kalau dapat online?
= nk tgok buah hati online tak ? si Tommy Pocket tak app lagik -_-"
sayanggg ! cepat app.. wakaka..

   9. boleh ke orang botak kena kelemumur?
= nope ! kelemumur ialah sel kulit mati pada lapisan epidermis.. selalu terjadi akibat gangguan hormon mnyebabkan prubahan pada kulit kepala.. apabila kelemumur berlebihan mnyebabkan rambut gugur.. itulah serba sikit yg cekbolat belajar.. n mybe lah kan org tu botak sbb dulu ade kelemumur.. ye dak ? ntah..

   10. ape yang korang buat lepas bangun dari tidur?
= bangun tengok tV citer katun smbil minum susu.. setiap pagi even hari sekolah pun =,="

     11. finally, what do you think of me? honestly?
= AzarAzlan.. seorang ayah yg penyayang akan anaknya si Bolat(cekbolat).. ^^ tabah mnjalani kehidupan slepas kematian isteri pertama dan kedua.. kini bekerja sebgai pengutip cukai pintu..ayah.. saya sayang ayah ^_^ 


----------------------------------------------------

finally.. terjawab sudah soalan killer dari my Sugardaddy.. tak lame lagi dapat menantu..
terserah pada daddy okes =))

sayang Ayah muah-muah-muah.. *pipi-kiri-kanan

nota-minta-kaki : macam nak kaki-kaki jer cekbolat nih *AzarAzlan bermonolog

Cikbolat ditemuramah Doktor !


Cekbolat ade temujanji dgn Doktor Muda Vs Ustaz Rock
.
.
.
bolat sakit apa? sakit hati lah sayang.. nasib baik skandal cekbolat Dr.Muda ni ade pujuk-pujuk..
guling-guling cekbolat nanges-nanges hentak-hentak kaki
naseb baik DM tak cocok bontot cekbolat -_-"
mengarut lagi #abaikan

Soalan Temuramah bersana DM,,


  • Adakah anda marah apabila ditag untuk jawab soalan mengarut ni?
= demi skandal.. sanggup tahan marah -_-"

  • Terangkan tentang ciri-ciri lelaki atau wanita idaman anda.
= memakai spek,kerjaya seorang Dr. *eh? ,simple, anyway yg kacak-kacak macam si Ezzatul Syafiq..
#berangan


  • Apa motif korang berblogging?
=mula-mula dulu saranan dari cikgu.. suruh buat untuk kelas..kos PMDR.. Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut.. dari situ mula berminat nak berblogging.. nak tulis yg merepek mereban kankan =P

  • Apa pendapat korang bila orang kata blogging ni buang masa.
= ntah la.. bio jer.. org tuh jeles tahap cipan latuhh.. kankan? #anggukangguk *paksa.. wakaka #kejam

  • Apa pendapat korang bila tengok orang gemuk dekat kfc?
= oh.. tak kisah.. sbb tak kacau duit cekbolat pun.. tak kacau cekbolat pun.. org yg negatif pikir die bagus sgt lah. die tak tahu mybe 10thun lagi die akan gemuk mcm tuh.. tak pun dpt bini cm tuh.. wakaka.. pdn mka #kejamlagi

  • Apa pendapat korang pasal remaja yang bercouple?
=ouh.. skrg dh mnjadi trend kan? siap ade rukun-rukun lagi.. *grr.. rukun islam kaw tak hafal.. bodos.. idiotss..err asal aku nih -_-"
taktaktak.. actually.. cpael sbnarnye haram.. sbb mnjerumus ke arah zina.. tapi msalahnye diorg buat tak tahu jer pasal hukum agama.. bia lah.. org dh tegur.. tapi buat tak tahu.. bia ar.. "hot" kt sana sgt best kan ? ^^ hepy hot ya =P

  • Apa pendapat korang pasal lelaki yang berdoodle?
= comel-cute *eh? haha.. cekbolat fikir "lelaki itu kreatif n misterious" aku kene perhatikan lbih.. hahah.. 

  • Korang suka tak tengok laki rambut panjang + bercekak?
= suka la jgk.. mcm FaridKamil.. so hensem =)) tapi klaw selekeh.. alahai.. tamo tengok >_<" 

  • Apa pendapat korang tentang k-pop?
=biasa jer.. setiap org ade minat sndiri.. cume cekbolat tak minat mcm org lain.. sbb cekbolat selalu compiuss..muka k-pop semua nk sama n ramai-ramai.. last-last aku tutup jer tV tuh -_-" *biler mase msuk tV ni? *sigh

  • Adakah anda rasa diri anda cantik/hensem?
=TAK.. cuma rase saye COMEL jer.. #sila-telan-balik-muntah-anda

  • Sila beri komen tentang blog mrdoctorspeaking.blogspot.com
=suka ceramah beliau yg kdg2 merepek mereban.. 1 kepala ngn cekbolat kot? sbb suke mkn nasik-sup-sambal kicap.. ouh.. sgt nikmat ..yum-yum..teringin nk date ngn DM.. nk jumpe DM.. nk kwin kwan ngn DM.. ehehe..
best-best-best.. nme yg unik mcm cekbolat *eh? 


----------------------------------------------------

sudah-sudah merepek-mereban cekbolat hoii.. sat gi husbeng Tommy Pocket ngn skandal Selendang Merah marah pulop.. alahai..

nota-minta-kaki : gambar kukoq nyioq semalam tak ley upload.. sebab terlalu private..
sepupu cekbolat tgkap merapu-merapu.. haha.. ade yg terkeluar tempurung-tempurung kami tiga org buat.. 
bersepah dapur bila 2 lelaki seorg bdak perempuan buat keje sambil merapu..haha.. ENTRY INI





Contest Bestfriend Forever By Cik Ayu


Cekbolat DITAG.. wakiki~
oleh si makhluk tuhan yang paling comeyyy
dulu cekbolat suke nama nih.. ingat takde orang name nih.. rupenye hadoo -_-"
tengs yawww cik nadia ^^


Fuyohhhh.. cekbolat joingg contest tuhhhh.. wewwwitt..
mau join? klik banner tawtaw ^^ masehh =]

RULES

  • Buat satu entry bertajuk Contest MyBestfriends Forever By Cik Ayu
  • Letak banner nih atas-atas.. 
  • letak satu gambar anda dan kawan baik anda
  • nama mereka
  • Tag dua rakan Blogger.. (makesure depa taw)
  • Hantar link kat SINI
  • Follow tuan tanah kedaun yg anjurkan contest..
Tarikh tutup 17 disember 2011

----------------------------------------------

huarghhh.. muke busukkk ! hahaha.. 
atceli banyak lagi muke pelikpelik.. ahahaha.. tapi segan lah nak tunjuk..
over sangat.. kang orang cakap gedik lak kankan -_-"

okeh yang tepi kiri itu Cekbolat yang Bambam dan yang kanan my bestfriend
Cik Atiqah Azhar

harapan nak menang sangat tipis wehh.. gambar tak lawoo..
org lain fuyoh gilerr.. edit n lawo-lawo.. -_-"
cekbolat join sekadar memeriahkan contest and hargai cik zarith yang sudi meneTag cekbolat..
kire ade orang ingat lah kan ^_^

Mngsa Tag


Ditipu-tipu by Cekbolat-bolat
wekwek =P





Di TAG oleh Serigala Bunian !!


Ohhh.. not againnn ! ditag ? he he he..
serigala bunian? *dem.. actually ditipu-tipu by cekbolat ! wahahahah.. pdan muke .. wek-wek =P
actually dari abg saye yg kureng tuff tuh =_="
abg SHAZWAN..

alahh.. tag BERANTAI tuhh.. "hanna-hanna"(yela-yela) cekbolat buat..
hehe.. dh 10 kali ditag.. tapi kali nih soalan agk mncabar ! +_+"
gua teruskan !

astalavista bebeh !!


the RULES..


1// You must post these rules in your entry

2// Each person must post about themself in their jurnal
3// Answer the question that tagger has set for you in their 
post and create 11 new question for the people you have tagged to answer
4// You must choose 11 people to tag and link then to your post
5// Go to their page to tell them that you have tagged HIM/HER
6// No tag back
7// No stuff in the tagging section "You are tagged if you are reading this"


hok aloh.. macam-macam betui..


11 Perkara Tentng Cekbolat 

- suke makan
- suke sengih-sengih
-suke buat muke *bushuk2*
-kawan yang setia *cewahhh
-suke makan coki-coki..
-bawak moto laju-laju *nkmatilattuuu
-suke simpan barang lam kotak.. kdg2 peti ais =_="
-cekbolat seorang yang pelik..
- happy go laki ! *errr?
-peminat setia AngryBird *tpi taktunjuksebabMALU
-ape lagi ye? ok dh hbes .. ehehhehe


SOALAN KILLER BEB !
yg wajik cekbolat jwab.. haram klaw tak jwab.. makruh kalw jawab
sunat klaw tak jawab *nk jwb ker tak?(pening @_@)

nah.. habekkk kawww..

1. Nama dan bufday korang ?

= Nama diberi : Amy Maizura Amer
bufday : 5-nov-1994 *kasihadiahtaw
2. Hobi korang ?

= melukis n mewarna
*tapi takjadi pon =P

3. Korang ni K-pop ke ?

= TAK ! sbb cekbolat Malaysian *eheheh
act cekbolat kompius klaw dgn KPOP.. sbb smua muka nk sama..
kdg2 terbalik.. better cekbolat tak minat =_="

4. Rasa2 nak tunang dulu ke nak kawin terus ?

= Nikah is better.. tunang "tak menghalalkan ape-ape"..
kan-kan Tommy Pocket syg ^^


5. Bagi korang, kawan ke kekasih hati lagi penting ?

=Kawan itu penting ! tapi kalau kawan n husbang..
mestila suami kan Tommy Pocket ? *lagi
cekbolat tanak jadi isteri yg derhaka ^^
6. Kalau korang fed up, apa yg korang akan buat dulu ?

= Buat muke BEBAL ! hentak-hentak kaki ! *mseh ade makhluk mcm aku nih -_-"



7. Antara Skype, Twitter, Blog n Fb, mana korang gune lagi kerap ?

= same byk jer =D hahhaa
tapi fB n Blog.. twitter smggu 3kali.. kehkehkeh..
skype? erhmm bgntung lah spe nk skype ngn cekbolat..
nah almat skype.. *eemy.mijuera* add taw.. cekbolat suke skype ^^


8. Apa korang nak jadi besar nanti ?

= dah besar dh pon -_-"
nk jadi pilot !! tapi tak cukup ketinggian =_="


9. Korang suka suasana kampung tak ? Kenapa ?

= Suka ! *sbb bolat dok kampung (gadis Kampungan)
best taw.. tetambah dok kedah.. ade sawah padi taw ^^
klaw gi ronda2 kawasan padi wktu ptg2.. sure korg tanak balik..
klau kt Kmpung cekbolat.. pagi2 mmg best..
cekbolat suke jogging tepi batas Ban..tepi sungai.. pagi2 ade bunga teratai ^^
cantik sgt suasana pagi ^_^
saya bangga jadi ank kampung =D


10. Korang suka kanak2 tak ?

=suka ! sbb cekbolat pon kanak-kanak ^^
hehehehe.. tak sabar jadi ibu.. kankan tommy pocket =)


11. Korang rasa aku hensem tak ?

= soalan paling killer !!!! adoyaii.. hensem-hensem =)
abg oii.. smue org hensem .. smua org cantik.. weeee =D
anyway abg the best =)
jadi wali adk taw klaw adk kwin ngn Tommy Pocket *lagii -_-

--------------------------------------

now.. soalan cekbolat untuk magsa TAG..
wakakaka..

1. Nama Penuh n Nama Manja..

2. Sayang Cekbolat tak ?

3. 1 prnagai pelik paling dsyat?

4. pengalaman pahit?

5. cita-cita paling hebakk?

6. agak2 bile nak kawin?

7. dgn sape ye? (pengorek rhsia)

8. korg suke pakai kasut ape?

9. suke galas beg?

10. suke casual? formal or ranggi?

dh la.. soalan tak killer lagsung -_-"
#menciknyaaaaa..
aapesal lah otak krem nih >_<

--------------------------------

Mngsa Tag.. yg Harus Wajib jawab ialah


due orang jer.. yg cekbolat sayang.. n skandalku ^^..
wajib tawww..

n kepada lain2 yg sudi nak jawab soalan cekbolat..
backlink taw korg nye entry,, kerana korang DITAG ! secara tak sengaja.. wahahahaha

nota-mintak-kaki : cekbolat naknak date ngn SM tak lame lagi ^^