Cekbolat Anti-Pengawas Sekolah

Waddepakkk lah berokbang ni.. kang cekbolat hayun laju-laju baru tawukk.. lembab siakk seyhhh..
baru je bayor woi.. haishhh.. menguji kesabaran si gadis montel ni betullah.. tahu la aku panas baran pon..
nak blogwalking pun aku ase cam nak bagi kaki je lappy ni. haa tak pasal2 je woii grrrrrrr..

Google !!!

korang nampak hape tu? pengawas sekolah kan? sape pengawas sekolah kat sini? sila angkat bulu ketiak.. 
Oh si Cikaro sungguh panjang ye bulu ketiak awk.. sila cabutt ! bukan cukur.. sekian..mende la ni woiiii !

Sesungguhnya.. cekbolat sangat ANTI-PENGAWAS SEKOLAH..umpama. kerana bulu sehelai rosak bulu sekarpet.. mende la bulu-bulu ni woi! ni kess tok ketua la ni.. asyik mnyebut bulu.. ham-ham-hampehhh 
kan anak buah kampung dah terikut.. carik-carik bulu ketiak.. akhirnya tumbuh dipusat ==".. bak kata Ik Hanif sukaa sangat mendajalkan bahasa negara.. walaweehhh

duluuu.. duluuuu la kan.. alahh.. duluuuu.. cekbolat memang tak seBULU bulu lagi ==" ngn manusia yang memegang jawatan pengawas.. tak kira,ketua pengawas ke,penolong pengawas ke dan konco-konconya.. di sekolah cekbolat la! bukan sekolah lain.. bongok,jgn salah faham oyehhh.!

Pengawas sekolah cekbolat suka merosakkan mood cekbolat pepagi yang bersinar.. berbulu jee hati ni kan *bulu lagi* tengok minah kaler biru ni.. haishhh..cekbolat selalu panggil depa warga "Celcom Blues Clues"
sbb baju depa kaler biru macam alien planet Pluto *mcm penah tengok!*

Ni situasi yang paling sadis gila bagi budak-budak sekolah cekbolat,,

terkoyak.. so letak pin
 pengawas : bukak keronsang tu.. (rampas)
biler dah dirampas.. ~_~

tudung herot ! blajar tak senang.. bayangkan la korg pakai tdung tak pakai keronsang =="
memang la bestt kan angin masukk sayu je.. hak puihhh
kalau buley simpul tdung tu mcm mak cik bedah takpe gak.. ni nak buat ape pon tak ley !
bile jadi cam tu tetibe timbul dalam hati bahawa aku ni dah macam minah somalia sesat ..buat muka inesen jalan satu sekolah dengan tudung senget! fakyu-fakyuuu prefecttt .. dem-dem..
dalam hati menyumpah ranah baju pengawas yang bertulis " Prefect is Perfect" 
macam haremmmm !

Untunglah sekolah perempuan.. !!!! *ape motif byk tnda seru ni?*
naseb la tahun ni dan seterusnya cekbolat dah tak sekolah dah..yeayyyy !

nota-minta-kaki : tadi kt GIANT nmpak pengawas sama batch thun lepas.. heii., berkepit ngan pakwe.. berbulu mata aku tengok ! harapkan bulu panjang sejengkal,panjang lagi bulu pusat.. huhhh *peribahasa ape ni woii*



36 comments:

  1. hakhak, konklusinya di sni ya, ya.. tak smua prefect itu perfect dan prefect itu.. apa ya? Pkirla sndiri..




    p/s : Saya pngawas. Nak kne denda cik bolat nih.. hekhek, gurau gurau XD

    ReplyDelete
  2. hahahaha..lawak la cik bolat ni..ca naik skola menengah baru rasa menyampah kat pengawas.time skola rendah,ca gila pangkat sikit..haha..mmg jadi pengawas.. :P

    ca librarian je. :)

    ReplyDelete
  3. lew.. pin tudung pun nk rampas ke?/ xpatot btl..

    ReplyDelete
  4. <--- akak jadik pengawas since form1 sampai form 5 . alhamdulillah . cikgu-2 and junior akak masih ingat akak lagik . err diorang cakap akak makin cantik . miahahhah ;pp

    ReplyDelete
  5. SM sejak dilahirkan memang ada sifat2 kebencian terhadap pengawas..

    ReplyDelete
  6. Kakaka..bulu2 pn ko buleh buat lwak..pngawas = bajet bagus..yg pmpuan tdung..yg laki potng rambut..pngawas rmbut pnjang xpe lak..siott je..

    ReplyDelete
  7. dulu x bape *ehem sgt ngan pngawas.. sbb slalu kalu lmbat gate je kena amek nama.. sgt x best mood pepagi dibuatnye.. nsib baik bkn pngawas.. ahaha

    ReplyDelete
  8. alala . sian die ea . hehe , tapi nnti sure rindu zaman2 macam tu . trill gitu . hehe . no body perfect . hehe .

    *doakan tia 11a spm . amin
    FOLLOW

    ReplyDelete
  9. bulu pusat? mak aih.. cant imagine that!

    ReplyDelete
  10. ceh..babx2 mendajalkan bahsa negara lu memang terrrbaaiikk...

    dulu gua pengawas kat skolah..mana budak yang tak dengar cakap gua..gua singkap kain or sluar diorang gua cabut bulu betis diorang selai-selai then buat koleksi bulu..

    Mesti bulu lu krintingkan.??..bhahah..kbai

    ReplyDelete
  11. haha jgnla gitu...terase....dulu rilek je, jage tangga, sape nk naik semua kasiii.....hahahhaa

    ReplyDelete
  12. aku mse skola rendah mmg pngwas..naik skola mnengah ni aku plak anti pngawas even ramai giler kot kwn2 aku pngwas..yg plg xleh tahan geng2 senior la,bajet perfect doe..grr~

    ReplyDelete
  13. hahaha... bako je baju tu wehh.. mcm ape je.. pengawas perfect kunun.. dating pandai ! hahhaa.. dem dem

    ReplyDelete
  14. jadi pengawas tnpa kerelaan hati -.-"

    ReplyDelete
  15. hahahaha...abg dari darjah 3 smpi darjah 6 pengawas,form 1 n form tu ketua kelas,form 3 jd pengawas,msuk mrsm form 4 n form 5 lak jadi naib presiden lembaga disiplin pelajar.lbih kurang pengawas la.hahahah..tpi besenya pengawas pompuan mmg pelik.yg ktorang laki2 ni relax je besenya.tak berkira sgt pon

    ReplyDelete
  16. bukan takat cik bolat.. rasenye rata2 tak suke pengawas ni... sebab... rata2 juga tak suke peraturan kan.. hehe..

    actually mereka menjalankan tugas dgn penuh amanah.. cuma kita je anti sgt sampai terbawa-bawa hingga menimbulkan perasaan benci.. :D

    ReplyDelete
  17. terasa siot..sy pengawas asrama ni..

    #kita satu sekolah la,nak ngadu ngan cikgu displin pasal entry ni..berbulu ai tau^^hehe slmt mlm^^

    ReplyDelete
  18. sekolah nia pom sama ,kalau pkai tudung singkat tukar pkai telekung solat ... demm !

    ReplyDelete
  19. ganas tol cik bolat ni..hahaha
    sye dlu pngawas pusat sumber..hihik...:)

    ReplyDelete
  20. Eza pun pernah jadi pengawas, tapi tak tegur pun orang buat salah. HAHA. sporting takk?? Baik lantik Eza jadi pengawas sekolah cik bolat. haha. :P

    ReplyDelete
  21. hahaha.....
    aku taim skolah rendah je pngawas.
    bila dah naek form pngawas paling aku benci!!!mengada2 lebih tgk muka durang pon aku meluat..

    ReplyDelete
  22. pengawas pun langgar peraturan , sbb tu susah nak respect dorang .

    ReplyDelete
  23. hehehe.. biasa la tu.. seronok sebenarnya bila ada power ni.. kekeke

    ReplyDelete
  24. sy juga anti mawas..mawas mcm barua cikgu..sy tasuke2..

    ReplyDelete
  25. wakakaka penah jugak kena camni ! scarf ke depan dari tudung ==!

    ReplyDelete
  26. fuh..nsb baik..sy nie pengawas libry je dlu.. hehe..

    xsuke pengawas skool gak.. msm kerenah la diorg nie.. srh lipat tdung la, padahal sy nie mmg xsuke gile lipat tdung (time dlu2 la..)

    pastue pki inai xleh, tue xleh nie xleh.. haha.. XP

    sabo je la..

    ReplyDelete
  27. sama la..anti pengawas masa skolah dulu..hehe...tak penah kena denda pun, tapi x suka cara pemilihan pengawas...tau pilih tang mana?pilih tang comey...ape barang muka comel baru bleh jadi pengawas

    jom terjah:
    selamat ulangtahun - jom wish ramai2

    ReplyDelete
  28. ni bekas pengawas skolah dtg ni...
    aisshhh ngumpat organisasi kami ye..
    ekekekeke...

    bolat,pkai la digi,unlimited taw..
    digi internet turbo nama dia..

    ReplyDelete
  29. Banyaknya sebut pasal bulu....nanti yg tak berbulu pun berbulu...

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Lamanya Aku Pengsan Malam Tadi"

    ReplyDelete
  30. pengawas sekolah emang kadang ngeselin

    ReplyDelete
  31. ahahha..lawak la..aik pkai keronsang pon kena?dasyat..;p

    akk prefect ok dulu..heeee

    ReplyDelete
  32. main bulu bulu nampak. hihihi. kelakar laa. picoz pun anti pengawas. selalu aje cari kesalahan pelajar. tanak tolong cover line langsung. huhuhu

    ReplyDelete
  33. Haha.. Ape la Cik BOlat duk merepek nie oii.. haha..

    kite pengawas gak.. tapi pengawas PSS..

    ReplyDelete
  34. haha..sian ke cikbolat-bolat,herot tudung2..hakhak..bawa kerongsang simpanan 1 lah lin kali..=)

    ReplyDelete
  35. akk pun tak suka pengawas..(kak nasha) kita geng!!!

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D