Cekbolat dan Abang Arelan main mata !!



Aku fenat.. aku sakit.. aku semput.. kanapakah? sebab kenduri sepupu cekbolat lah.. gua jadi flower gegel.. caye tak? caye tak? hahaha..
Dem.. aku sakit kaki ! pakai heels selama 8jam tanpa buka & rehat. grrrr.. mencikk >_<
takpe janji glamour ko nyahh.. haha..
banyak hari aku tak blogwalking gila-gila.. maaf okai sayang =) nanti cekbolat berlari ke blog korang.. sila sajikan air ketuban segelas.heheh..

TAdi mase kat kenduri abg Arelan tarik cekbolat duduk sebelah dia.. amboi tercampak bunga telo die tarik.. haishh,,, gelojoh mengalahkan pengantin.. hgrrr..cekbolat pun curik tulang sekejap main-main mata ngan abang bodygurad nih,bukan selalu nak dapat peluang pandang-pandang jeling-jeling kenyit-kenyit mata.. 
mase tengah main tarik-tarik tangan abang alan pun tanya lah tentang status hubungan cekbolat dengan Meerol.. dem ! menguji kesetiaan aku.. HUH.. masa tengah tenung mata cekbolat abg alan kluarkan krtas.. dem!.. soalan peksa mngalahkan exam SPM.. dem-dem-dem..

Cekbolat diminta untuk isi tempat kosong..jumlah perkataan hendaklah melebihi 3perkatann.. ILOVEYOU tak boleh.. hehehe..

5 perkara fakta tentang cekbolat
-peminat tegar AngryBird mengalahkan budak-budak tadika =="
- bersiap lambat.. so kalau nak ajak aku keluar makesure bagitahu 2jam sblum tuh..
-  fasih berbahasa Melayu ..
- bangun tidur aku akan bekpes tnpa gosok gigi depan tV layan cartoon Disney Chanell
- wlaupon berprangai kebudak-budakkan.. tapi aku pakai heels.. heheh *peace*

  1. Berapa umur?
= 17tahun 2bulan setengah.. heheh..ikut tahun cekbolat dah 18 =)
  1. Makanan dan minuman kegemaran?
= makanan = cokicoki! *ade smpanan dlm peti ais sentiasa!*
   minuman = coffee & orange.. heheheehehee
  1. Pendapat tentang blog ini.
= cool ! hijau itu tenang.. tak berat macam bolat =="
  1. Pendapat tentang empunya blog ini lak camne.
= mula kenal melalui segmen 10perkara pelik.. abg alan ni C E R E W E T ! haha.. tapi caring =)
friendly.. dan pengguna produk Fair&Lovely tegar.. haha.. semoga kulit abg alan cerah sebelum khwin.. XD
  1. Favorite hangout place with friends?
=  kedai makan.. hehehe.. kitorang suka makan-makan dan makan.. thats y cekbolat ...BOLAT..diorang memahami .. heheheh
  1. Apa korang nak bagi untuk bday aku hari ni? Hahahah
= special flying kiss boleh? haha.. ape ye?


Happy Besday too you..
happy besday too you..
happy besday too abg alan..
happy besday tu youu.. yeayyy..

Fuhhhhh *tiup lilin* hehe.. semoga kehidupan abg alan diberkati Allah,dimurahkan rezeki yang halal.. dan cepat mendirikan rumahtangga.. yelaa.. kesian setiap kali entry kluar makan sorang-sorang T___T
  1. Korang tau tak sebenarnya hari ni bday aku? Yang keberapa?
= taktahu.. tapi macam ye.. ye dak? err..err.. abg alan dh umur 25 kan? yeahhhhhh..
  1. Drama Korea, Jepun, Melayu atau Indon?
= korea cekbolat hanya setia pada "Scent Of Women" & "RunningMan" .. lain-lain tuh tngok mood la klau citer best layannn je.. hoooo =)
  1. Kerjaya dulu baru pikir pasal kahwin atau tak kisah?
= hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe.. kalau boleh skrg.. *panggg* gatainyaa,, err.. nk bljar dulu + keje = khwin.. 
  1. Bila nak kahwin? 
= hihihihihihihihihihihi.. insyaAllah.. aura tu dah ada.. *lari sambil angkat kain* HAHA.. dlm 4thun lgi ..klau ade jdoh..
  1. Kenapa blogging?
= so syiokkkkkkkkkkk.. boleh? *sila temparr lelaju* 

dan korang yg membaca ni sungguh excited kesudahan cekbolat dan abg alan bermain mata *skodeng* ini smpai tak sedar bahawa nombor soalan semua adalah soalan satu.. kehkehkeh..

cekbolat akhiri dengan lagu sepupu tecik cekbolat .. lagu "mana kucing" dari tadikanya =)
so nyanyi ikut pelat budak-budak sikit.. haha

" Mana kucing? Mana kucing?"
Didapurrr.. didapurr..
makan ikan goweng.. makan ikan goweng..
miow..miow..mioww..
adk amar menangis..adik amar menangis
mama buat susu..mama buat susu
tidurlah.. tidurlah.."



40 comments:

  1. dtg kt blog cekbolat semestinya byk entry yg cool.. :) suke baca.. huissh pki heels 8 jam?? aiyaakkk x sakit kee pinggang sekali?

    ReplyDelete
  2. lawak lah dik bolat ni..hahaha..
    sebenarnye dah perasan semua soklan tu ada 1..hahaha

    ReplyDelete
  3. kita pasan okay nombor soalan 1 je memanjang..i'm so alert okay! jgn main2..hahaha

    ReplyDelete
  4. '...amboi tercampak bunga, telo die tarik.. haishh'

    ohh.. silap intonasi, lain macam woo jadinyer :D heheh


    keja dulu baru kawin?
    kawin dulu, sure tak keja dah kan:D
    heheheh kena plak ngan CEO celcom,
    tetap daah!!

    ReplyDelete
  5. hehehhehe..semart la blog nie..memang like la..hehehe...haaa..nanti balas kunjugan bob nie ek..jangan lupe komen post bob ek..jangan balas kat fibox..memang tak boleh bace sebab kene block..hehehe

    ReplyDelete
  6. Sedap lagu pasal kucing tuuu..

    ReplyDelete
  7. cik boolat nie sewel lar... hahahah

    ReplyDelete
  8. lawak r cek bolat nih..

    baca dari atas pon tak boring..:)

    p/s :: sugar glider is my daughter..:)

    ReplyDelete
  9. haha.. tak tahan dgn lagu last tu.. ahahahaha... hu2.. jap, nak stalk abg alan tu.. hwehehe

    ReplyDelete
  10. dah ada aura nak kahwin..jgn tunggu 4 tahun.. esok je kan senang. keh keh keh.

    ReplyDelete
  11. lawak betul budak ni,cubit nak?hehe

    slmt malam dik.tak sihat malam ni..ermm

    ReplyDelete
  12. baru aku tau cekbolat fasih berbahase melayu..haha..superbbb..

    ReplyDelete
  13. rasa cm nk geget2 je cikbolat nie...hahhaa

    ReplyDelete
  14. hehe..akak dah tulis entry demi permintaan mu..walaupun hakikat ku malas..:P..oh..tak boleh jadi main mata! akak nak main kejar-kejar pulak dengan abang are lan!hehe...:P bluerkk!!!

    ReplyDelete
  15. cekbolat 17 baruuu.
    alamakk.
    tuanye chemay nieee.
    hehe
    :P

    ReplyDelete
  16. mmg x perasan sume 1 sbb x terpikir pun nk tgok...hahaha...

    best ler cik bolat ni....hehe

    ReplyDelete
  17. yg paling elok makan dulu sebelum berus gigi.. enzim dlm air liur waktu pagi elok untuk mencernakan makanan tapi kalau dah gosok gigi semua dah hilang.. hehehe.. belajar sains lak pagi2 camni

    ReplyDelete
  18. la!!!!!bru 18 ke cikbolat ni???cm dh 81 laK aq tgk..wakakakakakak..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  19. ok sweet jeee... yeahhh ceria2 mcm ni selalu tau.... :))

    ReplyDelete
  20. hahaha.. wat lawak plak cikbolat nie..

    uih, b'day cikbolat bile? leh bg hadiah angry bird nie..lalala~... >_<

    ReplyDelete
  21. hahahaha...lawak la dekbolat ni.bahaya tau main2 mata.dari mata turun ke hati.takkan nak jadi no 2 kot.xrela i. :p

    ps : dekbolat sengal.hahahahaha

    ReplyDelete
  22. macam ada persamaan la kita cikbolat, part yang suka choki2 dengan angrybird. part gosok gigi tuh pon aku boleh terima..haha

    ReplyDelete
  23. hehe, rajin jugak bolat jawab soalan mamat arelan tu. hihikkk :) terbaaikkkk~

    ReplyDelete
  24. hahaha..cik bolat kenakalan kamu semakin terselah..hahaha..

    ReplyDelete
  25. ape pasal la gua ade adik yang gatal mengalahkan akak die ni ??? astaghfirullahalazim -_-

    ReplyDelete
  26. haha! aku ske tgk pompan paki heel. lg tinggi lg goyang iman aku. kah3.
    btw. Hpay berfday bro alan.

    p/s- ko jgn risau. tutur kau bakal menyusul. heh heh heh. minggu ni aku sebok skit.
    btw. bagi aku email kau. nanti da siap aq email :)

    ReplyDelete
  27. mana soalan no 2 nya bolat? penat tunggu nie..haha. pakai heels 18 inci? omg..haha.

    ReplyDelete
  28. Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join !
    http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html

    ReplyDelete
  29. huhu..bnyk ny soalan ek..mjur cik bolat2 ni rajen mjawab ny...teheee

    ReplyDelete
  30. hahahaha..
    cek bolat cek bolatt...

    sengal!
    stay your kesengalan eh! hihi..
    keyboard tu mmg dah tak ada nombor lain eh? :p

    ReplyDelete
  31. hee..mcm2 la adik akk ni..;p

    pss : nt akk buat entry special utk msk ipg ea..:)

    ReplyDelete
  32. err...rasa sama macam aku dah. lambat bersiap. hoho! XD

    ReplyDelete
  33. wahhh... jwb soalan..perhh..mmng geliga otak..hihihi..

    sedap lagu spupu cik bolat tu..hihihi

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D