Cekbolat dan Kicap

Encik Google

Cuaca hari ini dan semalam panas ! perghh.. sepanjang minggu ni panas ..topik minggu ni pnas.. semua panas-panas.. baru azab kecil je pnas ni >_<
hari ni dah masuk 3botol mineral cekbolat telan.. mak oii ,, nenek cekbolat pun panas.. lepas mandikan nenek tadi.. haa.. cekbolat pulak mandi.. pewwitt.. air telaga sangat sejukkk., fuhh lega gila lpas siram badan ni ngan air telaga.. untunglah ade telaga kan !

bukan nak citeee pasal tu woi.. ni hah.. pasal kicap kipas udang ni !



Sape penggemar kicap kipas udang ni? sila kembangkan hidung.. terima kasih =)
okay.. seperti sedia maklum harga kicap ni dah naik.. *woii,pehal harga2 ni?*
haa.. bagi penggemar kicap ni mesti kipas susah mati tak kira apa jua keadaan nak jugak kicap ni tumpah lam nasi korang kan kan? ngaku je la woii.. cekbolat pon =.="

balik pada cekbolat.. kenaikan harga kicap ni tak kesah sangat pun.. sebenarnya kicap ni dari cekbolat lahir lagi dah ada kat dapur rumah cekbolat sampai la sekarang ni*nak habaq kata lama dah hehe* .. memandangkan keremajaan cekbolat muka di tumbuhi jerawat-jerawat comel yang akan menyebabkan parut.. kicap menyebabkan parut itu kekal !kan? so sekarang mama and babah cekbolat sudah mengharamkan kicap ni dari terus berada dalam kabinet dapur.. =="
maknanya dah tak akan BELI.. ! huwaaa.. merana aku woii.. ntah sedap kat mana sangat la kicap ni sampai ketagih.. selama seminggu cekbolat makan nasi tanpa kicap.. sungguh sadis (T___T) weh.. berdarah hidung jeling tengok kicap takde kat tepi mase makan.. memang kejam & sadis

Selepas seminggu makan mcam orang kematian suami.. last-last mama ngan babah decided beli Kicap JALEN.
kata abang cekbolat kicap ni sama sedap ngan kicap kipas udang.. yeke? 
try la rase kan.. buley la tahan.. sebab lebih baik dari kicap tok mudim.. tuihhhh tak sedap tok mudim punye kicap.. *sebut elok-elok* 
Jalen pon Jalen la.. tak kisah la.. asal kan mase makan jeling kat tepi ade jugak botol kicap cap JALEN ni..
.
.
.
.
.



tapi yang tak best nye.. lubang kicap ni besar sangat,air die keluar banyak.. tak best =.=" * sucikan otak lu*
pestime tuang banjir pinggan ! sadisss
akhirnya kene tuang dlm btol tuppaware kicap.. haihhh.. menyusahkan la plak..
tak syiok sebab badan si Jalen tak solid dan mengancam macam si udang..udang punye mantap.. berkilat2.. tengok pun ghairah nak makan.. si jalen ni? alaaa.. jeling sbelah mata pun jadila woi.. 

nota-minta-kaki : pernah sleepwalking cari btol kicap.. >_<

25 comments:

  1. BARU FOLLOW DI SINI.
    SELAMAT PETANG. ENTRI YG MENARIK.
    PETANG NI BLOG AKU CITER PASAL :
    PEREMPUAN, ISTERI DAN DOT DOT DOT
    http://awieomar.blogspot.com/2011/04/10-personaliti-gadis-bakal-menjadi.html
    HARAP SUDI LA TENGOK

    ReplyDelete
  2. ghairah sungguh entry ni..haha

    ReplyDelete
  3. entry penuh nafsu..haha
    ade kicap bru best kn? kn?

    ReplyDelete
  4. ha..ha..sama lah dengan anak kak ita aqil..tak lalu makan tanpa kicap...kak ita pakai kicap jalen gak lebih sedap..warna kuning ...

    ReplyDelete
  5. pminat kicap cap udang? wahaha, sye pminat kicap ni time kecik.. mkn dgn nasi jer.. xpun special skit dgn ayem goreng.. nikmat~

    lme x merase... ;)

    ReplyDelete
  6. sy x reti bezakan kicap... good la you ni.. cerita pasal kicap.. kelakar.

    ReplyDelete
  7. bolat kuat mkn woo..nnti meerol mrah..haha

    ReplyDelete
  8. adik bolatttt....! lame x dtg sini. rindulah! hehee.... pape pun. kicap cap kipas udang tetap no. 1! makan ngan nasi putih pun sedap. buat masak apa pun sedap jugak. hehe

    ReplyDelete
  9. kicap makan ngan nasi berkuahkan kari. pergghhh.... sedap woo...

    elok la ada kicap jalen. bole la menjalinkan hubungan persahabatan ngan ramai org. hak3...


    p/s: ada kilang kicap depan taman perumahan aku. nak order?

    ReplyDelete
  10. kicap kipas udang adalah kicap yg paling sedap!
    lagi2 kicap masin..
    nyum2~

    ReplyDelete
  11. Suka kicap hitam manis...

    ReplyDelete
  12. amboi22..heee..;p

    akk pon suka kicap kipas udang..wpon mahal...mak akk tetap beli..hehehe ;p

    ReplyDelete
  13. bahya juga bila kemaruk dgn kicap ni..hehe

    #wa suka cili api^^

    ReplyDelete
  14. Kite makan kicap ABC aka kicap manis. kekekeke

    ReplyDelete
  15. kat rumah akak pakai kicap bilal huahuahua..

    p/s: terharu akak bace komen cikbolat dkt entry sesimenjawabmeluahkan tu..:')

    ReplyDelete
  16. mana ada makan kicap tumbuh jerawat ? soya ? mana ada parut , gua takde pun jadi mcm tu -_-'

    ReplyDelete
  17. haha....kalau xde kicap jalen, sy pun xmo makan..hehe

    ReplyDelete
  18. umah ca pon mesti ada kicap kipas udang.tp ca hanya makan kicap bila berlauk kan telur goreng.makan biasa tak bape..adik ca yang hantu kicap.haha

    ReplyDelete
  19. goreng teloq letak kicap perghhhhh

    ReplyDelete
  20. woiii ang antu kicap mcm adek aku...

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D