Cekbolat KeKASIH bukan KekaSIAL

ehem-ehem.. Speaker Sekolah.. lagu ni bukan untuk ko keyh.. tak yah nak senyum lebar sangat.. aku tahu ko tgah berbunga-bunga kan sebab ko dpt tackle mama aku kan? kahkahkah.. erkk ? tuihtuihtuih..
pergi jauh-jauh ngn lagu I MELT ko tuh.. hntar kat aku by skype tak sampai-sampai.. dem ko aku majok taw ! *pehal bawak kes rumah tangga lam entry ni ==" *

Atceli tak de mengena pun ngan kesah rumahtangga cekbolat dengan si Meerol tu.. kehkehkeh.. lagu tu?
okfine.. malam ni aku jiwang sikit buley? hak tuihtuihtuih.. pasal CINTA.. ha korang korang ni mesti bercintan cintun kan sampai cium henpon ye dak? dak? kbai..sbb hnya brlaku kt aku =="

Mukadimah dem panjang gila babeng ! sah tgh mengutuk aku kan? sbb asyk sebut si Meerol dri tdi.. caittt !
korang tahu ape maksud kekasih? ia bermaksud sseorang yang ikhlas menyayangi kamu bukan shja di wktu senang.. tetapi dlm kesusahan.. namun ape fungsi kekasih ye? ok aku gitau.. tapi tak pnjang meleret cam lam majalah.. 

Pokcik Google send email tadi !


  • Memahami
- Fahamilah cikaro korng ada kelas esok pagi.. so tak yah tergedik buat Supersaver smpai ke pagi.. sbb ko wajib memahami kekaseh ko nk bljar cri nafkah nanti.. fahamilah cikaro korang suka shopping! mcm cekbolat..hehehehehehehehehe

  • Menerima seseorang itu seadanya..
- Takde manusia sempurna lah wehh ! ko muka cntik tpi tgn brparut.. tak smpurna ! ko rmbut pcak bajet hnsem tapi poket kering ya ko tak smpurna .. heheh.. mcm aku ngn si Meerol relax je kn weh? terima cekbolat seadanya yg bnyak ckp smpai hbes kredit.. ==" juga terima yang cekbolat ni BOLAT orangnye.. maseh weh ko syg aku ^^

  • Bertanggungjawab !
-Ini bukan lepas mngandungkan anak org ko brtanggungjwb.. grrr.. bukan-bukan ! tu bukan kekasih tapi kekaSIAL.. korg kne la brtanggungjwab mnjga pasangan.. jgn plak bile cikaro korg hilang bear Barbie die korg buat taktau.. korg buat2 la ambik tahu.. korang beri skongan moral.. jgn plak tak bermoral yee =)

  • Pendengar yang Baik
- cubalah jadi pendengar bagi psangan korg tu.. wlaupon crita bodo-bodo .. buat2 je la dngar..menerima sgala rungutan dan msalah cikaro korg wlopun trpksa dgr sbyk beriban kali.. contoh si Meerol sebut lagi trpksa pekakkan telinga cekbolat potpetpotpet ckp psal itu ini.. maseh ye ko.. aku blnje kepci nnty ^^

  • "Peace Maker"
- ape tuh?? dikala cikaro korang sdg mrancang strategi nk lempar mercun "pop-pop" ke ats bumbung umah Mak Jemah.. korang tampil sbgai seseorang yang boleh mntenteramkannya dari melakukan perbuatan nakal tuh ! Meerol die lagi ==" ngan cekbolat same naik je nak kenekan orang ==" ohmaii..

itu jer la kot? ade lagi ni.. tapi aku rase takley pakai je.. sebab jiwang sangat ! hekkkk..
asal banyak contoh dari cekbolat dengan si Meerol SpeakerSekolah ni ? =="
muak aku bace.. muak? sila muntah sekarang.. suka hati la weh.. dia pakwe aku !! kehkehkeh..
fungsi ini baik digunakan bagi pasangan suami isteri.. bukan capel2 faham ! better lepas kahwin kan?
erkk?? aku ngan Meerol ? kami kawan je lah.. kahkahkah.. korang terkonoo..penipuu ! tuihtuihtuih..

Maaf der.. kalau salah dan silap.. saje nak berhibur sebentar.. ilham entry ni dari kejadian petang tadi.. bekas kakak ipar datang rumah.. haiyakk.. gawat betul.. =="

nota-minta-kaki : bile aku bace balik..rase semacam je.. gila jiwang punya entry.. kahkahkah.. layan je la..

22 comments:

  1. kui kui kui kene tipu. Haha berbulu je hati baca

    ReplyDelete
  2. ececece..kawan je?
    muehehe..

    suweet la cikbolat dgn si meerule tuh...
    sempoi je akak bace entry cekbolat pasal speaker sekolah tuh..:p

    ReplyDelete
  3. comel nye entry kali ni..rase nak bg makan kaki jek haha

    ReplyDelete
  4. syoknye bile ade kekasih yg boleh mndngar bagai..huhu sy tgh jiwa lara neh :(

    ReplyDelete
  5. Cik bolat diriku dh kecewa dengan sikap mu..sampainya hati mu curang!..

    hehehehe

    ReplyDelete
  6. jiwang-jiwang manja apa salahnya :).

    ReplyDelete
  7. Ko tau x?aq snyum sorang bce n3 ko yg ni..huhu

    ReplyDelete
  8. miahahaha...entry ni xleh blah tol la..

    ReplyDelete
  9. cececehh .. baza kawan dgn keksih ape ?

    ReplyDelete
  10. wow!!! jiwang2 gitu.
    yang penting sebenarnya,kita kena ada seseorang tuk ubah hidup jadi lebih baik. tak semestinya kena tukar "relationship status". ye tak? XD

    ReplyDelete
  11. emmm...memang jiwang pun...hehehe..

    ReplyDelete
  12. point dia kena memahami la..?haha

    ReplyDelete
  13. memahami tuh kena sama-sama erk . pape pun , err ~ mcm ta betul jer . hahaha .

    ReplyDelete
  14. xde la jiwang sngt..lebih kpd nsehat yg brgune even bahase cikbolat nakal skit..hik3

    ReplyDelete
  15. haihh..bile tgk gmbr tu, teringat kawan kite..yg perempuan tu kawan kite time sekolah dulu..

    ReplyDelete
  16. hahahhaha , jum join cntest nil

    ReplyDelete
  17. hehe.. betul ke kawan? lalala~

    > banyak nasihat cikbolat :)

    ReplyDelete
  18. haippp..jangan gatai2..hehehe ;p..belajar rajin2 dl...;p

    akk sj je nak bg bolat terliur..heee ;p..g try buat..haha

    ReplyDelete
  19. ibu curang ngn ayah ehh ? kekeke :P

    ReplyDelete
  20. aggaggagagga aku nak lempang hidung aku sendiri bila baca entry kau ni!

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D