Cekbolat nak Derma DARAh

bakal anak ! erkk?
sila tengok baik2 tajuk ni.. derma darah.. bukan derma DARA.. huhuhuh
wuuu.. comey2.. *gedik* hoho.. Meerul weh.. aku nak anak gini buley dak? ko tak kasi hntar aku balik rumah mama woi ! hakhak.. *kes rumahtangga* kehkehkeh.. oke2.. gambar ni takde kaitan pun ngan entry.. atceli cekbolat nak Derma DARA Darah ! cececehhh


hari tu tengok entry Tommy Pocket.. oh.. abang taff kita derma darah .. wahh. mcam best je.. *erkk?*
takde la.. nak try jugak kan sumbangkan darah yg gebu ni.. hohoho.. ape salahnye ye dak?
kalau tak hari rabu tu dah pegi dah.. sambil bwak nenek cekbolat gi jumpa doktor kt sepital.. so buley la gi derma2 sekali.. tapi !!!! tak sampai hati gitau ! cekbolat lewat bangun.. yela.. mlm tu brgayut ngn budak toek Meerol tuh smpai kul bapee.. kes henpon tu la kan.. huhu..tak pasal2 je si meerol dgr minah bolat ni nages macam katak ! huh..

bolat dah tanya babah.. yela.. babah dah beratus kali derma darah.. mase lam askar dulu babah selalu gak derma.. erkk? darah pejuang dalam diri babah mengalir anak perempuan die ni ... berani segala berani.. akhrnya takut jugak dengan DARAH ! aik? tapi nak derma darah ? benci sngat ke sampai nak derma tu? hoho..
nak berani berhadapan la ni.. seberani2 cekbolat ni takut darah.. darah sendiri pun takut.. >_<
takley jadi nurse la woi.. cane la lau laki aku nanti kan? bluekkkk..
so esok lusa nak derma,sbb mggu ni tak boleh.. =.=" darah tak cukup.. hohoho,mggu dpan darah freshh... wehuuu.. cekbolat akan tangkis sifat takut dengan darah ! try ! try ! try !

so? JOM DERMA DARAH 


lagipun ini kebaikan kan? mereka amat memerlukan.. mcam mana klau jadi kat kita nnti..baru tahuu..
baru rasa.. so jom ???

nota-minta-kaki : anak2 ibu jommm ^____^

35 comments:

  1. derma darah bagus..nt leh jd lg gemuk..

    ReplyDelete
  2. sekarang ni pon orang dok kempen pasal derma darah kan ? darah tak cukup .

    > gi derma dua nak ? hehe :P

    ReplyDelete
  3. xpenah lg derma darah..huhu~..

    dlu penah try, tibe2 nurse tue kate "darah awk xckup zat" ceh.....

    ReplyDelete
  4. nad pernah derma darah 2 kali jer..pastu buku tu hilang..tak pernah derma2 dah..

    ReplyDelete
  5. err nak dermah darah --' serik lerr kena main cucuk cucuk ni . cukup la time e2 ari masa excident kena cucuk sana cucuk sini . hahaha

    ReplyDelete
  6. takpenah derma darah. tak cukup berat badan. (-_-).

    cantik kaler blog. colourful :))

    ReplyDelete
  7. pas derma konfem gemok....wuaaa trauma2, tp redha tukan ikhlas ;p

    ReplyDelete
  8. open your date for 30thMarch..
    jangan plan aper aper..
    pocket gi jemput kamu.
    Kita gi derma darah sesama... :D

    nak?

    ReplyDelete
  9. bolat..kita ni geng2 yg blom ckup umo weh..bkn ke 18 baru boleh eh?ke jijah silap?haha..hentam aje la..

    ReplyDelete
  10. Lala bukan xnak derma, tp an Lala sampai je tempat derma darah tu dah jadi lembik...
    teringin gak tp entah la...hummm

    ReplyDelete
  11. makesure jgn telan pape pil cm panadol ato antibiotik dlm tempoh 2minggu sblum derma darah..sbb darah uh t xvalid.. wat syab meant is darah uh xbersih n xleh didermakan kt org len... sonok derma darah xrase pape pon jz cm semut gigit2 manja je..haha

    ReplyDelete
  12. erkkk . samalah kite . takut darah .
    *muke minta penampo*

    p/s : tak penah derma darah . sob sob sob

    ReplyDelete
  13. slalu fail time nk derma darah.sebabnya yang amek bacaan nadi pe sme nurse pompuan.ble nurse pegang je, heartbeat naek.terus fail.prnh dpt derma skali je kt jpon tp tetiba darah berenti tak nak kuar.aiyaa...tp seyes lps derma lg bsar.my brothers dh derma 5-6 kali,lps derma mendadak naek.

    ReplyDelete
  14. Jom kta g drma darah sme2..kekeke

    ReplyDelete
  15. gua takut . gua tak pernah woi . jom teman gua . nak ?? :(

    ReplyDelete
  16. derma je jom...daripada darah terbuang begitu saja.

    #jangan derma dara,segan gua..hahaa

    ReplyDelete
  17. tgk pada adik2,mmg berat naek.sbbnya lepas derma darah,badan kita lemah.so, untuk cover balik darah yang kita derma tu,kita rasa nak makan banyak.tu yg adik2 lagi besar dari abg long diorang ni tau.

    ReplyDelete
  18. mari menderma dara h ..ahahhaa :D

    ReplyDelete
  19. saya takut jarum...eh2...saya dah derma hari tue....alaaaa, sy sibuk lah....hahahahaa...
    saya xcukup berat bdn la...
    hihihi...

    ReplyDelete
  20. tak pernah pula derma darah ni . tak berminat pun , hihi .

    ReplyDelete
  21. teringin nak derma drh..tp berat badan tak lepas..huhu

    ReplyDelete
  22. ckgu sy kata prmpuan tak pth derma darah coz tiap2 bulan dah derma...hehe...*ini cikgu saya yg ckp ye*

    ReplyDelete
  23. ada kata kalau derma darah , boleh gemuk !!
    -.-

    ReplyDelete
  24. derma darah xpe.
    jgn derma dara
    dah la.
    hehe

    ReplyDelete
  25. tngok darah je dah tkut , nk derma drah mmg , trima ksih je laa hehehe

    ReplyDelete
  26. ca xpernah derma darah..sebab BERAT TAK CUKUP...skang pon xcukup2 berat..huhu

    ReplyDelete
  27. niat nak derma darah dr tahun 2003 lg...tp berat tak penah cukup...(nak cakap i kuruss lettew) hehe..

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/drama-yang-realiti.html

    ReplyDelete
  28. kak ita pernah derma sekali aje..lepas tu tak boleh ..doktor cakap ada talasemia...so sekarang tengok aje lah...

    ReplyDelete
  29. slalu je jumpe event derma darah. tp x pernah derma. bukan kedelut ok. x brani je. huhuuu

    ReplyDelete
  30. dah g pon?akk pon teringin nak g bolat tp takut..waaa ;(

    heee...tunggu la kalo ada nt..heee

    ReplyDelete
  31. akak tak leh derma darah..
    sebab akak sendiri tak cukup darah...
    :p

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D