Cekbolat | SENGAL itu INDAH

Pada suatu petang yang damai di Kampung Blogger Sengal..
Uncle hensem si Shahz Cudin yang baru balik dari planet mqgqlqriqn..setelah sekian lama beramas mesra dengan membuat pedicure dan manicure bulu ketiak barunya..juga mempolish balik pusatnya yang tersumbat akibat pendarahan pada sistem peranakan ...
beliau pun telah mengepos sesuatu ke wall kampung tersebut..

haishhh..panjangnye nak describe si Shah ni =="

Minah-minah dan mamat-mamat somalia ni  menyengal
kami penduduk kampung sangat beramas mesra dengan perubahan baru Shah yang moden itu lagi dengan bahasa baru.. muehehehehe
tengah syok-syok bersembang smbil menyusu anak masing-masing serta begelak tawa dengan Shah,Mira dan cekbolat..

tetibee Ik Hanif datang dengan keadaan tidak berBOXER kerana diyakni kain pelekatnye hilang pada tengah hari semalam akibat berdangdut di Club kampung Sengal hingga lupa kainnya hilang..
.
.
.


bahasa alieen menyeranggg !
 si IK HANIF datang menyerang hendap dengan bahasa ALIENnya..
haram jadah woii tak paham satu hapekk.. demm =.="
semua surrender dengan beliau..T___T

Sungkit?
eh bile aku post aku nak sungkit ni ? haishhh.. =="
cekbolat puns bertaubat kerana berdarah hidung bace statement Ik Hanif


sememangnya aku tabik superRing dengan Ik Hanif eh? supering tu bkn kopok ke? 
 selepas kejadian di marahi oleh IK Hanif seperti yang korang tengok kotak merah itu...
cekbolat mula berahi dengan gahirahnye tulis bahasa 'M' kalau tak thu sila google =="


Pengajarannya "JANGAN MENDAJALKAN BAHASA NEGARA SELAGI TAK FAHAM BAHASA URDU MODEN DARI Ik Hanif.. SEKIAN"
rasanya la kan.. kalau pendeta Za'ba baca post ni mesti die menangis guling-guling.. hurmm >_<
mood : menyesal..

nota-minta-kaki : agak-agak korang bace habes tak entry ni? ke aku syok sendiri? hurm merajok lah cem ni..
tak nak tulis entry dah.. okbai *gedik*

31 comments:

  1. HAHAHHA masing2 mangkok . adeii ai . nasib baik gua takde tadi .

    ReplyDelete
  2. haha , mood menyesal tu yg ta boleh belah .. btw , kte minah somalia yg cun :P

    ReplyDelete
  3. Muahahahahahaha adventure nye nak fahamkan satu demi satu patah perkataan itu. no wonder laa cikbolat berdarah hidung. kehkeh. nice try!

    ReplyDelete
  4. tak paham dye nk bace..xreti nk sebut..hihi

    ReplyDelete
  5. masa aku menyengal, ko tak tulis pun entri. sedih ar gini.

    ReplyDelete
  6. hahaha..bestfeskanfan pefetangfang tafadifi kanfan?

    ReplyDelete
  7. duyai...giler ah bhasa2 alien zmn skrg! ;p

    ReplyDelete
  8. rosak ank bgsa..
    hahaha btw ptg tadi mmpu myengal sekejap jew.. report tak siap g @_@

    ReplyDelete
  9. hahahahaha...adoiyai.pe la bahasa korang ni.elok la tu.pening pale nk paham

    ReplyDelete
  10. bhase plg susah penah ku bace..rase nk hempuk3 kpala..haha

    ReplyDelete
  11. ecok titter main bahce baby pulak yer..alo tomei-tomei

    ReplyDelete
  12. pening siot bace komen2 fb tu..=.='

    ReplyDelete
  13. pedih urat saraf nak baca komen tu.. wakaka

    ReplyDelete
  14. haha.. korang nie.. lawak betol..

    ReplyDelete
  15. hahaha..
    juling biji mata nak memahamkannya..

    err, sejak bila akak buat bahasa baru?
    *maap, saya sensitip dengan hurup M*
    :p

    ReplyDelete
  16. wakakakka~ pakat2 jadik sakai..hahah nice entry gelak golek2 baca

    ReplyDelete
  17. saya selaku munsyi Bahasa Melayu tercinta amat kuciwa dengan entri ni sampai mengalirkan air mata darah T_T

    ^ lagi mengarut kan?? hahaha

    ReplyDelete
  18. HAhaha...memamg serabut perut nak baca.

    Kalau menulis biar la gunakan bahasa yang semua orang paham

    ReplyDelete
  19. 54Y3 t4X p4H4M L4 x0R4Ng TuL!5 B4h454 p3L!x-ii n!...ekekekekeke

    ReplyDelete
  20. ada tak sape2 reti cakap bahasa F?
    sape2 yang skolah zmn 2000++ tau la bahasa ni. hehe

    ReplyDelete
  21. Bukan saja pendeta Zaaba, saya juga sedih bila melihat ramai antara kita yang sanggup merogol dan memperkosa dengan sangat ganas dan rakus bahasanya sendiri. Lebih baik mereka rogol dan perkosa pokok atau batu dari merogol dan memperkosa bahasanya sendiri.

    Tajuk terbaru entri di blog JR: "Perodua Keluarkan Model Baru 'Myvi Terbang'"

    ReplyDelete
  22. waa hahaha.. sangat meriah yerkk duk guna bahasa baru..haha

    ReplyDelete
  23. bahasa jiwa bangsa dik.. kalo gamaknya gini la bahasa korg, hahahahaha.. camne nk gambarkan jiwa korg neh? ahakssss~

    susah hati bila tgk bahasa cam gini..

    ReplyDelete
  24. macam bahasa kentot je.. rasa cam nak sepak laju2 je.. hahahaha

    ReplyDelete
  25. apa kejadahnya semua ini, bahasa lintang pukang...hahaha.. kelakar sengal la korang semua...huhuhu

    ReplyDelete
  26. asik merajok je adik akk ni!

    mak aii bahasa korang..akk kena buka mata besar2 br leh fhm..isk2..

    cikgu mrh ni..heeee..;p

    sayangilah bahasa anda..:D

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D