Cekbolat Singgah,Cubit dan jawab



woitt.. nanti dulu.. jngan tekan pangkah X lagi !
.
.
.
.

Nak cari kayu..
nak cari kayu..
nak cari kayu..
nak cari kayu..

Sakit kepala la woi ! rase nak bakar kepala ni buat bengkang.. ade sesape nak? *bunyi cengkerik*
dah puas tumbuk belakang abang tiri cekbolat.. dia tak raasa sakit pun!! hebatt betul kan jadi lelaki ni..
last-last tangan cekbolat yang sakit.. uhuk-uhuk-uhuk.. caring jugak abang cekbolat.. urutkan tangan adik tomey dia ni.. wahaha.. 
mase dia tengah urut tangan cekbolat.. dia adalah tanya cekbolat..

Kenapa Amy suka mandi lama sangat dalam bilik air? 

= err? abang aku ni nape? oh rupanya dia selalu set time cekbolat masuk dan keluar..

 oh ini keja hang noh!
okay.. jwapannya.. cekbolat ni tak suka mandi lama-lama sebenarnya.. cepat-cepat tapi lambat -,-"
yang jadi lambat tahu kenapa? kena pakai baju dulu sebelum keluar.. sebab ada abang and babah..
mandi kejap aje, lagipun byk step nak pakai.. haha.. hanya perempuan sje yg tahu.. tak kan nak keluar berkemban macam lam citer Ombak Rindu?? hehe.. mungkin nanti dengan suami ==" haishhhh.. 
#asal abang aku sengih je biler setiap kali aku cakap ? 

----------------------

Pastu tadi petang Selendang Merah ajak bolat gi makan Cendol Pak Kasim .. tengah-tengah sedut cendol yg dh nak hbess bunyi *sriuokkkkk* die pun tanya..

bolat kecik,bolat besar.. ikan ape yang bolat ?

= tersedak katak cekbolat dengar. hah? dengan pantas otak ligat mengoogle ..
haaaaa.. cikgu memandu Spongebob Squarepants? betul tak ? betul tak ?

-------------------------

semalam si Bug Love datang singgah rumah.. saje nak singgah sambil nak sedekah buah durian .. perghh
sedang dok cicah buah durian dalam kopi.. si Bug ni tanye la..

wehh..ko ni lepas makan ko suka cungkil gigi tak?

= gilo ko ! harta laki aku tu woii.. kang tak nikmat takde makanan celah gigi aku.. sentap plak die kang..
yela.. laki aku kuat makan.. kang mase die cium aku pun die nak makan.. haishh.. aku tak penah cungkil.. hahah.. ko nak? meh sini nak comolottt..
#tercekik katak gorang si Bug ni.. haihh.. kesian..

--------------------

Pagi esok si abang Amirul Aqiim hantar mesej *tiilik mase depang*
lagu Fuego dj-OZ berkumandang.. haishh.. nak menanam kobis dengan suami pun tak senang..
dia tanya.. 

" hai cekbolat, selamat pagi! abang nak tanya ni.. kenapa tak bubuh nama asal ? satu kampung pnggil ko bolat.. aku nak tahu ni sebab abang nak buh ko dalam list Minah Cabok Kampung Bulan Separuh.."

= cekbolat gosok perut bagi menghilangkan mengantok bace mesej.. haishh..
cekbolat dalam berkemban mcm lam citer Ongbak pun jawablah..
" hmm.. nama Bolat sebenar adalah Amy Mastura Maizura..panjang sangat.. orang kampung ni banyak nama Amy,, kang fofulariti bolat sbgai seorang security secretary ketua kampung tercemar.. huh mencikk >_<
#terus tak balas mesej.. kedit tersedak kot?

------------------------------------

eh-eh ! pagi tadi cekbolat naik vespa pergi rumah akak Aida.. alaaa.. rumah yang banyak katak tuu.. beliau pencinta katak sejati.. =)
mase tengah sembelih katak nak goreng tepung beliau pun tanya lah cekbolat..

" dik woi.. siapa idola dalam bidang berblog? blog mana yang paling korang suka tgk design dia? "

= hah? asal pagi ni soalan akak macam skema je? haishh.. ini menandakan akak katak ni betul-betul serius.. 
gini kak.. bolat takde idola dalam berblogging.. sebab bolat jadi diri bolat sebenar.. haa..blog yang bolat suka 
ialah blog abang ZulFattah.. sebab kemas =)

-----------------------

Time kasih yang sudi bertanya.. nanti bolat belanje mekdi malam ni.. guna pejabat poss.. lajuu tawukk !
semoga tidak kelaparan.. muehehhee..

ke korang bace rase nak sula cekbolat ? eerkk? tak rela kena sungkit ! Okbai

30 comments:

  1. haha..tak larat nak gelak..awat nakal sgt..haha

    jawapan tuk soalan sm tu salah...go back n practice taw..hehe

    ReplyDelete
  2. mmng pandai cik bolat2 jwb soklan diorg..hikhikhik

    ReplyDelete
  3. jwpn bnyk sngt metafora n hiperbola..haha

    b0lat,bila kite nk pi mkn aiskrim same2?ekeke

    ReplyDelete
  4. lawak lar cik bolat ni...lw kt umah..mesti pecah perut kan...heee

    ReplyDelete
  5. Cikbolat mandi pkai sabun ke x ni..
    =.=''

    ReplyDelete
  6. Cik bolat ni memang pandai buat lawak...untungnya sapa yg berada di sebelah cik bolat..

    ReplyDelete
  7. panjang bebenorr....hahhaha..best!

    ReplyDelete
  8. geli hati la baca entri ni ..amboih cik bolat ni ..

    ReplyDelete
  9. adoiyyaiii...ini ye dia nk buat..hehhe

    ReplyDelete
  10. lol~ kata lah soalan sengal boleh jugak akak bagi soalan sengal2. haha.. tulah tanya mengejut lagi. haha.. betik betul bug love tanya soalan cam gitu. haha

    ReplyDelete
  11. kahkahkah.. tak habis gelak lagi ni.!!lawak la cik bolat~! =)

    ReplyDelete
  12. hahaha..
    cekbolat cek bolat..
    sengal lah..hehehe..tapi best!

    p/s: meerole dgn selendang merah tu org yg sama ke? hahaha

    ReplyDelete
  13. cikgu skola mandu spongebob?? ahahaha

    ReplyDelete
  14. tesedak fattah baca entry awok ni...blog ni pon best, sempoi je :)

    ReplyDelete
  15. banyak kuning ..

    budak bawah umur malu nak komen.hehhee

    ReplyDelete
  16. saya pun suka pakai baju b4 keluar toilet..hehe..dah biasa..dulu dok asrama..hehe

    ReplyDelete
  17. lawak lah bolat bolat nieh..haha.. da ler bagi pantun men sedap jerk dalam blogkuh.. pesal la bolat-bolat sangat.. apsal ta bole komen pendek2 nieh?? kene sepanjang kaki bolat-bolat yang pendek juga.. ?

    ReplyDelete
  18. hahahaha...asik ketawa je...



    cisss kejuuu penutupnya...memang nak kena sungkit ni...hihi

    ReplyDelete
  19. Haha lucu betul entry ni..kreatif ya cik bolat ni..

    Teringat anak buah nyanyi lagu 'bulat kecil bulat kecil bulatlah beshar..shayang mama shayang papa..shenyum shelalu..'..hehe..

    ReplyDelete
  20. hahahaha, comey kucing yg mengendap tuh :D

    ReplyDelete
  21. isk2 bdk ni..hee..ada je jwpn nya ek!;p

    ReplyDelete
  22. oh..hehe..entry dalm entry..byk..macam2 ada...hee

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D