Sedih Tahap Cipanzi bebeh !

Petang tadi mase aku tengah layan citer spongebob squarepants part die bangun tidur hanya pakai spender buat aku tersenyum sebab dulu zaman aku bersekolah aku tido mcam tuh (~,~) tapi aku punye polka dots..
SIAL !bukan citer psal spender aku maksudkan..


Ceritanya bermula begini..



aku bangun dari kubu persembunyian aku semangat pepetang nak tengok citer kartun Phineas and Ferb alih - alih aku tekan channel tersebut tV plasma tu jadi kelam (>_<) 

cilaka !

rupanya babah telah memotong siaran Disney Channel kegemaran aku dari aku sekolah rendah !sepanjang 18 tahun aku hidup aku membesar dengan kartun disney channel.. dari piring astro warna silver bertukar hitam.. 

terkentut - kentut aku sambil menangis hiba ditepi tongsampah kertas adik aku setelah semalaman aku kemut montot sebab sakit nak kentut ..entah kenapa hari ni laju jer kentut tanpa rasa sakit senafas biler dapat tahu berita kene potong ni.. demmmm ! aku jeling adik aku shilekk jer buat kerje sekolah Science dwibahasa..
sikit tak rase terkedu ke, sendawa berirama ke.. ternyata mentaliti adik aku lebih kuat dari aku..
so mulai hari ini aku kene " be strong " kata akak tanpa kepala untuk menempuh hidupan kedewasaan ini tanpa kartun Ben10 , Phineas and Ferb , Rapunzel , Cinderella the episod , wonderpets.. 


Ohemjeeee.. korang paham kan ? okay good..
itu je lah yang aku nak cita tentang kesedihan aku tahap montot merah pink - pink cipanzi..

nota - minta - kaki berbulu : tapi bear AngryBird msih kemas dalam dakapan melindungi dadaku sewaktu tidur.. sememangnya aset untuk anak - anak aku dan laki aku.. err ?? okbai

35 comments:

  1. kehkehkeh...ada2 je lawak die tahap gilos tu..sakit perut akak gelak..hehehe...ala..kan bolat nak dewasa dah so kena la sabar ye..hhehehe..citer lain kan ada..^_^
    (from kak nasha sanza)

    ReplyDelete
  2. ololo.. ciannye dia.. tngok adk tu, relax je..

    ReplyDelete
  3. hahaaa.. tapi tengok kartun boleh buat hapi tau.. so msh sesui kot untk remaja... mak usu sampai sekarang berangan nk jd cinderalla...hihihi

    ReplyDelete
  4. kalau balik rumah kat teluk intan,seyes tensen tengok tv.adik2 kecik kat rumah sme nak layan kartun.dari pagi sampai ke pagi esok diorang leh hdup ngadap kartun.hahahah

    ReplyDelete
  5. Lorh~ Pakai lah Beyond. Semua channel ada - RM148 je kot ? Boleh record2. HAHA :D

    ReplyDelete
  6. @Puan Besar Shag Yahaya pakai beyond la nih.. cumaa sluran disney babah ptong tukar ngn spots.. sbb byk sgt dh pakej ambk.. kne ptong salah satu.. antar HBO ngn disney , yg ape lgi tah

    ReplyDelete
  7. hoi , katun je pun , emosi melampau kau ni . haha

    ReplyDelete
  8. hahahaha..alahai tomey2 ..opss marah laki kau plak..hee~ :p

    hermm ,, cukup2 lar tuh dengan kartun .. try tengok citer ongbak plak .. mana tau memikat hati ..hehehe..

    ReplyDelete
  9. cett..dulu aku pon kene potong gak..sederet nickelodeon smpai cartoon network sbb asek berebut dgn adek aku yg suke cenel CERIA..

    CERIA lah sgt!aku x ceria pon.
    haha:D

    tpi sekarang dah ade balik.muahaha.

    ReplyDelete
  10. ta hbis2 ngan angry bird dia tu.heheee

    ReplyDelete
  11. haha adik hang tak terkentut tapi kalu gua pu tak sehebat adik lu bila disney channel dihentikan.. paling kurang pun gua terkincit berirama. hahaha

    ReplyDelete
  12. tahap ko patut kene tgk cite along angah tw. xpon barney and friend. xpon banana in pajamas. HAHAHHA!!
    weh. vidoe tutor gua da siapkan. nak email :)
    sory lambat. hehee

    ReplyDelete
  13. haha...tgk astro ceria sudaa...

    ReplyDelete
  14. meh tgok ngn akak...huehehehe..jgn jelesh...akk dpt tgok disney sampai terkentut2 lagi...

    ReplyDelete
  15. ala, siannye la adik akak nie, huhu~..

    akak suke tgk wonderpets, ngehehehe.. XP

    ReplyDelete
  16. alalal...
    cianny kat cik bolat kita ni..
    hihi

    dh2 lar 2 ngok cter kartun..
    besow panjang daa..
    nk nk jd bini org daa..
    hahaha
    jom layan cter korea kew..
    xpn drama2 mlayu kat tv3..
    layann jugak 2..
    hihi~~
    :D

    ReplyDelete
  17. @myra azraff
    hahahaaa... layan spongebob TV9 je la bolat nmpaknyeee...

    ReplyDelete
  18. Uii...aq yg dh tua ni pn msh lyn krtun gak...wakakakaakkakak

    ReplyDelete
  19. Hahaha cekbolat ni ..nakal la ..suke citer kartoon ye .. rapunzel tu best :) ..barbie pun best ..suke2

    ReplyDelete
  20. luahan prasaan yg penoh dgn perasaan..haha =D

    ReplyDelete
  21. ahaha..sme la..kite pon lyan phineas n ferb..ibu ad gak ckp nk ptong katon..tpi kite kte no..ahaha..wlaupon umo da 21..err

    ReplyDelete
  22. jadi cimpanzi betul betul kang..haha..

    ReplyDelete
  23. ape daa..ileks la kembar oi..tngok tv 9 aje.haha

    ReplyDelete
  24. kalau bosan kenapa tak text lu punya mierul. kehk eh keh

    ReplyDelete
  25. kartun memang best punnnnnnnn. dulu aku suka tengok teletubies :)

    ReplyDelete
  26. nad suka karton jugak..even xde astro tapi kartun tv9 pon jadi..:D

    ReplyDelete
  27. kalo dya suka tgk boboboi..haha

    ReplyDelete
  28. nanti kita gi pasar malam.
    beli vcd katun banyak2 k.
    hehe

    ReplyDelete
  29. tu dia...hantu katun cmni..memang sadis..hihi

    ReplyDelete
  30. alolo. sini kite belanje makan eskrim. jgn nangis lagi ek. ngeh3

    ReplyDelete
  31. haha..ngek ko bolat..ada2 ja..ko cat la balik piring astro tu..hahahaha

    ReplyDelete
  32. hehehe..
    akak dah lama tak tengok disney channel...
    -_-'
    rindu zaman kanak2 yg selalu ditemani dengan cerita2 dari disney..
    :DDD

    ReplyDelete
  33. ahaha..lawak la..ayah akk pon potong astro kat rumah..;p..mkin lama mkin tak munasabah..tp akk bukan tvholic so xkisah..tp kisah xleh tgk AXN je..huwaaaaa

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D