Eh ? Itu Cik Fii !!


Aku meneliti nota kecil ditangan,ianya senarai bahan - bahan memasak yang perlu dibeli.. aku melangkah masuk ke dalam Giant dengan hati yang ceria menyapa pekerja - pekerja yang sedang sibuk melakukan tugas mereka..aku mengambil troli dan menolak perlahan sambil mencari bahan yang perlu aku beli..

 (intro nk tnjuk aku rajin la ni..)

ceh.. tak keras la intro ni.. xpe2.. layan lagi..

Aku menolak troli menerusi rak - rak disitu,dan aku mencapai sebotol sos tiba - tiba tangan aku bersentuh dengan tangan yang lain.. auuuu tanjat gegel ! ehh ?? macam familiar je minah ni.. *kerut dahi* otak aku cuba mengakses rupa beliau.. oh dan ternyata beliau adalah Cik Fii.. Oh nooo..! retisss,, retiss pegang tangan gua weiii.. auuww..auwwww..

bunga api meletup - letup.. okay tipu ( bnyi pngumuman utk pkerja Giant jer )



kami membeli belah bersama - sama , banyak betul beliau beli.. ayam,ikan,bawang,tong,buku,pensel,peti ais,mesin potostat,kipas angin,penyodok.. gua saspek beliau baru pindah ni.. fuuuu~ banyak gilerrr.. sampai wa tensen tunggu giliran wa nak bayar barang gua.. maklomla.. nak bayar kene beratur.. tiga kali die isi barang dekat eskulator cahsier tu baru letak barang aku.. (-_-) ..gua usha panas jer cik fii dan cahsier yg tak berapa nak cun tu.. 

tetibe tapir melintas sambil aksi ballet sementara menuggu giliran (iklan)

Lepas kitorang beli - beli,belek - belek tudung dekat Giant tu.. Cik Fii ajak aku makan eskem kat Turuti flu-ti ..dah beliau nak belanje.. aku ape lagi.. ON je la pesan eskem cokelat + vanila biskut calit tepi.. mase tengah beborak gelak kukikuki.. die tanya la kehidupan aku sebagai 'Kampung Girl' ni.. eh? xsangka retis macam die nak entebiuu aku.hikhikhik..bnyak giler soalan die.. tetibe aku ase macam nak hempuk je meja eskem kami sekarang (-_-)

1.) Panggilan manje anda kat rumah?
= ehm, amy je.. kalau aku buat pekak mama panggil 'mami mbunnn' (mami tembun)muahahahha.. kerlasss kau jah.. ko hadoo ?

 2.)  Kereta idaman anda beserta alasan ?
= setakat ni wa minat porsche..sebab comel je.. dulu aku kecik2 panggil 'kete katak' hikhikhik.. 


3.) Siapa paling garang dalam semua adik beradik anda?
= yg kandung aku dua beradik shja.. cekbolat dan adik cekbolat.. dua2 perempuan.. dua2 garang.. cekbolat tak pernah 'baik' dgn dia.. hmmm.. antra kami berdua adk cekbolat la garang .. cekbolat ni senang keluar air mata walaupon garang..


5.) Kalau anda ada Rm1.00 apa anda akan buat melainkan simpan?
= nak beli cendol straw ikat tepi pongg tak lepas kak weii.. coki - coki sepaket pon x sampai.. hm,beli lolipop la kot? hehehehe

dan ketapi lalu sambil buat willy ( iklan )

6.) Apa pesanan yang anda ingat dari ustaz/ustazah masa sekolah?
= "sejahil manapun kita jangan jauhkan diri dengan Allah,berusahalah.. "


7.) Tahun kelahiran anda?
= bulan November ni genap cekbolat 18tahun.. kire tahun 1994 laaaa..


8.) Pengalaman yang paling menarik, cerita sikit ?
=  banyak laaaa.. pling menarik ialah jatuh depan tangga pusat membeli belah ..ramai orang tengok !! oyeahh ianya pengalaman ia sgt syiokkkk.. heheheeh


9.) Kenapa anda berblogging ?
= suke- suke.. hikhik.. ntah la.. xdapat 'detect' alasan paling tepat..


10.) Idola anda?
= yuyu zulaikha? ben ashari ? nisa kay ? irine nadia? nononono..idola gua Tun Dr Mahathir Mohammed..beliau sgt cutee.. hikhikhik..

11.) Apa pendapat anda tentang blog Cikfi?
= mane header akak ? heheehehe.. btw, suka blog akak..kemas dan kaler pink (-_-)


Selepas sembang - sembang mengenai mase depan.. dan sebagainya.. kami pun berangkat pulang.. dan Cik Fii cuma hantar aku dekat stesen bas.. hahahampehhh betoi laaaa (-_-) 

Tamat..

sadis giler citer aku.. hurmmm ..berdarah hidung gamaknyee.. haishhh.. tak setim langsung citer aku.. 
nyampahh beteii . dah la aku nak pegi basuh cawan milo.. penat aku tenyeh entry sambil minum milo .. caittt..
Mari terjah ke blog beliau.. ---- >> SINI


28 comments:

  1. bnyk gak die tnya haha btw best r bce :D

    ReplyDelete
  2. haha...intro mmg tak boleh blah la..:D

    pengalaman menarik tu la yg buat tak boleh lupa kan..hee~

    ReplyDelete
  3. Hahaha xleh bla betul lah time iklan tuh . huish mesti best an dapat interview macam2 soalan . kihkih ;D terbaikkk

    ReplyDelete
  4. cehh,, intro cukup ayu dah tadi,,hahhaa^_^

    mmg cik bolat

    ReplyDelete
  5. ingt betol la td...mengolah citer upenyer.. ^^

    ReplyDelete
  6. nak pegang tgn reis lama2 boleh tak?? tak tahan ni. wakakakaa

    ReplyDelete
  7. HAHA. Pelik jugak baca sebab soalan semua dalam ayat yg sungguh skema bahasanya. Rupanya hasil kena tag jawab soalan ke. HAHA :D

    ReplyDelete
  8. hoho sweet 18 la ni...kehkehkehh

    ReplyDelete
  9. nsib baik aku xde adek..kalo la ade,xleh bayang..huhu

    ReplyDelete
  10. kampung boy punya lagu..very epic woo haha

    ReplyDelete
  11. amboih masuk giant siap sapa pekejer2 giant. Peramahnye.. ehehe

    ReplyDelete
  12. wahh..mcm siklan exam..hehe..

    btw,sy pon minattt sgt porche...tapi tak tau bile la boleh pakai..hee

    ReplyDelete
  13. kemain lagi intro~! hahaha... tang pengalaman tu memang tak boleh lupa kan..huhu.

    ReplyDelete
  14. wah ! hebat laa idola kau !

    ReplyDelete
  15. wahaha jatuh dekat tgga mmbeli blah?? haih sian bolat..hewhew

    ReplyDelete
  16. hehe...serius rasa macam terkena la baca entry ni..ingatkan jumpa retis sungguh..skali kena jawab soklan..hehe

    ReplyDelete
  17. over tol citer. hahhaa. amy amy. mudah tacink la ni. hoho

    ReplyDelete
  18. huhu...kelakar la cik boolat nih:)

    siap kene interbiu2 agi uh...:P

    ReplyDelete
  19. Err,

    apekah ini ?


    terangkan terangkan.

    ReplyDelete
  20. fuhyoo...ada org interview la hehe...lepas ni sure lg glmor...

    ReplyDelete
  21. dik amy ; hehehe..tq sebab nak jawab soklan dari retis bawah tempurung ni yerk..hahaha..intro kemain melotop lagi er..sori la dapat htr kat stesen bas jer.. sbb cik amy ni xmo bayar tambang huhu (gurau ek).. slamat berkenalan ^_^ sukee sangat bacee entry nih..

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D