Segmen Kenangan Persahabatan Sekolah Rendah



Layan lagu Ost kampung Boy... best (^^,)

Selamat Hari Jumaat semuaaa !

gua nak layan segmen sebenanye nih.. segmen akak blogger kite yg manis lagi meletop de vass gitu..
hmm okay agak melebih disitu..


nak join tonyoh banner bas sekolah tu okay.

macam perlii aku je naik bas -_- ..
okay2.. sambung2..

Imbas balik kisah sekolah rendah..

- mase darjah satu sekolah rendah pekan 1,Labuan.. ingt lagi aku mngis dekat bgku luar sekolah ingat mama lupa ambil aku.. tapi jam aku lambat cepat satu jam.. (-_-) maluu weii.. kenangan hari guru aku bagi sejambak bunga untuk cikgu dan coklat bar.. ko mampu ? hewhewhew

- drjah dua, aku sekolah dekat pahang.. SK Clifford,Kuala Lipis.. balik naik rerover ( cm tu ke eja? )
dan kenangan tengok babi melintas depan mata .. masa tu pi kelas agama dalam kem la.. babah lupa ambil dan cekbolat jalan sejauh 3km kot ?(  kem tentera.. byangkan lah luasnya.. )
memandangkan rumah cekbolat atas bukit (rumah pegawai asing dri yg lain) so mndaki la cekbolat..
tetibe babi keluar dri hutan melintas betui2 depan mata ..nasib baik la dua ekor..depa jlan buat xnampak cekbolat jer.. hampeh betoii.. *sentap*

-drjah 3 smpai drjah 6.. bolat sekolah dekat Kedah.. SKJDK nmanye.. erhm,mlas nak tulis nma sekolah sebab panjang sangatt.. huhuhuhu..kenangan kat sini sangat lah banyak..
pegi sekolah naik basikal.. balik sekolah lumba basikal dengan 2 orang budak lelaki yang bernama Hafiz dan Faiz ( ingat lagi ) ..sape menang sampai umah dulu belanje cendol.. (=_=) dan cekbolat tak pernah menang.. aku gemok cepat semput.. muahahahaha..

aku tak pernah ade kwan baik mase sekolah rendah.. geng batu seremban ade lah..
kawan setakat makan kat kantin,perpustakaan ade lah..sebab tu aku tak pernah kisah tentang "kawan baik"
yang aku selalu cerita - cerita tu ? mereka kawan RAPAT .. tapi bukan bermaksud mereka tak baik.. cuma hmm.. hanya aku je yang tahuu..........

perangai macam setan tapi nak kawan sebaik malaikat..
HAHAHAHAHA.. cermin diri dulu.. kau tu kawan yg baik ke?nak kawan yg baik konon.

mangsa TAG..


nota - minta - kaki : segmen bukan sebarang segmen.. aku join segmen yang 'bercerita' bkn hnya tempek banner dan tag org..
macam bangang jer.. -___-


40 comments:

  1. aku pon x boleh terima istilah KAWAN BAIK tu..sbb aku suka kawan dgn semua org..xde lah dok melekat dgn org yg sama..so,aku boleh dgn org tu,boleh dgn org ni...haha.kawan rapat...?

    ReplyDelete
  2. Hahaha~ Ada oin2 melintas? Lawak r.
    Anak pegawai. Pegawai memang kena duk atas puncak. (pernah duk dalam kem tentera).

    wah, sedapnya cendol =)

    ReplyDelete
  3. bukan senang nak dapat kawan yg betul2 kawan kan?

    ReplyDelete
  4. bahaya la bolat oi...nasib babi tu buat tak nampak....kalau nampak tak ke haruuu..

    ReplyDelete
  5. aku mampu bagi gula je untuk hadiah hari guru.haha

    ReplyDelete
  6. huhu...kengn yg kelakar ae nie..hihi..btw,zmn sek memg byk kngn..

    ReplyDelete
  7. hehe...lucu bab jumpa babi tu..nasib baek babi tu x ligan ang kalau x leh main lari marathon...hehehe

    ReplyDelete
  8. Ni contest ker?

    kalau contest, sy ucapkan selamat berjaya okay?

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya ^_^

    anda ditag
    http://hatinufid.blogspot.com/2012/02/jawab-11-soal-11.html

    ReplyDelete
  10. zaman skola rendah mmg best..kejar sana sini,makan je kejenye..haha..blaja tu mcm nak tak nak.. :p

    ReplyDelete
  11. memang kat situ kawasan babi melintas ke? hahaha

    ReplyDelete
  12. mst awak swet kan time kcik2 dlu..hehe..

    rindu zaman2 skola rndah...huu

    ReplyDelete
  13. kurang ajar punya babi sebab tak sondol adik gua ni. wakkakaa haha

    ReplyDelete
  14. skrg ni sush nak dpt kwn yang btl2 kawan.. yang ramai, kawan ketika senang je kn?

    ReplyDelete
  15. errkkk...
    ada khinzir melintas?
    uishhh..
    haha..
    akak pernah tgk ular melintas depan mata.hoho

    ReplyDelete
  16. huhu...akk nie kawan baik tak? mmg susah nak cari kawan baik..hm....=__=" sbb akk pun tak baik gak....hehe..ada je sense humor die..^__^ good luck lalink...by kak nasha

    ReplyDelete
  17. reena pergi camping..babi lintas kawasan tapak khemah..bunyi gedebuk dekat luar..gatal nak tengok..rupanya babi..

    ReplyDelete
  18. yeay!!geng bas sekolah..
    haha,belanja aku cendol.err

    aku juara berbasikal tau!!

    ReplyDelete
  19. bila aku kenang balik pasal masa kanak-kanak,yang aku boleh ingat hanyalah masa aku dalam cinta monyet aje...wakakkak XD

    ReplyDelete
  20. gambar bas tu! HAHA!
    buat kak iman ingat kat gambar kak iman yg ade tittle Geng Bas Sekolah pulak, hehe ;)

    ReplyDelete
  21. wuh !Maya macam nak masuk ja !

    ReplyDelete
  22. haiya,manyaknye skolah..oh,ikut babah kan?hmm,best la dpt pi tmpt bnyk2,pngalaman kat tmp org..kui3

    ReplyDelete
  23. zaman kanak2 plg best kot...teringat pegi sek naik bas intrakota...skrg mana dapat..

    ReplyDelete
  24. anda blog pilihan hari ini...

    http://www.nizamijam.com/2012/02/blog-pilihan-hari-ini.html

    ReplyDelete
  25. entah2 B.A.B.I tu tgh dating tu yg x perasan cekbolat tuh..

    rasa mcm ejaan dia land rover je.. heheee..

    dulu rmh sy pon atas bukit.gila semput wktu blk skola,basikal mampu sorong je xmmpu naikk..

    ReplyDelete
  26. tang babi melintas tu tak bleh bla tu...nape tak tangkap je??jual kt cine...mahal tu...hahaha

    ReplyDelete
  27. amboi....banyak sungguh skolah dia..hehe...kami skolah kat maktab mahmud ja =)

    ReplyDelete
  28. gua takde kawan sekolah rendah. sobbs.. sobbs...

    ReplyDelete
  29. Agaknya babi yg Cikbolat jumpa tu babi betina kot, kalau babi jantan habislah!!

    SKJDK tu Sekolah Kebangsaan Jln Datuk Kumbar ke?? Hmmm..kalau sekolah tu dekat sangat dgn rumah JR kira2 2 km saja...

    ReplyDelete
  30. dari kecik cikbolat ni kelakar kan.....skolah rendah jek dah 3 skolah ye cikbolat....byk pndah2 ek..

    ReplyDelete
  31. erk, khinzir..huhu

    bnyk kali tkr sekolah yea cik bolat.. :)

    ReplyDelete
  32. haha ...defakk ? haha..best entri :D ..kah3

    ReplyDelete
  33. Yang last tu tak tahan.. perangai macam setan tapi nak kawan macam malaikat.. Bullshit!

    ReplyDelete
  34. wahh sll pindah2 sek ea kalau anak peg tentera ni..hee..:)

    akk aritu 1st time msk kem askar..rs mcm perkampungan terasing je..ahaha..;p

    ReplyDelete
  35. rinduuuunya kat zaman dulu2.
    hehe

    ReplyDelete
  36. Kawan baik kadang2 selalu tu lah yang makan kawan sendiri :')

    ReplyDelete
  37. Err bab* :/ naseb bolat xkena serondoi..hahah

    ReplyDelete
  38. nakal la time kecik dulu. kwn dgn laki. whoaaa. byk kali dh tuka skolah

    ReplyDelete
  39. Ehhh~ babi melintas? ishh2. naseb baek la babi tu buat2 xnampak, kalau x jenuh la kena ligan. hikhik. semput la jawabnya :DD

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D