SILAP SEND !


Aminah ( bukan nama sebenar ) sedang leka menonton citer 999 majedul bendul selidik melaporkan kes mat rempit kene sula dengan timun tua sambil tangan kanan tengah menyuap makanan cikedis pop-pop ke dalam mulut , mata juling sebelah tengok tibi tige pastu tangan kiri taip mesej kat pakwe tanpa tengok ke keypad fhone.. ( teror konon ! )

" tayunk sayunk abang angat - angat, apat - apat , laju - laju , gedik - gedik "
V
SEND to
V
Abang Ngah..
V
Delivered

3saat kemudian..

" Woi adik, ko nak kencing pakai straw mekdi tak? gedik giler.. sape pakwe kau? ..bla..bla..blaa.. Lyssa faizureen majok ngn cekbolat.. blaa..bla..bla.. Neelopa jtuh lopak..blaa..blaa..blaa.. arsenal kalah..bla..bla..bla.."

~~~~***~~~



Pernah tak korang silap send message korang kat orang yang tak sepatutnya..?? tipu la kalau tak pernah..minta mata pensel picit kat kawan mase cikgu mengajar pon korang terkantoi apatah lagi mende - mende kerohanian gini kan? 

kalau dapat kat kengkawan or orang yang sepoting tak pe gak.. sekali terSEND kat bapak ke,mak ke,adkberadik ke.. arghh malu giler kan..kan? ase mcm nak letak muka dalam periuk nasi je ..
dah tu hati berdebar - debar ..jantung pon tak stabil sekejap brdenyut sekejap tidak.. kekadang tak berdenyut kan? (-_-)



nak citer la kan pengalaman sendiri..  

hari tu kan cekbolat  tengah nanges taip mesej,hmm alaa time tu gegaduh manja dengan si SpeakerSekolah..mata kabur sbb airmata bertakung tunggu nak menitik .. wuwuwuwuw *lap hingus bertakung* ( tetibe lak ) biase la.. se - taff mana pun cekbolat.. airmata ni jatuh juga time bercintan ni..hiwhiwhiw

okay sambung cita ..

mase tgh taip tu mmg tak tgok keypad tepon ah.. bajet terer giler la taip mesej kan.. lelaju pulak tu.. hmm biler dah laju kkdg kite terlepas pndang.. tapi cekbolat terlepas tekan !

SEND to Abang Fendy ( abg tiri )

dalam hati.. " cilake betoi ! "

tapi rilek gak la.. sebab ayat takde geli - geli.. kitorg "ehem2" pon pggil aku kau 
tapi abang gua sound gak ar sebab die ingat cekbolat marah die.. gegeh betol abg aku ni.. (-,-)

lain kali hati - hati taip mesej yer.. kekadang kita ter-out nak reply kita reply dekat new msg kan?haa yang tu korang jaga - jaga la.. hewhewhew.. sape jari die besar keypad kecik sila beli yang lain.. 

nota - minta - kaki : elehh, nak komen kata tepon kau canggih la.. tak prnah silap..
tuihtuihtuih..


untunglaa henset depa henset taj - taj sekerin.. gua henset 33sekupang jaa ( 3310 )


55 comments:

  1. hahaha! da prnh mcm ni...sekali..tersend kt kwn.. :') kantoi siot..huhu

    ReplyDelete
  2. haha,,zaza pun pernah jugak..kelakar je =)

    ReplyDelete
  3. kah kah...ptg tadi pon aku baru jerrr tersalah send mesej kat mak aku...aku nak hanta kat adik aku..ter-send kat mak aku plak..seb baik aku x sertakan ayat 'bengong' time tu..errr...

    ReplyDelete
  4. hakahka... penah gak la dulu.. nak anta kat org lain pastu hantar kat org lain... pastu hantar lg sekali cover malu... "agak2 hang blh tak aku antar sms mcmtu?" padahal mmg tersalah send pom... dulu2 punya hal...

    ReplyDelete
  5. muehehe..
    akak dulu selalu gak la tersalah send..
    -__0'
    malu je..haih..

    ReplyDelete
  6. salah heja tu dik,
    bukan 'TajSekerin'
    tapi...

    'Tach Sekerin'
    sebut betul betul!

    yes pocket pung pernah silap antar.
    merajuk trus seminggu..
    kira nando's n secret recipe plus tedi be sepemeluk jugak lah pengerasnya ohh

    ReplyDelete
  7. henpon gua touch pakai pensel sebab housing dah pecah. mampoooo??

    ReplyDelete
  8. hahaha..tak leh blah r baca entri ni..kalau mak akak tgk pagi2 buta akak gelak..konfem dia luku pala akak..hihihi


    *pernah jmpa mmbe yg slalu send msj salah,nak send ke pkwe send ke akak..slalu kena perli..haha..tak leh ingt btol la :)

    ReplyDelete
  9. owh, penah je salah send msg...
    nk send kat kwn yg nie, t'send kat kwn yg lg satu..pastue kantoi la coz xajak kwn lg satu tue kuar, coz sbnrnye nk kuar ngan kwn yg 1st tue... (alamak, ape bnde nie? xpaham lgsg.. "-_-)

    ala, AmyBolat dear... akak pun pki hp cap ayam je.. best wat baling2, hoho.. XD xmampu nk bli hp canggih, huhu~... T_T

    ReplyDelete
  10. membe slalu tsalah anta msj kt no sy...apa lg...kne bhan la jwb nye...hehehe

    ReplyDelete
  11. haha cek bolat! emy pernah bg msg kat ayah!! malunye....tp dgn selambe ayah emy reply menjawab ape yg emy tnye utk bf emy tue.mencik!! :p

    ReplyDelete
  12. hakhak..pernah tersilap send msg kat org yg xdikenali..

    tup2 dia maki hamun kot...org silap send je pun...hangin satu badan lak dia..hakhak

    ReplyDelete
  13. ekeke....penah2....sangat penah...nak send msg kt org lain, tp send kt ehem ehem ehem....huhuhu...siap dituduh ader sekendel plak....truk toi....ekekeke....

    ReplyDelete
  14. Dulu pernah sekali tapi siriyes tak ingat kes apa. Kena bahan sakan lah. Hampagas betui. Tapi, Shag banyak jugak dpt mesej sesat dari kawan :Pp

    ReplyDelete
  15. pernah jugak tersilap hantar mesej...haha...trauma..lepas je kejadian tu..bila nak hantar mesej..double check dulu...haha~

    ReplyDelete
  16. pernah jer..hehe..tp pandai2 la kalis.. :p

    ReplyDelete
  17. keh3..pernah..tp xde la msj yg memalukan..

    ReplyDelete
  18. hahaaa.. tu la pasal.. lenkali double-check kalau nak hantar mesej kat si penerima :)

    ReplyDelete
  19. penah silap sent mesej gedik , tersent ke bapak sedare, lma jugk kna porli :(

    ReplyDelete
  20. hahaha...nasib baek sm x penah terjadi lagi benda macam nie...


    kawan sm penah lah...dia nak send msg kat awek dia sekali send kat lecture..hahaha...mampus

    ReplyDelete
  21. muahaha..x penah lg aku trslh send..

    ReplyDelete
  22. hahha.. prnah2 ! , bwat malu jew --"
    huuu

    ReplyDelete
  23. kak nad pernah tersalah anta msg kt mak..:)

    malu giler lah bolat..:D

    p/s :: kak nad lambt lagi larh syg..:)

    ReplyDelete
  24. hahaha. pernah pernah pernahh !!

    ReplyDelete
  25. kalau aku silap hantar mesej aku abaikan. kalau tersilap hantar kat abah aku, ckp kawan aku pinjam hp.

    eh eh taj skrin lag senang nak silap dr hp 3310 tau. typo pun slalu. hahha

    ReplyDelete
  26. hahaha...tu la pasal..kadang2 bajet teror la tapi last2 salah send kat bapak sendiri...nasib baik msg untk mmbr..hahahaha.. =DD xkisah la 3310 pun asalkn boleh msg,,ye tak? =)

    ReplyDelete
  27. hahhaa ! malu jee kan ble terslh sent !

    ReplyDelete
  28. haha dah banyak kali kena.. selalu gak kena sound sebab salah send msg je.. bhahaha

    ReplyDelete
  29. penah jugak. tp nasib bek send kat member yg memahami. hewhew

    ReplyDelete
  30. "alaaaaaaaaaaaaaa....!!!!!"

    mesti cmtu bila tiap kali tersalah send. hahaa... lgi2 msej jiwang. GRRRRR...!!

    *seb baik x jiwang sgt ;p

    ReplyDelete
  31. hahahahahahahahaha ni klaka,... slalu jadi hoho.. kadang tersend mesej kosong.. haha

    ReplyDelete
  32. sy selalu silap sent. kah3

    ReplyDelete
  33. pernah silap sent kat mak kite.. malu -.-"

    ReplyDelete
  34. HAHAHA!!
    sadis gile weh..
    so far aku tak penah la kene tragedi yg tragis mcm tu lagi. hehe

    ReplyDelete
  35. bell penah jer..mamai2 tersilap send.. konon main lawan2 balas mesej 4wd dari mlm smpai ke pagi.. taktahu nak send mesej ape..send la msg yg mcm kentut2 tu kan..eh2.tersilap htr pulak..tak pasal2 hampir kena ugut nak kes ke mahkamah.padahal umo time tu baru 15 tahun..adoi.insap betul pastu.hehehe

    ReplyDelete
  36. adeyh! penah gak la. tu kena recheck blk after send. nka2 kalo tgh mesej ngn ramai orang. tetiba silap gosip anta kat orang len. adeyh. huhu.

    ReplyDelete
  37. chemay selalu tersend kat along (kakak chemay)
    sebab name dia no 1st dalam fon.
    tertekan send terus je.
    hahaha

    ReplyDelete
  38. haha..dya pernah..siap kantoi lgi ada bf lagi satu..haha..

    ReplyDelete
  39. hahahahaha. malu gila babe! tapi nak bwat camne kan. i tak penah lagi salah send. kalo untuk pakwe, mmg sebelum send i check nama dulu. kalo tak mmg nahas ler. ;P

    ReplyDelete
  40. masa pakai hp lama dulu memang selalu la salah hantar sms.memang haru dibuatnya.tak pasal2 jadi bahan.hahahaha..tapi bila pakai touch skrin ni lak,masalah typo menjadi2.aiyoo

    ReplyDelete
  41. hp 3310 tu hp lejen mu tau tak

    ReplyDelete
  42. Pernah istri org tersilap send dgn kata2 yg romantik giler....

    ReplyDelete
  43. pnh jgk
    skli slh send memg nk cover blik sush la kan..huhu

    ReplyDelete
  44. sakit jiwa kot..hahaha..pastu cuak je rs... :P

    ReplyDelete
  45. slh send kalu nk cpt2.. nsib baik la msg psl kelas je.. ahaha

    ReplyDelete
  46. guna henpon canggih pun boleh salah send mesej. lagi2 touch screen

    ReplyDelete
  47. err..biarlah rahsia..huhuhu...=__=' sbnarnya memalukan...haha..akk lg teruk..so diam2 sudah..-> kak nasha

    ReplyDelete
  48. hahaha. dlu pnah jd jgak. tgah bz lpak ngan member. sms adik & pakwe dtg at the same time. x sdar rupanya reply sms pakwe g tmpt adik. puiiikkk! dhla ada panggilan euw euw dlm sms tuh hahaha

    ReplyDelete
  49. hahaha..ni yang bez ni....hehehe..saya pun ade silap sent..hehehehe

    ReplyDelete
  50. haha . penah silap send . terhantar kat ntah sapa . dia tanya sape neh . time tu , era agak .. erk, ntahlah , tak tau nak cakap apa . so , era balas "ni antu" . pastu dia xbalas . pastu lama tu , era pon send balik kat dia "sorik , silap hantar" , dia pon balas "takpe" . guna no. ayah tu , kalo ayah tau , siap ler era . kak , simpan secrect ni ek . :) haha XD

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D