Itu bukan Roadblock lah..

Haiip ! cekbolat dah balik,meh salam,cium pipi
muahh..muah ( pipi kiri kanan )

 sila turunkan jari dalam hidung korang tuh mase ni jugak la korang nak sula hidung korang dengan jari kan? okay ! cikgu bolat tak benarkan..

Wei , korang tahu.. cekbolat dah ade lesen L dekat sebulan dh,
dalam entry INI ( aku dah,kau ada?)
bolat dah list kemana bolat nak pergi kan?-har har har-  tak pergi pon ( o.O ) 
hari ini genap sebulan Lesen L cekbolat tapi tak pernah bawak dan 
hari ini jugak cekbolat bawak moto pergi rumah nenek..
mula simpang besar aku cuak! alhamdulillah.. aku selamat sampai..

Lepas pergi umah nenek,cekbolat pegi Tesco ngan member cekbolat Nadia,die lesen P cekbolat lesen L naik satu moto.. agak kurang beradab ye.. ( jangan tiru aksi ini )

Kitorang shopping kemain sampai tak sedar jam dah pukul 6.45ptg..
aku dan Nadia bergegas pulang..
Mase rush nak balik hantar si Nadia ni, kitorang bergelak tawa ,bergurau senda atas moto..

 tibe-tibe 

cekbolat : wei ! ade roblok lah.. masin gila la mulut hang (bgi signal berhenti tepi jalan)

Nadia : mana ? mana ? bagi aku bawa.. 

Cekbolat mencabut sticker L yang menjadi kemegahan.. (=..=)
kitorang pun tukar tempat..
semakin hampir ke atas jambatan.. 
semakin berdebar-debar..
pestime bawak dah kene roblok ?
tawakal je lah..

Cekbolat : cilake.. ( -__- )

Nadia : itu bukan roblok lah! eksiden ni.. bengong betollah hang.. ( di sambung dengan hilai tawa )

Cekbolat : (=..=)

----------

aku rase boring kalau naik moto tak bercakap.. harharhar .. 
dan kami sangat bising di atas motor.. (=..=)

aku sempat sampai rumah sebelum mama and babah sampai.. -harharhar- 
cuak gile aku..sampai rumah pukul 7.45malam..
ingat nak kene marah..
sebab sampai waktu maghrib..
rupenye famly aku keluar tadi.. demm (-__-)


nota - minta - kaki : tak padan dengan lesen L.. bawak moto macam ribut (=..=)

psst : Selendang Merah, kalau jumpe cekbolat tengah bawak moto jangan tegur.. harharhar
(=..=)

babai *lambaii-lambai tangan*

52 comments:

  1. haha..lawak lah.. baru lesen L dah bwk mcm ribut kalau lesen P tak blh bayangkan..haha

    ReplyDelete
  2. eksiden dihadapn sepatutnya tulis kn.. hohoho..

    ReplyDelete
  3. hahaha mmg onar lah kan 1st tyme bwk dah ade roadblock! haha naseb bek eksiden je. haha sesiye je tanggal L lambang kebanggaan cik bolat tue :)

    ReplyDelete
  4. hahaha...nasib baik bukan roblok kn...klu x,,mmg cik bolat kena ngorat n interview ngn abg2 polis tu....hehe...

    ReplyDelete
  5. haha bolat sama mcm akak la..suka bising2 ataih moto..baru feel..sembang smpai rumah kiri kanan dgq..pastu depa jengok2 kat tgkap..hahhah XD

    ReplyDelete
  6. HAHA! nakal laa korang.. kelakar,.boleh tergelak jugak bace ni :D

    ReplyDelete
  7. hahaha, sabo jela. kalau betol roblok, naye je.

    btw~ bw kat blog cekbolat. kite dh tuko url. anakashari.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. ohoho. seb bek bukan abe polis. hehe

    ReplyDelete
  9. haha...agak sengal...eksiden disangka ada roadblock...kah3..ezad yg da lesen full ni pun kalau bawa motor senyap je...ni korang mcm ada pesta je..haha...

    ReplyDelete
  10. HAHAHA... kemainn merempit kau ek...eh awat lama sangat hang nak dapat P?

    ReplyDelete
  11. mai sini abg nk cium pipi ha3x...sory joke jer

    ReplyDelete
  12. hewhew awat yg kelakor sgt nie..:P

    ReplyDelete
  13. Nasib baiklah org lain yg eksiden. Kalau cuma ada lesen L dan berani2 boncengkan org kemudian eksiden, susah mau jawab maaa...

    ReplyDelete
  14. salam cikbolat.amik lah lesen P cepat2. haha Lesen L xboleh bw org.

    ReplyDelete
  15. Kau nih..mcm kambeng br dpt lesen terbang..sume da dtawafnyaa.hahahh.oke la tu,aku ni jek xte lsen moto.tp aku lahh ratu rempit.huahahahhh

    ReplyDelete
  16. ekekeke.....suka nyer bleh remp-it....

    ReplyDelete
  17. ahah nampak roblok terus gelabah eyh..rupanya ada eksiden..hehehe

    ReplyDelete
  18. tu la pasal.. pengalaman dulu, masa road tax idup lagi, tak mau nk buat road block.. bila road tax dah mampus, tetiba ader je road block... hmm... mcm tau2 je...

    ReplyDelete
  19. zaza cdg nak ambik lesen..tp dh keje..belum ada ms nak ambik...huihui...

    ReplyDelete
  20. lekk laaa cek bolatt.
    chemay dulu ada lesen L.
    tiap2 hari angkut kawan pergi sekolah.
    harharharh

    ReplyDelete
  21. bestnya ade lesen wuuu..lawak lak aku bace nih,aku boleh byang betapa nevesnye ko kan?ehehe

    ReplyDelete
  22. suka eh dia dpt ronda2 nek moto..
    hihi...

    ReplyDelete
  23. hahaha..klo mmg ad slh, mau mengigil dpn polis tu..nsb bkn roadblock..haha

    btw,smoga berjaya kelngkah seterusny utk dptkan P..chayok2!hehe

    ReplyDelete
  24. kihkihkih....tertipu wakaka

    ReplyDelete
  25. nasib baik tkde roadblock. kalau ada naya jer tau. tak pasal2. hehe

    ReplyDelete
  26. Asal cabut sticker L? tau tak kalau ada sticker tu tak kena tahan dengan JPJ. sebab ape? sebab L itu untuk "Lepas". Roadblock jer lepas, lepas jer roadblock. Mihmihmihmih.

    ReplyDelete
  27. Ya allah ..nakalnya budak ni ... naik moto laju2 ye ..nasib baik tak kena cubit telingga oleh parent hahaha ..

    apapun ..dear ni memang lawak dan sengal 1a hahahaha

    ReplyDelete
  28. haha. mmg lawak lah cikbolat ni. naik moto kena senyap2 nanti xleh fokes kat jalan.

    bahaya betul buat cmtu tau. hehe.

    ReplyDelete
  29. hahaha...lawak la bolat..


    baru L untuk Lajuuu..tunggu P untuk Pecuttt pula..sempat tak bersembang atas motor? hehe

    ReplyDelete
  30. hahahahaha..bising atas motor tu yang mahal tuh..hehehe..dapat bayangkan macam mana..haha

    ReplyDelete
  31. hahaha..kelakar betul lah, sy pulak lesen L sampai kena renew tapi tak penah bawak pape sampai ler dapat lesen p..hehe

    ReplyDelete
  32. Haha. Shag selalu naik moto bestfriend Shag yg bawak. Memang tak henti bercakap, sampai dia cakap - kau ni banyak bunyi lebih bila atas motor kan. Lepas ni naik keta je >.<

    Tapi, dalam keta kalau Shag yg bawak lagi banyak bunyi sebab cuak bawak. Baru dapat P kan. Dah tu bawak manual lak :DD

    ReplyDelete
  33. akak asal test nak bwk moto je msti jatuh...dem terus tobat nak bwk!!

    ReplyDelete
  34. hahahaha...aiyoo..abg tak pernah lekat L kat moto.lantak la.leh ke bawak moto bersembang??kalau slow takpela kot

    ReplyDelete
  35. hahaha~~
    lawaklah cikbolat ni..

    akak tak pandai bawak motor..
    kekeke...:D

    ReplyDelete
  36. okay le tuu dah ad L kan. lawak lah pasal roadblock tuu kahkah . apa-2 pun jgn lah gabra bwak moto tuu k :)

    ReplyDelete
  37. kelakarlah weyh,haha

    untunglah ada lesen kan kan,aku tade,sedih

    ReplyDelete
  38. lesen moto gua takde la. lesen kompeten tuk kete ada la. :p

    ReplyDelete
  39. untunglah da ade lesen..huhu

    ReplyDelete
  40. untungla pandai bawak motor ada lesen. aku menumpang je hari hari. hahaha..tumpang moto ko bole. oh lupe baru lesen L. hahahha..

    ingatkan rodblok tupanya eksiden. cehh..

    ReplyDelete
  41. hai emy, lama x singgah...sebuk la....tapi lebih tepat lagi, sangat serabut...huhu...

    ReplyDelete
  42. uit uit tu la dia org y buat slh mmg cpt rasa takut..kekekke ;p

    lain kali jgn buat dik..bahaya!heee

    akk syg kamu sbb tu nasihat ni..kekekee

    ReplyDelete
  43. wei dik..ko jgn amal sngt naik moto smbil berckap..akak pnah kna..asyik dok mnyembang..tup2 polis kat dpan..ingtkan org ddk buat jalan..skali kmi dekat dia p tgh2 jalan tahan akak ngn kwn ha..cuak kami..brnti mngejut...brek rapat ja..hahah :D

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D