Nak mogok ! nak mogok !

Sejak dua tiga terlajak nih..
aku banyak tidur..
badan pon semakin membesar..
pipi makin tembam..
mulut bertambah celupar..
awwmaigawddd ..

setelah berhari aku tak lekat dirumah..
aku dapat notis pertama..
caiitt ! abang tiri aku report kat babah..
cilake kau abang..
pfttt~

kalau mase sekolah..
even aku ni BOLAT, aku mmg aktif..
tak suka tidur, aku akan buat ape-ape aje..
asalkan otak aku rase macam berjalan,takpun mengesot..
aku akan kacau member-member ke, bersembang ke, buat matematik sorang-sorang ke..
sekarang ? BENGAP tahap cipanzi bontot pink.. aww

Aku tak tahu ape dah jadi..
aku bangun dari tidur aku rase macam sakit kepala..
tak teruk la.. mcam sakit sikit-sikit..
mata aku macam sembam.. tak cukup tidur?
woii, dah terlebih tidur..

meluah perasaan pade Baby bolat :'(


Aku dulu pepagi makan cokelat minda..
adek aku berlagak, die tak makan cokelat minda..
minum Dr-II punye.. cilake tahap cipan betol pempuan nih..
aku nak minum mama tak kasi..
mama cakap tu untuk adik hang, nak UPSR..
jgn kacau yang dia punya..

Arghhh.. boleh belah laaaa..
aku nak keje tak bagi..
aku "curi sunat" kredit celcom babah..
marah pula..
sekarang aku asyik tidur atau online marah !
marah la! marah la !
nak lari rumah la ceni  *hentak kaki*

ape buat semua tak kena..
nak mencarut boleh?
pfttt~ hilang sopan..
haaa.. sekarang pon mulut aku makin lancang jer..
berleter pot-pet-pot-pet..
abang tiri aku masuk bilik kalau dengar aku mengerang menyerang..

hikhik, kantoi ngn baby kitewwww.. aww.. ( gedik bahh )


demm..
nak lari rumah lah ! ( hentak kaki lagi )
mincikk..
semua yang bolat salah..
itu salah, ini salah..
( tarik muncung )

nota-minta-kaki : pffttt! entry apa ni ? luahan perasan ? mogok ? dah la aku nak pergi sidai baju.. kbai


40 comments:

  1. hahaha..masa ni la nak menggemukkan diri kannn :P

    ReplyDelete
  2. hehehe...sabo ye cikbolat..:)

    ReplyDelete
  3. Hoi3!! lu ni nape?? dah mandi wajib lom lu nih? dah cabut bulu ketiak tak? dah bagi tapir ternakan makan?

    Hek ele, nak mogok2 plak. Cer larii dari rumah sekarang, kompem nyesal x sudah2. Kamon la bubulatt, problem owes come n go apa. Deal wit it laa. Haduii~

    ReplyDelete
  4. ish ish ish....tapi bgus gak idea tu..lepas kena tangkap polis...gitau nama belog cekbolat....lepas tu...booommmmm....

    traffic berjuta juta tu....

    ReplyDelete
  5. waaa, mogoknya tingkat dewa hehe. stay cool and happy cik bolat hiks..

    ReplyDelete
  6. jom,kita lari bersama...boleh masuk paper..hekhek

    ReplyDelete
  7. luahan hati cik bolat..nak buat mcm mana..dah menganggur sama mcm reena...benci..bila aihh nak pergi plkn ni..meluat duduk rumah..

    ReplyDelete
  8. haha kejadah!mau lari rumah?abg tau lagu latar belakang yang sesuai, bawaku pergi nyanyian Zizan ft Kaka :)

    p/s : nape ngan nama budak tu?oooo hahaha

    ReplyDelete
  9. kalau terlebih tido, mmg la kepala pening2. badan letih je kan. takpe, sgt paham. sbb sy pun kadang2 terlebih tdo. hobi katakan. hehe.

    ReplyDelete
  10. Tido itu nikmat -_- hoho. eh ibu jangan la lari rumah. Relax. tarik nafas. lepas :D Cool mommy

    ReplyDelete
  11. Lari? Bagus la tu. Ini trend zaman anak2 dara lari. Tak lari nanti org kata gadis kolot pula, krn ini zaman gadis lari. Dan satu lagi lari adalah cara mudah utk glamour? Muka masuk paper. 1Malaysia kenal...Best!

    ReplyDelete
  12. la..nak lari knp? huhu..akk dulu pun ada perasaan macam tu jugak..tak yah larilah..bahaya skg nie..ala..nanti adik dah masuk U,nanti oklah..balik...jgn terburu-buru..ok..->kak nasha

    ReplyDelete
  13. anda di tag..hee
    http://azievanilla91.blogspot.com/2012/03/contest-aku-suka-makan-coklat.html

    ReplyDelete
  14. oloo siann.
    kalau chemay kann.
    abah siap pesan lagi.
    "nak amek kedit tuh amek je la"
    cool kan?
    hehe

    ReplyDelete
  15. dah macam diary lah pulakk.. HAHAHAHA.

    ReplyDelete
  16. hentak jgn x hentak kaki tu...hehe..
    kurangkan apa2 yg terlebih ye cik bolat....

    ReplyDelete
  17. macam2 derrr
    lw ley ain nak cm cik bolat
    tdo je kat umah
    ni x sibuk dengan esymen jew
    tensionnnmnnn
    heeee
    sooo..hargailah maser yg free 2 dengan tdo
    t myesal au
    ngeee
    :D

    ReplyDelete
  18. hahaha... dulu slalu jgk makan coklat minda tu...

    ReplyDelete
  19. relax! haha dah habis sidai baju? ;D

    ReplyDelete
  20. Haaaaaaaaaaaaaaaaa okayyyyyyyyyyyyyyyyyyy komen panjang panjang nieeeeeeeeeee . muehehehehehe lau cenggitu kite pon nak mogok jugak ah hewhew tak nak pi sekolah yeahhh ~

    ReplyDelete
  21. chill yeah :)..oh ye lama x jenguk cik bolat2 nie :)

    ReplyDelete
  22. xpa tggu g study nnt masa tu xda org nak marah dah..hehe

    ReplyDelete
  23. keciknye baby bolat..hik3
    sabar la cayang,jgn mncarut2 ye =D

    ReplyDelete
  24. hahaha, kwn baik ngn angry bird ni buat cik bulat angry ke?ekekek. :p

    ReplyDelete
  25. huhu,, lek laa. mogok2 nih..

    jom tambah ilmu sambungan.=) http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/babi-puncanya.html

    ReplyDelete
  26. hahahaha..apo kono abang tiri masuk time mengerang??hahahahahaha..

    tak yah lari rumah, lari2 anak je

    ReplyDelete
  27. alaa sian dia....sabau jerr la...nak lri? nak lari? betul nie nak lari? hah pergi lari keliling umah 48X....kang dah penat bleh masuk sambung tdo...hehehe.....

    ReplyDelete
  28. hahaha..lari dari rumah la kan bila dah stress..hehe..g la lepak2 kat bendang bolat sambil main gitar..hik2..

    ReplyDelete
  29. Hahaha.. better U lari dari rumah la... nanti leh femes.. kuar surat khabar kot !!!

    ReplyDelete
  30. haip3... kang ade dalam berita lagi. budak lari dari rumah, rhen kene jual kat thailand jadi pelacuran.. nak? jangan kay...
    :)

    they know the best for you. be thanks full for that... :)

    ReplyDelete
  31. alahai kecik hatilah nie ye..smpi majuk2 nak larik rumah nie..haha baby bolat kan ade!

    ReplyDelete
  32. aloloh....tecik hati ekkkk...sabo je la...ngadu la kat baby bolat xpon baby boy..erk! hahaha :p

    ReplyDelete
  33. isskk jgn lari dr umah..huu

    cuba ckp ngan abah elok2 ea..kalau abah mrh..diam je..:)

    anak solehah kan..heee

    ReplyDelete
  34. hehe...akak hbs kuat buat mogok ddk dlm bilik 24 jam..jgn lari dik..ko brjalan ja tau..hehehe ^_^

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D