Cekbolat ! H O M E S I C K

Hye sayang !
meh salam cium pipi..
ape khabar ? cekbolat alhamdulillah sihat masih bernafas..
Maaf sebab tak gomol blog korang.. cuti dua hari ni bolat try okay..


10minit jalan kaki dari hostel.. ' Ixora Permai ' hostel utk sem 1 - 6 yang mahu duduk di tepi pantai..
cantik :)

Kami GAY ! saye bolat dan dia hana.. dan kami gila.. kbai~

Ni bukan penari tiang okay ! 
wakakaka.. ni tunggu aktiviti luar .. hari rabu hari tu..
besttt ! macam-macam kitorang main.. tak sempat nak snap gambr.. mmg happening
sesungguhnya tak rugi masuk ke sini.. Cekbolat BAHAGIA disni.. ;)

Sebenarnye nampak jer heppy..
cakap non-stop.. 
berkebolehan mengikat tali kasut sambil bercakap dan makan laksa dalam cup meggie..
tapi dalam hati? 

" Mamaaaaaa ! Babahhhhhh ! " 

rinduu sangat..
setiap kali mama call mesti sebak..
setiap kali babah call mesti menangis..
habes bear AngryBird jadi tempat melepaskan tangisan huduhku ini =.=

Mama cakap babah jadikan bilik bolat sebagai blik keduanya..
solat dan kekadang tertidur disitu..
Mama pula,balik keje terus ke bilik aku..
adik ? mesej aku selalu..
nenek ? selalu tanye-tanye aku..

ape ni ? 
paling aku tacing pasal babah..
sejarah dalam keluarga babah menangis mase kucup dahi cekbolat..
aku la satu-satunya anak perempuan die yang pernah rapat dan bermusuh..
anak perempuan sulungnye? akak tiri aku babah tak macam tu pun..
adik aku pun tak..
huwaaaa... meleleh sudah air mato den nih..

Takpe lah, tabah kan hati..
susah payah duduk di kolej yang terceruk mane tah..
tak ade dalam Gps dan peta..
Tanjung Agas.. 
ku bawa hati..
datang sini untuk belajar.. insyaAllah..

Senyum !!

Nota - minta - kaki : mybe lagi 3 minggu baru boleh balik kot ? huwaaaa T__T



40 comments:

  1. alololo.. chaiyo2.. beselah mula2.. =)

    ReplyDelete
  2. cekbolat jgn la sedeh2. lumrah la ni dok jejauh kan. blaja rearajin tw.

    btw, gg cantek. bole jadi model iklan colgate. hehe. :)

    ReplyDelete
  3. nangis gua baca entry lu ni dik T__T

    ahad ni kite jumpe ye, nangis la puas2 :)

    ReplyDelete
  4. sabar ye.bese la tu homesick kalau dok jauh.tambah lak kalau memang tak pernah berjauhan dari family kan.hehehe..jangan dok ingat sangat.kang lagi parah homesick tu tau

    ReplyDelete
  5. tabahkan hati cekbolat! chayok2!! kan best homesick tue kan! tyme beljar je nak rase! :)

    ReplyDelete
  6. huwaaa...sedih plak bace..tu lah bila jauh dikenang-kenang..hee..saba ok cik bolat..hikhik

    ReplyDelete
  7. biasalah dik..mula2 belajar mcm tu..takpe..masa akn jadikan kita lain drpada dulu..insyallah bolat tabah belajar..kuat semangat ye...akk sokong adik dr jauh...amin..syang kamu kak nasha..

    ReplyDelete
  8. rilek la cik bolat.....kata nk hidup berdikari...bila dah makin jauh,,mmg la makin rindu...tp tu semua lagi menguatkan kasih sayang antara cik bolat ngn family...insyaallah..

    ReplyDelete
  9. takpe...biasala tu homesick bila dok belajar jauh ni..lagi2 yg jauh dari family kan...nanti cuti kan boleh balik...:D

    ReplyDelete
  10. haha merasa jugak kau dok jauh dr family kan. kau study mana ni dik oi?

    ReplyDelete
  11. alolo... sian. homesick lak.

    p/s: alang2 dah peluk tiang, nape x wat tarian tiang je...

    ReplyDelete
  12. alolo , rilek ar bolatt , lpas ni ko duduk nga parents jangan pergi2 dah , hehe ,

    #pheww , dekat nga pantai woo , berjemur sakan lar , hehe :D

    ReplyDelete
  13. Mula2 mmg camtu. sbb cikbolat takpnah duk hostel kan? asek duk umah dari kecik smpi besar. normal feeling tu. cool k. cikbolat boleh. :))

    p/s: cantik hostel tepi pantai ek. bolehla main kejar2 mandi manda dgn ikan ptg2. takpun buat istana pasir. hehe :P

    ReplyDelete
  14. ala kesiannya cik bolat..tak apalah sabar ok..=)

    ReplyDelete
  15. amboii.. putihnyerrr gigi Cek Bolat ni.. bersih dan suci!

    boleh jadi duta ubat gigi ni :)

    ReplyDelete
  16. tabahkan hati dan hadapi semuanya dengan senyuman :)

    oh smbung belajar ye?
    gudluck bolat! :)

    ReplyDelete
  17. haha,
    padan muka kau padan muka,
    nyah kau dari GPS.
    ehh?

    lalala

    ReplyDelete
  18. haha..rilek suda cik bolat ! apa nak diherankan ..jgn jadi mcm saya , homesick sampai xnak balik rumah ! akhirnya dapat balik, xbalik da ke tempat belajar sana..hahahahaa

    ReplyDelete
  19. orang katakan, bila berjauhan ni baru boleh rasa kehilangan..:)

    bolat, fighting! :D

    ReplyDelete
  20. alahai.hehe.sabar je la ye cik bulat

    ReplyDelete
  21. olololo.
    kuat ya sayang?
    takmo sdih2
    :)

    ReplyDelete
  22. sabar ye cik bolat... mmg macam tu kalau duk jauh.. :)

    ReplyDelete
  23. sy pon lme x balik kg..xde cuti..huhu...bila la dpt balik lg..

    ReplyDelete
  24. ala,mula2 je..nanti lama2 rase malas plak nak balik umah.

    ReplyDelete
  25. nangis kerr bolat,alar tak brutal lah....sabar ya!!baru lg nih

    ReplyDelete
  26. mula-mula memang camtu weyh,aku pun sama,.hehe

    ReplyDelete
  27. Ala siannye rindu family, sabar ye :)

    ReplyDelete
  28. ala.. klu rindu kat i tu gtau je la.. hahaha

    ReplyDelete
  29. Tahniah bolat..dah sambung study yer..belajar baik2 ya..mula2 jer sedih..pasnih taknak balik kot..hehehe

    ReplyDelete
  30. hehehe sabo2

    mula mula cenggitu tu la

    ala bisa tegar biasa

    all da best ye cik bolat
    xmo sedih2

    ReplyDelete
  31. hahahah.da bosa gajah mak pon nak sdeyh lg..meh meh dok celah tiak aku haaaa.kompom xhengat mak abah kau.hahah

    ReplyDelete
  32. jangan nangis-nangis okeh! :) miss u bebeh! :D

    ReplyDelete
  33. hehe mcm best ja study dekat ngan laot..terkejut tngok pic bawah skali..ahahah

    ReplyDelete
  34. bolat..tak mau lah sedih2..hepi lh sikit

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D