Kerana Baldi...cekbolat dot dot dot

Disaat ditinggalkan member-member yang sangap men-shopping di Port Dickson..
aku? melabuhkan badan di atas katil douber decker..
menghapdet blog yang sudah berserawang..

berserawang? abaikan..

Sabtu ! cutii yg bermakna jugak la bagi bolat..
penuh baldi sampai tak boleh dipijak-pijak mampat..
iitu tandanya baju berlambak-lambak untuk dibasuh..
erghh.. mesin basuh la jawabnye..
bukan basuh tangan.. ( pemalas )

ku masukkan duit syiling sebanyak 3 ringgit..

"toink..toink." bunyi syiling melantun ke dalam kotak duit..

ku gentel punat-punat mesin tersebut..
fuhhh.. lagi sejam..

sejam kemudian..

aku mengambil baldi besar ..
kulangkah kan kaki gajah ini ke tempat mesin bajuku dibasuh..
Aku terlihat !
Aku ternampak !
"Nadya" awek kafe yang selalu mengusik aku..

Niat dihati nak sorokkan muka dengan baldi..
alaa.. nk main acah-acah dgn si nadya tu..
mungkin lebih afdol aku sarungkan baldi ke kepala..
cecepat aku bebuat demikian..

"pushhhhh"

tanpa ku sedari..
didalam baldi yang ku bawa itu ade air..
tudungku dan bajuku basah..

arghhh.. maluuu !

2 3 org senior yang sedang menadah air di watercooler gelak tekentut-kentut..
Nadya pun gelakkan aku terguling-guling sampai terbelit di paip mesin..
dengan muka yg menahan malu..
cecepat aku ambil baju yang didalam mesin utk disidai..

cilake..


Yang malu keluar bilik
-Cikbolat  bolat-

----------------------------
nota-minta-kaki : lainkali kalau nak sorokkan muka dalam baldi pastikan baldi takde air..sekian


37 comments:

  1. HAHAHA.

    adoi. bolat2. buat lawak plak dia. mmg terbaik la.

    ReplyDelete
  2. kahkah,lawak betul.lain kali jgn main acah-acah ye,hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha... nasib baik air biasa. cuba kalau air kotor dari baju kotor

    ReplyDelete
  4. HAHAHA . aku tergelak-gelak sampai terbelit dekat kaki kerusi . hahaha ,

    ReplyDelete
  5. Lol lol. Ni lagi lawak dari kes Shag jatuh time tersedak tu. HAHA :D

    ReplyDelete
  6. hahaha, sembelit la gelak besar macam ni. hahahaha. nak kenakan org dia yg terkena.hahahaha

    ReplyDelete
  7. adehhh....terkentut2 gelak ni...mcm mana la boleh tak perasan dlm baldi tu ada air...hahaha...

    ReplyDelete
  8. kenapa aku tidak berada di tempat kejadian? haha

    ReplyDelete
  9. hahaha..bolat2..lain kali jgn buat cm lg k..

    ReplyDelete
  10. hahaha..dan sekarang giliran saya pulak tergelak terkentut2.hahahaha

    ReplyDelete
  11. Nasib baik baldi tu besar, kalau baldi kecik alamat kepala tersangkut dlm baldi lah..huhuhu...

    ReplyDelete
  12. haha......kelakar la bolat ni..

    klu shah ada kt situ pun dah gelak guling2..

    ReplyDelete
  13. perghhhhhhhhhh dasyat ko!ahaha

    ReplyDelete
  14. HAHAHA. lawak ok, len kali pastikan baldi kosong dan kering :D

    ReplyDelete
  15. hahhhaaa nak men acah2 sgt..tu la padahnyerr..

    ReplyDelete
  16. pejadahnye kome.....blajaq leklok naaa

    ReplyDelete
  17. hahahahahahahahahaha....sori la ye.abg pon takleh tahan nak gelak guling2 ni.sila jangan sula abg.not my fault.dekbolat salah sebab buat camtu.aiyooo

    ReplyDelete
  18. comel la cikbolat nie..hehehehee..

    ReplyDelete
  19. padan muka anda..uwekkkk

    #lain kali buat lagi ye^^

    ReplyDelete
  20. hahahaha lawak awak ni cik bolat oi

    ReplyDelete
  21. alahai , ciannya... hehe..

    *tak pasal2 baju semua basah.. :P

    ReplyDelete
  22. hehe jgn buat mcm tu dah yer.. :D

    ReplyDelete
  23. haha.. klakar la.. knape dgan nadya?

    ReplyDelete
  24. Kah3. Takde hal, buat hal pulakk. Kesiannn~ heheh. xD

    ReplyDelete
  25. haha..kelakarlah dik..huhu..sakit perut akak baca..=)akak..

    ReplyDelete
  26. gelak terkentut2 gak baca entri ni.. ahaha.. tu la, niat x menghalalkan cara la tuh.. wakakakaka

    ReplyDelete
  27. cik bolat mis u..thank wat sm tergelak guling2..hehehe...

    ReplyDelete
  28. hahahah gelak golek2
    tengah byangkan xD

    ReplyDelete
  29. tengah bayangkan dye gelak terkentut kentut,, awesome!! :O

    ReplyDelete
  30. hahahaha...padan muka

    niat dah tak baik

    kahkahkahkah

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D