CIkgu bolat !!


Bolat melangkah keluar dari dewan exam..
fuh..fuhh.. *berpeluh-peluh*
cecepat balik hostel..
nak main GAME !
harharhar XD 
setelah 3hari berpuasa tak ley main game..
budy study exam =..="

eh entry lepas banyak yang tanye pasal subjek bolat..
yeala.. study diploma pendidikan pra-sekolah kan XD
meh..meh..meh..

bolat's note ! for Pedagogi..

Pedagogi..
apa uh ?? ahaaaaa..
cara mengajar kanak-kanak..
menarik perhatiannya,berinteraksi,dan disiplin sebaginya..
best mmg best.. 
setiap kuliah kene cipta satu lagu baru kanak-kanak :)
classmate bolat rata-ratanya prangai gila-gila dan kebudakan..

macam bolat ! 
err.. teruskan..


Psikologi Kanak-kanak 

Psikologi (=..=")
urghh,mase start belajar best..
lelame tensyen.. kene byk hafal pasal teori tokoh..
gilos la kan.. nak kene faham orang tu macam mane,ape kebende tah..
teori semua nak same,tapi gile "ketokohan" nak jugak hasil statement lain-lain..
yg nak pening student psikologi..
pening-pening... haihhh..

Guru dan Alam pula,
lebih kepada etika sebgai seorang GURU..
falsafah pendidikan,sejarah keguruan dan sbgainya..
assgment pun ade kene buat video mengajar seorang kanak-kanak..
anyone volenteer nak jadi pelajar cikgu BOLAT ?

bolat prefer nak jadi guru Sejarah..
boleh bercerita kan ?
haha.. 
tak sabarnye nak jadi cikgu !

tak rugi pun ambil kos ni..
best pun best..
tak smestinya jadi cikgu tadika..
nanti masuk la U.. sambung jadi ckgu lain..
nak jadi pakar psikologi pon boleh..
pakar kanak-kanak ke..
yang penting kene ade niat dan usaha..

cikgu itu satu pekerjaan yang mulia..
murid-murid akan ingat cikgu sampai mati ..
jahat ke,baik ke.. kan ?
ade yg cakap jadi cikgu ni leceh la..
tak ley hidup senang la ape la..

"Dimana ade kemahuan,disitu Allah tunjukkan jalan ;)"

eh-eh,dah terleter macam cikgu pula..
"Bakal guru" je.. haha

Nota-minta-kaki :  jika kita jaga hubungan kita dgn Allah,
insyaAllah DIA akan jaga hubungan kita dgn orang lain XD..

22 comments:

  1. mohon ajar anak guwa nnt...guwa tak kira nk lu ajar jugak..kih2

    ReplyDelete
  2. nak tgk cikgu bolat ajar.. boleh x??

    ReplyDelete
  3. selamat pagi cikguu :)

    eh silap..da petang da... :D

    teruskan pelajaran semoga apa yg di impikan akan jadi kenyataan 1 hari nanti..isnyaAllahh :)

    ReplyDelete
  4. hehe.. kite geng cegu la jugok yek.. haha


    jom baca kejap..=D

    http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

    ReplyDelete
  5. wah. . rajin nya cikgu cikbolat ni. . hehe. . goodluck. .

    ReplyDelete
  6. haha...kene sula d bontot oleh cikgu..cikgu bile nk ajar kite

    ReplyDelete
  7. cikgu tgok aiman ambik pen kita. marah dia.

    ReplyDelete
  8. pehh..lawa note..memg xbosn klu bace...bestlah dh abez exm..huhuu

    ReplyDelete
  9. olololo..tomey2 laa ajar bdk2 :)

    ReplyDelete
  10. balik exam trus ingat Game? amboih... ahaha..

    subject sejarah la paling budak2 bosan. ehehe... harap bolat boleh ubah minded budak2... :)

    ReplyDelete
  11. ajar sejarah???ajar ct lah...dulu selalu fail, malas membaca punye pasl..haha

    ReplyDelete
  12. pedagogi.. first time dengar kot. heheh.. waaa aida minat nak jadi pakar psikologi tapi tak tercapai :P kuang2... bolat stdy baik2 no.. jangan asyik nak bergame2 je.. :P

    ReplyDelete
  13. perghh salute! aku ni kureng cket kalo bab budak2 ni..x pndai nak melayan..nnti aku ade anak,nak hntar kt sekolah tmpy ko ngajar la..ahaks

    ReplyDelete
  14. laaa bakap cikgu ke ni?

    ni cikgu garang ke tak?

    kalau garang takut la nak masuk lelas. hikhik.

    ReplyDelete
  15. aku pandai menaip asbab cikgu yang ajar :')
    http://akulahhero.blogspot.com/2012/06/cinta-lara-rara-part-1.html

    ReplyDelete
  16. bole2. sy rasa saya muke sy masih ada bakat utk jd student cikbolat. kan? heee..

    ReplyDelete
  17. kalau jadi cikgu,,sampai bile2 anak murid x lupe..lagi2 kalo jadi cikgu y garang..hee

    ReplyDelete
  18. wahhhh..bestnye jadi cikguu..tp dah terlajak pulakk..hehe

    ReplyDelete
  19. akak nk volenteer jdi studnt dik bolat ni..hahaha..blh x? xsabar ni nk tgk dik bolat mengajar

    ReplyDelete
  20. semoga berjaya memegang title guru ya nanti bolat.. amin :)

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D