Cekbolat dan Telefon


 

Mase tecik tecik dulu la..cikgu bahasa Melayu soh buat karangan pasal "telepon" teringat pula babah tlong buatkan karangan tuh..babah siap tulis jenama henpon sekali "nokia 3310" . Alaaah mase tu kan blackberry mane ade lagi.duluuuu..duluuuuu la..

Dari semalam bolat kasi bukak dashboard penuh dengan entry pasal kementerian dah kasi bebudak bawak tepon ke sekolah.. aiyoooyoyo maciii *tepuk dai* tingat lagi kisah seludup telepon ke sekolah,

Dulu la mase form 2,bolat ni nakal sgt..suke bawak bende haram(tefon) tu kat sekolah..penah sekali tu gempar ade spotcek selepas rehat,tapi ! mase tu pagi belum lagi waktu rehat..bolat dengan kawan pergi dekat belakang sekolah nak pegi sembunyi telefon yg diseludup secara haram tu, mase tengah nak sorokkan, puuppp ! jatuh dlam longkang..
aiyoyo maciii,dan telefon tu telefon cikbolat ! >,,< 
agak  sebulan jugak la tak de telepongg.. 

Budak-budak makin cerdik..macam-macam caralah nak sorokkan telefon tu,dalam kasut lah,dalam sanggul lah,dalam bra la<--- perkara biasa la kan,dalam spender pun hadoo.. bile spotcek mmg kene cek semua.. saat paling jadah la mase spotcek la.. =..="

dari form 1 sampai form 4, mestiiiii bawak tepon ke sekolah,dan setiap tahun tu jgak la akan SEKALi dirampas,dan bayarannya rm30 dan tepon tersebut mesti dijamin oleh ibubapa <--- mmg kene sekeh byk2 la ngn mama n babah.

Mase form 5 pula,bolat kan stayback kat sekolah sampai petang.. susah sikit la kalau tak bawak telefon.. pun bawak secara seludup dan tahun akhir ni la paling tak pernah terkantoi sebab bolat masukkan tepon dekat dalam payung.Payung pula dalam beg,pengawas tak cek pula dekat payung mmg naseb la.

Pengalaman sekolah perempuan.. sekolah korang taktahu la,mybe ade yg lagi dasyat la kot..? Apepun, susah nak jumpa budak sekolah yg menggunakan telifon dgn sebaiknya kan ? mesti berlaku kes2 kecurian,bluetooth mende2 yg bukan2.. kebaikannya sikit,tapi keburukan ? eh apasal manyak tanda soal nih? eh ade lagii.. heheh


lampu kaler biru la yg epicnya :)

#masih ade lagi ke tepon 3310 ? teringat dulu bercinta pkai tepon tu.. HAHA~

20 comments:

  1. untunglaaaa

    aku zaman skolah dulu tak guna henpong pun

    huuuu

    ReplyDelete
  2. Nokia 3310 mula2 dulu keluar, lampu kale kuning.... pastu yang lampu biru tu kira latest la... tulisan pun cantik skit. 3310 lampu kuning, tulisan dia besor2 ehehhe....

    Masih simpan 3310. sayang kot!

    ReplyDelete
  3. haha. seumur hidup aku, aku tk pernah bwk henfon g sekolah. mulia kan? hahaha.

    ReplyDelete
  4. mmg byk keburukan dri kebaikkan..akak xstuju.

    ReplyDelete
  5. aku jarang bwak fun tp kalau bawak n ade spotcheck,aku suruh bebudak laki pegang..sbb masa spotcheck tu kan asing2..so time laki2 kena check aku pegang yg depa punyer..time kiteorg plak,depa pegang..bagus kan.haha

    ReplyDelete
  6. best klo tgok ragam kwn2 time spotcek dulu...haru~

    ReplyDelete
  7. masa kau pakaifon tu la kau bercinta ngan ex aku tu..kan3?

    ReplyDelete
  8. ish2..ika ta pnh bwk hp p sek aw.. rase2 nye la..hahaha

    ReplyDelete
  9. mak kita pegang henfon kita..camne nak bawak pegi sekolah? XD

    ReplyDelete
  10. henpon yg tinggal kenangan ...

    ReplyDelete
  11. haha rindu nak gune henfon 3310 tu..farhana panggil talipon tu batu asah agagagaga

    ReplyDelete
  12. 3310 laaa best..ley main game ulat ahhahaah..
    pape pon slmt berpuasa syg :)

    ReplyDelete
  13. fuhyoo....bakal cikgu sudah mula bersuara hehehe...bagus bagus...sy pon agak kurang bersetuju sebenarnya huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  14. hhahah ke handfone ni edy pon ade wat ebtry

    salam ramdhan
    jemput join n promote
    http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

    ReplyDelete
  15. HJ guna butterfly masa form 2 dulu... Tapi xpernah kantoi sebab HJ pengawas aka pemawas.. muahahhaa

    ReplyDelete
  16. zaman skolah dlu pakai 3310 gak tapi lepas waktu kelas baru pakai.hehehe

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D