Sejuk sejuk bulu tanpa air - cond

BERKUAP .

Berkuap okay . bukan menguap . okay intro mengantuk *menguap* tekan pangkah atas hujung sebelah kanan . ya sebelah kanan . kihkih

Gua mincik bilik / rumah berkuap . bila keluar dari pintu terasa beza angin luar dan dalam . tak kira la rumah atau bilik . ini boleh buat mood tak best . tak da rasa angin  or  sejuk sejuk kipas .  tak semua kita mampu pakai ekon kan . KAN . *angguk*

bagus .

Tips agar tak bilik / rumah tak berkuap dari cekbolat . sejuk sejuk bulu tanpa air cond katakan -.-

1. buka tingkap pagi pagi . kalau bangun lambat pun apasalahnyya buka juga tingkap tu . ini adalah untuk proses pengudaraan . bolat dulu penah menyebal sebab babah tutup tingkap bilik bolat . grrrr tensyennya . kita buka sebab nak udara fresh lepas balik sekolah !

2. bersih dan lapang . kalau barang banyak susun la cantik cantik . ruang kecil pun boleh rasa luas tau .

3. cat . ya cat pun mempengaruhi suhu bilik . pilihla kaler yang sejuk . macam biru cair . hijau lembut . pitch ke . ini tak . sekali masuk bilik maroon . pastu kuning terang ang ang *sakit mata*. coklat gelap . kalau pakai air cond tak pa . ish . *tetiba emo*

4. lampu . lampu warna malap malap pun boleh panas . tak kisah la kalau nak buat tidur pun . lampu blik air kaler kuning gua mincik . tak rasa feel nak gosok gigi . kahkah

credit to Hencik Google


5. sampah . kalau perempuan sila pastikan "cuci bersih" dan tutup tong sampah . kalau tak bilik bau darah . euwwww

6. baju . ya baju kotor . gua serik dapat roomate malas basuh baju . longgok longgok . ciom ciom baju then pakai buat jumpa pakwe . erk ?  baju kotor buat bilik busukkk . udara tak fresh . okay !

7. merokok . lelaki la kan dituju . macam abang bolat . bolat kalau masuk bilik abang pakai mask . gila bau rokok . kalau kena perintah kemas bilik beliau gua surrender . *pengsan* macam mana hidup pun aku taktau . ish  .

bolat mengaku . kadang kadang kita tak sempat tapi kalau tiap tiap masa ? tiap tiap hari ? tak ke bawa cilaka pada hidung orang lain . kahkah . gua pun penah style campak campak baju sebab kelam kelibut . tapi balik tu get ready la kemas balik . tuih .

kalau pakai air cond tak retis kemas . pengotor . pun tak kemana . bilik kita melambangkan diri kita . kehkeh


bilik tidur idaman bolat . kahkah pwinces pwinces gitew


 nota - minta - kaki : mimpi nampak ular macam macam . besar kecik . adakah ini makna tilam bolat terlalu empuk hingga bermimpi giteww . kahkah

19 comments:

  1. itu memang terlampau empuk mimpi macam tu..

    bilik melambangkan diri kita kan.. betul..

    *komen cik bolat kat blog tak appear.. kenapa ntah

    ReplyDelete
  2. kau mimpi ular?hati2 sikit...baca ni http://www.zafiranabilah.com/2010/07/bermimpi-tentang-ular.html

    ReplyDelete
  3. Satu lagi tips supaya bilik tak berkuap: Beli ais satu lori dan letakkan atas siling bilik...

    ReplyDelete
  4. ambaoiiii..bgsnyee tips adek bulat neh :P

    ReplyDelete
  5. wah cekbolat sejak bercuti ni, dah jadi pereka hiasan dalaman pula :p

    ReplyDelete
  6. wah!!! bolat sangat pembersih..ni yang suka ni..hehehe

    ReplyDelete
  7. huhu kujur tu cume pinjam pic dr cik gogle jerk,igt bilik bulat td tu... :p

    ReplyDelete
  8. mak aih..bersepahnya..bilik ke pusat pelupusan sampah tu? hahaha

    ReplyDelete
  9. nk kasi lg fresh, sembur je pewangi bilik byk2.. sodap tdo lps tuh hah.. ha ha ha.. kdg2 mls gak nk ngemas bilik.. wlpn sedar je diri ini seorang perempuan..

    ReplyDelete
  10. bagus betul adik sorang ni.bilik bersih,kemas baru la syok tido.huhuhu

    ReplyDelete
  11. part yg last tu saya sokong

    BILIK melambangkan diri kita

    ReplyDelete
  12. Aku pernah sebilik dengan manusia yang jenis tak faham apa itu erti kebersihan.. Bayangkan baju kotor dia rendam dalam baldi sampai keluar bau najis. Serius mengerikan.


    Tak kurang juga perempuan. Adik aku cerita roomate dia diluar memang cantik bergaya. Bila di rumah/ bilik. Berzeza sama sekali. Lelaki tau mungkin akan turut terasa euwww.

    ReplyDelete
  13. hihihi..tau xpe, rasa laen macam aje kalau masuk2 bilik, tiba2 rasa berkuap gitu..

    ReplyDelete
  14. bab no 5 tue mmg kne kasi cuci bersih3...

    ReplyDelete
  15. akak aritu pun mimpi ular.selalu jrg akak mimpi :)

    ReplyDelete
  16. mohon bagi no hp ular2 tu... nak bisnes sup ular plak... ekekeekk

    ReplyDelete
  17. wah..bagusnya tips..hihi..tp memang btol semua tu bolat...


    bilik idaman? tu macam kete cinderalla ja..^_^

    ReplyDelete
  18. bahaya kalau mimpi ular.huhuhu

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D