Jaybee dan Bolat


Okayy . cukup dah kot entry sedih semalam . cecepat update baru . kehkeh .
berkabung satu hari . kita yang hidup perlu teruskan kehidupan .

dah intro .

Ayer Hitam,neelofa,pergi,mandi,naked,gila,Siti Nurhaliza,skirt


Ni cekbolat nak ceqhita la cekbolat men-jalan dan men-shopping sungguh jahanam bahasaku dekat Jaybeee .
sambil melawat Uncle Tahir sambil jenjalan .
bukan selalu nak mai JB ni . jauhh cek oii . Utagha - Selatan tuu .

JB rasanya biasa je kot ?
dapat tengok Singapore dari Danga Bay jadila tak dapat tengok Aaron Aziz kan . Oh ya makanan Jb ni sedap .
pestime jumpa Chicken Chop lima hinggit ---> Restoran Awana,Gelang Patah.
ngahahaha jakun sat !

Hari sabtu pergi melawat uncle Tahir dkat HSI lepas tu pusing2 ronda2 bandaraya Jb . sampai pening naik flyover . kalah Kay-ell.
tapi paling kemuncaknya dekat Ayer Hitam .
pehhhhh melelehhh .
rambangg mata, lagi murah dari Padang Besar,Perlis .

benda,buat,semak,rumah,neelofa,izara aishah
kat sini barangan rumah mmg FULL .

baling,pasu,pecah,kena Aaorn Aziz,cerai,rita rudaini,bola
Bak kata Pak sedara bolat barang2 yg menyemakkan rumah


pasar,tani,bear,anak patung,murah,beli,borong,neelofa,rozita che wan
Entah apa nama tempat ni . kalau keluar darai tol Ayer Hitam straighttttttt giteww
kat sini tak macam Padang Besar . takde jual beg -_-
tapi anak patung bebuluu memang banyakkkkkkk . 
berbulu mata saya . haishh .
bolat cari kepala Hello Kitty tapi jumpa bantal Hello Kitty .
Bulu dia lembutt sangat . boleh gesek2 sampai terlena .

hello kitty,bedroom,pillow,britney spears,bilik,
kepala bantal pun jadi -.-

Patutlah barang hantaran orang johor kemain cantik merelip-relap .
kat sini banyakkkkkk gila barangan utk buat hantaran . 
cantikk gila . rasa macam pi beli barang nak kawin . ehem ehem .
pastu tengok kawan kawan Johor ada Teddy Bear besar2 , 
rupanya murah kat sini siap beli satu percuma satu . pehh .

bolat nak beli tapi babah cakap mai 4orang bali 5orang ?
nak letak mana ? atas bumbung ?
Bear size XXXXXL gitu .

Nota-Minta-Kaki : Bolat masukk kedaii bear je . 
mama masuk kedai pasu dan rotan . babah ? 
tolong angkat barang . aagaagagaga . 
pi ringan bonet balik berat semacam .



40 comments:

  1. CHICKEN CHOP rm5 ??? Mesti pesen dia letak cinonet je kan ? makan 3x baru kenyang..

    So,

    3 kali = RM15.00 ... So.


    Kbai . haha

    ReplyDelete
  2. taklah . siyesly mmg banyak . plating die nmpak mcm mahal . sungguhhh

    taktipuu .

    ReplyDelete
  3. wah jenjalan mana tu.. gelang patah uma mak mentua saya tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. eh danga bay bukan tutup dah ke? huhu

    ReplyDelete
  5. wuahhh bset jgk kalo dpt shoping2 kat sne...hihihi nak beli brg kawen?hahaha kantoi~

    ReplyDelete
  6. jalan2 cari makan cari barang ya bolat. hehe. kat sana memang murah2 pun... :D

    ReplyDelete
  7. beli 1 prcuma satu bear? wowwwwwww

    ReplyDelete
  8. bestnya bolat oooiii dapat pergi JB tu..bila lah reena nak sampai pula ni...hahahaha..:)

    ReplyDelete
  9. hmm na merajuk dgn JB..
    makanan dye haritu na pg mengarut pastu mahal... pastu pelik
    hahah

    ReplyDelete
  10. dkt JB mmg ada jual chicken chop rm 5, sedapkan cekbolat? mesti kau teringat bila dah balik kan? hehe

    ReplyDelete
  11. nana : persiaran Danga Bay je . yg tepi lautt tuh . kehkeh

    ReplyDelete
  12. hai kite org johor ! kannn bandar jb memang kalah lah KL flyover sane sini. kadang2 terpusing2 kat flyover tu. haha

    tempat pasu2 tu ktorang panggil ayer hitam je. ckp nak pegi ayer hitam kompem2 tu lah tempat nye. patung bear2 besar2 kan? gerammmm kan? hikhik. tu la org johor kalau kawin bukan hantaran je, part doorgift pun kemain pasu2 beli kat ayer hitam tu ha. murahhhhh..

    ReplyDelete
  13. dulu sis beli hantaran kat ayer hitam.byk gak pilihan

    ReplyDelete
  14. rindu nye jaybee.. bru 1x g cna.. sonok gak ayer itam tu.. hehe

    ReplyDelete
  15. ena tak pernah pergi ke sana.. pergi pun masa kecik2 dlu, mana ingat... huaaaaaaaaaaa.... jeles soo much! ;(

    ReplyDelete
  16. Dah sampai JB tu tak rasa nak berenang ke Singapura ke? Bolehlah pi Disneyland, Underwater dll....

    ReplyDelete
  17. bile la brg hantaran..bole kwin cpt..hehe

    ReplyDelete
  18. OE dah biasa dah dengan tempat2 tu... hehe..
    OE pun suka teddy bear yang besar2... tapi kawan OE suka takut2 kan... membuatkan OE jadi takut nak beli bear besar2... hehe.. ^^

    ReplyDelete
  19. nakalnya cek bolat ni ..memang nakal .. umi belum lgi sampai kat jb ..kalau dapat pergi mesti best mcm yg dear katakan tu ..yeahhhhh

    ReplyDelete
  20. uni baru je g padang besar baru2 ni..(tetiber!) hehe..

    ReplyDelete
  21. lme weh aku xg johor.. hahaha !

    ReplyDelete
  22. wah, cek bolat jenjalan. syoknya. hehe. best tuh. nak beli brg hantaran eh gi ayer hitam? hehe. tq singgah blog kita, jngn serik dtg lagi.

    ReplyDelete
  23. Tak ajak!
    (T_T)

    Gill suka benda kaler maler
    Heheeee

    ReplyDelete
  24. pe kata belikan bear satu... boleh??

    ReplyDelete
  25. Huntongla..JB aku pun tak round lagi.. Tp ayer hitam aku dah sampai.. Barangn seramik banyak gila kan..

    ReplyDelete
  26. wahh , jenjalan JB , syok nya cuti cik bolat , btw , x pernah jejak kaki lagiii

    ReplyDelete
  27. amboi....memang banyak gila la tu barang yg korang shopping hehehe.....nasiblah tak beli teddy bear tu, nanti buat penuh kereta je haha...silap2 bolat kena balik naik bas ekspress hahahah!

    ReplyDelete
  28. dok taram nak jenjalan jb gak..tengok la pas kawen nanti pksa abam bawak p jb, singapore n sabah..hehehe

    ReplyDelete
  29. jap jap jap.. aku nampak cieken chop 5 ringgit lah.. betui ke..? sedap tak..? wahh, kalo aku pergi aku nak order 5 pinggan.. wah byk nye aku makan.. ekekekeke

    ReplyDelete
  30. dah target tpt beli hantaran nnti. insyaAllah jemput nnti hakhak

    ReplyDelete
  31. awat x habaq nak mai jaybeeee???

    bleh kte jumpa2,,lepak2...hehehe...

    gelang patah tu dah dekat dah ngn tempat keje shah...x melawat ker kota iskandar??legolang??hello kitty??puteri harbour??

    ReplyDelete
  32. seronoknya cuci mata..haha..kalau akak pun masuk kedai bear juga..

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D