Tersembur .


Makan malam keluarga .

Di meja bulat aku ditengah tengah mama dan abah .
sedap sedap melantak ayam percik dengan gaulan nasi beserta kicap kipas udang .
macam biasa borak mengenai isu isu jiran sebelah hingga ke isu dunia .
abah menambah nasi dagang ke pinggannya sambil mulut berceloteh .
bolat mencapai gelas laluu minum .

airkosong je pun .
dan aku pun rasa kosong tapi ...

"purrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kohh kohh" tersembur sekali nasi nasi .

berlari ke sinki .
bersihkan hidung dan mulut .
ku lihat reaksi abah macam serik nak tambah nasi . tapi licin juga =.=
aku duduk sekali lagi utk menghabiskan air .
dan .


"purrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" tersembur air sekali lagi dengan rakus .
kali ini lebih dramatik mengenai mama dan abah dikiri dan kanan . 

dah macam pesta air dekat padang golf la pula . huahua .

"soryy abahh" ujar cikbolat sambil buat mata kelip2 .
mama gelak mengekek - ngekek sampai jatuh kerusi .
pestime dohh aku jadi macamm tu depan parents .

Nota - minta - kaki : tapi kejadian tersembur menyembur ni dah banyak kali jadi dah kat cekbolat . haha.

35 comments:

  1. haha main sembur-sembur lak :D

    ReplyDelete
  2. cikbolat memang suka main sembur2 ke...
    alahai... ^^

    ReplyDelete
  3. boleh pulak jadi mcm tu.sian abah cik bolat..hehe

    ReplyDelete
  4. macam mana lak boleh jadi camni cikbolat,, aiyoyoyo

    ReplyDelete
  5. hahaha awat sampai tersembur2 ni cek bolat??? your dad buat cerita lawak ke??? hehehe... sabo je la.. kalau ena ada kat situ, kena sediakan payung... ujan datang tnpa diduga.. =P

    ReplyDelete
  6. Nasib baik tak tersembur masa makan pasembor...jika tidak habis bertabur sayur dan telur....

    ReplyDelete
  7. ape masalah hg nie bOlat oi.. haha

    ReplyDelete
  8. pijol : aku pun tetaww *sakit hidung* :(

    ReplyDelete
  9. sib baik minum air.. kalau tgak mkn ayam tak tersembur seekor ayam

    ReplyDelete
  10. peh kalau tengah makan ngan bakal bapak mertue ni, tetibe persembuk dengan bakal parents mertue naye je,kahkah.. :D

    ReplyDelete
  11. kenapa main sembur2 tu?

    ade org sebut la tu. hihi.

    ReplyDelete
  12. wak pon kekadang besembur2ann jugakkk. ahHHKks

    ReplyDelete
  13. Hujan dalam rumah , wakakakakka :3

    ReplyDelete
  14. napa tersembur? xsegaja ek.. 2 kali plak tu.hehe

    ReplyDelete
  15. hahahahaha..bolat dah kenapa jadi macam tu???hehehehe

    ReplyDelete
  16. apa ni cik bolat buat mcm tu?? xbaik2... hahaha

    ReplyDelete
  17. hahaha anak abah...anak abah....:)

    ReplyDelete
  18. bulat..apasal jd mcm tu..kesian dkt ang..x apa lah..lain kali beringatlah..;)

    ReplyDelete
  19. hahahaha, tersembur tetibe nie, mesti ade yang ingat cik bolat. hehehe. kesian ayah cik bolat, mandi shower free :P ihihi

    ReplyDelete
  20. amboi cek bolat. awat tercembur2 ni. haha. ke ada org ngah gosip cek bolat. hhee

    ReplyDelete
  21. lagu mana boleh sembur2 nih. haha. adoyai... spoil2.. haha

    Jom singgah baca sekejap =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

    ReplyDelete
  22. alahai tersembur plak ye..kesian mak,gelak sampai jatuh kerusi tu..kelakar sungguh haha

    ReplyDelete
  23. Hahaha aduhh, kejadian yg membahayakan ni cikBolat haha >.<

    ReplyDelete
  24. kenapa boleh jadi mcm tu...cekbolat? tersedak eh?

    ReplyDelete
  25. Rasa nak buat malam ni ! tunggu laaa ! HAHAHA

    ReplyDelete
  26. haha..gile gelojoh sgt ni..relak2..kunyah 44 kali nasi tu

    ReplyDelete
  27. hahaha Na slalu jugak tersembur ni tp klau dicucuk laa sbb Na melatah *mengade2 nak melatah hmm ;))

    ReplyDelete
  28. hahahaha!!! tu tndanye wak...pelan2 mam tue ye

    ReplyDelete
  29. Macam mana boleh bersembur mcm tu bolat?
    Jangan buat depan bakal mak dan bapak mertua nanti tau.
    Kurang harga hantaran

    ReplyDelete
  30. pulak dahhhh...

    pe cerita sampai tersembur ni???

    ReplyDelete
  31. makin sembur makin selera pulak abah tu..kikiki

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D