Tersilap berus gigi .


Pagi .

melangkah masuk ke bilik air .
belek belek muka di cermin . dgn harapan selagi cermin tak pecah tengok muka .
mata melihat muka di cermin tangan mencapai berus gigi berdekatan .
lalu meletakkan ubat gigi perisa oren .

"zushh zashh zushhh zashh" aku menenyeh gigi .
sambil tenyeh tenyeh mata periksa tahi mata .
adik pun masuk ke bilik air .
untuk melakukan aktiviti yang sama .
berus gigi .

"kakak pakai berus gigi adikkkkkk !" adikku menjerit .

erk .
salah lagi .

ini masalahnya kalau parent beli dua dua berus gigi kaler pink .
sebab munasasah mereka adalah kami perempuan .
cuma membezakan berus gigi kami ialah brand .
ya . berus gigiku ada cap mohor Tesco .

mujur bukan berus jamban .
kalau tak habis rabak gigi aku .
kenapa perlu tersilap ? arghhh .

gulp!

tertelan ubat gigi oren .

demmmm.






takpe sedap . oren .

47 comments:

  1. haha,nsb bek merka tak suka pink..maka yui ja yg ada gtu =)

    ReplyDelete
  2. selalu share share je..x de masalah tersilap..hahaha

    ReplyDelete
  3. * sedang membayangkan cik bolat berus gigi pakai berus jamban* fuhhhh

    ReplyDelete
  4. hehehe comel je.. selalu gak tertukar berus ngan laki last2 br la, laki bini berkongsi segalanya..hikhik

    ReplyDelete
  5. ish3...tu la bila berus gigi tgok dulu..hihi

    ReplyDelete
  6. sebab tengah mamai baru bangun tido...biasa mcm tu.

    ReplyDelete
  7. gua bekpes tapis kopi pakai gigi . mau tak jerit adekk gua . ngahahahahaha

    ReplyDelete
  8. hahaa..lain kali amik lah kaler lain

    ReplyDelete
  9. laa knp xpakai berus jamban/ berus sabut terus? kan senang..xyah nk konfius2x...beras jamban tu ko pnyer..berus gigi itu adk ko nyer..problem solved

    ReplyDelete
  10. jangan silap berus cek bolat. haha. meranan gigi nanti. tq singgah blog. lagu pesan abang itu mmg menusuk kalbu.

    ReplyDelete
  11. eh... sedap ape oren... ehehehe :P

    ReplyDelete
  12. orange my feberet ! eh? tetiba .. :D

    ReplyDelete
  13. tibe2 aku rasa lapar :3 hahaha sedap tu ubat gigi oren :3

    ReplyDelete
  14. hahaha... lawak la sis ni... best betul ada adik, kadang2 perkara sedemikian sangat2 menyeronokkan..

    ReplyDelete
  15. tak ngintai ke adik awk buat apa lepas tu? mana tau dia rendam berus gigi dia dengan klorok..hehehehehe

    ReplyDelete
  16. Ahahaha! Geli ouh!
    ;p

    Tapi betullah selamat bukan berus jamban. Lagi geli

    ReplyDelete
  17. berus gigi xpe..jangan berus bilik air..naya..

    kaka

    ReplyDelete
  18. erk..ape perasaan bila pakai berus gigi orang laen? hehehe

    ReplyDelete
  19. ni la akibatnya berus gg smbil pejam mata..ngantok ek..hehe :p

    ReplyDelete
  20. hahaha..kalo tersilap berus jamban..le masuk paper tu wak ngee~

    ReplyDelete
  21. hahaha...tengah membayangkan bolat berus gg dgn berus jamban...

    ReplyDelete
  22. kene tampal pelekat nama bebesar tu..hihi

    ReplyDelete
  23. biasa la tu kongsi berus gigi,, kih3

    ReplyDelete
  24. hihihi "macam2x hal la kakak aku sorang nie"..gerutu adik didiey di dlm hati..:)

    ReplyDelete
  25. btul tu..na dgn abg na slalu gaduh pasal berus gigi ;/

    ReplyDelete
  26. owhh nasib baik bukn berus gg sya..kalo tak habis la cikbolat hihi

    ReplyDelete
  27. Saya je anak perempuan. So, mmg warna pink khas untuk saya. Hahaha, memang parents suka belikan brg2 warna pink untuk anak perempuan kan? Kalau tengok balik baju waktu zaman budak2. Majoriti semua warna pink. Kalau tak pink, purple. Ok.

    ReplyDelete
  28. perisa oren ye? kodomolion je ade perisa2 bagai~ sah ni guna ubatgigi budak kecik.. hehe

    ReplyDelete
  29. oren? jenama kodomo lion ke? haha!

    ReplyDelete
  30. Pink...warna yg paling saya tak suka tapi istri saya suka...akhirnya saya terpaksa buat2 suka, hehehhe...

    ReplyDelete
  31. hahahaaha mujur tak terletak pencuci muka kat berus gigi :)

    ReplyDelete
  32. hahaha adoy...kne cepat2 tuka ni..haha

    ReplyDelete
  33. kuh kuh kuh mujur tak tertukar dengan berus tiak gua :p

    ReplyDelete
  34. kodomo lion ?

    eh..naseb gune berus gg lagi dari berus jamban.. hehehhehe

    ReplyDelete
  35. beli la kaler laen lak. gigi pun jemu asyik2 berus gigi warna pink.

    ReplyDelete
  36. hahaha ! g bli brus gigi baru !

    ReplyDelete
  37. ngeri2...
    x rela brkongsi .. huhuh

    ReplyDelete
  38. hahaha sadis nye kalau tegosok gg pakai berus jamban. agagaga

    ReplyDelete
  39. ok lagi la. dari adik sis. guna pencuci muka tuk berus gigi. dia ingat tu ubat gigi agaknya. huhu
    atau dia rasa gigi akan cepat putih kalau guna pencuci muka..hahaha

    ReplyDelete
  40. hahahahah~ rabak ,gerabak ~ hahaha

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D