2012 Tahunku yang Cantik


Cantik . glemer , febulos , berlabuci bagai .

2012 tahunku yang cantik . ya cantik . bukan kacak . cuma hensem kekadang . eh ?
eh nak cita pasal blog ke hidup ? oyehhh mari kita korek dua dua .

2012 Hidupku yang Cantik.

Semuanya bermula apabila dapat result SPM . Meninggalkan alam persekolahan putih dan biru serta tak akan bergaduh lagi dengan pengawas sekolah yang kerek dan suka rampas kerongsang cekbolat ,selama 5tahun sekolah perempuan tetiba kekok bila dalam kelas ada lelaki . takley nak membising . kan kan ! haha

2012 juga mengajar saya erti kasih dan sayang antara dua insan jarak jauh . hanya handfhone dan gambar menemani hati  yang sunyi *ececeh*. bercinta dengan SpeakerSekolah selama 11 bulan 15hari . 4kali pertemuan yang bahagia kami diakhiri dengan perpisahan . mungkin dipisahkan sekarang . mana tahu dikemudian hari , bukan ?

2012 juga saya mendapat jemputan kenduri kawan baik saya sendiri . dan saya sendiri yang mendengar lafaz akad nikah dari mulut suaminya , alhamdulilah . Dulu kalau keluar kelas cari cikgu mesti lalu dekat kantin . almaklumlah suaminya anak tokei kantin . ahaks :p

2012 saya sedar akan abah menyayangi saya . mama cakap abah tak pernah menangis masa hantar abang atau kakak tiri di Ipt mereka . tapi abah menangis ketika pulang dari hantar saya di kolej buat pertama kalinya . dan 2012 saya dan keluarga bertambah erat . memang sangat bermakna bagi saya walaupun bagi kamu semua ini cuma perkara biasa . tapi tidak bagi saya . iskk iskk tetiba berjurai ayaq mata ni

*lap hinguihh meleleh sat , calit kat dinding . kahkah


iklan hantu gigi . sekian . *drama melayu*

2012 Blogku yang Cantik .

ahaks cantik ke blog ni ?

Mengenai blog ni . cekbolat start bloging pada bulan 7,2011 . dah setahun lebih dah blog ni bak kata blogger mana tah kalau ada anak mesti dah tumbuh gigi . hohoohh . entry menggedik je semua . yang tak menahannya ialah KEYWORDS yang masuk ke blog cekbolat ni 80% lucah . lulz -,-

hang buat lawak ka pa ? =.=

Blog cekbolat ni 90% pasal diri sendiri , keluarga dan kawan kawan . cerita mengenai hidup sendiri . susah la nak jumpa cekbolat rajin join contest dan segmen . kalau join pun biar segmen atau contest tu ada 'isi' bukan setakat tempek gambar segmen/contest pastu publish . kepada blogger yang tak suka kisah kisah cekbolat .

sila angkat kaki macam blogger tutt dan tutt . haha .
"dalam hati teriyakk mcm anak kucing mati sekoq "

sat sat !
2012 blog ni juga ada DOMAIN . Www.Cikbolat.Com .
hadiah Spm bolat yang tak seberapa dari abang blogger kesayangan saya .
dot com tu weiii . bulan 2 ni cek kena start bayaq ahh . setahun dah pakai domain .
lulz -,- *ni yg leceh wei pakai domain*

oh ya . bolat penah buat satu segmen . "10 perkara pelik tentang saya"
dari segmen tu bolat kenal erti 'baca dan komen' hehe . berak smbil bawak lappy pun hadoo . sapa la tu ye . ishh ishh *geleng kepala*

haa satu lagi CARIAN GOOGLE . " SIAPA KEKASIH CEKBOLAT? " pehhhh tetiba rasa macam ada pemes gila weiii , neelopak pun tak sensasi gini . *kipas kipas* harharhar . sila bagi penampar sekali . ni dah kenapa aku boldkan semua . nak nunjuk lettew -,- 

kau hadooo ??

ada beberapa blogger yang penah bolat jumpa seperti blogger ReenaShukri , AdilaSaddam,Choco Choco Story,dan blogger katak comel .

maka berakhirlah al kisah 2012 tahunku yang cantik lagi gojes dan menawan sperti tuan belog ini . ahak ahak ahak *ketawa gedik* <--- sila bagi penampaq lelaju !

Anjuran : encik pudin kita Syaifudin Alias .
Penaja : CikTom , Mk Syahir , Fauzi Blues , Eizil Network , Lepak.com , NurMishan , LeadFamir , Arrazi , PenMerah , PuanBee .

lama tak tempek gambar bajet control ayu ayu hensem gitew -,-
oh tolonglah . aku nak kurus . ahaks *muntah*

Nota minta kaki : tak lama lagi 2012 nak melabuhkan tirai labucinya . amboii pas nii penuhh pulak dashboard dengan entry azam tahungg baru . uhh uhh *mengigil mcm sin chan*

*gila panjang entry ni . muhun korang selera nak baca :'(

42 comments:

  1. Semoga 2013 baik dari 2012 ya.
    : )
    Kehidupan dekat IPT nanti tak sama dah. Kena makin kuat dan matang.
    Tau? : )
    Nak kurus tu, takpe – slowly.
    Kurus ke tak, yang penting sihat dan hati baik.
    Bolat kalau kurus pun susah, nanti kalah populariti Neelofa.
    ; )

    ReplyDelete
  2. nanti dah duk kat IPT mesti kurus... :) sibuk blajar..
    nanti dah masuk IPT lagi syok...tapi ingat, iman kena kuat k...kawan tak per, dan jangan pe'el kawan yang tak elok, tak moh..
    hihihihi...
    psssttt>>>saya suka baca blog kamu la...otak giler2..

    ReplyDelete
  3. saya pun tak faham . kontroversi sering melanda diri ini padahal saya tak cari kontroversi pun . ahaksss

    *BAJET RETIS kunun kunun* padahal makcik cleaner pun tak kenai sapa cekbolat . lulz -,-

    ReplyDelete
  4. 2013 akan lebih mencabar....

    wahhh siapa laa yg duk cari kat google tu erk... nak tau siapa kekasih cekbolat tu..amboihhh pemes dah nie.. ngeee~

    ReplyDelete
  5. tahun 2012 tiai labuci...tahun 2013 boleh laa up sket kot.. hik hik

    selamat menjalani tahun baru akn dtg..

    ReplyDelete
  6. meriahnya dan cantiknya peristiwa sepanjang tahun 2012 si bolat. masih berbaki berapa hari lagi ke tahun baru...pasang azam bolat, takpun tunaikan azam yg lepas2 kot ada yg x tertunai lagi...hehe

    ReplyDelete
  7. same goes to me..tahun 2012 mula berkapel secara serius, lepas tu merisik, lepas tu tunang, lepas tu kawen, lepas tu da pregnant..hik3, alhamdulillah..=)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah saya selera nak baca hihi..

    ReplyDelete
  9. wak pon nk jumpa jugakkk.. aHHHKks

    ReplyDelete
  10. berselera baca sampai habis nih..
    moga 2013 lebih cantik utk bolat ye

    ReplyDelete
  11. Tahun depan 2013..org putih kata 13 angka malang. Tahun depan juga ada pilihanraya ke-13 tapi tak tau sapa yg malang...Yg penting hidup kita tak malang, aminn...

    ReplyDelete
  12. pehn pakai .com tu....mmg blogger tegar ni..bagus2...teringin gak nk ubah ke .com

    ReplyDelete
  13. tudia.. mohon menang itu contest. terbaik!

    ReplyDelete
  14. pems2.. kiranya tahun 2012 yg gojes yea.. nak jugak tulis omputih.. huuu~~

    ReplyDelete
  15. betoi tue...setiap thn ada ja perkara yg kita xleh lupa kan....semoga sukses di thn baru 2013 nnt ye dik :)

    ReplyDelete
  16. domain mahaii tu ada .com sajaaaa

    :D

    alhamdulillah. banyak belajar dari 2012 ni ;)

    ReplyDelete
  17. semoga tahun 2013 akn menjadi tahun yg akn mematangkan diri kita semua lg..pss..btw mcm mana jpj ari ni..:)

    ReplyDelete
  18. ena setengah tahun menderita, dan setengah tahun happy pada tahun 2012 ni.. heheheheh

    semoga tahun 2013 lebih baik dari tahun ini.. insyaAllah amin

    ReplyDelete
  19. satu gua suka: mata lu oih bolatt!! sexaayy

    ReplyDelete
  20. postingan yang bagus
    memang sangat cantik
    terima kasih sudah share

    ReplyDelete
  21. SEMOGA TAHUN AKAN DATANG AKAN LEBIH MENGEMBIRAKAN LAGI HIDUP CIK BOLAT..:)

    ReplyDelete
  22. keywords tu kan bervariasi ..jgn risau laa..yg penting entri kita ada juga menjelma di google,.. hehe.. semoga terus cantik dan cantik di tahun-tahun akan datang dalam dunia blog :D

    ReplyDelete
  23. hopefuly taun 2013 yang bakal dtg tak lama lagi akan jaaauh lbih baik dr tahun nii..aaaminn :)

    ReplyDelete
  24. moga tahun 2013 lebih ceria bolat. hehe.

    ReplyDelete
  25. indah nian tirai labuci bolat tahun 2012.. :)

    ReplyDelete
  26. nasib baik memenuhi citarasa, ada la selera nk baca.. hehe

    ReplyDelete
  27. 2012 memang banyak benda bermakna jadi. moga 2013 lebih baik buat kita semua

    ReplyDelete
  28. ahaks~~ blog bolat sesuai tuk orang ketawa berdekah-dekah atau ingin mengerutkan dahi..hiks! well, 2012 banyak mengajar erti hidup di universiti. next sem, i grad..hoho!

    ReplyDelete
  29. kjap je, 2012 dah nk smpai penghujung..

    ReplyDelete
  30. moga 2013 makin bertambah. bolat. ehhh... ehehehe... :P

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah ! Dah nak 2013 rupanya !

    ReplyDelete
  32. banyaknye pasal 2012... entry cekbolat slalu ade kacukkan lawak... ni yg kene gelak nih... ehehe xD

    ReplyDelete
  33. haha , semoga berbahagia bolatt , cewahh , inspirasi aku nak tulis entri pasal 2012 ar nih , haha xD

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D