Bantuan jarak jauh dengan TEAM VIEWER .


okayy . korang tahu tak Team View ?
hmm rasanya ada yang tahu ada yang tak .
lelaki mesti tahu kan ? mungkin lah .


haaaa . apa team view ni ??

ianya lebih kurang 'Remote Control' dalam jarak jauh .
boleh control lappy kita menggunakan lappy lain .
atau handfhone ke lappy .


haaa macam ni .
selain itu juga ,boleh file transfer dengan cepat .

Cekbolat pun baru tahu .
sebab hari tu lappy cekbolat ada problem sikit .
dan En.EhemEhem cekbolat ni dia taknak bagi arahan panjang panjang .
kesian konon kat cekbolat kena faham ayat ayat programmer ni kan .
so dia yang buat . terkejut cekbolat tengok "mouse" bergerak sendiri .
ingat hantuuu *aaaaaaaaaa <-- gitulah jeritannya .

sesuai la pada couple couple nak check lappy pakwe makwe diorang kan .
kot kot ada gambar perempuan lain or curang kan . kehkeh . saja nak suggest 
*lari sebelum dilempar kasut*

takpun nak mengajar seseorang dari jarak jauh . heeee :D
lebih kurang share screen lah . tapi ni power lagi . hohohh .
nak tahu lebih lanjut ? Google la sendirik . kehkeh .

Rajah 1


** Download TEAM VIEWER
senang je pakai Team View ni . lepas install -> buka -> letak psswrd dan id partner seperti di rajah 1 -> dah bolehh menjalajah lappy mereka . selamat mencuba !

Note-Minta-Kaki : saya dan speakersekolah dah takda apa apa :')

30 comments:

  1. haha slalu din tgok abg din je yg guna team view ni hehe mcm best je kan leh control lappy org len dari jauh heeh :D

    ReplyDelete
  2. Amboi... kalau bilik sebelah agak2 boleh detect x bolat ??? Hahahaha...



    Bolat dah single.. Wah, saya teruja...


    *lOmpat2 depan laptop*

    ReplyDelete
  3. din : pestime bolat pakai terkejut tgok mouse gerak sendiri . haha .

    pijol : sukenye kau , mohon bli sticker tempek kat dahi .

    ReplyDelete
  4. nyue singgah sini...

    fh suka kacau nyue guna team viewer,..huhu

    ReplyDelete
  5. owh , benda ni macam best jer , hehe , nak sruh awek aku buat ar hahaha ,

    p/s : sorry doe , x sempat , ni baru ada masa free , puhhh puhhh

    ReplyDelete
  6. baru tau jugakkkk... thanks for sharing bolat syg

    ReplyDelete
  7. Wahh, takpernah dengar lagi sebelum ni hihi

    ReplyDelete
  8. nnt nak try gak la....

    lorr..clash ka?

    ReplyDelete
  9. cikgu : dah dekat sbulan . heee :D

    ReplyDelete
  10. tp takut lak kalo tiba2 moderator team viewer ni ada chance hack laptop lak. we never know.

    ReplyDelete
  11. hahaha ena selalu guna benda ni dengan kawan ena... terkejut beruk dorang kenapa lappy dorang bergerak sendiri.. hikhikhik

    ReplyDelete
  12. sllu bdk2 ICT di kebanyakan company akan guna mende ni untuk btolkan ape2 yg patut klu komputer staff2 bengong...

    apa sudah jadi cek bolat??ape kes ngn speaker skolah??cerciter....klu nk citer la..hehheh..

    ReplyDelete
  13. yg ni sis tahu.tu pun tahu masa keje dulu.opis mmg guna ni :)

    ReplyDelete
  14. neh yg best ! hahahha . baru sonok buat spot check dekat laki nanti kakakkaka

    ReplyDelete
  15. wowwwwwwwww
    boleh abg long cuba try test ni
    ada tak sapa2 kat sini yg sudi?
    hahaha....

    ReplyDelete
  16. kenapa saya tak tau langsung tentang ni?? wah.. bagusnya teknologi sekarang ni.

    ReplyDelete
  17. amende nihh bulat amendeee amendee amendeee . tension wa nengokk postt neh ha . kakaaka. bolehh??


    imiichiuuuuu

    ReplyDelete
  18. hahaha trimas byk2 tak pernah tau kot larikkkkkk

    ReplyDelete
  19. pernah dengr benda ni..haa ni bguih untuk sape2 yg ade rase sangsi sama kapel beliau hihi

    ReplyDelete
  20. Tima kasih dgn info tu...

    Apa dah jadi dgn speaker sekolah, dah kawen ka (sekarang musim kawen...)

    ReplyDelete
  21. i had heard about this before. huhu,, mcam cool je kan,, laki salu lagi advance pasal gadgets and i dont really know why. best la en.ehemehem dia power computer:D

    ReplyDelete
  22. pernahlah mengalaminya. teruja pun ada. tapi dengan programer compny

    ReplyDelete
  23. benda ni pernah tgok staf I.T guna untuk settong pc ca masa zaman2 keje dulu... :)

    *putus da??? laa hai...kenapa?

    ReplyDelete
  24. baru dya tahu nama ni..haha..time kje guna bnda alah tu..haha

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D