Download Video Youtube dgn MUDAH .


"Macam mana nak download video dari youtube tanpa pakai Download Manager yang lembap silaka itu" tanya kiah Hudson .

Cara pantas dan mudah ialah KeepVid . tapi sebelum tu pastikan korang ada "Java"
kalau tak ade jangan gelabah . masa buka KeepVid ni dia ada link download java bila first time lah . hoho .

jom kita download sama sama .

Langkah 1 : berlari ke Youtube dan search lagu apa yang hangpa suka . dan copy video URL .





Langkah 2 : Click ke KeepVid .




Langkah 3 : pastekan link video youtube tadi dan click "download" dihujung .




Langkah 4 : wait a second . dia timbul menda ni . click accept dan run




Langkah 5 : pilih mana satu yang sayang sayang sekalian suka . most video kan ?




Langkah 6 : SAVE dan download bermula !




dannnnnn lasttt ......
motif nak tunjuk lagu Harimau Malaya . hehe

Rujukan .
Download FLV 240 = Kualiti dan saiz video yg rendah .
Download FLV 360 =  kualiti dan saiz video yang sederhana .
Download FLC 480 = kualiti dan saiz video yang tinggi .
Download MP4 = Kualiti tinggi dan saiz video sederhana .
Download WebM 360 = Video paparan laman web kualiti sederhana .
Download WebM 480 = Video paparan laman web kualiti tinggi .
Download 3GP 240 = Video untuk handphone .
Download MP3 = Musik tanpa Video .

ada banyak kaedah , bagi cekbolat ini terbaik untuk manusia yg tak suka benda yang melecehkan macam saya . ia cepat dan pantas .

Nota - Minta - Kaki : cekbolat download pakai Maxthon tak pakai Google Chrome. kalau korang tak boleh pakai Google try pakai Mozilla Firefox okayy .


harap berguna , muah sikit :*

43 comments:

  1. pergh.. tutorial.. hehhe.. nice share... baru tau nih...

    ReplyDelete
  2. saya juga menggunakan nya ! lembap bagai bukan lagi masalah ! bertukarlah kepada keepvid !

    ReplyDelete
  3. wah...sama lah kita. saya pun guna keepvid jugak.. memang mudah dan pantas

    ReplyDelete
  4. Tips TERBAEK dari cikbolat, thnx...

    ReplyDelete
  5. JR : amboi caps lock nampak . perli lettew . bolat ngaku banyak auta blog cekbolat ni . bagi peluang utk saya berubah okay :'))

    ReplyDelete
  6. terima kasih adik bolat sb ingatkan.. selama ne da lupa yg penah pakai..

    ReplyDelete
  7. same... kita pun... agagagagaa..

    ReplyDelete
  8. yeay!! boleh download!!! sbb YTD ena asyik kne renew install je.. pastu bengong lak tu.. terima kasih ye share

    ReplyDelete
  9. thanks share..eheh
    boleh la download kat you tube nnt ni :)

    ReplyDelete
  10. terbaik entry cek bolat nih...penerangan yg jelas nampak kesungguhan cek bolat buat entry tutorial ni (Y)

    ReplyDelete
  11. eh chemay pun guna keepvid ni tauu!
    sep sep!
    :)

    ReplyDelete
  12. rsnya xde la lembap sgt... depand dekat klajuan wifi jugak. huhuhu

    ReplyDelete
  13. Sepantas kilat tak die download? huhu~ thanks for sharing. :)

    ReplyDelete
  14. sama la ngan abang.abg donlod guna keepvid gak hehehe :D

    ReplyDelete
  15. memang berguna pun Bolat! thankz. muah sket!! haha

    ReplyDelete
  16. akak tak penah download apa2 pun..hehe tak gheti

    ReplyDelete
  17. byk kebenor mende alah yang kau download cik bolat

    ReplyDelete
  18. Naissss...
    Gill ni noob IT ;p
    Thanks for sharing bolat :)

    ReplyDelete
  19. tak pernah pakai.. yang pasti kalangan studnt saya je semua pakai ... =)

    ReplyDelete
  20. jd nya SimpanVideo kat situ.. *ok, translate lak

    ReplyDelete
  21. susah la ni...kami guna intenet dolod manager je. tekan terus dia donlod kan hhuhu

    ReplyDelete
  22. Bestnye....thanks for the share....t rietta try test ngn chrome,,..hehehe....

    ReplyDelete
  23. pernah buat .. tp tak pernah mnjadi .. sb pakai google chrome kot . mungkinnnnnnn ..

    ReplyDelete
  24. okay xpenah guna..~! *ketinggalan nya la hai..* sob sob. huhu. Thanks share dear.. =) sng la nk donlod pasni.. ^^

    ReplyDelete
  25. pastikan berukband anda ckup laju..klau tak mmg smpai esk bru hbs download

    ReplyDelete
  26. wahhh terbaik la cik. ini yg kita cari. hihi.

    ReplyDelete
  27. guna voobys pon boleh...lg senang...hehe

    ReplyDelete
  28. sama ! Benci youtube dowloader yang lama gila tu ! haha

    ReplyDelete
  29. oh lepas nie tak adalah kena tunggu lelama...
    dahlah OE suka download dari youtube..
    hehe thanks... ^^

    ReplyDelete
  30. Nad tak pandai download -.- so this is a very nice tuto tho :) Thankyou

    ReplyDelete
  31. thanks cekgoo bolat...hehehe...

    pernah guna jgk mende ni...tp sllu download guna IDM jek...lg cepat dan pantas sbb bukak video jek,,terus ada button download this video..

    tp IDM dah xleh guna sbb terupdate,,dan dia terus xleh guna sbb pirate pnye..

    ReplyDelete
  32. saya guna downloader yang agak handal..hehe... malas bgtau..kah3

    ReplyDelete
  33. aku pakai youtube downloader jer.

    ReplyDelete
  34. aku report kt utube, ko aja wat org curi video die..haha

    ReplyDelete
  35. aku pakai mp3downloader , haha , xnak tengok muka diorang , dengar lagu jer , bagus kan ? :p

    ReplyDelete
  36. tpi skrg ni bende ni mcm dah xley guna je =="

    ReplyDelete
  37. dh lama xdownload gne keep vid..haha

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D