Luahan anak berkain Batik .

tak kan aku nak pakai kain pelekat kot ?
kang depa soh aku bersunat . namauuuu (takmahu) aih !

Dua tiga hari lepas .
sedang menyanyi nyanyi sambil menyidai kain .
ku dengar suara garau lelaki memberi salam .
oh abang Osman Posmen rupanya .

kenapa tak letak dalam peti surat merah je ?
tak nampak ke bang ? siap lekat no 8 lagi kat peti tu . kahkah .
sesaje nak kacau dan nyembang lettew kan abam posmen ni .

okay2 sambung .

Ada tertera nama cekbolat binti bulat .
eh bukan . nama betul bolat la kan .
saya teka teka . rupanya dari kolej .

ok2 paham ?

"story baru nak start ni tadi iklan"

daftar semester 2 tu pada 26.12.2012 .
kali ni bolat pi sorang sorang .
daftar semester buat pertama kali sorang sorang <--- nangis tersedu sedu .
cemana ? cemana ? *kamera difokuskan dri jauh jauh dan jauh* walamak cem filem dowh =D

abah saya kata
" buat malu anak askar je tak reti berdikari , abang hang dulu travel alone Sabah ke semenanjung okay je "

kerling ke arah mama minta dikasihankan . mama saya siap iyakan kata kata abah saya . sampainya hati takmau kawan dah . huh

Dear Abah,
tak semua anak askar manja dan berdikari .
dan lagi satu abahku sayang .
abang tu lelaki dan saya ni perempuan .
wuwuwuwuwuw *lap hingus*

kenapa harus disamakan ? kenapaaaa ? whyy ? deyy ? otokkhe ?

anak kembar cekbolat yg terpisah sekian lama -,-

saya pasrah .
saya terima .
doakan saya baik baik sahaja angkut barang okay :)
moga moga beg ubat kurus dan anak anak saya tak tertinggal .

nota - minta - kaki : orang lain pun ade bapak askar jugak tapi perlu ke sampai macam ni ? 

*tenangkan diri , tahan napas dan kentut . kbai *lambai2 tangan*


26 comments:

  1. hahahhaa alololo .. biasekan lah pg sorang2 . kalau ad owg ngorat tlg kenyit mata PLUS mulot duck face a.k.a harem face utk mee k ? kakakka

    ReplyDelete
  2. hahaha,, macam mana boleh manja sangat ni,, haissy,, kembar tu hilang kat mana pulak? jangn tinggal anak2 yer,,, pnting,, haha

    ReplyDelete
  3. kak muja : tak minta untuk dimanjakan cuma rasa lain je orang lain datang dengan family . bolat sorg :'(
    p/s : anak2 mmg keutamaan !

    SEDIH .

    Mee : hamboihh hangg , tadak sapa nak ngorat cekbolat la :'(

    ReplyDelete
  4. Sokmo rasa nak lempang ko laju2 bila baca entri ko.. x tau knpa. Kbai

    ReplyDelete
  5. *sambil tgn melambai2 dan tgn kanan hulurkan tisu..

    terimalah hakikat cik bolat. kena berdikari sorang2 dari utara ke selatan nun...

    *cpt sambut tisu ni

    ReplyDelete
  6. pijol : kenapa ? cucuh mecun kat buntut kang !

    ReplyDelete
  7. huhu ena faham perasaan cekbolat tu, sabar ye.. ce manja2 ngan ur daddy, cakap perkara yang sebenar apa yg cek bolat rasakan.. hikhik..

    btw, maybe ade hikmah disebalitnya ni... hehe

    ReplyDelete
  8. biasa la tu. but he still care about u kn. ;)

    ReplyDelete
  9. rileks ajerkk..

    akak dulu pown daftar sem sensorang jerkk.. hehe

    ReplyDelete
  10. xpe la cek bolat.... bila lagi nk berdikari...hehehe...

    cek bolat kan kental orangnyer.. good luck utk semester baru ok..

    ReplyDelete
  11. be strong..setiap ibu/bapa mesti mahukan yang terbaik utk anak2nya..

    P.s : Mohon bantuan untuk Klik G+ entri ini iPhone 5 Gadget Impian

    ReplyDelete
  12. abang pon anak askar gak.tapi memang yang lelaki lagi berdikari la dalam family kitorang. sume keje rumah adik beradik lelaki lagi banyak buat banding ngan perempuan.tapi kalau bab pergi daftar sendri tu susah la kot.pujuk la mak abah untuk teman.hehe

    ReplyDelete
  13. Kak as dlu lagu tu la....mak ayah p antaq masa lapor dr sem 1 ja...next sem depa xpnh p dah...apapun, kak as ttp kuatkan ht...niat utk cr ilmu...insyaallah cek Bolat pun kuat k...:)

    ReplyDelete
  14. bolat mesti bole punya..chaiyok

    ReplyDelete
  15. best apa..nanti jadi perhatian..kena usha lagi..huhuhu..market tinggi lagi tue...

    ReplyDelete
  16. berdikari! :D prmpn taff bru le lelaki suka.

    ReplyDelete
  17. pmpuan pun kne berdikari juga..:P

    ReplyDelete
  18. amboii manja anak askar ni.. hehe.. slmt mgangkat brg ye t :P

    ReplyDelete
  19. cik bolat mesti boleh punya..sya dulu pun daftar sendri..mak n ayah cuma dtg hantar barg pastu diaorg balik..sem 1 lagi taw.. bukti kan pada ayah tu yg cik bolat boleh berdikari okay..chill

    ReplyDelete
  20. ank askar itu selalunya kuat :)

    ReplyDelete
  21. semoga selamat mendaftar sendiri...
    huhu...
    OE pun dah lama kena balik asrama sendiri... Kelantan ke Johor... banyak ke tidak barangnye, tetap kene angkut sendiri.... hehe... ^^
    sabarlah ye cikbolat...

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D