Sedih Tahap Cipanzi bebeh !

Petang tadi mase aku tengah layan citer spongebob squarepants part die bangun tidur hanya pakai spender buat aku tersenyum sebab dulu zaman aku bersekolah aku tido mcam tuh (~,~) tapi aku punye polka dots..
SIAL !bukan citer psal spender aku maksudkan..


Ceritanya bermula begini..



aku bangun dari kubu persembunyian aku semangat pepetang nak tengok citer kartun Phineas and Ferb alih - alih aku tekan channel tersebut tV plasma tu jadi kelam (>_<) 

cilaka !

rupanya babah telah memotong siaran Disney Channel kegemaran aku dari aku sekolah rendah !sepanjang 18 tahun aku hidup aku membesar dengan kartun disney channel.. dari piring astro warna silver bertukar hitam.. 

terkentut - kentut aku sambil menangis hiba ditepi tongsampah kertas adik aku setelah semalaman aku kemut montot sebab sakit nak kentut ..entah kenapa hari ni laju jer kentut tanpa rasa sakit senafas biler dapat tahu berita kene potong ni.. demmmm ! aku jeling adik aku shilekk jer buat kerje sekolah Science dwibahasa..
sikit tak rase terkedu ke, sendawa berirama ke.. ternyata mentaliti adik aku lebih kuat dari aku..
so mulai hari ini aku kene " be strong " kata akak tanpa kepala untuk menempuh hidupan kedewasaan ini tanpa kartun Ben10 , Phineas and Ferb , Rapunzel , Cinderella the episod , wonderpets.. 


Ohemjeeee.. korang paham kan ? okay good..
itu je lah yang aku nak cita tentang kesedihan aku tahap montot merah pink - pink cipanzi..

nota - minta - kaki berbulu : tapi bear AngryBird msih kemas dalam dakapan melindungi dadaku sewaktu tidur.. sememangnya aset untuk anak - anak aku dan laki aku.. err ?? okbai

Entry berKentut !


Dua tiga hari lepas aku a.k.a cekbolat (bukan name sebenar) telah mengnyahaktifkan akaun fesbuk dan men -private blog satuhari.. wakakaka.. sekarang aku dah bukak dah.. twitter je aku tak deactive.. giler ko nak deactive.. ??  tak femes aku kang.. #tweetmcamretis puihhhhh.. 

dalam hati korang mesti..

"cilake ko bolat.. perasan seh ! "

perempuan.. biase lah kan.. tengah bulan memang mood meracau macam kak limah nyanyi lagi One Two Three - Britney Sperm pankreas.. perghh.. sememangnya sebelum bulan mengambang mood cekbolat akan jadi sensetip ..nak nanges guling - guling mintak penampar.. so korang yang bace entry sedih berdarah hidung macam nak minta Bradd Pitt lap hingus korang tuh buat - buat tak bace okay ? bagus anak ibu ^_^

Aku mencik piyed pain ! sakit pinggang tawukk.. nak kentut tak boleh.. sakitt.. hukhukhuk T__T
ke saluran tersumbat neh ? eee mencikkkk #tarikmuncung
sadis weh takley kentut.. bayangkan lah muke aku cane.. hilang macho sehh.. 
bersyukurlah korang boleh kentut.. takpe - takpe pas ni aku nak kentut sepuasnya pakai Speaker Sekolah.. boleh ? yaa laki aku punye speaker.. mesti la boleh ^__^ kita kentut berjemaah okay ? Jijah Spears jadi imam.. aku jadi bilal.. korang makmum.. maaf ! perempuan sahaja..

nota - minta - kaki :  sebenarnye aku nak luah perasaan yang aku sakit sangat tahan kentut! sakit okayy.. ni bukan lawak.. nak duduk pon takboleh (~,~") takpe kan ? kan ? mane tahu ade petua kan ? ini belog aku kan ? suka hati aku la kan ? okay sila tampar lelaju sekarang !!

aku akhiri entry tahan kentut ni dengan lagu

" Mana kucing .. mana kucing..
didapur.. didapurr..
makan ikan goweng.. makan ikan goweng..
miow - miow - miow
adik Qaseh menangis.. menangis..
mama buat susu.. mama buat susu..
tidurlah.. tidurlah.."


laki aku Speaker Sekolah cakap gambar ni macam mak ngan anak.. ngok! kalau ni anak aku dah pasti anak ko jugak.. hahahaaha.. eh.. anak ayah takde gigi.. (^^,) ni la budak yang nyanyi lagu tu =) aku rindu giler.. die dah balik KL.. T__T

babaii.. nunitee yayang.. muahmuahmuah #pipikirikanan

Cekbolat dan JattDollyDolly

Siang 28-01-2012

Tett..tettt.. kedengaran bunyi call masuk awal pepagi buta yang sangat sejuk macam dalam freezer ikan nenek aku (~,~) makin lama makin kuat bunyi hanfhone aipon po-es terbaru aku.. haishh.. si mamat kacak ni rupenye yang call.. dengan manja aku menjawab panggilan itu..

"Hello kacak " jawabku dengan muka penyet macam cokodok polka dots ( kau mampu ? )

" Hai baby,moning muah-muah. bangun cepat bersiap dalam sejam lagi i sampai " si kacak Ezad Amir anak Datuk Tan Sri Minta Kaki bin Altan-terjun-ya mengingati aku,, oh dem.. aku terlupa hari ini besday si EzadAmir@JattDollyDolly (nama manja).. grrr..dengan pantas aku menjawab..

"okie dokie bebeh.. aw..aw" jawabku, aku berlari terkedek-kedek sperti badak sumbu dikejar kura-kura *oh bangsat punya anologi*

45minit kemudian.. oh silap sejam kemudian *jam betry low* bunyi hon kereta lembu perari kaler merah dihadapan pagar rumahku.. shitt betullah si jat ni.. aku baru nak tenyeh lipstik..aku pun membuat sentuhan terakhir pada penampilan aku yang cekci ala-ala Britney Sperm Spears.. kelas kau bolat..

" Wahh.. cantiknya lipstik u seksi gitu,same dengan warna dengan kereta i la bebeh " puji si jatt.. aku taktahu ape motif dia nak samakan aku dengan kereta dia.. mungkin nak bagitahu aku bahawasanya itu kereta baru pinjaman dari ayahnya.. hmm.. anak menumpang mewah la nih (~,~)

Aku dan jatt menuju ke hotel BajetMewah dekat dengan persisiran pantai Ombak Rindu.. disitulah tempat kami akan sambut berasrama besday party EzadAmir@JattDollyDolly bersama jijah dan kahsim.. lebih kurang 300mg dari Kay-ell (300km dari kL) .. Jijah dan pasangannya abang kahsim menunggu kami di lobi hotel sementara si Kahsim berenang di kolam kanak-kanak.. (~,~) boring sesangat letteww ..

-------------------------------

Malam 28-01-2012

Kami berempat iaitu aku,jatt,jijah dan kahsim makan malam di tepi kolam kanak-kanak hotel BajetMewah dengan bayu angin tepi laut Ombak Rindu.. makan sambil suap-menyuap ala - ala gedik giteww..

" babe.. u shantikk sangat malam nih, cekci macam nurse father i.. tergoda i taw nyahh " Jatt memujiku lagi.. aku tersenyum dengan kaletah manja ala - ala joyah PussyCatDolls.. sebab tu dia dikenai sebagai JatDollyDolly.. pfttt~

" oh yeke? alah.. spey- sial buat u malam ni lah sayang " smbil mengusap janggut jatt yg berkerinting itu... *oh dem geli aku* itu belum lagi bulu dada jatt (~,~) *teringat insiden bulu dadanya tersangkut kat pokok krismes member kami James seBong * memalukan seh..

Selepas makan malam, kami menyambut besday disitu jugak.. kek berlapis setinggan polka dot kaler pink ade bling - bling ..lip - lap tepi aising kek.. Jatt nampak begitu teruja sampai terangkat kaki ke belakang macam Alice In Wonderland.. Homaigaihh.. setelah dinyalakan bom sebatang lilin ..kami bertiga .. aku,jijah dan tak dilupakan abang kahsim menyanyikan lagu Happy Besday..

Happy Besday to you..
Happy Besday to You..
Happy Besday to EZAD AMIR..
Happy Besday to You..





Selamat Hari Jadi Ezad Amir..

haaaa.. aku dah kira dengan kalkulator saintifik 570 makcik aku tadi.. ini Ulangtahun kelahiran ko yang ke 22 kan?
wahh dah tua la ekau ni..

Semoga bertambah rezeki yang halal, dipanjangkan umur dalam keberkatanNYA,bahagia disamping cikaro tercinta.. Heppy selalu okie dokie.. ni je hadiah yang aku mampu bagi.. aku tak boleh nak bagi hadiah kapal terbang Nuri sebijik.. maap la yo..

Sekali lagi cekbolat minta maaf entry yang mengarut ni.. sila lempang cekbolat lelaju sekarang.. hahaa.. motif ? special entry buat Ezad sempena besday die..

nota - minta - kaki : aku bace balik rase seram semacam.. bongok punye ceritaa..




Cekbolat dan Abang Arelan main mata !!



Aku fenat.. aku sakit.. aku semput.. kanapakah? sebab kenduri sepupu cekbolat lah.. gua jadi flower gegel.. caye tak? caye tak? hahaha..
Dem.. aku sakit kaki ! pakai heels selama 8jam tanpa buka & rehat. grrrr.. mencikk >_<
takpe janji glamour ko nyahh.. haha..
banyak hari aku tak blogwalking gila-gila.. maaf okai sayang =) nanti cekbolat berlari ke blog korang.. sila sajikan air ketuban segelas.heheh..

TAdi mase kat kenduri abg Arelan tarik cekbolat duduk sebelah dia.. amboi tercampak bunga telo die tarik.. haishh,,, gelojoh mengalahkan pengantin.. hgrrr..cekbolat pun curik tulang sekejap main-main mata ngan abang bodygurad nih,bukan selalu nak dapat peluang pandang-pandang jeling-jeling kenyit-kenyit mata.. 
mase tengah main tarik-tarik tangan abang alan pun tanya lah tentang status hubungan cekbolat dengan Meerol.. dem ! menguji kesetiaan aku.. HUH.. masa tengah tenung mata cekbolat abg alan kluarkan krtas.. dem!.. soalan peksa mngalahkan exam SPM.. dem-dem-dem..

Cekbolat diminta untuk isi tempat kosong..jumlah perkataan hendaklah melebihi 3perkatann.. ILOVEYOU tak boleh.. hehehe..

5 perkara fakta tentang cekbolat
-peminat tegar AngryBird mengalahkan budak-budak tadika =="
- bersiap lambat.. so kalau nak ajak aku keluar makesure bagitahu 2jam sblum tuh..
-  fasih berbahasa Melayu ..
- bangun tidur aku akan bekpes tnpa gosok gigi depan tV layan cartoon Disney Chanell
- wlaupon berprangai kebudak-budakkan.. tapi aku pakai heels.. heheh *peace*

  1. Berapa umur?
= 17tahun 2bulan setengah.. heheh..ikut tahun cekbolat dah 18 =)
  1. Makanan dan minuman kegemaran?
= makanan = cokicoki! *ade smpanan dlm peti ais sentiasa!*
   minuman = coffee & orange.. heheheehehee
  1. Pendapat tentang blog ini.
= cool ! hijau itu tenang.. tak berat macam bolat =="
  1. Pendapat tentang empunya blog ini lak camne.
= mula kenal melalui segmen 10perkara pelik.. abg alan ni C E R E W E T ! haha.. tapi caring =)
friendly.. dan pengguna produk Fair&Lovely tegar.. haha.. semoga kulit abg alan cerah sebelum khwin.. XD
  1. Favorite hangout place with friends?
=  kedai makan.. hehehe.. kitorang suka makan-makan dan makan.. thats y cekbolat ...BOLAT..diorang memahami .. heheheh
  1. Apa korang nak bagi untuk bday aku hari ni? Hahahah
= special flying kiss boleh? haha.. ape ye?


Happy Besday too you..
happy besday too you..
happy besday too abg alan..
happy besday tu youu.. yeayyy..

Fuhhhhh *tiup lilin* hehe.. semoga kehidupan abg alan diberkati Allah,dimurahkan rezeki yang halal.. dan cepat mendirikan rumahtangga.. yelaa.. kesian setiap kali entry kluar makan sorang-sorang T___T
  1. Korang tau tak sebenarnya hari ni bday aku? Yang keberapa?
= taktahu.. tapi macam ye.. ye dak? err..err.. abg alan dh umur 25 kan? yeahhhhhh..
  1. Drama Korea, Jepun, Melayu atau Indon?
= korea cekbolat hanya setia pada "Scent Of Women" & "RunningMan" .. lain-lain tuh tngok mood la klau citer best layannn je.. hoooo =)
  1. Kerjaya dulu baru pikir pasal kahwin atau tak kisah?
= hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe.. kalau boleh skrg.. *panggg* gatainyaa,, err.. nk bljar dulu + keje = khwin.. 
  1. Bila nak kahwin? 
= hihihihihihihihihihihi.. insyaAllah.. aura tu dah ada.. *lari sambil angkat kain* HAHA.. dlm 4thun lgi ..klau ade jdoh..
  1. Kenapa blogging?
= so syiokkkkkkkkkkk.. boleh? *sila temparr lelaju* 

dan korang yg membaca ni sungguh excited kesudahan cekbolat dan abg alan bermain mata *skodeng* ini smpai tak sedar bahawa nombor soalan semua adalah soalan satu.. kehkehkeh..

cekbolat akhiri dengan lagu sepupu tecik cekbolat .. lagu "mana kucing" dari tadikanya =)
so nyanyi ikut pelat budak-budak sikit.. haha

" Mana kucing? Mana kucing?"
Didapurrr.. didapurr..
makan ikan goweng.. makan ikan goweng..
miow..miow..mioww..
adk amar menangis..adik amar menangis
mama buat susu..mama buat susu
tidurlah.. tidurlah.."



Derma DARAh dengan Tommy Pocket !

Tepat jam pukul 10pagi.. 17/01/2012.. sebuah kereta Honda Civic milik abang Taff blogger otai meluncur laju ke perkarangan Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).. Cekbolat menerima panggilan dari abang blogger tersebut mengatakan bahawa beliau sudah sampai di hospital.. Sepantas kilat cekbolat mencapai purse dan hanfhone bergegas keluar dari ward 27 yang diduduki tokwan cekbolat.. he he he..

Cekbolattt ! awat skema sangat ayat? mengantok tawuukk..haishhh..

Dari jauh Bolat nampak pocket sedang membaca paper di lobi hospital.. wahhh.. hensemnyee abang pocket !
Oh lupa nak habaq ! cekbolat ade date dengan pocket nak derma DARAh sama-sama.. kebetulan bolat dekat hospital dah.. hehe.. "Hensem nyee pockett,Taff plak tu" jerit cekbolat dalam hati.. walaupon pocket dah berumur tapi still hensem.. terasa nak jadi isteri no 2 Tommy pocket.. boleh tak? dapat payung mas tahuu.. he he he..


Awww.. aww.. hensemmm !

Mata sepet.. mata sepet..mata sepet.. ya mata sepet yang menggoda! 

Memandangkan cekbolat ni bawah umur 18 tahun .. jadi perlu ada waris untk teman cekbolat..Tommy Pocket lah ! teman cekbolat.. KAN? hewhewhew.. katil cekbolat sebelah dengan katil abang Tommy Pocket.. Oh My Prada.. pocket sangat gentle cakap dengan cekbolat.. cekbolat ni tersenyum kuraa lah! terlalu syiokkkk woo.. haha..banyak yang diborakkan.. sampai tak sedar jarum terkeluar =="
ade beberapa soalan cepumas dari pocket.. nak tahu?

1. Ade Boyfriend tak ?
= errr.. sebersalah nak jawab.. kang pocket dah tak sudi keluar dating ngan cekbolat dah.. huwaaa T___T
so dengan lembutnye bolat cakap.. YA .. Cekbolat-bolat already taken by SpeakerSekolah 

2. Makan Tempoyak tak?
= Haaaa ! cekbolat belum pernah makan lagi.. so tak tahu rasa tempoyak tu lagu mana.. pedaih piauu ka(pedas).. manis melecass ka(manis).. masin puitt ka(masin).. tak pun masam haww ka(masam)..
si meeorl tuh suruh cekbolat belAjar masak tempoyak dari mak dia.. haishh.. baru tunang cek oii! belom khwinn.. HUH ! mama cekbolat nak ajar minggu depan =) wishh me luck! gedik!

3. Pinggang saiz berapa?
= ha ha ha.. 38 28 32 boleh? tipuuu! err.. pocket nak belikan seluar ke baju? hewhewhew..
baju luar je.. dalam jangan =.=" haishhhh
alaa.. pocket kan dah keluar ngan bolat.. tak kan nak tanye lagi.. malu la i bang >_< muntahhh !

Selepas derma DARAh.. pocket belanja makan.. hu hu hu.. mata sepet Tommy Pocket sangat menusuk kolbu.. wahh.. hensemmnyee >_<"
but..but..but cekbolat bukan lah perampas suami orang,, haishhh.. sahh Meerol Speaker Sekolah kembang kempis hidung tahan tahap kejelesan yang mencapai maximum pusing arah jarum. har har har..merajuk la sorang-sorang.. kejam !

Oh My Guess ! cekbolat.. mana gambar? kami mahukan BUKTI !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..


Rekaan semata-mata.. cekbolat penat tunggu tokwan.. hewhewhew.. imaginasi membuak-buak mencurah ke ladang gandum.. hehehe.. marah tak? atceli Tommy Pocket tanya kat laman sosial fesbuk jer.. mane keluar pun.. hehe

nota-minta-kaki : maaf lambat terjah blog korang =) kot mana pun.. pasti akan sampai.. jangan risau.. tapi stelah berokbang ini dibayar hemohemohemo c(:

Cekbolat Singgah,Cubit dan jawab



woitt.. nanti dulu.. jngan tekan pangkah X lagi !
.
.
.
.

Nak cari kayu..
nak cari kayu..
nak cari kayu..
nak cari kayu..

Sakit kepala la woi ! rase nak bakar kepala ni buat bengkang.. ade sesape nak? *bunyi cengkerik*
dah puas tumbuk belakang abang tiri cekbolat.. dia tak raasa sakit pun!! hebatt betul kan jadi lelaki ni..
last-last tangan cekbolat yang sakit.. uhuk-uhuk-uhuk.. caring jugak abang cekbolat.. urutkan tangan adik tomey dia ni.. wahaha.. 
mase dia tengah urut tangan cekbolat.. dia adalah tanya cekbolat..

Kenapa Amy suka mandi lama sangat dalam bilik air? 

= err? abang aku ni nape? oh rupanya dia selalu set time cekbolat masuk dan keluar..

 oh ini keja hang noh!
okay.. jwapannya.. cekbolat ni tak suka mandi lama-lama sebenarnya.. cepat-cepat tapi lambat -,-"
yang jadi lambat tahu kenapa? kena pakai baju dulu sebelum keluar.. sebab ada abang and babah..
mandi kejap aje, lagipun byk step nak pakai.. haha.. hanya perempuan sje yg tahu.. tak kan nak keluar berkemban macam lam citer Ombak Rindu?? hehe.. mungkin nanti dengan suami ==" haishhhh.. 
#asal abang aku sengih je biler setiap kali aku cakap ? 

----------------------

Pastu tadi petang Selendang Merah ajak bolat gi makan Cendol Pak Kasim .. tengah-tengah sedut cendol yg dh nak hbess bunyi *sriuokkkkk* die pun tanya..

bolat kecik,bolat besar.. ikan ape yang bolat ?

= tersedak katak cekbolat dengar. hah? dengan pantas otak ligat mengoogle ..
haaaaa.. cikgu memandu Spongebob Squarepants? betul tak ? betul tak ?

-------------------------

semalam si Bug Love datang singgah rumah.. saje nak singgah sambil nak sedekah buah durian .. perghh
sedang dok cicah buah durian dalam kopi.. si Bug ni tanye la..

wehh..ko ni lepas makan ko suka cungkil gigi tak?

= gilo ko ! harta laki aku tu woii.. kang tak nikmat takde makanan celah gigi aku.. sentap plak die kang..
yela.. laki aku kuat makan.. kang mase die cium aku pun die nak makan.. haishh.. aku tak penah cungkil.. hahah.. ko nak? meh sini nak comolottt..
#tercekik katak gorang si Bug ni.. haihh.. kesian..

--------------------

Pagi esok si abang Amirul Aqiim hantar mesej *tiilik mase depang*
lagu Fuego dj-OZ berkumandang.. haishh.. nak menanam kobis dengan suami pun tak senang..
dia tanya.. 

" hai cekbolat, selamat pagi! abang nak tanya ni.. kenapa tak bubuh nama asal ? satu kampung pnggil ko bolat.. aku nak tahu ni sebab abang nak buh ko dalam list Minah Cabok Kampung Bulan Separuh.."

= cekbolat gosok perut bagi menghilangkan mengantok bace mesej.. haishh..
cekbolat dalam berkemban mcm lam citer Ongbak pun jawablah..
" hmm.. nama Bolat sebenar adalah Amy Mastura Maizura..panjang sangat.. orang kampung ni banyak nama Amy,, kang fofulariti bolat sbgai seorang security secretary ketua kampung tercemar.. huh mencikk >_<
#terus tak balas mesej.. kedit tersedak kot?

------------------------------------

eh-eh ! pagi tadi cekbolat naik vespa pergi rumah akak Aida.. alaaa.. rumah yang banyak katak tuu.. beliau pencinta katak sejati.. =)
mase tengah sembelih katak nak goreng tepung beliau pun tanya lah cekbolat..

" dik woi.. siapa idola dalam bidang berblog? blog mana yang paling korang suka tgk design dia? "

= hah? asal pagi ni soalan akak macam skema je? haishh.. ini menandakan akak katak ni betul-betul serius.. 
gini kak.. bolat takde idola dalam berblogging.. sebab bolat jadi diri bolat sebenar.. haa..blog yang bolat suka 
ialah blog abang ZulFattah.. sebab kemas =)

-----------------------

Time kasih yang sudi bertanya.. nanti bolat belanje mekdi malam ni.. guna pejabat poss.. lajuu tawukk !
semoga tidak kelaparan.. muehehhee..

ke korang bace rase nak sula cekbolat ? eerkk? tak rela kena sungkit ! Okbai

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh

Sekali lagi.. bolat diTag oleh member baik dalam dunia blogging ni.. iaitu seorang gadis yang sangat fanatik akan Teddy Bear busuk.. haishh.. dah besar still teddy bear? sama la ngan aku.. dem =="
Jijah namanya.. itu nama manja.. hanya cekbolat sebagai kembar dia je boleh panggil die jijah..
beliau dikenali sebagai Cik Teddy.. KAN? #anggukpaksa!

Sedabak aku tempekk !

nak join tonyoh gambar kuat-kuat oyeahhhh..

seee.. handbag cunnn !

naluri aku sebagai seorang gadis membuak-buak melihat beg yang cantik + ohsemmm !

Syarat-syarat :

1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh. 
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)


 Mangsa Tag !!
anak kesayangan ibu Farhana Azwa
kaka bolat yang paling care Akak Tanpa Kepala ..
Cheff Cupcake Juliet Ira

nota-minta-kaki : aku takpasti jantina yang boleh sertai ni =="
naluri aku kuat mengatakan bahwa hnya Perempuan.. kan?

SeGMeN : MR. e'RaZ FaDLi [TiNgKaTkaN FoLLoWeR DaN TraFFik]


Cekbolat berhutang dengan abang bonzer a.k.a bangla hensem yg suka mempunyai produk Fair & Lovely
pewwittt.. iaitu Abang Alan yang diimport khas dari Jepun.. xie-xie ni..

sape nak join tonyoh banner kuat-kuat yee..


Mangsa Tag.. 


Ade hadiah msteri tahuu !! cepattt..

Cekbolat | SENGAL itu INDAH

Pada suatu petang yang damai di Kampung Blogger Sengal..
Uncle hensem si Shahz Cudin yang baru balik dari planet mqgqlqriqn..setelah sekian lama beramas mesra dengan membuat pedicure dan manicure bulu ketiak barunya..juga mempolish balik pusatnya yang tersumbat akibat pendarahan pada sistem peranakan ...
beliau pun telah mengepos sesuatu ke wall kampung tersebut..

haishhh..panjangnye nak describe si Shah ni =="

Minah-minah dan mamat-mamat somalia ni  menyengal
kami penduduk kampung sangat beramas mesra dengan perubahan baru Shah yang moden itu lagi dengan bahasa baru.. muehehehehe
tengah syok-syok bersembang smbil menyusu anak masing-masing serta begelak tawa dengan Shah,Mira dan cekbolat..

tetibee Ik Hanif datang dengan keadaan tidak berBOXER kerana diyakni kain pelekatnye hilang pada tengah hari semalam akibat berdangdut di Club kampung Sengal hingga lupa kainnya hilang..
.
.
.


bahasa alieen menyeranggg !
 si IK HANIF datang menyerang hendap dengan bahasa ALIENnya..
haram jadah woii tak paham satu hapekk.. demm =.="
semua surrender dengan beliau..T___T

Sungkit?
eh bile aku post aku nak sungkit ni ? haishhh.. =="
cekbolat puns bertaubat kerana berdarah hidung bace statement Ik Hanif


sememangnya aku tabik superRing dengan Ik Hanif eh? supering tu bkn kopok ke? 
 selepas kejadian di marahi oleh IK Hanif seperti yang korang tengok kotak merah itu...
cekbolat mula berahi dengan gahirahnye tulis bahasa 'M' kalau tak thu sila google =="


Pengajarannya "JANGAN MENDAJALKAN BAHASA NEGARA SELAGI TAK FAHAM BAHASA URDU MODEN DARI Ik Hanif.. SEKIAN"
rasanya la kan.. kalau pendeta Za'ba baca post ni mesti die menangis guling-guling.. hurmm >_<
mood : menyesal..

nota-minta-kaki : agak-agak korang bace habes tak entry ni? ke aku syok sendiri? hurm merajok lah cem ni..
tak nak tulis entry dah.. okbai *gedik*

#Wordless Wednesday

cikaro somalia =)
Dari kiri : cik senah,abg Mat,Tok Mudim,Nek Jijah,Tok Khadi,Datin Senah,Abg Isnin dan Isteri kak Melur..

Tetamu VVIP sambutan HARI GURU 2011 SMK Tunku Sofiah..
warga form 5..
tema : penyampaian Anugerah Bintang Cikgu Meletop.. mereka yang sampaikan =)
meriah betul.. memang tip-top..!
kenangan hari guru paling hebat dlm sejarah SMk Tunku SOfiah..

nota-minta-kaki : bila sekolah perempuan tiada murid lelaki.. gini la jdinye =="

Cekbolat Anti-Pengawas Sekolah

Waddepakkk lah berokbang ni.. kang cekbolat hayun laju-laju baru tawukk.. lembab siakk seyhhh..
baru je bayor woi.. haishhh.. menguji kesabaran si gadis montel ni betullah.. tahu la aku panas baran pon..
nak blogwalking pun aku ase cam nak bagi kaki je lappy ni. haa tak pasal2 je woii grrrrrrr..

Google !!!

korang nampak hape tu? pengawas sekolah kan? sape pengawas sekolah kat sini? sila angkat bulu ketiak.. 
Oh si Cikaro sungguh panjang ye bulu ketiak awk.. sila cabutt ! bukan cukur.. sekian..mende la ni woiiii !

Sesungguhnya.. cekbolat sangat ANTI-PENGAWAS SEKOLAH..umpama. kerana bulu sehelai rosak bulu sekarpet.. mende la bulu-bulu ni woi! ni kess tok ketua la ni.. asyik mnyebut bulu.. ham-ham-hampehhh 
kan anak buah kampung dah terikut.. carik-carik bulu ketiak.. akhirnya tumbuh dipusat ==".. bak kata Ik Hanif sukaa sangat mendajalkan bahasa negara.. walaweehhh

duluuu.. duluuuu la kan.. alahh.. duluuuu.. cekbolat memang tak seBULU bulu lagi ==" ngn manusia yang memegang jawatan pengawas.. tak kira,ketua pengawas ke,penolong pengawas ke dan konco-konconya.. di sekolah cekbolat la! bukan sekolah lain.. bongok,jgn salah faham oyehhh.!

Pengawas sekolah cekbolat suka merosakkan mood cekbolat pepagi yang bersinar.. berbulu jee hati ni kan *bulu lagi* tengok minah kaler biru ni.. haishhh..cekbolat selalu panggil depa warga "Celcom Blues Clues"
sbb baju depa kaler biru macam alien planet Pluto *mcm penah tengok!*

Ni situasi yang paling sadis gila bagi budak-budak sekolah cekbolat,,

terkoyak.. so letak pin
 pengawas : bukak keronsang tu.. (rampas)
biler dah dirampas.. ~_~

tudung herot ! blajar tak senang.. bayangkan la korg pakai tdung tak pakai keronsang =="
memang la bestt kan angin masukk sayu je.. hak puihhh
kalau buley simpul tdung tu mcm mak cik bedah takpe gak.. ni nak buat ape pon tak ley !
bile jadi cam tu tetibe timbul dalam hati bahawa aku ni dah macam minah somalia sesat ..buat muka inesen jalan satu sekolah dengan tudung senget! fakyu-fakyuuu prefecttt .. dem-dem..
dalam hati menyumpah ranah baju pengawas yang bertulis " Prefect is Perfect" 
macam haremmmm !

Untunglah sekolah perempuan.. !!!! *ape motif byk tnda seru ni?*
naseb la tahun ni dan seterusnya cekbolat dah tak sekolah dah..yeayyyy !

nota-minta-kaki : tadi kt GIANT nmpak pengawas sama batch thun lepas.. heii., berkepit ngan pakwe.. berbulu mata aku tengok ! harapkan bulu panjang sejengkal,panjang lagi bulu pusat.. huhhh *peribahasa ape ni woii*



Nenek ! I LOVE YOU

Hushhh.. tak online sehari semalam.. !! perghhh.. kacau gila hati ni.. bukak-bukak je blog terkejut tengok..
banyak giler coment !! cecah 41comment entry lepas.. fellamakkkk.. *bangga la kejap* apa lah sangat 41 tu.. orang lain beratus-ratus.. berpuluh-puluh tak heboh pun kan! at least ade la semngat.. masih ada orang nak baca blog cikai cekbolat ni kan ! ye dak woii? >_____<

Dulu kalau balik kampung cekbolat org yg pling happy sangat-sangat.. dekat Airport Labuan sebelum berlepas dah call nenek dgan tokwan kat kampung.. mesti cakap "tokk ! adik nak alik dah ni,tok masak dap-dap tauu" ..itu baru kat Airport.. dah teringat-ingat.. apatah lagi dalam flight.. asyik bercakap pasal kampungg jee.. haishhh..

---------------------

13 tahun yang dulu..
waktu pagi..

"adik sayang.. bangun,dah pagi dah ni" kejut nenek ..

"huargghhhhh *menguap* tok..mama mana?" cekbolat bertanya pada nenek..

" mama keluar kejap dengan babah" jawab nenek..

"tok ! adik nak meylo(susu milo)" pinta cekbolat..

"alolo.. botol susu adik hilang la.. tikus bawak sorok" kata nenek..

"uhuk-huk-huk.. adik nak milo !!!" cekbolat mula menagis..

"alah..tok gurau je.. jap ye sayang nenek buat" nenek berlalu pergi ke dapur..

tok kembali dengan botol susu ditangan..

"nah cucu tok" sambil mnyuapkan ke mulut cekbolat..

"masehhh tok.." cium pipi nenek..

"minum cepat..nanti tok mandikan,mama balik tengok anak die dah wangi kan.. mmmuahh *ciumpipi cekbolat sambil geletek*

"tokk ! adik nak yak(berak)" jerit cekbolat lepas minum susu *haishhhh*

"hah? meh sini..jom" nenek mendukung cekbolat ke bilik air..

----------------------------

Lepas babah pencen.. babah buat rumah sebelah rumah nenek .. haa.. tiap2 hari jumpa nenek.. syiokk woii.. korang hado? petang-petang siram pokok ngan nenek.. dah habes siram duduk kat pangkin minum kopi cicah biskut mayat ==" *orang kampung woii*

2012
*pagi*

"Tok.. bangun tok.. subuh dah ni.. bangun mandi ye? air mndian dah siap ni " terang cekbolat ..

"Mandikan tok ye.. tak larat ni nak angkat tangan sendiri" pinta nenek..

"baik tok.. meh sini cek angkat" kata cekbolat sambil mula mengangkat dan memapah nenek ke bilik air..

selepas mandikan nenek.. 

"Tok.. cek buat kopi ni.. sekali cucur sikit..tok makan lah ye.. pastu makan ubat" sambil cekbolat turunkan dulang berisi sarapan ke tilam nenek..

"hmm.. tolong suapkan tok ye Amy.." pinta nenek.

" tok.. buka mulut.. makan ni.. pastu kita makan ubat ye " sambil senyum pada nenek..

--------------------

kalau dulu.. nenek kejutkan cekbolat..
sekarang .. cekbolat kejutkan nenek..

kalau dulu.. nenek sediakan makanan setiap kali cekbolat bngun tidur..
sekarang.. cekbolat sediakan pada nenek..

kalau dulu.. nenek suapkan makan kat cekbolat..
sekarang.. cekbolat suapkan nenek..

kalau dulu.. nenek mandikan cekbolat..
sekarang.. cekbolat mandikan nenek..

kalau dulu.. nenek basuhkan kencing berak cekbolat...
sekarang.. cekbolat basuhkan kencing berak nenek..

hari ni nenek ke rumah mak Lang.. mak lang pula nak jaga nenek.. pakat berebut nak jaga nenek.. hurm.. takpe la.. cekbolat redha jea la nenek nak pergi rumah mak lang tu.. "tok pergi elok-elok ye.. jgn lupa makan ubattt,pamoga,etc..etc..etc.. haaa.. jngan nakal taw ! tok ni nakal.. huh.." mencikkk lahh >_<
//macam la nenek stalk blog cekbolat ni kan? haishhh.. merapu betuii\\

Rinduuuuuuuuu! *alah mcm la takley jenguk* puihhhhhh

nota-minta-kaki :: Cekbolat ni garang ke woi? Meerol takut ngan cekbolat! hampehhh =="

Cekbolat dan Kicap

Encik Google

Cuaca hari ini dan semalam panas ! perghh.. sepanjang minggu ni panas ..topik minggu ni pnas.. semua panas-panas.. baru azab kecil je pnas ni >_<
hari ni dah masuk 3botol mineral cekbolat telan.. mak oii ,, nenek cekbolat pun panas.. lepas mandikan nenek tadi.. haa.. cekbolat pulak mandi.. pewwitt.. air telaga sangat sejukkk., fuhh lega gila lpas siram badan ni ngan air telaga.. untunglah ade telaga kan !

bukan nak citeee pasal tu woi.. ni hah.. pasal kicap kipas udang ni !



Sape penggemar kicap kipas udang ni? sila kembangkan hidung.. terima kasih =)
okay.. seperti sedia maklum harga kicap ni dah naik.. *woii,pehal harga2 ni?*
haa.. bagi penggemar kicap ni mesti kipas susah mati tak kira apa jua keadaan nak jugak kicap ni tumpah lam nasi korang kan kan? ngaku je la woii.. cekbolat pon =.="

balik pada cekbolat.. kenaikan harga kicap ni tak kesah sangat pun.. sebenarnya kicap ni dari cekbolat lahir lagi dah ada kat dapur rumah cekbolat sampai la sekarang ni*nak habaq kata lama dah hehe* .. memandangkan keremajaan cekbolat muka di tumbuhi jerawat-jerawat comel yang akan menyebabkan parut.. kicap menyebabkan parut itu kekal !kan? so sekarang mama and babah cekbolat sudah mengharamkan kicap ni dari terus berada dalam kabinet dapur.. =="
maknanya dah tak akan BELI.. ! huwaaa.. merana aku woii.. ntah sedap kat mana sangat la kicap ni sampai ketagih.. selama seminggu cekbolat makan nasi tanpa kicap.. sungguh sadis (T___T) weh.. berdarah hidung jeling tengok kicap takde kat tepi mase makan.. memang kejam & sadis

Selepas seminggu makan mcam orang kematian suami.. last-last mama ngan babah decided beli Kicap JALEN.
kata abang cekbolat kicap ni sama sedap ngan kicap kipas udang.. yeke? 
try la rase kan.. buley la tahan.. sebab lebih baik dari kicap tok mudim.. tuihhhh tak sedap tok mudim punye kicap.. *sebut elok-elok* 
Jalen pon Jalen la.. tak kisah la.. asal kan mase makan jeling kat tepi ade jugak botol kicap cap JALEN ni..
.
.
.
.
.



tapi yang tak best nye.. lubang kicap ni besar sangat,air die keluar banyak.. tak best =.=" * sucikan otak lu*
pestime tuang banjir pinggan ! sadisss
akhirnya kene tuang dlm btol tuppaware kicap.. haihhh.. menyusahkan la plak..
tak syiok sebab badan si Jalen tak solid dan mengancam macam si udang..udang punye mantap.. berkilat2.. tengok pun ghairah nak makan.. si jalen ni? alaaa.. jeling sbelah mata pun jadila woi.. 

nota-minta-kaki : pernah sleepwalking cari btol kicap.. >_<

Cekbolat nak Derma DARAh

bakal anak ! erkk?
sila tengok baik2 tajuk ni.. derma darah.. bukan derma DARA.. huhuhuh
wuuu.. comey2.. *gedik* hoho.. Meerul weh.. aku nak anak gini buley dak? ko tak kasi hntar aku balik rumah mama woi ! hakhak.. *kes rumahtangga* kehkehkeh.. oke2.. gambar ni takde kaitan pun ngan entry.. atceli cekbolat nak Derma DARA Darah ! cececehhh


hari tu tengok entry Tommy Pocket.. oh.. abang taff kita derma darah .. wahh. mcam best je.. *erkk?*
takde la.. nak try jugak kan sumbangkan darah yg gebu ni.. hohoho.. ape salahnye ye dak?
kalau tak hari rabu tu dah pegi dah.. sambil bwak nenek cekbolat gi jumpa doktor kt sepital.. so buley la gi derma2 sekali.. tapi !!!! tak sampai hati gitau ! cekbolat lewat bangun.. yela.. mlm tu brgayut ngn budak toek Meerol tuh smpai kul bapee.. kes henpon tu la kan.. huhu..tak pasal2 je si meerol dgr minah bolat ni nages macam katak ! huh..

bolat dah tanya babah.. yela.. babah dah beratus kali derma darah.. mase lam askar dulu babah selalu gak derma.. erkk? darah pejuang dalam diri babah mengalir anak perempuan die ni ... berani segala berani.. akhrnya takut jugak dengan DARAH ! aik? tapi nak derma darah ? benci sngat ke sampai nak derma tu? hoho..
nak berani berhadapan la ni.. seberani2 cekbolat ni takut darah.. darah sendiri pun takut.. >_<
takley jadi nurse la woi.. cane la lau laki aku nanti kan? bluekkkk..
so esok lusa nak derma,sbb mggu ni tak boleh.. =.=" darah tak cukup.. hohoho,mggu dpan darah freshh... wehuuu.. cekbolat akan tangkis sifat takut dengan darah ! try ! try ! try !

so? JOM DERMA DARAH 


lagipun ini kebaikan kan? mereka amat memerlukan.. mcam mana klau jadi kat kita nnti..baru tahuu..
baru rasa.. so jom ???

nota-minta-kaki : anak2 ibu jommm ^____^

Pewwitt ! Jom Berkelah Cekbolat

ohooooohoiii.. dua hari cekbolat offday jaga nenek.. wehuuu.. buley la than kan =.='
tapi bagi nenek makan tu semestinya la cekbolat yang bagi makan.. hehehe.. amboi.. online smpai ke pagi cekbolat ni.. mentang-mentang la balik tidur blik sndiri.. kalau tak tdur brteman nenek .. tapi semalam diteman oleh buah hati Encik Speaker Sekolah.. ekekke.. =)

Petang semlam cekbolat ber-picknik ngan member baik cekblat depan rumah.. hoho.. memula tu gi makan kat kedai.. pastu sambung makan kat rumah..  cewahhhh picnic la sgt kan !!

Sory bnyak gambor.. ekekke.. =)
Ketagih Gamboor !
Sementara tunggu makanan.. kahkahkah.. anak dara tiga orang pergi makan kat kedai.. woii sangat la menghampakan.. =.="
melahap nasikk kat kedai pak ngah mat ni.. bahahha.. punya la bising warung pak ngah ni dengan kehadiran 3 orang minah capoii ni.. erkkk ! hak puihpuihpuih

muke mintak sepak sensorang ! haiyakkk

pergi beli mknan ringan.. balik kelah depan rumah cekbolat.. memang kaki makan !!
saje nak ambek feel mcam kat tasik ke hape.. makan atas padang rumah cekbolat.. tuihhhhhh !
menyemak gila woiii..ni mase kat depan rumah dah.. yerrr.. pkai surat khabor je.. cari tikar tak jumpe =.="

erkkk -.-"

orang lalu lalang depan uma cekbolat usha kitorang pelik.. kahkahkah.. dah la duduk atas rumput.. depan rumah.. tebiat kot ? erkkk =.="

tetibe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HUJANNNN !

berkelah dlm rumah !

berkelah dalam rumah la pulakk.. hampeh.. baru ingat nak berkelah tengah padang tu..si Baju Merah ckap ala-ala hndustan katanya.. katanyaaa lahhhh !

mangsa kebuluran !

haha.. siyesly.. dah macam pelarian kitorang ni.. mula-mula melahap nasi.. pastu jajan plak.. adehyai.. makin booolattt la kan ! yang budak sebelah kanan tu adik baju merah.. member baik cekbolat.. bnyak cakap macam cekbolat.. potpetpotpet bising tawwuuu ! kahkahkah.. dduk ngan minah dua ekor ni mcm budak terencat pun hadoo.. =.="

macam takde arah.. kahkahkah.. pape pon.. bestt berkelah kat rumah sendiri.. wehuuuu..
bile la si Speaker Sekolah nak datang berkelah depan rumah cekbolat ni hah? cepat sikit woii belajar tu.. jangan nak tangkap feeling sangat ngan aku... kahkahkah..

nota-minta-kaki : yeayyy ! cekbolat taken by Speaker Sekolah 
gedikk ! puihhhhhhhh

Wordless Wednesday

My Daddy =)

psstt.. bakal bapa mertua sapa ni? ==" sungguh taff,, pewwitt..


Cekbolat KeKASIH bukan KekaSIAL

ehem-ehem.. Speaker Sekolah.. lagu ni bukan untuk ko keyh.. tak yah nak senyum lebar sangat.. aku tahu ko tgah berbunga-bunga kan sebab ko dpt tackle mama aku kan? kahkahkah.. erkk ? tuihtuihtuih..
pergi jauh-jauh ngn lagu I MELT ko tuh.. hntar kat aku by skype tak sampai-sampai.. dem ko aku majok taw ! *pehal bawak kes rumah tangga lam entry ni ==" *

Atceli tak de mengena pun ngan kesah rumahtangga cekbolat dengan si Meerol tu.. kehkehkeh.. lagu tu?
okfine.. malam ni aku jiwang sikit buley? hak tuihtuihtuih.. pasal CINTA.. ha korang korang ni mesti bercintan cintun kan sampai cium henpon ye dak? dak? kbai..sbb hnya brlaku kt aku =="

Mukadimah dem panjang gila babeng ! sah tgh mengutuk aku kan? sbb asyk sebut si Meerol dri tdi.. caittt !
korang tahu ape maksud kekasih? ia bermaksud sseorang yang ikhlas menyayangi kamu bukan shja di wktu senang.. tetapi dlm kesusahan.. namun ape fungsi kekasih ye? ok aku gitau.. tapi tak pnjang meleret cam lam majalah.. 

Pokcik Google send email tadi !


  • Memahami
- Fahamilah cikaro korng ada kelas esok pagi.. so tak yah tergedik buat Supersaver smpai ke pagi.. sbb ko wajib memahami kekaseh ko nk bljar cri nafkah nanti.. fahamilah cikaro korang suka shopping! mcm cekbolat..hehehehehehehehehe

  • Menerima seseorang itu seadanya..
- Takde manusia sempurna lah wehh ! ko muka cntik tpi tgn brparut.. tak smpurna ! ko rmbut pcak bajet hnsem tapi poket kering ya ko tak smpurna .. heheh.. mcm aku ngn si Meerol relax je kn weh? terima cekbolat seadanya yg bnyak ckp smpai hbes kredit.. ==" juga terima yang cekbolat ni BOLAT orangnye.. maseh weh ko syg aku ^^

  • Bertanggungjawab !
-Ini bukan lepas mngandungkan anak org ko brtanggungjwb.. grrr.. bukan-bukan ! tu bukan kekasih tapi kekaSIAL.. korg kne la brtanggungjwab mnjga pasangan.. jgn plak bile cikaro korg hilang bear Barbie die korg buat taktau.. korg buat2 la ambik tahu.. korang beri skongan moral.. jgn plak tak bermoral yee =)

  • Pendengar yang Baik
- cubalah jadi pendengar bagi psangan korg tu.. wlaupon crita bodo-bodo .. buat2 je la dngar..menerima sgala rungutan dan msalah cikaro korg wlopun trpksa dgr sbyk beriban kali.. contoh si Meerol sebut lagi trpksa pekakkan telinga cekbolat potpetpotpet ckp psal itu ini.. maseh ye ko.. aku blnje kepci nnty ^^

  • "Peace Maker"
- ape tuh?? dikala cikaro korang sdg mrancang strategi nk lempar mercun "pop-pop" ke ats bumbung umah Mak Jemah.. korang tampil sbgai seseorang yang boleh mntenteramkannya dari melakukan perbuatan nakal tuh ! Meerol die lagi ==" ngan cekbolat same naik je nak kenekan orang ==" ohmaii..

itu jer la kot? ade lagi ni.. tapi aku rase takley pakai je.. sebab jiwang sangat ! hekkkk..
asal banyak contoh dari cekbolat dengan si Meerol SpeakerSekolah ni ? =="
muak aku bace.. muak? sila muntah sekarang.. suka hati la weh.. dia pakwe aku !! kehkehkeh..
fungsi ini baik digunakan bagi pasangan suami isteri.. bukan capel2 faham ! better lepas kahwin kan?
erkk?? aku ngan Meerol ? kami kawan je lah.. kahkahkah.. korang terkonoo..penipuu ! tuihtuihtuih..

Maaf der.. kalau salah dan silap.. saje nak berhibur sebentar.. ilham entry ni dari kejadian petang tadi.. bekas kakak ipar datang rumah.. haiyakk.. gawat betul.. =="

nota-minta-kaki : bile aku bace balik..rase semacam je.. gila jiwang punya entry.. kahkahkah.. layan je la..