Abang berbulu Dada dan Akak Cendol Masam #PartOne


Hye ! muah-muahh..
salam cium pipi kiri kanan..
eh korang tahu ?
dulu satu hari satu entry cekbolat ni..
sekarang ?
dua tiga hari sekali taip entry..

Okay ye anak-anak !Cekbolat nak perkenalkan abang berbulu dada dan akak cendol masam part I



Blogger : Mizie Neo
okay, blog die memang best,tanpa tapir dalam entry hilang kesucian blog mizie nih.. 
cekbolat selalu gak lepak-lepak blog die.. 
release tensyen la kunun-kunun..
selalu gak berjimba dekat twitter..
tapi syg, taken by Capital S katanya..

kata-kata pengarang : selagi tapirku tidak putus haid,selagi iitu aku akan menulis..

::Dunia Realiti::

Blogger : Apit

ni member blogger seangkatan sengal dgn cekbolat.. 
kitorang sebaya, sebab itu sesame bangang..
kalau stim suke mengerang kt shoutbox cekbolat..
 itula kje kitorg dua.. penuhkan shoutbox ..
Oh ya, abam apix ni dah berpunya.. sila reject..

kata-kata pengarang : biarpun org cakap aku hnsem mcm Aaron Aziz,tapi aku setia pada Ibrahim Pendek..


BOXER  KEDUT

blogger : Hafizudin

entry die ni selalu buat cekbolat dduk kemut-kemut atas kusi..
boleh tahan gile la die ni..
cekbolat mula follow dari account blog lama..
masuk blog baru pon cekbolat stay follow die.. kire mmg letop lah !
tengok header pon dh tahu.. cita-cita nak jadi Fatin Liyana.. pftt~ 

kata-kata pengarang : aku rase gelap mase depan bila boxer terlekat dekat zip.. arghh ! tensen..

Paris Lipton

Blogger : Xila Riston

Mula-mula aku kenal blogger ni.tertanya-tanya aku.. 
ishh die ni sape ye? femes gile..
tringin nk sembang-sembang,gurau-gurau tepuk tampar.. 
entry paris lipton tak pernah hampakan cekbolat..
bestt ! rupenye blogger paris lipton ni dh frens dgn cekbolat rupenye..lol
beliau seorang wanita yg bekerjaya XD

kata-kata pengarang : abang seman I Love You..aumm

THIS IS CIKTEDDYCORNER

blogger : cikTeddy..

ni la kembar cekbolat.. tapi die ni kurus cekbolat gumokk.;
cekbolat sorg je panggil die Jijah ! 
ehh, die bukan Jijah Sperm dalam citer-citer sebelom ni tau..
 tapi ni Jijah Spears..
entry dia mmg best,kelakar dan banyak idea..
boleh jadi ustazah, cikgu Bm pon okay.. cerpen die tak menghampakan..

kata-kata pengarang : boleh aku tuju lagu ?

! fantasi era !

blogger : Era Kecik

adik blogger yang pandai dan rajin..
setiap entry nye sangat comel,kelakar..
budak kecik ni selalu jugak mengusik cekbolat dgn SpeakerSekolah dekat fesbuk.
haishh.. tekde keje lettew..
rajin jugak menanya tentang hal-hal pelajaran dekat cekbolat..
cekbolat otak dah tepu, err.. demi adik.. layan je la XD

kata-kata pengarang : adik suka cium bau buku sekolah, teringat kecil-kecil dulu..


Blogger : Selendang Merah

Skandal cekbolat !
sekarang ade hubungan sulit dengan blogger Adila Saddam.. kot ?
ntah la, hari tuh nampak diorg salam cium tangan kat stor belakang kedai gunting rambut..
Oh ya, sm ni partime jadi pakgad kilang spender labuci..
berminat? sila IM cekbolat..
beliau suka bercerita melalui gambar, pandai melukis ni..
setiap entry beliau ade je doodle comel tak pakai seluar. erk? sila sensored..

kata-kata pengarang : fasih berbahasa Melayu.. sekian

nota-minta-kaki : nantikan part seterusnya.. korang pasti ada ! 
pakai domain baru,bloglist kene update lain.. haishh..

Eeee ! die ke? die ke?

"Ala... Dah basah la ! " aku mengeluh sambil mengelap air hujan yang meleleh di pipi tembamku..

ya.. hujan sangat lebat, menyambut kedatangan "si dia" mungkin.
tak perlu tunggu bulan 5.. hari ni dan esok dah datang..

" hang balik la, esok je la jumpa.. basah lencun dah ni " ujar hanani yang prihatin terhadapku..

" alang-alang aku dekat sini, biar la aku pergi jemput dia.. lagipun dia datang sini untuk aku" jelas cekbolat..

hanani mengangguk.. faham isi hati kawan baiknya..

*****

Sebaik tiba di Stesen Bas Shahab Perdana, aku mengeluarkan henfon torchlight aku..
jari jemari comelku menari di atas keypad.. aku menghantar mesej pada " si dia "

" sayang, aku dah sampai.. kau kat mana ? " - SEND to He's Mine

" aku pun.. kejap " "si dia" membalas.. kelihatan sebuah bas merah berhenti.. aku terlihat sepasang mata memerhatiku..

" nerd la die ni, pakai spek.. ekekeke" bisikku sendirian.. "si dia" melangkah cepat mendapat ku..

*******

"Hye Cikbolat" - si dia..

aku tergamam !
tak percaya !
dah ada depan mata !
nk pengsan !
or buat-buat pengsan !??

aku basah-basah terus jumpa dia..
tak sempat nak betulkan tudung.. senget-senget !
tak sempat tempek bedak..
tak sempat tonyoh lipstik..
tak sempat ! tak sempat !


" Hye Speaker Sekolah " aku membalas terus tutup muka dengan majalah yg aku beli di kedai Popular tadi..

jeng-jeng-jeng..
dalam tudung senget-senget..
dalam basah-basah..
dalam bising-bising..
dalam mekup cair-bair..
dalam beg plstik kiri kanan..

SpeakerSekolah dh ada depan mata !
awmaigawddddd..

kehkehkeh..

sembang tak lama..
duduk jauh-jauh..
die depan aku belakang..
tak romantik langsong..
Speaker Sekolah nak check-in hotel..
aku kene balik dah..
time tuh dah pukul 6.30ptg..

" wei, aku balik dulu nah.." ujar cekbolat sambil tersenyum malu..

wakakaak.. gile ! aku ase nak nyorok lam peti ais ! takpun tong isi botol air kedai sebelah.. maluuuu !
SpeakerSekolah tersenyum sambil memerhati aku melangkah ke dalam bas.. sweet ! sweet ! agagaga..

esok aku cita lain ! eeee.. malu aku taip entry nih..
tapi ni kan blog personal..
blog aku..
suka hati cekbolat lah.. boooooo..
wakakaka.. mulut lancang mai dah..
cilake..

nota-minta-kaki : esok kalau nampak "kami" ,jangan tegur ! bukan malu,tapi korang kacau line.. kbai

Nak mogok ! nak mogok !

Sejak dua tiga terlajak nih..
aku banyak tidur..
badan pon semakin membesar..
pipi makin tembam..
mulut bertambah celupar..
awwmaigawddd ..

setelah berhari aku tak lekat dirumah..
aku dapat notis pertama..
caiitt ! abang tiri aku report kat babah..
cilake kau abang..
pfttt~

kalau mase sekolah..
even aku ni BOLAT, aku mmg aktif..
tak suka tidur, aku akan buat ape-ape aje..
asalkan otak aku rase macam berjalan,takpun mengesot..
aku akan kacau member-member ke, bersembang ke, buat matematik sorang-sorang ke..
sekarang ? BENGAP tahap cipanzi bontot pink.. aww

Aku tak tahu ape dah jadi..
aku bangun dari tidur aku rase macam sakit kepala..
tak teruk la.. mcam sakit sikit-sikit..
mata aku macam sembam.. tak cukup tidur?
woii, dah terlebih tidur..

meluah perasaan pade Baby bolat :'(


Aku dulu pepagi makan cokelat minda..
adek aku berlagak, die tak makan cokelat minda..
minum Dr-II punye.. cilake tahap cipan betol pempuan nih..
aku nak minum mama tak kasi..
mama cakap tu untuk adik hang, nak UPSR..
jgn kacau yang dia punya..

Arghhh.. boleh belah laaaa..
aku nak keje tak bagi..
aku "curi sunat" kredit celcom babah..
marah pula..
sekarang aku asyik tidur atau online marah !
marah la! marah la !
nak lari rumah la ceni  *hentak kaki*

ape buat semua tak kena..
nak mencarut boleh?
pfttt~ hilang sopan..
haaa.. sekarang pon mulut aku makin lancang jer..
berleter pot-pet-pot-pet..
abang tiri aku masuk bilik kalau dengar aku mengerang menyerang..

hikhik, kantoi ngn baby kitewwww.. aww.. ( gedik bahh )


demm..
nak lari rumah lah ! ( hentak kaki lagi )
mincikk..
semua yang bolat salah..
itu salah, ini salah..
( tarik muncung )

nota-minta-kaki : pffttt! entry apa ni ? luahan perasan ? mogok ? dah la aku nak pergi sidai baju.. kbai


Argghh ! Cekbolat nak menyorok dalam peti Ais..


Sabar ! Sabar ! Sabar !
amboihh.. semua macam tak sabar je kan.. tengok result cekbolat ?
ok foineee.. tak de lah Straight A.. tak banyak pongg..
bukan macam blogger Shazreena ( blog : kita suka menulis ) dapat 4A ! dapat salam pengetua baru.. wuwuwuwuw :'(
boleh peluk pengetua,tangkap gambar dengan result sambil buat PEACE dan say ChEESE ..

4hari aku tido tak cukup.. 
keja berjalan jer,keluar rumah tak lekat dah bontot ni atas katil..
tak online doplohpat jam !
sampai lah semalam hari result SPM..

awal-awal lagi lepas call akak tanpa kepala mintak semangat..
terus off handfhone.. bawak moto dengar lagu jer,HON keta ku buat tak dengar..
sampai sekolah,parking berjemaah sambil jalan beriringan..
bergelak ketawa dan sembang merapu..

akhirnya sampai jugak aku dekat sekolah..
masuk-masuk aku nampak baju putih ngan kain biru..
mane seluar kaler hijau ?
Oh lupa ! aku sekolah perempuan (-____-)

ku salam cium pipi kawankawan..
aksi cubit mencubit..
aksi mengerang semua ada..

ahhh cakap banyak ! nah result aku .. 

teka cepat ! A+ ke? A biase ke? A- ?

Jeng..jeng..jeng ! tak G E M P A K pon..
2A,4B,1C ..
arghhhh ! lari sambil tutup muka dengan penyapuu.. >_<
padah main-main duluuu..
agaggagaa.. watlek,watpace,watcool sudahh..

janji result aku tak cacat macam orang lain.. ade G,ade D,ade E..
erkk, result tak gempak.. bangga kemain aku nih -____-
cukup-cukup makan aje lah..
boleh further study,kire okay kan? * angguk paksa cepat! *
Alhamdulillah semua okay..

balik dari amek result,berjimba !
pergi sane,pergi sni..
last-last motor rosak..
kene tolak..
sakit pinggang !
nk pengsan..

balik rumah,mandi..
terus terlentang..
sekarang tengah menahan sakit belakang..
pffffttt~

nota-minta-kaki : incoming call off ! dua - dua henfon aku taruk bwah bantal..
orang first aku bagitahu babah,mama,akak teenager housemaid, abangku Woofer Storm dan Encik Speaker Sekolah.. 

Wewwit ! cekbolat dapat domain dari abang kesayang blogger cekbolat..
hadiah sempena result tak gempak.. WWW.CIKBOLAT.COM


GELAVAH TERAVAH !

Uhhh.. uhhh.. ahh..
bukan setim, tapi gelabah !

Mana baju putih sekolah yang selalu koyak dekat poket akibat lari-lari dugung terlanggar meja?
Mana kain sekolah kaler biru muda yang ade tulis - Cekbolat 11 - dekat paha ? hehe
Mana tudung putih yang ade nametag " AmyMaizuraAmer" atasnya ade tag "ketua tingkatan" ?
Mana kasut comot yang aku tak ikat talinya,sumbat tali ke dalam kasut sahaja?
Mana beg sekolah kaler biru bodyglove ade keychain AngryBird berloceng ?
Mana Kotak pensel besi spongebob squarepants ade cermin untuk betul tudung mase cikgu belajar ?
Mana Botol air AngryBird yang aku selalu usung kemana aku pergi walaupon pergi kacau member kelas sebelah?

esok?
menggamit memori,esok pakai baju sekolah sahaja..

kalau dulu ada ape-ape sikit acara kat sekolah,tak belajar.. mesti tanya cikgu..cikgu esok nak bawa apa?cikgu nak pesan apa kat kawan-kawan ?

esok ?
bawak diri dan kad pengenalan gambar aku mase darjah 6 tudung pepel.. comeh ! comeh !
dan dah pesan kat kawan-kawan pakai uniform sekolah..

dulu.. lalu je depan pondok pakgad sebelum balik aku angkat tangan bagi salam.. tanda aku nak balik..

esok?
insyaAllah.. aku akan angkat tangan bagi salam dengan lafaz dihati " bismillahitawakaltualallah" sebaik saja melangkah kaki ke arah foyer..

nota-minta-kaki : kalau aku tak bagitahu, korang jangan mengada nak tanya result aku esok ! aku sula hidung korang dengan batang mop kak limah !

psst : komen korang mesti .. "GUDLUCK bolat !" taww dahhhh.. taw dahhhhh.. *mata keatas*
harharhar XD k gurau je..

Itu bukan Roadblock lah..

Haiip ! cekbolat dah balik,meh salam,cium pipi
muahh..muah ( pipi kiri kanan )

 sila turunkan jari dalam hidung korang tuh mase ni jugak la korang nak sula hidung korang dengan jari kan? okay ! cikgu bolat tak benarkan..

Wei , korang tahu.. cekbolat dah ade lesen L dekat sebulan dh,
dalam entry INI ( aku dah,kau ada?)
bolat dah list kemana bolat nak pergi kan?-har har har-  tak pergi pon ( o.O ) 
hari ini genap sebulan Lesen L cekbolat tapi tak pernah bawak dan 
hari ini jugak cekbolat bawak moto pergi rumah nenek..
mula simpang besar aku cuak! alhamdulillah.. aku selamat sampai..

Lepas pergi umah nenek,cekbolat pegi Tesco ngan member cekbolat Nadia,die lesen P cekbolat lesen L naik satu moto.. agak kurang beradab ye.. ( jangan tiru aksi ini )

Kitorang shopping kemain sampai tak sedar jam dah pukul 6.45ptg..
aku dan Nadia bergegas pulang..
Mase rush nak balik hantar si Nadia ni, kitorang bergelak tawa ,bergurau senda atas moto..

 tibe-tibe 

cekbolat : wei ! ade roblok lah.. masin gila la mulut hang (bgi signal berhenti tepi jalan)

Nadia : mana ? mana ? bagi aku bawa.. 

Cekbolat mencabut sticker L yang menjadi kemegahan.. (=..=)
kitorang pun tukar tempat..
semakin hampir ke atas jambatan.. 
semakin berdebar-debar..
pestime bawak dah kene roblok ?
tawakal je lah..

Cekbolat : cilake.. ( -__- )

Nadia : itu bukan roblok lah! eksiden ni.. bengong betollah hang.. ( di sambung dengan hilai tawa )

Cekbolat : (=..=)

----------

aku rase boring kalau naik moto tak bercakap.. harharhar .. 
dan kami sangat bising di atas motor.. (=..=)

aku sempat sampai rumah sebelum mama and babah sampai.. -harharhar- 
cuak gile aku..sampai rumah pukul 7.45malam..
ingat nak kene marah..
sebab sampai waktu maghrib..
rupenye famly aku keluar tadi.. demm (-__-)


nota - minta - kaki : tak padan dengan lesen L.. bawak moto macam ribut (=..=)

psst : Selendang Merah, kalau jumpe cekbolat tengah bawak moto jangan tegur.. harharhar
(=..=)

babai *lambaii-lambai tangan*

Senah Jazzle isteri Seman Bulu..

Senah Jazle melemparkan pandangannya sejauh-jauh mungkin ditingkap nako rumahnya..
Hatinya pedih mengenangkan seman telah menikam belakangnya dengan chopstik ah meng..
sungguh dia begitu terasa dengan tindakan suaminya Seman Bulu yang membalas dendam kerana senah menyembelih gajah ternakan tanpa memberitahu seman.. senah kesasauan..

Jijah Sperm tunduk kebisuan sejak azali.. ( kesian ) hanya mampu menghasilkan anak sahaja..
Jijah turut merasa sedih akan nasib kakaknya ( senah jazle ) yang ditikam belakang dengan chopstik..
Jijah tak mampu nak berkata-kata kerana bisu tetapi Jijah tahu bukan salah kakaknya menyembelih gajah tanpa memberitahu abang iparnya ( seman bulu ) .. Senah dikhianati..

Flash back..

"kalau kau tak sembelih gajah itu aku sula hidung kau dengan pensel 2B ! tuihhhh" sambil meludah tempik Sarep Dolly..

kecut pundi kencing senah jazle diherdik sebegitu.. senah mencapai parang kepunyaan seman dengan air hingus menitik di atas tangan.. sedih mungkin ( geleng kepala )

semoga gajah ditempatkan dgn org2 beriman, arwah dulu baik orgnya..

Sarep Dolly adalah adik kepada Seman bulu sememangnya mengidam gajah masak asam pedas tapi sarep tidak mempunyai gajah ternakan seperti abangnya Seman Bulu dan Seman tak akan sesekali sembelih gajah semata-mata untuk dimasak asam pedas cuma berberku sahaja dibenarkan.. ( perghh cicah ayaq asam )

Jijah Sperm dalam keadaan bisu separa sedar menolak Sarep Dolly,agar tidak meneruskan niatnya.. Senah Jazle terduduk di tepian budur longkang belakang kedai rambut selepas gajah yang disembelihnya menggelepar mati.. sedih gamaknya T__T
senah takut di cerai talak 4 oleh seman bulu.. nanti tak dapat nak berjimak (==")

kelebihan : boleh memasak dan mengemas dan  menjahit..
pandai mencebok yayak sendiri, jaguh tarian ballet..

******

Seman mengamuk ! menolak segala mekup-mekup Maybeline Senah ke lantai..

"Owmaigawdd ! lipstik merah akak senah patah .. babi kau seman " Jijah berkata-kata .. apakah ?

Seman Bulu dan Senah Jazle terkejut.. Senah mendakap Jijah dan menangis kebuluran.. Seman mengeram.. menolak Jijah Sperm kedinding,jijah terkulai keras pengsan, mulutnya berbuih-buih (tapi bukan sperm,kbai)

" Abam seman bulu,jangan ceraikan senah" sambil memegang kaki seman.. seman berdiri tegak dengan kening terangkat sebelah..

" sampai hati kau senah sembelih bredpit ( gajah yg disembelih ) kau tahu tak nanti tak dapat award!! " jelas seman..

" senah tahu bam, peliss jgn ceraikan senah,, nanti tak dapat berjimak dgn abam dh " erk ? senah merapat kengiluan..

" betul jugak, tak ade sape boleh gantikan kau gentel bulu dada abam .. jom masuk bilik " menarik tangan senah ke bilik dan dikunci rapat dari atas ke bawah..

kedengaran bunyi........
.
.
.
.
.


tapir melintas sambil menyodok bontot cipanzi.. ( iklan )

p/s : entry tak ada kea mengena dengan hidup atau yang dah mati .. " arwah dulu baik orangnya ,ish3 "

nota-minta-kaki : tengah buat-buat sibuk .. boleh? kbai

Apalah naseb (-_-)

Aku taktahu la kalau bende ni jadi kat korang ke tak ? yang pasti bende ni selalu mengecewakan aku..
sadis gile wei..


betapa eksitednya aku nak bukak pesbuk !
.
.
.
.
.



waaaa.. manyak gilerrr *senyum sorang-sorang* .. TAPI


POST ke group je banyak =.="

so takyah nak riak sangat.. dasar kambing laut betoi.. kalau aku tak check noti ade la yang gedik TAGGED aku or MENTION..kalau aku check harommm takda puns!eee,mincik!mincik!

nota-minta-kaki : korang blogger gak kan? mesti menghadapi masalah ni, setiap minit noti aku memang meriah! harharhar XD tetambah budak-budak VIP memeriahkan notification aku sampai hang lappy.. GOOD ..

Cekbolat Outing dan Shooting.. eh ?

Entry Bergambar ! MAAF kalau lambat loading ;D


"Kita berkenalan hanya dalam laman blogger,
kau komen setiap entryku yang telah kau bace,
Oh..oooowowo.."

Eh - eh.. kemain lagi ubah lirik akak Najwa Latiff kita xpasal hidung kembang aku kene sula dengan pansel 2B ..k fine ! -abaikan-

Dah lama aku tak keluar jalan-jalan,hari ni 14/03/2012 member baik aku Atikah Azhar bawak aku gi jenjalan kat PERLIS bersama boypreng terCINTAnya.. aku? forever alone (==") encik speaker sekolah JAUHH~~~
malas citer panjang-panjang,korang layan gambar okay ? 

sory banyak gambar =.="
and gambar ni aku ambil sendiri.. yeyeyy ! tapi camera Dslr si Atikah..( sian aku derr )kitorang gerak pukul 8pgi! pergi Padang Besar, Gua Kelam , Kota Kuala Kedah..ni gambar mase dah balik dari Perlis =.=" mase kat Padang Besar and Gua Kelam lupa nak guna camera Dslr lagi satu .. mengong !


Inilah photografer kitorang.. kire MASTA lah.. ekekekek ( en.Fadil )
ni Ladang Tebu Chuping,Perlis

CANTIKTAK ? wahhh bangga gila aku! ekekekee

candid.. =.="

Abaikan baju pepel tu, makcik cleaner je tuh (==')

gambar aku tak banyak sangat, maklomlah aku ni tolong angkat beg, tangkap gambar , pegang payung atau stand ape tah.. ekekekeek

dua photografer, aku dan si Padel.. mmg kompius nak tengok camera mana.. gagaga

Kuala Kedah, tepi Pantai ! yeyyy..

ehm, tak pasti tgah gaduh or ape =.="

See ! ni yg paling aku suka, pandai tak cekbolat ? baik korg ngaku ! agagagag

weee.. cntik kan ? k aku syok sendiri .pfttt~

Keje aku kat sit belakang sbb boring (pfttt~)

aku pegi Padang Besar, aku beli AngryBird jer -harharhar- dan ni la keje saku sorang-sorang kat sit belakang snap gambr kete,bear,kain pelekat,semut gajah, reban ayam, tapir melintas ==" yelaa.. ALONE.. driver dan kekasihnye kat depan bermanja-manja.. aku ? tenung je laa AngryBird ni sambil mesej Teenager Housemaid ngan En SpeakerSekolah.. bile aku boring sorang2 kat belakang aku duduk tengah-tengah diorang macam budak kecik (-_-) nyampuk diorang sembang.. agagaga, serius diorang layan aku macam budak-budak,macam aku ni umur 5tahun ,tambahan pula dengan suara kartun aku ni.. oh betapa comelnye aku.. demm sila-telan-balik-muntah-anda..

nota-minta-kaki : cantik la gambar aku ambil, hehehe.. nak suruh babah belikan satu DSLR utk aku..hikhikhik,Oh ya, aku photografer tak bertauliah so sory kalau tak cantik,lainlah si En.Padil die photografer baik punyee,gambar-gambar awek die (member cekbolat ) die nak buat majalah macam Lagenda budak Setan.. sweet kan ?? waaa best dapat bf / suami photografer.. tetambah aku suke bergambar.. no wonder la kalau korang tengok gambar aku lam blog sentiasa berubah-ubah..

babai *lmbai-lambai tangan*

pstt : Untunglah member aku pakwe sanggup datang dari jauh nuhh Meru,KL .. Gila sweet (^^,) 
ehem-ehem, en speakersekolah bulan 5 ni.. ekeekkee.. takpe-takpe kite tunggu.. C(:

Cekbolat Balik dah wei

"cekbolat dah balik ! meh ! meh ! salam cium pipi kiri kanan.."

Pewwittt.. well hello the world ! *ececehh omputih lak* haaa.. rindu cekbolat tak? okay takde sape rindu k-k aku merajok ah ceni ! mincikkk *hentak-hentak kaki* WEI ! Sim Card aku tak ditemui.. aku kene renew,buat sementara waktu aku kene susun syiling atas kaunter kedai topup -ekekeekke- sadis giler citer aku.. arghh maluu *tutup muka dgn terompah jamban*

Cekbolat takde idea la wei nak update yela aku duk rumah bukan pergi mane-mane jaga nenek,sidai kain belakang rumah, siram pokok petang-petang kalau ade orang lalu aku kenal, aku angkat tangan, buat air kopi kat nenek, suap makan-mandi.. itula keje aku setiap hari macam mana la otak aku tak tepu..kalau aku keluar window shopping atau keluar dengan kawan-kawan mybe otak aku berjalan sekali mase duduk atas bas nak balik rumah.. eh ? aku dah ade lesen la! hewhewhew~

Aku tengah buat-buat sibuk sekarang soryy la tak balas kunjungan korang.. wuwuwu sedihnya (hingus meleleh) tapi aku nak start aktif balik kot? InsyaAllah kalau budak-budak 'Vip' tak menggoda iman aku untuk   menyertai beramas mesra bersama mereka -har har har-..

Itu je la kot INTRO aku buat mase ni.. sekembalinya aku kene blog.. ( bajet mcm lama gile dah )
aku tengak mengarang citer-citer mengarut.. -ekekekeke- sediakan otak untuk menerima cerita tersebut..

ketepi sikit.. ! aku nak lalu pergi terjah blog skandal-skandal,janda-janda cekbolat..

nota-minta-kaki : lagu-lagu aku dah buang dari blog ni.. aku bukak blog aku sendiri terkejut =.=" apetah lagi korang kan? -har har har -

Awak.. Maafkan saye..


Awak..

Saye nak mengadu dekat awk..

saya taktahan sangat..

saya rasa hati saya boleh sembelit cair berbuih-buih kalau tahan-tahan ni..

Awak..

Saya hilang sesuatu..

tapi.. kalau saya nages akan bende hilang tu.. 

saya tahu..

bende tuh betul-betul hilang dan takan dapat balik..

awak..

saya tak nanges.. sebab benda tu hilang sekejap saje..

nanti die muncul balik..

patutkah saya tunggu ? patutkah saya teruskan pencarian itu?

ya.. saya tak nanges.. maknanya benda tu ada balik nanti..

tapi BILA ?

saya.. saya.. saya kehilangan..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SIMCARD BROADBAND

cilake ! dasar kambing laut..

dua hari lepas broadbandku kehausan line.. jadi terpancit ditepi jalan,lalu budak comel bertocang dua ni telah membuat keputusan untuk menggantikan line tersbut dengan simcard celcom biasa beliau dengan charge rm5 pakej broadband daily lalu dijolokkan ke dalam lubang broadband serta merta line jadi laju seperti gajah berlari anak ditepian sungai..

Setelah dua hari berlalu Ibu kepada kanak-kanak comel tersbut telah membayar line broadband tersebut dengan menggunakan mata wang parsi di cawangan market pokok sena..Kanak-kanak tersbut terlalu teruja hingga beliau tidak sedar bahawa beliau telah menghilankan simcard broadband itu.. OH NO !

dan sekarang kanak-kanak comel ini berada dalam ketakutan terlampau ibarat trauma dilanggar nyamuk..kepada sesiapa yang menjumpai simcard broadbannye sila kambalikan dengan keadaan yang baik..
sekian..

awak.. diam-diam tahu.. jgn bgithu mama saya..
( iklan eyeliner produk Elianto,cubalah pasti anda ketagih )

nota-minta-kaki : aku dah la sengkek.. kalau nak online pakai simcard celcom biase aku ni tiap2 hari mau cirit berdarah aku.. doakan aku cepat jumpe simcard tersbut.. aku janji taknak panggil die 'berukbang' dah.. sian die.. mesti merajuk tu ,dah pandai merajuk dah broadband aku ni macam tuan die..tapi tuan die merajuk tarik muncung .. ehm.. kalau xjumpa jugak malam ni ntah bila aku nak online pulak.. kbai..
broadband hilang di sekitar bilik aku je.. (-_-)

aku akan merindui hampa.. hampa jangan lupa aku nah??

muahhh.. #pipikirikanan..

psss : lagu ni best kan ? angguk cepat! kalau x aku sula

Kisah Tabungku dulu dan sekarang..


Tabung ? ya tabung ! semua orang ada kan ? tabung kahwin.. eh? ( tetibe )

Dua,tiga,empat menjak ni aku sengkek ! demmmm *kembang hidung* arghhh tensen..purse comel aku ni menendang-nendang bontot ku ketika diletak di poket belakang seluar..yela duit takde kempis meronta kesakitan dihimpit tulang punggung.. kalau ade duit tebal lah sikit kan nak duduk pun rase selesa..(abaikan intro ini)

memandangkan aku penganggur comel dirumah.. kerja aku makan ,tido , online , dan buat kerja rumah yang lain sepertimana yang harus dibuat oleh anak dara.. weiii , duit tak mashukkkk.. 
mintak kat babah,babah suruh minta kat mama..mintak kat mama,mama suruh mintak kat babah.. (-_-)bile nak habis drama tuh kalau macam ni !

dengan lafaz janji.. seminggu sepoloh hengget sahaja.. (-___-) topup? number tepon ade dua celcom 5hengget,maxis paling kurang 3hengget..nak makan es kacang lagi, minyak moto lagi.. tunggang terblik tak cukuppp ! nak beli coki-coki pun kene 'tong-tong' aiyakkkkk * sigh *

Merah Itu Berani ( iklan lipstik maybeline )
dulu bagi cekbolat cuti hujung tahun adalah sangat TRAGIS plus BEST..
kau tahu kenapa Tragis ? sebab aku kene korek tabung dan tonggeng bwah katil cari syiling..
pastu pergi kedai buat muke kering takmalu susun syiling dekat kaunter.. arghhh malu !
*tutup muka dengan penyapu* biase la budak-budak sekolah kapel kan..
p/s: adik-adik jangan ikut perangai akak mu yang teruk nih ( bersiul )

Sekarang dah majuu.. mesej kat fesbuk jer,msej kat skype ke, ym jer, twitter pon boleh..
jimat kredit.. kalau dulu selang dua hari topup pastu kalau call tak ley lelama ..kalau rindu sangat buat supersaver satu jam tengah malam.. eh? tu duluuuu ! skarang henpon kadang-kadang lupa taruk mana.. sedar-sedar vibrate bawah bontot (==")

Shyy ! itu duluuu.. ( iklan lagi )

bak kata Zack Zuhairy.. bukankah itu satu kemajuan ?
duluu dan sekarang.. apapun bersyukurlahh..

"ya cekbolat ! bersyukur lah seminggu sepoloh hengget.. dari tak dpat langsung menangis guling-guling sampai rosak bulu kaki.. "

nota - minta-kaki : tapi memang sadis gila bila kene tonggeng ke bawah katil kutip duit syiling,bila dikenang rase nak bergugur je airmata , ketiak pun basah basah masam.. tabung aku sekarang sekejap gemuk,sekejap kering.. bile nak maintain pun taktahu la.. sian aku.. tabung kahwin ? errr.. 

iklan aku lipstik maybeline baru cop merah auuu,ya iklan lipstik mestilah ade mulut.. iklan kotex hanya kite-kite je yang tahu.. eh? hikhikhik

Segmen | 7 Perkara Sebelum Cekbolat Mati...

setiap yang hidup pasti akan mati..

Mati ? -_______-

Waaa.. abang Speaker Sekolah kita ber-mood "Scent Of Women" .. ni mesti terbayang kisah tersebut yg diceritakan oleh cekbolat kepada beliau.. citer ni best ever shuwetttt.. heroin dlm citer ni die buat 20 perkara sebelum mati.. tapi encik speaker sekolah buat 7.. ya 7.. C(:

7 perkara sebelum mati cekbolat..

apa ya? ok..lets cikdautt..

1) nak pergi Labuan balik ! cari Uncle Hamzah.. *lap-lap hingus*

2 ) nak beli kereta sendiri.. ehehe 

3) sambung belajar dekat oversea.. *mata ke atas dan membayang*

4 ) hantar mama and babah buat haji .. *senyum lebar*

5 ) nak jumpe ahli RunningMan !( >_<) *trik muncung*

6 ) honeymoon dekat Pulau Jeju dgn suami.. *tutup muka dgn penyapu*

7 ) Naik pelamin sekali dengan bestfren tayeee " Fifi Eyka Azhar" *berangan mse jogging pgi tdi*

frend no less (-___-)

8 ) Nakkk hantar anak pergi tadika dengan suami.. ihikksss *eh?

errr.. dah ter-LAPAN.. tapi yang paling penting tu no SATU dan no EMPAT..
harap-harap sempat *trik muncung*

Mangsa Tag..

Apix..

Tak nak kena sula sila join.. bukan paksa tapi ugut.. kbai

join ? klik sini ---> SINI

Tertanya-tanya aku.. mengapa ?

Aku Heran dengan tV kat rumah aku..

Kalau iklan Colgate nampak gigi,
Kalau iklan Syampu nampak rambut,
kalau iklan Rexona nampak ketiak..

tapiii....



Kalau iklan Kotex,tak nampak pulak.. 


Tv aku rosak ke ?

tetibe..
*selipar jamban,ayam,peti ais,bulu kaki,taik tapir,anak gajah dibaling*

"Lari !!!!"

Mitos Haid bersama Jijah Spears.. !

Kenalkan.. Jijah Spears.. kawan baik cekbolat..
Bertocang dua ikat reben.. suka menyanyi lagu shalalala~.. suka gosok gigi lapan kali sehari..
akan gigit terompah jamban apabila dipuji.. so.. pepandai korang la eh jinak-jinakkan die..
cekbolat nak pergi hospital ..sebab kucing cekbolat meninggal dunia beranak sulung.. sobsobsob (abaikan)

Hai ! Nama taye Jijah..
kawan-kawan panggil taye Jijah Spears..
Mak saye kadang-kadang panggil taye bebi spears.. OH !
Umor taye 16 belas tahun tolak tige campur 5..

Hari ni Jijah nak cite pasal Mitos ! ya mitos kedongengan yang kebangangan sewaktu saye dialam remaja comel ini.OPSSS ! ini berkaitan Mitos perempuan yang ber-piyed.. lelaki piyed gak kewww ? tape,still boleh bace..ILMU !

1) Wanita tidak boleh bersukan ketika dalam tempoh haid..

TAHUKAH ANDA --->> TIPU ! sebenarnye,bersukan ni mampu meningkatkan peredaran darah dan menurunkan tekanan serta mengurangkan sakit ketika haid.. aku kurang bersukan tapi laju jer ==" ( eh? )

2) Mencuci rambut dapat memberhentikan haid..

TAHUKAH ANDA --->> Kurang Tepat ! ketka mandi dlm susu bilik,tubuh akn mengalami penurunan suhu dan tekanan air menyebabkan aliran darah terhenti beberapa saat..tapi lepas mandi ia akan kembali mngalir..
pstt : aku yakin,mesti klau bulan posa korg cuak bile tetibe terhenti ! sbb kene puase.. tak puas nak berjimba makan-makan.. (-_-)

"tokk..tokk.tokk.." *pintu diketuk*
Adik Jijah Spears masuk bilik, pinjam pemadam ( iklan )

Sambung..

3) Peredaran Haid seseorang wanita turut mempengaruhi wanita lain yg berhampiran dengannya..

TAHUKAH ANDA --->> mungkin benar ! mase korang piyed tu.. mama,adk prmpuan,kkak perempuan,kawan pun dekat-dekat je piyed .. time tuu la aktiviti penjimatan tuala wanita.. beli sendiri taknak,tapi minta kat orang (tuihhhh !)

Tapir melintas sambil menyondol bontot biawak ( iklan )

4) Semakin cepat wanita itu mengalami haid,semakin cepat menopaus.. 

TAHUKAH ANDA --->> belum terbukti ! sekarang ank perempuan cepat mngalami haid di usia 9-12thun jika dibandingkan zaman dlu..Ini kerana atas faktor pemakanan yg lebih baik dan tubuh membesar dgn sihat...
err.. adk kepada kawan aku umur 9thun dh mai dh.. (>_<) giler cepat !

Hikhikhik.. itu jer lah yang jijah nak share hari ni.. smoga boleh diterima akal.. KOT ? eherherher..
Okay la.. jijah nak siap-siap ni.. nak pegi basuh baju berjemaah dengan jiran sebelah.. maklomlah bekalan air terputus sejak semalam.. Okbai.. Muahhhhh (flying kiss)

------**------

Hmm.. (==") Jijah..Jijah.. bile kau nak matang.. rase macam nak sula je hidung beliau dengan batang mop ..
apepon.. tengs sudi membaca.. babai *lambai-lambai tangan*


Bila Suami Sebagai ...


Programmer sebagai suami...
Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer"
 anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari.
 Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan
si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

Isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon 

nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan

 dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya

 tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "


Masalah betoi.. =="

Nota-minta-kaki : to GBS.. aku dah cuci tangan.. tak kacau korang.. kalau jadi ape2..aku takde kaitan.. cukuplah dengan mulut memfitnah cilaka korang.. noktah sampai situ.. 

Segmen | Tambah Follower tanpa Blogwalking..


Woooow.. ! berhabukk dahhh blog.. kat shoutbox 'luahan mangsa sula' pon rmai menjerit.. 

Cikbolattt !!!!!!!!!

Hey, cool okay..chill dear.. pecah air ketuban tapir Nizam Ijam lu taww .. shiann..

Dua kali aku jadi Mangsa Sula Tag dua jejaka HOT.. owmaigawdd..
iaitu abam banglaku.. ARELAN dan skandal baru jinak-jinak tapir si PAMIE..
dan segmen ini dari si Doktor Muda dan Rock lagi hensem.. skandal lama ..
Mr Doktor Speaking... pewwitt..pewwitt..


Join tonyoh banner okay ??

err.. actually bolat la yg paling lambatttt ! tarikh tutup semalam =_="
Mr.Doctor.. sory okay? jahat kan bolat ni.. segmen member sendiri boleh buat lambat2.. wuwuwuwuw.. hukum la shayee.. hukumlaaa.. uwaaaa (T__T)

kompem pasni aku buat segmen takde org join.. =.="
sbb aku x join segmen org.. erkk? teruknyaa perangaii !! *dush-dush*

nota-minta-kaki : aaa.. aku dlm proses merangkak nk terjah korg balik.. perlahan-lahan ni..