Ape yang BEST ni Oih ?


APA YANG BEST TENTANG BLOG CEKBOLAT ?

kemukakan jawapan anda di kotak komen yang disediakan..
jawapan hendaklah tidak melebihi 180 patah perkataan..

syarat-syarat penyertaan..

- dilarang bodoh..
-dilarang bangang..
-dilarang memutarbelitkan soalan..
- pandai mengikat tali kasut..
- pakar dalam mencabut bulu ketiak, cukur pun okay gak..
- berkebolehan menulis menggunakan pen atau pensil..
- dilarang meniru aksi cipanzi ketika mengarang..
- tidur memakai stokin..

pesanan : mohon jujur.. jika ade yang tidak suka pun boleh kemukakan ketidakpuasan hati..
mungkin tak stim baca ke, tak klimaks ke, ngantuk ke? whatever lah..

Masa diberikan : ikut suka hati hangpa la.. sebelum 2 may 2012

hadiah misteri akan diberikan kepada sesiapa yang mengarang dengan kesedihan.. eh ?
terbuka kepada pembaca blog- pengomen tegar sahaja.. 

Jawapan jilat punggung tidak dilayan ( membodek )

Selamat mengundi ! eh ??


Oh Anak Askar !

Semangat kemas baju smbil dengau lagu rasmi bola Kedah..
"Hijau Kuning" remix version..
kulipat spender-spender labuci ke dlm beg smbil mulut tekumat kamit menyanyi..
Oh bahgianya..

err. abaikan..

Semalam 27Apr2012 bolat nak balik Kodah..
target sampai TerminalOne Seremban pukul 3 tu,ade bas ke Alor Star dalam 4-5 ptg..
tapi.. pukul 10 malam.. errr ?

Member-member Kedah yang lain diorang balik pagi..
just tinggal bolat sorang balik petang..
bolat suka bergerak sendirian..
ramai-ramai jadi lambat..

kolej - Port Dickson - Seremban
sorang sorang aku? perempuan?
okay aku sangat suka bergerak sendirian..

sesampai di terminal One.. bolat terus beli tiket bas pukul 10malam ke Kedah..
sesudah membeli tiket bolat melangkah ke arah teksi station..
ku lompat ke dalam teksi..

"Taman Telawi ye bang"

10minit kemudian sampai didepan rumah kawan ayah aku..
Leftenan.Knl Hazizan..

Aku ade Aunty Ina dan Uncle Hazizan je dekat Nogori ni ha..
diorang la parents kedua aku..

malam tu pula,uncle hantar aku dekat depan tu jer,
then pandai-pandai la aku cari bus tu sendiri..
Babah ngan Uncle zizan
ajar aku macam askar =.=
mula-mula mmg takut,
tapi dah lama aku rase lagi best travel alone..
memang anak askar la.. ekekekek

       Ape susahnye bergerak sendirian? kenape perlu susahkan orang nak datang dan ambil kita? yeah,kita perempuan.. tapi jangan mengada sangat lah nak malu-malu.. kalau dengan boypren tak malu pulak ? dsar kemaluan betul..

       Memang la bahaya.. tapi tak salahkan kalau berani? aku tengok member-member aku menyusahkan abang kawan aku sorang lagi.. ape salahnye kalau naik bas sendiri? memang la first time,tapi sampai bila? sampai bila nak harapkan orang ? ikutkan aku nak melepak je dekat Terminal One tu sampai pukul 10 malam sorang-sorang.. tapi dah uncle suruh ke rumah die dulu terpaksa la aku turutkan..

  aku tak galakkan bergerak sendirian selalu.. tapi bertempat la wey..

nota-minta-kaki : lepas ni balik ngan ketapi pulak XD..sesape nak join sila 'cepatkan' diri anda.. jangan terhegeh-hegeh berjalan dan lambat pick-up otak tuh.. jgn lupa pakai jam oih ! 

sampai bila nak susahkan orang ? sampai bila?

Tahniah kepada Port Dickson telah diishtiharkan sebagai bandar tentera ( berdiri ,tegakkan dada ) <-- bangga

Cekbolat ! H O M E S I C K

Hye sayang !
meh salam cium pipi..
ape khabar ? cekbolat alhamdulillah sihat masih bernafas..
Maaf sebab tak gomol blog korang.. cuti dua hari ni bolat try okay..


10minit jalan kaki dari hostel.. ' Ixora Permai ' hostel utk sem 1 - 6 yang mahu duduk di tepi pantai..
cantik :)

Kami GAY ! saye bolat dan dia hana.. dan kami gila.. kbai~

Ni bukan penari tiang okay ! 
wakakaka.. ni tunggu aktiviti luar .. hari rabu hari tu..
besttt ! macam-macam kitorang main.. tak sempat nak snap gambr.. mmg happening
sesungguhnya tak rugi masuk ke sini.. Cekbolat BAHAGIA disni.. ;)

Sebenarnye nampak jer heppy..
cakap non-stop.. 
berkebolehan mengikat tali kasut sambil bercakap dan makan laksa dalam cup meggie..
tapi dalam hati? 

" Mamaaaaaa ! Babahhhhhh ! " 

rinduu sangat..
setiap kali mama call mesti sebak..
setiap kali babah call mesti menangis..
habes bear AngryBird jadi tempat melepaskan tangisan huduhku ini =.=

Mama cakap babah jadikan bilik bolat sebagai blik keduanya..
solat dan kekadang tertidur disitu..
Mama pula,balik keje terus ke bilik aku..
adik ? mesej aku selalu..
nenek ? selalu tanye-tanye aku..

ape ni ? 
paling aku tacing pasal babah..
sejarah dalam keluarga babah menangis mase kucup dahi cekbolat..
aku la satu-satunya anak perempuan die yang pernah rapat dan bermusuh..
anak perempuan sulungnye? akak tiri aku babah tak macam tu pun..
adik aku pun tak..
huwaaaa... meleleh sudah air mato den nih..

Takpe lah, tabah kan hati..
susah payah duduk di kolej yang terceruk mane tah..
tak ade dalam Gps dan peta..
Tanjung Agas.. 
ku bawa hati..
datang sini untuk belajar.. insyaAllah..

Senyum !!

Nota - minta - kaki : mybe lagi 3 minggu baru boleh balik kot ? huwaaaa T__T



Alamak ! silap panggil ..

Entry ringkas sementara menunggu kelas..
P E N A T ! itu yang mampu bolat cakap..
itulah.. itulah.. 
bile nak balik ni ? tiap-tiap malam nagis rindu mama.. 
eh kejadah aku gitau pasal mama ni ? =.=


- semalam-

"thanks you uncle" 

Beliau duduk dekat kafe sambil membaca paper..
aku hengat ayah sesiape..
aku tanye la skit-skit..
brkaitan dengan pmbentangan yang harus aku bentang nanti malam..

Setelah mengucapkan terima kasih kepada beliau..
kerana sudi membantu cekbolat..
err.. uncle ?

Aku membuka kunci bilik..
eh ? aku menepuk dahi..
bukan 'uncle' lah.. 'tuan' !!!
jilakee.. mampus la guaa..

-hari ini-

Pagi tadi aku terserempak dengan beliau..
di kafe untuk melahap..
aku memaniskan senyuman sebaldi-baldi kepada beliau..
Oh ! malunyee aku..

Esok 

mungkin die akan handle kelas aku beraktiviti luar di pantai..
err.. bolat dah la suka tanye itu ini..
membisu la aku besok.. 
kepade kawan-kawan.. jangan kau tanye kenape aku diam..
tak hyper seperti selalu..
aku malu ! kbai~

nota-minta-kaki : rumah (hostel) bolat wifi ade.. kuat lak tuh.. tpi bolat sibuk la.. insyaAllah bolat gomol blog korang balik hari cuti.. maaf ye sayang-sayang..

Eh ! English class .. best ! best ! sir wait me..
bye guys.. i'll will catch you later.. muahhhhh XD

Kak Pah AJL bertemu Hasbullah Awang,Nikita Willy,Najwa Letip

Assalamualaikum sayang ! meh salam cium pipi..
muah-muah .. amboi wangi-wangi depa aihh..
rindu bolat tak? tak ? *panggg! * (perasan)

Balik dari merendek ( meronda kot ) dekat kawasan kolej ni..
bolat dengan rakus membuka lappy dengan harapan nak nengok pesbuk dan blog..
memandangkan line tepon dekat rumah ( hostel mcm rumah ) slow melow.. kecuali wifi jer..
setelah mem-approve komen-komen yg melonjak ..membuak-buak .. 
ku lihat shoutbox "luahan mangsa sula" dan... 

awmagaiwddd !
retiss datang bolag bolat..
tertonggeng-tonggeng aku di atas katil.. 
naeb tak jatuh.. roomate aku kehairanan ?
si shikin yg sedang menghirup maggie cup terhenti setelah melihat gelagat cekbolat..

Kak pah hepi giler okay..

Nikita Willy ?? aww

Hasbullah Awang ? pengacara bola ?

nejwa letiip menyanyi kat sni pulek =="

sesat ke hape ? untunglahhhh

Kak Pah sentap nokkk !
lu mau tak tak siapa ?
ini tak bukan keje adik kak tipah jual spender labuci,ropol-ropol polka dot..
--- >> Apix Cendol jaittttt !

Caitt ! hidung kak pah dh membesar ke tahap 3.8 skala ritcher..
bontot kak pah mengecut 90k/j ..
nakrommmmmmm.. jilake =.=
kak pah nak pencen lah ceni.. mincik !

nota-minta-kaki : shoutbox bolat sunyi tanpa Apix.. ( moh penuhkan shoutbox apix pulok ) dan lain-2.. tengs sudi dtg :) nnt bolat gomol blog korang balik.. 

Muahh.. babai sayang,meh salam cium pipi..

Sembilan - sembilan - sembilan .. eh ?

Aku menekan-nekan henpon taj sekerin mamaku kaler pink..
ku tarik atas,ku tarik bawah jari montelku..
mencari-cari lagu yang romantik didengar.. romantik ? pfttt ~
betapa boh-ngau giler aku dalam kete on the way ke N.Sembilan..
aku toleh je kanan muke adik aku.. mcm jimbek beteii..
aku kire pkok-pokok kelape sawit sembilan-sembilan-sembilan..
dengan harapan cepat sampai.. eh ? method ape aku pakai ni?

Anyway aku dah selamat sampai..
sempat jugak jenjalan dekat bandar Port Dickson nih..
main-main air,lari-lari dugung tepi pantai ..
wakakaka.. lari dugung? awww :3


kiri katil adik bolat,kanan katil cekbolat.. weee :)

Ehem ! ini dekat resort golf Port Dickson..
selesa resort nih.. standart family,dua blik :)
resort ni tepi kem tentera tak silap bolat..
babah cekbolat tahu la selok belok sini..
sebab die dulu tentera..
tadi mase makan pun tak sempat citer history..
sebab babah sibuk melayan member-member lame die..

ini pandangan sebalik tingkap blik cekbolat.. ade pool..  ;3

babah and adik.. ni lighting kurang kot? ekekekeke.. sory =.=


Babah la pemandu pelancong kitorg..
segala history kat sini babah citer.. 
dalam on the way dinner,sempat jugak tengok skolah babah..
wakakaka.. dulu name sekolah "high school,primary school" skrg dh tukar.. (=.=)
ehm, byk tempat peninggalan jugak eh? bangunan2 byk terbengkalai.. mybe sebab tsunami?
err.. siyes tempat cantik,tapi mcam suram sikit.. ( mcm la menteri besar bace luahan hati aku ni )

Meh tido meh..
esok pendaftaran.. mesti penat kan? hari ni pun penat =.=
jom tido.. babap ! babap bontot.. sampai tertido.. jangan kau sula sudah ..
ekekekeek.. maafkan saya ( sore besau )

nota-minta-kaki : seminggu gua disini.. huwaaaa, tadi dalam kete pon cam nak nages.. ( T__T ).. 

Cekbolat menghitung hari ! eh ? mcm pelik je tajuk aku =.=



lololohh.. comelnyeeee :3
Sultan Kedah sgt comelll ! aww.. awww.. cekbolat mmg admire die gile..
tok wan ! i lechiuuuu ..muahhh :* ( eh ? )

Bekas kak ipar cekbolat Dayang Sultanah Aminah.. 
Pernah la cekbolat masuk Istana Pelangi.. 
ekekekeke,tapi tak dapat jumpe sultanah pon =..= ( kepochi lah ! )

jadah aku cakap pasal Sultan Kedah ni ? takde kene mengene ngan tajuk.. pftt~
anyway aku tengah buat-buat sibuk sekarang nih..
almaklomlah jakun gile nak pergi further study kat Nogori nuhhh..
asal aku jujur sangat ni woii =..=

Dokumen-dokumen dah 90% siap..
gambar pun dah tangkap comel - comel ( ehem ! )
Baju pun dh sumbat - sumbat dalam beg..
pergi seminggu je baru .. ( =..= )
kepochi cem haromm..

whatever-ever-ever ( tgn atas bahu )
semalam jer cekbolat pergi bank bukak account baru.. SEORANG !
mama & babah busy.. pftt~
babah cakap, dh tiba masanya me berdikari.. =..=
Oh ya, itu normal kan ? cekbolat je manje lebihh .. ( muntahhh )
tak lupa jugak dengan tugas sebagai Kakak Rempit menghabiskan waktu-waktu terakhir menghantar dan mengambil adik sekolah ..
nasib hari ni cuti.. ekekekekke
( tutup muka dengan penyapu )

Gelabah sangat sampai makan macam- macam jadi..
malam tadi sakit perut yang amat..
mybe nak bermanja kot perut cekbolat nih ?
cekbolat tidur dengan mama samalam :3
ekekekekee, sukenyee ~ sukenyeee ~

nota-minta-kaki : Oh ya ! member-member cekbolat pun akan masuk kolej ni jugak.. habeslah riuhh jumpe geng, memang takde muke lain aku nak jumpe dalam dunia ni.. ekekekekke 


Cekbolat | kakak REMPIT !

Dengan hujan turun melimpahi..
datang lah kau, datang kepadaku..
isi dikulit mari siat hingga gusi..
aku milikmu.. milikmu..

muahahahahhaa XD

"tukk..tukk..tukk"

Demmit ! baru nak berimpi basah main hujan..

"hari ni kakak ambil adik sekolah, babah ade keje.. adek keluar pukul 2.30ptg" - mama memberi arahan sambil kening terangkat-angkat merenungku..

*****

Minggu ni start la keje aku sebagai seorang kakak rempit..
ambil adik sekolah..
hantar pagi-pagi ?
jgn harap aku nak bangun hantar die pepagi butekk..
aku hantar die pergi sukan pepetang jer..

eh ! eh ! aku tak terkangkang mcm tu tau !!!

Macam biasa lah.. 
aku kalau ade penumpang tak boleh diam-diam bawak..
bising ! bising !
kalau lalu depan rumah orang,orang keluar tengok..
ape yg bising sgt..
o.O 

Semalam hari rabu !
ade kokurikulum..
adik aku ganas-ganasnye.. unit uniform kaler pink!
Puteri Islam.. cehh ( -_- )
aku lupa hari tu hari rabu..
kalau aku tahu,aku tak sanggup pergi ambil adik sekolah..

eceh.. suweet kunun..


Dari atas ke bawah pink..
muka? rock tahap cipan..
ganaihh kemain..

dan ape yang cekbolat alami....
.
.
.
.



=..=

Awas ! aku off day hari rabu.. 

nota-minta-kaki : tolong lah berlembut sikit dgn penunggang motosikal perempuan ayu seperti aku ( tuihhh ! ).. jangan acah-acah nak keluar dari simpang.. aku gelabah mak enon kau tahu.. nak laju ke tak ? nak laju ke tak ? cilakeee~

April dah,Mei cepatlah !


takde ?
arghhhh maluuu ! tutup muka cepat..

katakan taknak pada rokok!

uhmm.. awak..awak..
abang tiri saye cakap saya tak matang lagi nak pergi jauh-jauh..
baju sekolah selama 11 tahun pun mama ironkan..
apatah lagi nak duduk asrama jauh dari mama..
Hukk :'(
cilake betul la mulut die kan.. awak
nasib sempat saye sula hidung die dengan chopstik.. 
padan muka dia..

awakk.. awakk..
saye akan menyambung pelajaran saya di negeri yang dulunya terkenal dgn adat perpatih..
dulu la.. sekarang saya taktahu..
insyaAllah kalau tiada aral mungkin bulan mei ini saya akan melangkah ke kolej itu..

awakk ! sekarang dah bulan April !

iklan yg ada kena mengena .. kot ? ntahh -_-

hurm :'(

memang saya ganas.. 
memang saya cekap dalam banyak hal..
tapi ..
saya tak sempurna..
baju sekolah pon mama ironkan..
eee malunye saya..
hilang sudah kemachoan cekbolat..

dalam hati saya,
saya nak pergi belajar jauh-jauh..
saya nk duduk tempat lain jugak..
nak rasa pengalaman baru..

tapi..
saya takut..
sape nak temankan saya bangun tengah malam nak terkencing ?
sape nak ceramahkan saya bila saya lupa masak nasi ?
sape nak ceramahkan saya bila saya tertampar adik?

mama.. i lechiuu :')
doakan saya berani tempuhi semua ini..

fuhh--fuhhh.. pergi la kau jembalang !

wakkaka,, geli la ayat aku.. 
luahan hati part dua nih macam cilakak..

haaa.. kat mana cekbolat korang akan pergi ni wei ? 
mana ? mana ? usha sikettt :)


nerhh.. satu-satunya cara aku mengelat dari masuk form six :)
tapi ! tapi ! tapi !
cekbolat tak akan jadi ckgu tadika lah.. dah habes diploma aku further mende lain..
kan kerjasama dengan UPSI , UiTM?
macam senang je jalannya ? yeke? yeke ?

pepandai la aku nanti.. aku jadi cikgu tadika? wakakakak.. tuihhh..
mati katak budak-budak tu karang..

aku nak jadi cikgu vokasional macam kos aku ambek mase form4-5
Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut..
tenaga pengajar kurang tersangat. kesian cikgu aku takley bersalin selalu..
takde cikgu ganti.. :)

boleh ke? ahh,, ape-ape jela.. asalkan bergantung akan usaha aku sekarang..

nota-minta-kaki : eh ! eh ! banyaknye gambar aku.. arghhh iklan tuh..