My finger ! jari ! finger !


Lepas je erobic pepagi dalam rumah..
sempat la beronline,sejukkan badan sementara nak mandi..
erkk.. tetibe ase ngantok !
berlari ke bilik..
ku panjat katil double decker..

bergoyang-goyang katil
wakakaka.. itu tandanya si bolat berlanding..

tengah best layan lagu..
sambil menonggeng nak tarik selimut..

ala mcm x biase menonggek mase tidor or whatever kan ?

dan katil cekbolat dekat dengan kipas..
takde la dekat sangat..
boleh la..
kalau bangun still okay.. 


Cuma !
mase tengah menonggek tu..
nak tarik selimut tutup diri yang sedang menonggek..
ntah macam mana..

pappp !

erghhh.. rase kebass..
rasee nk nanges..
rase nak tiyakk..
rase nak yayakk ! eh ?



cecepat tengok jari..
masih ade jari..
tak ade darah..
kebas nya Ya Allah..
hanya Allah yang tahu..
memang perghhhhhhhhh!
baik punya..

serius sakit gila..
sekarang ? ade lebam skit bawah kuku..
tapi yang penting..
dah boleh korek hidung woii..
harharhar XD
alhamdulillah tak jadi pape ..
sakit sikit2 bile nak genggam tangan..
jari masih tembam dan comel..
sila sediakan cincin 48 karat oyeahh..

#member ckap memang kuat bunyi jari terkena kipas tu.. erkk =_="

nota-minta-kaki : Finger ! teringat fingertips.com
sebab cekbolat punya assignment kene buat ABM ( Alat Bantuan Mengajar ).. hawhawhawhaw XD

Membiasakan diri dengan TANAH.. eh ?


yg comel itu saya ! ade AngryBird di poket.. nampak ? xnmpak maknanya........

Hye ! saye B O L A T..
masih hidup lagi..
masih bernafas lagi..
masih..masihh..masihhh 
masih pendek dan gumok lagi.. =..="
ok foine.. ku sedar diri ini * smbil lap hingus meleleh mcm yoyo ( tetibe ? )

Jadah aku nempek gambar yg.. ehmm.. err...eh ?
ntah la..
tu gambar aku mase menanam tebu diladang kolej aku..
name group aku "Mak Temah"
oyeahh sangat cool kan name group aku ?
tak ?
kbai~ pftttt..

Hey ! hey ! nak tahu tak ?
bolat adalah salah seorang AJK keseluruhan projek My Agrosis ni.,
eh ? bukan nak jadi cikgu ke ? nape tetibe menanam bagai ni ?
Oh lupa nak cita yang kolej aku tersangat luas kawasannya..
untuk elakkan pembaziran tanah ni,mereka nak kami ( sem satu ) 
bercucuk tanam.. 
tak kira kau kos multimedia ke ? bussunesmang ke ?
kene jugak membiasakan diri dengan tanah.. eh smcm je ayat ni ? -abaikan-
wadefakk la kan ? okay tapi sangat best !

pehal aku bebel banyak ni kan ?
moh layan gambar ladang tebu Mak Temah..


eh mane aku ? aku tengah menanam tebu tmpat lain, ape la member aku ni -_-"

hanya jejaka shja mensejatikan diri dengan baja tahik ayamm ! euwwwww.. ( pekkk ! )

ada gaya petani ni ! wakakakaaka.. puih ..

ehmm.. ehmm.. ehmm..
cekbolat menanam jugak okay!
tapi malula nak tunjuk.. 
nanti cakap tak ikhlas pulak..
menunjuk-nunjuk ye dak ? ( ececehh alasan )

Ape jeling-jeling ?
aku ade jawatan okay..

AJK KAWALAN SERANGGA disandang oleh Amy Maizura Amer a.k.a Cikbolat

perlu ke bolt tulisan tu ?
erghh okay !

nerhhh.. ini la akibat terlalu pemes !
banyak cakap..
kenapa la aku byk cakap ?
semua org kenal..
tak kira org aku tegur..
muahahahhaaa,,,
femes ke ? euwww ( tgn didada mata juling ke tepi )

Oh ya ! mane cikbolat ?
mane ? mane ?
tertinggal dalam tanah ke ?
tertanam dalam tanah sekali dengan tebu ke ?


Tadaaaaa..
ok saye faham..
saye gemok dan pendek..
eh ? tapi saye comeh !
errr.. errr ..

itu saja,jumpa lagi.. babai ! *lambai-lambai tangan kuat-kuat dan cepat-cepat*

Bergulung mcm D O N U T !


Solat itu tiang agama !
yeahh.. 

Setelah mengambil air sembahyang..
ku langkahkan kaki ke bilik dgn gaya slow motion..
member yg sedang menghirup meggi terhenti melihatku..
yg tgh menaip segera menoleh .. 
semua ibarat masa terhenti ..

Okay tipu..
aku jalan mcm biase ( =.= )

siap memakai telekung..
cermin pun dh muak tgok..
pipi tembam-tembam..
ku bentangkan sejadah..
uihhh syahdunya !
muka lembab-lembab tertampar dek angin laut port dickson..
nk tidoq !

uishh.. setan ! setan !
aku nak mayang ni woi.. ( monolog konon-konon )

tiba-tiba..

semangat nk angkat takbir..
ku lihat di hujung locker..
betul-betul depanku..
ade bende yg bergulung..

terbantut solat !




baldi yg bertimbun dgn baju..
ape yg bergulung disebalik itu ?

fikirlah..

naseb aku berjiwa kain batik..
kalau berjiwa kain pelekat ?
tuan bende yg bergulung tu aku sapu.. 

dh la bercorak dot dot..
berenda-renda pulak..
haishh.. 



wakaka.. Just for FUN ! sorry :D


nota - minta - kaki : lain orang lain ragam.. 

Semangat kambing laut !

erh ! tajuk takde kene mengena.. haihh =..=

Oyeahh ! hujung mingguuuu..
meh salam cium pipi meh !
rindu kan? agagagga panggg ! kan dh penampau..

Sesudah subuh aku berjogging dalam rumah..
mengemas-ngemas rumah anak dara..
err hostel kolej aku mcm apartment..
satu unit 10orang.. ekekkeke..
so korang tak pening kan klau aku sebut 'rumah' ?

abaikan..

seminggu wifi macam HAREM..
frust tertonggek bolat atas katil double decker..
jiran katil bawah mampu menggelengkan kepala..
menyesal barangkali ? ahh pedulikan..

akhirnya dpt jugak bukak fesbuk !
dapat jugak bukak blog !
dapat jugak bukak kain ! eh ?
sorry.. sorry.. hehehe..

banyak entry jugak ah bolat tak kunjung blog korang balik..
mesti korg marah kan ?
bolat tak terjah blog korang..
msti kutuk cikbolat..

" alahh.. perasan retis la cekbolat,tak jenguk blog aku balik "

ehm..
sibuk or buat-buat sibuk?
baru sem 1 nak belagak sibuk?
cam tu ?
eh kua-jaqnya mulut ! har har har XD

asal nak online je..
roommate ajak menggila terloncat-loncat..
asal nak online je..
ase nak belek cermin picit jerawat..
asal nak online je..
nak pegi mendobi baju.. ekekeke..
asal nak online je..
lipat stokin..
asal nak online je..
boxer bergulung.. eh ? 

arghh.. tensen..
bila boleh online nih ! grrr ;3
membantutkan diri nak mengadap lappy montok kaler pink ni..
sekian.. ~

eh ? sblom bukak lappy tadi..
mcm-mcm aku nk mengerang dekat entry..
tetibe hilang pulak.. 

dah panjang ? laaaaaa~ ! 
harharhar XD
okay..
mase utk berrunningblog ..

#sedia angkat kain berlari ke blog korang !!

nota-minta-kaki : itupun kalau sempat ? ekekekekeke SORRY ye abang berbulu dada dan akak cendol masam..


Kerana Baldi...cekbolat dot dot dot

Disaat ditinggalkan member-member yang sangap men-shopping di Port Dickson..
aku? melabuhkan badan di atas katil douber decker..
menghapdet blog yang sudah berserawang..

berserawang? abaikan..

Sabtu ! cutii yg bermakna jugak la bagi bolat..
penuh baldi sampai tak boleh dipijak-pijak mampat..
iitu tandanya baju berlambak-lambak untuk dibasuh..
erghh.. mesin basuh la jawabnye..
bukan basuh tangan.. ( pemalas )

ku masukkan duit syiling sebanyak 3 ringgit..

"toink..toink." bunyi syiling melantun ke dalam kotak duit..

ku gentel punat-punat mesin tersebut..
fuhhh.. lagi sejam..

sejam kemudian..

aku mengambil baldi besar ..
kulangkah kan kaki gajah ini ke tempat mesin bajuku dibasuh..
Aku terlihat !
Aku ternampak !
"Nadya" awek kafe yang selalu mengusik aku..

Niat dihati nak sorokkan muka dengan baldi..
alaa.. nk main acah-acah dgn si nadya tu..
mungkin lebih afdol aku sarungkan baldi ke kepala..
cecepat aku bebuat demikian..

"pushhhhh"

tanpa ku sedari..
didalam baldi yang ku bawa itu ade air..
tudungku dan bajuku basah..

arghhh.. maluuu !

2 3 org senior yang sedang menadah air di watercooler gelak tekentut-kentut..
Nadya pun gelakkan aku terguling-guling sampai terbelit di paip mesin..
dengan muka yg menahan malu..
cecepat aku ambil baju yang didalam mesin utk disidai..

cilake..


Yang malu keluar bilik
-Cikbolat  bolat-

----------------------------
nota-minta-kaki : lainkali kalau nak sorokkan muka dalam baldi pastikan baldi takde air..sekian