#Homesick 2




Ketawa sama-sama smpai orang lain tengok kepelikan..
Nangis sama-sama,hang lap hingus aku aku lap hingus hang..
makan sama-sama dekat warung pebret..
suap sama-sama tak kisah kat mana pun..
Dating sama-sama..ehem!ehem!..
ambil lesen sama-sama,aku L hang pun L..
semua sesama lah ;))

hang jaga aku,aku jaga hang..
baik buruk hang,hang kawan aku..
lawa ke huduh hang,hang kawan aku..
gemuk ka,keding ka.. hang makan sama mcm aku..
miskin ke kaya,hang tetap kawan aku..

Rindu  :))
walaupun kami jauh..
sorang kat Kedah masuk form six..
cekbolat pula dekat Port Dickson..
tetap contact..


Aku ada banyak benda nak cerita kat hang wei !!

Jumaat ni..
bersamaan 27 Jun 2012..
bolat balik kampung.. Yeyy ! terus ambil boxer sumbat lam beg..
bukan seorang mcm selalu..
ditemani SpeakerSekolah.. sweet kan,sweet kan ! #Anggukpaksa
nak bas sesame.. ( ihikss ! )

bolat rindu kampung,
rindu mama,
rindu babah,
rindu bestie,
rindu SEMUA..
hahaha.. adatlah tu kan (ececehh mcm aku sorg je rindu -_- )

Nota - Minta - Kaki : nak bawak ole-ole apa ni? *sambil korek telinga cair* eueww

T I R E D ~

BFF la sgt.. PUIHHHHHH.. 

Dah la cari pasal..
bahasa macam jimbekk..
org lain pun shortform jugak..
nak backup makwe kau la ni ?
org lain ade pakwe gak,tak libatkan PON !
nyampah ok ! nyampahh !!

Aku belajar elok-elok ..
datang cari pasal buat aku marah..
memang aku panas..
bile aku buat kau.. cakap aku jahat..
wei,kalau tak kacau aku,ade aku buat kau?
ingat aku GILA ke apa..
Ok fine, die ANAK org.. aku takde hak sentuh-sentuhh..
jantan sentuh kau boleh pulak ?
HAREM betoi..

aku PENAT ..
2 minggu aku pendam..
macam-macam masalah timbul..
kalau macam ni aku pun nk pentingkan diri..
aku pun taknak susah,taknak comot,taknak ! taknak !
orang boleh pulak pentingkan diri sendiri..
asal aku pulak tak boleh..


nota-minta-kaki : win-win situation,aku kene saman,ana pun kene..nasib bukan lokap..

Yang terpendam,direndam,dihentam
Cikbolat..
(mangsa teraniaya)

#hanya mampu luah kat blog.. umphh.. kbai~

CIkgu bolat !!


Bolat melangkah keluar dari dewan exam..
fuh..fuhh.. *berpeluh-peluh*
cecepat balik hostel..
nak main GAME !
harharhar XD 
setelah 3hari berpuasa tak ley main game..
budy study exam =..="

eh entry lepas banyak yang tanye pasal subjek bolat..
yeala.. study diploma pendidikan pra-sekolah kan XD
meh..meh..meh..

bolat's note ! for Pedagogi..

Pedagogi..
apa uh ?? ahaaaaa..
cara mengajar kanak-kanak..
menarik perhatiannya,berinteraksi,dan disiplin sebaginya..
best mmg best.. 
setiap kuliah kene cipta satu lagu baru kanak-kanak :)
classmate bolat rata-ratanya prangai gila-gila dan kebudakan..

macam bolat ! 
err.. teruskan..


Psikologi Kanak-kanak 

Psikologi (=..=")
urghh,mase start belajar best..
lelame tensyen.. kene byk hafal pasal teori tokoh..
gilos la kan.. nak kene faham orang tu macam mane,ape kebende tah..
teori semua nak same,tapi gile "ketokohan" nak jugak hasil statement lain-lain..
yg nak pening student psikologi..
pening-pening... haihhh..

Guru dan Alam pula,
lebih kepada etika sebgai seorang GURU..
falsafah pendidikan,sejarah keguruan dan sbgainya..
assgment pun ade kene buat video mengajar seorang kanak-kanak..
anyone volenteer nak jadi pelajar cikgu BOLAT ?

bolat prefer nak jadi guru Sejarah..
boleh bercerita kan ?
haha.. 
tak sabarnye nak jadi cikgu !

tak rugi pun ambil kos ni..
best pun best..
tak smestinya jadi cikgu tadika..
nanti masuk la U.. sambung jadi ckgu lain..
nak jadi pakar psikologi pon boleh..
pakar kanak-kanak ke..
yang penting kene ade niat dan usaha..

cikgu itu satu pekerjaan yang mulia..
murid-murid akan ingat cikgu sampai mati ..
jahat ke,baik ke.. kan ?
ade yg cakap jadi cikgu ni leceh la..
tak ley hidup senang la ape la..

"Dimana ade kemahuan,disitu Allah tunjukkan jalan ;)"

eh-eh,dah terleter macam cikgu pula..
"Bakal guru" je.. haha

Nota-minta-kaki :  jika kita jaga hubungan kita dgn Allah,
insyaAllah DIA akan jaga hubungan kita dgn orang lain XD..

Sekali buka.. tudiaaa aih !


Kemain janji nak study group..
kau terang bab ni,aku bab tuuu..
sebelum study apa kata masak air ?
buat air.. baru cerah skit mata ni..

"tinnggg" air dh masak..

hurmm,kalau meggi time ceni macam best je..
mkan ngn malt coklat..
perghh..

pusing tgok member..
bukak tenet..
cehh .. google Guru dan Alam Pendidikan kemain lagi..
tab sebelah pesbuk..
tab sebelah lagi twitter..

kalau aku ?
twitter sebelah,blog sebelah,
pesbuk sebelah,youtube sebelah..

Todiaaaa ! penuh bak hanggg..

bahan google assgnment lagi ?
penuh tab,bila hang ?
shutdown cakap " esok lah"

okay, aku nak cita pasai bukak tenet banyak tab ja..
meggi tadak kena mengena pun..

tapi,study group ke mana
ape ke mana..
ahh,aku makan meggi tadi..
otak tepu lak tetiba..
nak tidoq ahh..

mama ku baru pesan jgn makan meggi..
Oh ya, minggu depan ade ujian..
Guru dan Alam,Pedagogi,Psikologi Kanak-kanak..
haha, korang hado tajuk ni ?
syiokk waoo..

ape lagi ? babai sayang..
meh salam cium pipi..
muahmuahmuah XD

Angkat kain ! lariiiii..lariiii


Selasa..
aku tergesa-gesa keluar dari rumah..
menuju ke kafe..
Elmo ( kawan ) melambai-lambaikan tangan..
aku duduk bertentangan dengannya..

suasana di kafe sungguh meriah..
budak-budak holding kelas intake july memenuhi ruang mkanan..
student DPI ( pengajian islam ) lelaki sdg bersantai..
Oh ! aku kaver-kaver jalan..
dalam hati berdegup-degup.. ekekekee ( gatai ! )

jam menunjukkan pukul 10.30 pagi..
Oh ya,kelas aku agak lewat..
dapat la tgok suasana yg "hampir" tengahhari itu..
ramai yg melepakkan diri di kafe..

setelah membeli makanan ..
aku duduk smbil bersembang dgn Elmo..
pot pet pot pet..
aku nmpak kelibat lecturer aku menaiki tangga ke ofisnya..

Elmo -" wei,miss Bad tu dh naik.. jom ahh gerak.."

bolat - "alaaaa, dia naik ofis dia ambil brang kot.. sat ahh.."

aku dan Elmo pun bersembang..
classmate lalu lambai tgn dan ckp " i follow u later " dgn kompiden..
tetiba..

Elmo - "tu bkn Miss Bad ke ?"

Bolat -" kan Miss Bad naik ofis tadi ? lek ah " ( smbil tak menoleh ke blakang )

Elmo tunjuk ke arah lecturer sambil beliakkan mata..

"Hang tau dokk kita dah lambat !" elmo menjerit..

dengan ketidakmaluannya..
aku dan si Elmo angkat kain dan berlari mengejar Miss Bad..
dgn buku-buku yg memberatkan.. -_-'

semua yg dikafe melihat kami dgn tanda tanya..
ada yg gelak-gelak..

ahh.. aku tak peduli..
lari jugak dgn kasut tinggi !
even aku gomok dan bulat..
ekekekeke..

berlari smbil menjerit memanggil  Miss..
akhirnya smpai ke bilik kuliah dgn Miss..

Miss - "kenapa kamu lambat ? kaki sebelah saye dh jejak bilik kuliah dah ni "

Elmo - "Miss sory miss,kitorang tak sengaja.. blaa..blaa..blaa..." ( alasan semua ituu ! )

Miss - "masuklah,saye nk ke dewan kejap..lagipun saye awal hari ni,ade lgi 10minit je pun.."

arghh !nk pengsan.. minciknyaaa..
kita beria-ria lari angkat kain..
ingat kene halau kelas..
DAMN..

Jilaka.. lain kali tgok jam dulu =..="

to my lovely READERS !



SAYA RINDU ANDA :)

SAYA RINDU BLOG..

NANTI KITA JUMPA LAGI..

SAYA AKAN KEMBALI ..

SAYA AKAN..

SAYA JANJI.. INSYAALLAH..

# SAYA KIRIMKAN SENAFAS RINDU BUAT SEMUA..

;)

nota - minta - kaki : saya takut saya akan lupa diri bila orang selalu memuji saya..
doakan saya agar sentiasa ingat yang di ATAS..

cikbolat dh menyepi..
dah tak ada dalam bloglist korang :'(
bye..