Steady Tokwan !


Assalamualaikum . Hye peeps !

Ada kan entry sebelum ni kite cakap tokwan kite nak kahwin kan ? yayaya Alhamdulillah dah selamat diijabkabulkan pada 25 Disember baru baru ni . hiks .

Tokwan sebelum Akad nikah , brgambar dgn cucu paling banyak cakap
 Akad nikah tokwan kereta yg berlarak ke masjid hampir 14 buah bijik kereta ! Tu baru tokwan . kalah cucu dia . hmm mmm mm


Pukul doblas tengah hari dok kat masjid Sg Durian ni . Punya lama tok kadi bagi khutbah . Aku selaku jurugambar tak bertoliah dari duduk bersila,tungging tebalik . Penat tunggu !



Maktok kite berbaju putih . Die malu bergambar . Sampai hari keberapa dah jadi isteri tokwan aku takdapat snap picture depa berdua . Hmm.

Takdan kempiskan perut . awwwuuuuuu ~

Super tokwan with gegelicious !


Adik saya with Maktok . tuu la maktok kiteww . tuu laa  .


Saya dan Adik ! Sorg kuruih sorang gemoik =3


Gambar aku buat tatapan kalian . muah muah . wakaka



Yeahh . Gambar tokwan dengan maktok baru tak banyak mana . Gambar aku yg penuh sebenarnya . Selaku gegelicious penyeri majelis kan . hakhakhak ! 

"Hang kalau dapat janda hang kalah dengan tokwan" - kata tokwan pada abang sulung bolat yang sekarang yakni duda pujaan ramai .

 sebab tokwan dapat anak daraaa ! hiks

 Amboi tokwan, laa ni pakai baju masuk dalam seluar kemas dengan tali pinggang . Aku ni keja menyakat tokwan dengan maktok baru sekarang . Gelak kuk-kik-kuk-kik tengok tokwan sweet mewit . aww :3

p/s : Semester baru bermula . 2014 Please be nice to me :D

Pilihan Terakhir .

Assalamualaikum .

Menghitung hari nak balik kolej . Baju korporat order semester lepas masih ketat dipinggul ni . Geleng kepala geleng kepala .

So nak sedapkan cerita , adalah beberapa hari dan minggu yang lalu aku gigihnya jogging pepetang sekitar kampung . Boleh cuci mata tengok bendang gitew . Sementara menganggur cuti sem baik aku kuruskan buang lemak lemak .

Ya . Tu si bolat yang tengah menaip ni . Bukti gua jogging . kehkeh

Maap terpaksa censored , malu aku sekalian menatap bumper yg comel .

Ya seronok jogging dalam kampung , habis semput menyemput aku dibuatnya . Entah berapa kilometer aku berlari lari anak . Tapi kalau aku sorang takdaknya nak berkilo kilometer . Hopkos jemah ditemani 'Trainer' iaitu cilok bestfriend sendiri jadi trainer . Kemain dia tarik tangan aku saat aku nak berhenti duduk kejap . kahkah

 Sekarang kami berdua tidak lagi dibenarkan pergi jogging kawasan kampung . Alasan mama dan mama trainer aku bahaya . Sebab kawasan aku jogging tu la kawasan 'Tiga beradik ditemui mati , kakaknya mati separuh bogel dan dua adiknya ditemui lemas di saluran air sawah padi' berita yang menggemparkan kita baru baru ini kan ?

Yayaya . ikutkan aku nak je jogging . ikutkan berani aku ni memang redah je tapi once BigMama say no . it means forever NO !

Disebabkan nak jogging dah takboleh . Oh bukan takboleh jogging tempat lain, tapi aku dengan bespren ni malas nak start moto merempit pi taman rekreasi . Ah bazir masa nak pergi sana baik jogging kampung sendiri best . Bendang jauh terbentang . Pemandangan sunset yang cukup indah . Mana nak dapat ? haha

So .


Lazat ? Hotak dia . Masam nak mampuih .


Ya ubat diet . ubat kurus .

Ekceli takut jugak nak guna cara Auto dari Manual .  Setakat ni minum pagi selepas sarapan dan minum sebelum tidur. 48 kali darap dua belas aku dating dengan encik 'Toilet' . Toilet cangkung ada orang aku berlari toilet duduk, Dua dua toilet penuh aku jerkah siapa dalam tandas keluar cecepat, kahkah . Asalkan boleh lepaskan sisa sisa lemak aku ni . Lemak ke ?

Sampaikan tengah mimpi sesedap pun perut terpulas pulas pukul 3 pagi . Takpa nak cantik kan ? kena lah tahan . Gua sabar . sabar . Harap harap hasilnya aku dapat pakai baju muslimah tanpa ragu ragu yg masih nampak ketat . Hahaha .

Bye :) 

Cemas .


Kejadian berlaku kira-kira 8.45 malam .

Mulanya ..
Mama suruh abang pi beli barang di kedai runcit berdekatan rumah. Nampak gayanya kedai-kedai kecil sekitar kampung sudah pun tutup . Abang balik rumah gegas ambil kunci kereta beliau dan start enjin . Kebetulan bolat didapur nampak abang naik kereta nak ke kedai yg agak jauh sikit di pekan Langgar . Dengan berseluar 'malam' jalur jalur baju lengan pendek rambut disanggul 'bun' cekak pokodot terus aku menerpa masuk kereta abang .

"Tak pakai tudung nak ikut buat apa" kata abang .

"Alah duk dalam keta je pun . bukan keluar lagipun tinted keta abang ni gelap sangat bukan orang nampak" balas aku . Abang mampu menggeleng dengan karenahku .

Ada jugak rasa tak sedap hati . Dahla aku pakai macam ni kalau jadi apa apa macam mana ? Dalam kereta abang mana ada tudung spare mcm tayar spare kat belakang tu .

Ahh lantak lah .

Sampai di deretan deretan kedai , abang terus pakir kereta gitu gitu je . Parking ala ala sekejap je . Bolat dalam kete tgh layan lagu . Dalam nak membetulkan seat tempat duduk yg terletaknya dibawah kusyen tetiba siku terkena gear kereta .

Arghhhhhhhhhhhhhh !

Kereta mengundur kebelakang dengan sendirinya . Alamak,kereta Autooo beb . Time tu dengan kelam kabut terus tarik handbreak tapi kereta masih berjalan ! (rupanya handbreak aku tarik setengah) terus aku ke bawah tekan pedal break dengan tangan .Dengan ilmu yg abang ajar masa belajar kereta tempoh hari . Bolat pun tolak gear ke depan . Kereta terus berhenti .

Ya berhenti tapi kat tengah jalan !!
Wuaaaaaaaaa cemana ni .

Dengan ilmu yg abang ajar masa belajar kereta tempoh hari . Bolat pun tolak gear ke depan . Fuhhh . tapi tak lega lagi ! abang pulak lambat datang . kereta belakang betul betul dekat . siap main main lampu . mulut terkumat kamit .

"mana abang ni cepatlah" 

Ikutkan nak jer tukar tempat nak drive ke depan sikit . Mana taknya kereta Honda Sivik kan panjang pastu melintang tengah jalan oih ! Cemana nihhh . Motor-motor yang lalu usha pelik ke arah aku dari cermin depan . Erkk menyesalnya tak pakai tudung >,<

Macam mana kalau masa kereta reverse kebelakang tu ada kereta ? ada moto ? ada manusia yg sedang terkedek nak ke kedai ? ada budak kecik berlarian ? ada itu ? ada ini ? takke penyet manusia tu . kalaulah ade orang kat belakang kereta masa tu mesti aku ni bertambah kelam kabut . mesti itu mesti ini .

Tapi apakan daya . aku ni mana cekap bawak kereta lagi . Kata abang kalau nak belajar kereta,pakai kereta Manual . tapi masalahnya kereta abang tu Auto . 'Orang' kata Auto tu senang . Masalahnya aku ni bendul menyendul sikit dah abang kata macam tu so takut la nak buat . Patuh arahan kenennn .

Sebaik je abang datang . Terus merembes airmata ni .

"Wuaaaa abang pasaipa lambat sangatttt" kata aku yang berpeluh peluh walaupun keadaan dalam kereta sejuk mejuk . Pastu mulalah sesi bercerita sambil teresak esak . Diam sepanjang dalam kereta .

Sampai ja rumah terus terpa mama,abah ngan tokwan yg tengah menyembang kat dapur dengan mata sembap sembap duduk bersimpuh kat mama fefeling citer hindustan gitew . Mulut terkunci masih dalam keadaan trauma giteww . Yang tukang ceritanya si abanglah .

"Blaaa.. blaa.. blaa ..Nasib baiklah dia cekap" <- ni line abang puji aku . kbai . kahkahkah

Nak tau abah kata apa ?

"Tu laa tengok lagi cerita Highland Tower tu, kan kereta bergerak sendiri " kata abah disambut gelak ketawa dari beberapa watak penting dalam hidup aku . Mama,abang,tokwan,adik .

Cis .

'kod 19'

Assalamualaikum .

Ada apa dengan kod 19 ?
Bukan umur bolat tau . hahaha

Haaaa . seperti yang semua sedia tahu Al-Quran adalah sebagai panduan dan rujukan untuk kehidupan kita kerana isi kandungan nya yang begitu lengkap merangkumi pelbagai bidang sosial,ekonomi,undang-undang,sejarah dan sains, bukan ?

*Ececeh skemanya perenggan satu .

Haaa ni baru nak masuk pasal kod 19 tu .
Masa thun 1974  satu kod matematik telah dijumpai tersirat di antara ayat-ayat suci Al Quran ! Dr. Rashid Khalifa ni seorang doktor Phd dlm bidang kimia . Haaa Dr. ni laa yang jumpa 'kod 19' tu .

Beliau menjumpai satu corak matematik yg seolah olah mengawal dan melindungi kesahihan ayat-ayat Al-Quran dengan nombor-nombor yg berkitar pd nombor 19 . hmm ? acena tu acena tu ?

Jom usha fakta ringkas . *gaya ala ala pengacara tv kanak-kanak*
hahahaha

okay okay sambung .


  •  Ayat pertama (1:1), 'Bismillah', terdiri drp 19 perkataan.
  • Jumlah surah dalam Al- Quran ialah 114 = 19 x 6 .
  • Jumlah ayat dalam Al Quran ialah 6346 = 19 x 334 ( 6234 ayat bernombor dan 112 ayat tidak (Bismillah) 6234 +  112 = 6346 ) perhatikan 6 + 3 + 4 + 6 =19.
  • Bismillah muncul 114 kali,walaupun hilang dari surah 9 ( ia muncul sebanyak 2 kali dlm surah  27). 114 = 19 x 6.
  •  Dari bismillah yg hilang pda surah 9 hingga ke bismillah ekstra pda surah 27 dgn tepatnya terdpat 19 surah .
  • Surah 96 pertama dlm susunan kronologi trdri drp 19 ayat .
  • Surah terakhir ( surah 10 ) trdiri drpda 19 perkataan .
  • Perkataan Allah yang muncul dlm Al Quran ialah 2698 = 19 x 142
  • Jumlah perkataan Quran yg disebut ialah 57= 19 x 3.
  • Ayat pertama dlm surah terakhir itu terdiri dri 19 huruf.
  • Jumlah perkataan Esa yg muncul dlm Al Quran juga 19 . 
*tutup mulut yg ternganga . Wahhh

Tapi kenapa nombor 19 ?

Beberapa kitab asal lain yg diturunkan Allah SWT kpd umatnya pun dikodkan dgn huruf 19 . Kejadian alam pun mnunjukkan nombor 19 ni . contoh lagi ?

Ops jangan menguap !


  • Matahari ,bulan dan bumi brada selari stiap 19tahun.
  • Komet Halley pulak melalui sistem solar kita setiap 76 thun = 19 x 4
  • Tepat tempoh mengandung pulak 266 ( 19 x 14 ) hari atau 38 minggu ( 19 x 2 ).

 Kira no 19 ni signature Allah trhdap ciptaannya la kan ? kan ?

Sebab 19 mmpunyai nilai matematik yg unik kerana no ganjil dan merupakan nombor pertama ( 1 ) dan terakhir ( 9 ) yg seolah olah mengiakan firman Allah s.w.t dlm surah 57 ayat 3 yg bermksud " Dialah yang Awal dan Yang akhir...".

 Haaa lepas tu pulak penemuan kod ni tahun 1974 (1393) thun hijrah waktu tu bermakna bilangan tahun islam dari turunnya (13 thun sblum hijrah) so 1393+13 tahun = 1406 thun . Ha pastu tgok pulak 1406 = 19 x 74 .

Kira no 19 ni dlm Quran surah ke 74 ada hubungkait 19x74 thun islam dan 1974 thun solar tak hrus diendahkan trutama no 19 hnya disebut dlm surah 74 !! *tarik nafas*

Tak mungkin satu kebetulan semua ni . Sesungguhnya Allah itu Maha Besar lagi Maha Berkuasa .

Wallahualam .  Fuhhh menaip dengan penuh tekun ! Terasa otak ni berjalan sebab fikir psal kod 19 dengan fakta fakta tu .


Klik gambar untuk SUMBER
Klik gambar untuk SUMBER

'Secantik mana pun Al'Quran yang kita ada . Kalau tak baca tak guna juga'  

Kalau terjumpa yg sebiji mcm ni, belikan satu buat saya boleh ? (^^,) hiks
Teringin juga . Semangat sikit , satu hari satu juzuk pun takpa . hehehe . 

Qasidah .


Assalamualaikum :)




Tekun membaca , terjawab sudah kenapa airmata ni susah sangat nak keluar bab-bab gini . Rujuk ENTRY sebelum ini . Kalau bab gaduh ngan pakwe boleh pulakk meleleh banjir satu kampung .

 QASIDAH .

Qasidah bukan kak rashidah mahupun kak Dah karipap jiran sebelah ye . Terpana lah kejap apa menda Qasidah ni . Macam mana dan apadia ? Pernahlah dengar berqasidah ni tapi taktahu apa menda . Dengan rasa diri ini sunggu faqir dengan ilmu google dan youtube la . Turut menyumbang kawan group ilmu dekat facebook Ukhti cahaya menerangkan mengenai Qasidah ni dan contoh beberapa video lagu qasidah :)

 Maksud Qasidah ni syair atau puji-pujian terhadap Allah SWT mahupun habibuna Rasulullah SAW . Salah satu cara meluahkan rasa rindu dan kagum terhadap Allah dan Rasulullah SAW .

Ini antara video Qasidah yang bolat tahulah . Share la yang termampu . Maaf ye :')

Ya Badrotim , ini versi Bahasa Melayu . Sayu ja rasa dengar .


Ya Hanana . Seperti sedia tahu antara kita semua , Ya Hanana mmg antara qasidah yang popular kan ? ;)


Oh ya ada hari tu ada buat MALAM CINTA RASUL kan dekat Kuala Lumpur ?
Haa ni full Qasidah . Sesuai lah kot buat 'noobers' yang baru nak mengenal Qasidah ni .


Sapa-sapew yang tahu Qasidah ni habaq mai la share la sikit dengan kita . InsyaAllah dengan Qasidah ini bertambah - tambah cinta dan rindu kita terhadap rasulullah :')

Maaf atas kekurangan . Sama sama memperbaiki . Ayuh rapatkan ukhwah .

Kalau .


Assalamualaikum .

istighfar,taubat,kalau,tulisan,ayat

Selamat hari SABTU :D

Remeh . ' Ya hayyum ya Qayyum '

Assalamualaikum :')

Hari 6 November kan ? Semua tahu hari ni mulanya SPM bagi batch '96 . Semoga dipermudahkan bagi adik-adik yang menduduki Sijil Pelajaran Malaysia . Bolat tengan cuti cuti semester ni . Rajin pulak rasa nak update . Jom #Throwback sat .

Oh ya sebelum tu terima kasih birthday wish semalam di twitter , fb , blog dan lain-lain :)

Teringat masa tahun 2011 bolat yang ambil SPM . Punya gementaq , stay back dekat sekolah sampai pukul 6petang , Pi sekolah awal awal pagi balik selewat lewat petang, sehari suntuk dekat sekolah , Dua bulan nak SPM baru nak stay back dengan duduk dengan kawan kawan kelas depan semata minta tolong atas kekurangan diri ini . Alhamdulillah keputusan tak dapat dijangka . walaupun biasa biasa tapi puas sebab atas titik usaha sendiri .

Masa tu solat 5 waktu tak tinggal . Semangat bangun pagi , breakfast dalam kereta nasi lemak alas dengan fail, sudu masuk dalam poket sebelum masuk kereta semata takmau terlewat bacaan Yassin pelajar tingkatan 5 setiap hari , Gigih bawak telekung sumbat dalam beg kertas nak solat jemaah zuhur dengan kawan-kawan kat surau 5 bintang sekolah . Banggalah sat sekolah menang surau 5 bintang . Hari cuti pun pi sekolah . Hahaha .

Mama pesan baca 'Ya Hayyum Ya Qayyum' selalu . Betulkan niat masa masuk pintu pagar sekolah .

alhamdulillah,iktibar,cerita,throwback

Mama selalu pesan . selalu .

Masuk kolej . Masa semester satu rajinlah ke surau . Rapat dengan akak-akak Pembina . Kalaulah diri ini istiqamah lama sikit mesti sekarang bolat dah pakai tudung labuh . Silap . Silap . Silap . Silap Diri ini menjauhkan diri dari surau . 

8 bulan menjauhkan diri . Sekejap ada sekejap tak . Apa yang mama pesan dulu masuk telinga kiri keluar telinga kanan . 

'Ya mama, kakak ingat . Ya ma . Ya ma' itu la yang bolat cakap, angguk . tapi takingat pun . Bolat anggap benda remeh . Alah macam tak ingat . senang je pun . Punya riak .
Sampailah satu masa nak lafaz 'Ya Hayyum Ya Qayyum' pun lupa ! Astaghfirullah .
Sedih . Pedih . 

Rindu saat mencapai kemanisan itu dulu . Rindu ketika menyebut rindu Rasulullah hati ini hangat mengalir air mata . Sekarang mengapa keras hati ini . Hati keras untuk mengalir airmata untuk menginsafi khilaf diri . Habis sudah kah air mata ni . Kering sudahkah hati ini .

Bacalah 1000 kali setiap hari selepas solat isyak,khasiatnya seperti ;-
  • Orang akan mematuhi kata-kata kita dan mengikut perbuatan kita.
  • Kaya dengan wang dan kebijaksanaan.
  • Kita menjadi orang yang riang dan dapat mempengaruhi orang dengan keriangan kita.
  • Perlindungan dari bencana-bencana seperti gempa bumi,banjir,kemalangan,terkandas ketika pelayaran di laut.isteri terkandas, anak-anak tak menurut kata ataupun masalah perniagaan atau kewangan serta sebagainya.
  • Di hindari ditipu,diperguna dan dielakkan musuh.
  • Di sukai orang
Mungkin pembaca tahu , tapi bolat nak sampaikan jugak . memang ayatnya ringkas . tapi kalau biarkan , seperti benda remeh . agak - agak anda ?

Semoga bermanfaat =)
Bacalah selalu ya sahabat .

5 November . Awal Muharam .


"Happy Birthday to me"
"Happy Birthday to me"
"Happy Birthday to ME"
"Happy Birthday to me"


yeayyy . *tapp tutup lampu , tarik selimut . night .
Sadlife .

Tahun baru , genap 19 tahun .

Hijrah tu nampak susah .
Bila dah baru sikit okay .
tapi Istiqamah itu lebih susah dari hijrah :'(

Salam MaalHijrah .

Kahwin #2



Penat .

Cepatnya hari berlalu . Sibuk sampai hitam muka .
Dalam bas terbatuk batuk . Suhu badan memuncak . Akhirnya ..
sampai juga ke kampung halaman . studyweek .
0600,Khamis 10 Oktober '13

Sekian lama, hari itu Sarapan pagi bersama keluarga .
Tokwan datang ke rumah . Ku salam tokwan .
Kelihatan sihat dan masih taff seperti sebelumnya . Makin berseri .
Terkelip-kelip aku melihat tingkah tokwan berbicara dengan mama dan babah .
Terdengar isu hantaran dan mas kahwin .
Aku tunduk diam seribu bahasa menghabiskan makanan di dalam pingan,
kelu lidah , dada semput tak berapa sihat .
Tanganku disiku .

'Kak,tokwan nak kahwin lepas raya haji' - bisik adik perempuanku . Fatehah .

Oh . Maktok baru . Semoga beliau terdiri dari golongan yang berdedikasi dan berkaliber . cewah 

...













Dua minggu lagi ..





Hanya Gambar



Demam exam and i'm on DIET :')

#Homesick #Fever #MissSomebody

Raya . Rasa dan Menantu . eh ?

Assalamualaikum !
Salam Aidilfitri buat bloggers sekalian :D

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin bolat ucapkan . maafkan saya jika terkasar menulis . terkasar bahasa , merapu , merepek , mereban , meroyan . Annoying kan ? maaf :'(

Alhamdulillah syawal kali ni bersama keluarga , cuma terasa sikit kehilangan maktok . Selalu buat lemang . kali ni takde lemang . Ingat raya ketiga tokwan nak bertunang dengan maktok baru . ehem tak jadi sebab bakal maktok baru teringat ex husben beliau yang dulu . atetetetete :3


Abang , mama and bolats !

Di kesempatan raya ni . Ramai ler bawak fakwe makwe datang ke rumah kan . jumpa mak ayah . ekekeke alhamdulillah . Tahun ni babah dapat 3 menantu . on the way kakak bolat yg sebapa tu awal bulan sembilan ni . Sekarang tinggal bolat dengan adik je .

Ehem . habiskan diploma dulu kata abah . hiks



Kalau ada jodoh . sejauh mana pun saya pergi . Dengan siapa pun saya bersama sekarang . Saya akan menjadi milik awak juga dengan izin Allah :)


Bazar,Mercun,Puasa semualah !


Assalamualaikum .

salam sejahtera dan salam satu Malaysiaaaaaaaaaaa *krik krik krik*

Mentabahnya saya berdepan bulan puasa ni . panas terik angin Port Dickson balik Aloq Staq pun sama jugak . Bak kata orang kedah 'panaih lit lit' , 'panas meghelit' ahh semua dia boh aih . hahahaha :D

Setiap kali buka dashboard blog . Sebak tak terkata , sebab dah takdak idea nak update apa . Hidup macam biasa set alarm sahur pukul 4 pukul 6 baru terjaga . kelas pukul 10 pukul 9.30 baru tutup pintu bilik air . Orang lain menggayut dengan fakwe makwe memalam gua membizi layan Runningman . Gigih siapkan rancangan rutin harian . nak jadi cikgu kan . atetetetee ape gua taip nih -,-

Balik je kampung full appointment nak berbuka puasa dengan semua orang . kalau boleh ex pak gad sekolah dulu kalau ada nombor telepon pun boleh buka puasa sekali . Banyak nau tempahan berbuka puasa bersama sama , takpa takpa jangan risau saya pasti datang *baling kerusi*

Bolat ingat balik rumah kat Alor Star ni sunyi sepi aman tanpa mercun . Al maklumlah dekat kolej tetiap malam bebudak lelaki baling mercun belakang dapur . Bergegar pungkoq bergoyang sistem peranakkan gue . waduhhh . nasib tak terlatah jawo ajee . Balik sini sama je , bergoyang taik taik telinga bila mercun dilemparkan . pheww .


Haa satu lagi nak cerita . pestime pi bazar romadon kat kampung . bazar 'Langgar' pehh penjual penjual dia pakai lebai pastu muka suci hensem hensem .Masa pi bazar kat stadium takda pun macam ni . tapi kat bazar ni ya Tuhan . rasa macam nak pi hari hari . ada abang tu mata dia bulat mata hitam dia besar . muka putih pakai lebai jual roti John . ingat anak patung rupanya orang ! awwww melting . k gedik

Bye nak pi bazar romadon . moh ler kite sesame . hikhik :D

Sibuk dan Puasa



Assalamualaikum !

Macam mana puasa okay ? Bazar selalu pergi ? Jumpa pakwe makwe kat bazar ? Pergi dating ? Pergi TERAWIH ?

Tahun kedua puasa ramadhan jauh dari family . Alhamdulillah okay . Rindu tu ade la,tak teruk sangat macam nak mampus bersyukur sebab masih lagi duduk kat Malaysia . Dari mereka yang study kat luar negara tu . Lagi sedih .

kahkah sebenarnya nak perli kat manusia yang suka buat rindu teruk . padahal rumah sejemput seberang highway je . Tetiap minggu balik . Balik hari pun boleh . geram ni geram .

Puasa tahun ni best dengan housemate baru . rumah selalu aje bising . penah catat rekod bising ya rabbi nasib warden jerkah je . hahaha . bangun sahur pun bising . nak tahu senyap adalah bila tdur . tu pun kalau tak berdengkur la . Biasalah dalam rumah 2 negeri je . Utagha-Selatan . opkos la Kedah ramai . awek Kedah kalau sembang tak hengat dunia .



Taddaaaaa . sihat kan ? yang kanan tu sedang cuba mencuba sekeras upaya untuk mendiet . Ada nampak macam cikgu tak ? hukhuk nak kurus sesungguh ni . nak kahwin cecepak . kahkah .

okat bye nak sambung buat rancangan mengajar . hehe :D

Lepas Rindu .


Assalamualaikum ! Hyeeeeeeee ;D

fuhhh habok habokk ahh blog ni . Apa khabar readers sekalian ? sihat ? masih boleh menaip macam biasa ? membebel macam biasa ? masih menatap blog bolat , cewahhhh ! masih ? masih ? masih ?

Dua minggu sudah dalam Semester Tiga . Masih alam junior lagi . Kenen kenen laaa kan . Rumah baru , Housemate baru , Lecturer baru , fakwe pun baru ? ahakss . ahh gitu la baru baruu . Result alhamdulillah okay ! tak dekan pun semester dua . semangat pun so so je sem lepas . hmmm

Oh ya belek belek jadual kelas nampaknya aktiviti fizikal semester ni banyak di luar kelas,bulan posa lak tu . kurus ai lepas ni uolls ! kerlass kau jemah . Pakai baju 'Papelem' lepas ni . wakakaka ;D

Itu jela nak update . Wifi pun siput dut dut kat kolej ni , blogwalking kadang kadang baca je dalam hati tak dapat komen  . Nanti ada masa bolat update dan blogwalking ! Selamat Menyambut Ramadan Al Mubarak ;D

Daaaaa ;)




Pulang


Esok 1045 pagi bas intercity bertolak ke Seremban . Akulah salah satu penumpangnya . Daftar semester ke 3 kali ni bolat daftar sendiri . Family tak hantar . Aku tanya abah, abah cuma jawab

'anak askar kan , berdikari sendiri la'

Macam takda alasan lain dari dulu . awat orang lain anak askar jugak . Ni bagi arahan macam Komander kalau Sarjan okay lagi . Notice board kat dapur aku tenung ja . tak puas hati k . tak puas !



 Lemahnya rasa nak packing barang . Taip entri pun curi curi sambil lipat seluar katak dalam beg . Masih lagi banyak barang yang perlu dibeli . Dan terasa serabut dan tensionn . Dengan selsema , batuk nak balik Port Dickson dalam keadaan jerebu yang dasyat ni . Abah tak kesian kat aku ke ?

"yayaya abah kesian" *hulur mask untuk persediaan hadapi Jerebu *

Oh abah sukarela pulak nak hantar 'pengantin baru' tu ke rumah baru depa . Aku ? pftttt *sumbat baju dalam beg sambil tarik muka, merajuk tak mau cakap ngan abah*

"Takpa Abah bekalkan gas pemedih mata dan doa,semoga dekan lagi ye nak"








hmmm saya okay dan saya dah besar >w<

Sambut Orang Baru .




Pagi Sabtu . 15 Jun 2013 .

"Apa abah rasa masa abang Fendy nak akad nikah ?" tanya bolat pada abah yang tengah duduk di meja batu depan rumah maktok .

" Biasa ja . Alhamdulillah " jawab abah bersahaja .

"Biasaaa je bah ? lain lain rasa ? " bolat tak puas hati . nak jugak jawapan lain !

"Lainlah kalau anak perempuan abah . rasa tak senang duduk, sayang abah ke anak anak perempuan abah lain masa akad nikah dari anak anak lelaki abah tapi semua abah sayang" abah dengan penuh perasaan sambil merenung ke arah jalan yang penuh dengan kereta .

Ooooo . Kalau anak perempuan lain la eh ? Ogos ni pulak akak bolat yang ketiga pulok nak kahwin . Abang Ngah bila nak kahwin buat kali kedua pulak ? Menduda dah lama kan ? Lepas tu Cekbolat lepas tu Adik bongsu hahah . Ish Ish . Ntah ntah bolat hujung tahun ? Haaa mana tahuu .  Jodoh kan rahsia Allah . hikhik .

Yaaa ini Pengantinnya , Abang sulung ai Ranol Effendy dan Nor Ashikin

Abang , Kak Shikin dan Boboy (anak kak ipar)

Sekarang gua jadik 'Mak Cik Amy' segera . Bahahaha okay takpe . Siap kau budak aku kerjakan . Makcik Tiri ? hah peduli hape . Bolat bukan baik sangat dengan abang sulung siap la kau budak . *muka bengis* 

wakakaka ;D

Dalam 5 orang adik beradik , bolat lah paling gemuk yang lain semua kurus kurus . lepas tu pakat bahan bolat . saya mencik semuaaaaa wuuuu !!! *tarik muncung pat belas inci setengah*

Nota-Minta-Kaki : cuti semester nak habis lagi seminggu . hmm bye bye Aloq Setaq :'(


Persiapan Perkahwinan .


Cuti semester sebulan gua sibuk . Sibuk ngat ngat . Bolat terjah aje blog blog hangpa , kdg2 saja tak tinggal komen . Komen dalam hati . hihik . Sibuk dengan persiapan perkahwinan . Tema perkahwinan dan barang hantaran bolat yang uruskan . Fuh majlis akan berlangsung seminggu lebih dari sekarang :D

Uhh tak sabarnyee itewwww .

sumber google

Tak sabar nak melaram . Majlis tak besar sangat pun hanya keluarga terdekat gitew gitew aje . Keluarga terdekat pun dah ramai rasanya penuh dua khemah ke ntah . Hahahaha . Baju pengantin dah siap . Barang hantaran pun hampir siap . Doorgift pun separa siap . Fuhh *lap peluh*

Btw bukan bolat yang kahwin . Abang sulung bolat anak abah dengan isteri beliau yang dulu senanya yang nak kahwin . Ekeekeke . Oh ya lepas je abang bolat kahwin ni ai jadi Mak Sedare 'Segera' . Dapat anak buah seorang dengan 'Segera' !!  hahahahaks . U know what I mean ?

Nota - Minta - Kaki : Tengah cari jawapan  siap siap untuk soalan 'Amy bila nak langsung?' masa kenduri nanti, ehemm . calon pun tak menentu lagi  (T^T)


Muzium Padi Negeri Kedah .


Dulu masa sekolah ka masa kat kolej ka kalau buat introself mesti bolat akan cakap i'm from 'the rice bowl of Malaysia' opkos la KEDAH ! Lepas tu dalam blik kuliah dengan kawan kawan negeri lain mesti pakat lawan bangga dengan negeri masing masing . bolat apa lagi 'Pulun Kedah Pulun' laa balon depa . haha

Hari Sabtu baru baru ni bolat ngan babah serta adik pi berjalan ke pesta kahwin kahwin kat Gunung Keriang,Alor Star tu . ingat syiok sangat lepas tu kami beralih ke Muzium Padi Negeri Kedah, alah bersebelahan ja . Dengan kepanasan hari tu meluap luap , jadi tergedik la nak masuk muzium sebab dalam tu hanya kerana aircond semata . 

Berbekalkan camera henset saya yang tak berapa nak lawa tu . saya pun telah menangkap beberapa keping gambar untuk tontonan anda . kehkeh


Punya over eksited , babah melepaskan dua orang anak dara dia masuk ke sini . adik saya jadi model tak bertauliah sebentar , punya terkinja nak masuk muzium .


Lepas mambayor tiket . Kami berdua berlari ke sini . Eksited gilak nak naik atas nak tengok view Negeri Kedah secara lukisan . wuhh tangga dia gelap sikit . kengkonon nak kasi suspen / suprise .

jemah tak kisah , jemah dah naik muzium ni mase jemah derjah 4 . wakaakaka


Ramai gila orang kat atas ni . almaklumlah pesta kahwin tak best mereka beralih dekat Muzium ni .






'Kak , amek gambaq aku . jangan lupa masukkan dalam blog hang tau . heheheeh' sambil buat muka kembang kuncup dia tu . *snap sambil jeling arah lain*


Tadaaaaa . Inilah view kat atas tu setelah mendaki tangga lebih kurang 2 tingkat . nampak macam betul betul ada atas gunung tengok kawasan Kedah la pulak . Dah la sejuk aircond atas tu , feeling bebetul la macam kita daki gunung tengok menda alah ni . sungguh cek oi . hahahaha :D



Antara lukisan dinding secara bulatan . kami duduk kat atas tu benda tu berpusing . benda tu ? 'benda tu' adalah lantai . lantai tu dia berpusing . err faham tak ?




Nak lagi ? Mai la tengok sendiri . Lagi puas kan  hahaha :D


Haaa disediakan kerusi untuk duduk dan menikmati pemandangan yang super duper ohsem ni . jadi tak payah susah susah nak berjalan keliling . sebab dia akan berpusing sendiri .


Setelah menikmati panorama lukisan kat atas tu . kami berdua turun ke tingkat bawah . Bahagian bawah ni ada pameran Padi la dah nama pun MUZIUM kan . Ada la alat alat untuk menuai padi dan jenama beras keluaran padi negeri Kedah DarulAman.

Hincik lombu yg henseng :D


 Mana Mesin Padi dengan Trekta mahupun Kebokta ? alaaa tak aci tak aci ! hahaha .

Jyeahh ini babah , babah penat menunggu anak daranya bergambar kat dalam tu :3

smile abah smile . hmm -_-

Hihiks . tenkiu En Abah bawak kakok dan adik berjalan . Terasa macam melancong ke Kedah pulaks . LOL

Tiket : Rm5/dewasa
Kepuasan : 3/5
Datanglah beramai ramai !

Nota Minta Kaki : cuti sekolah vs cuti semester . Adik tengah list tempat nak p berjalan LOL .

tok is nenek , nenek is tok .


Entah pasaipa malam tu tak jadi tidoq rumah maktok , masa tu dalam pkul 12 dah cium pipi tok dan lap air mata tok . Balik terus on the phone lepas tu tidoq <-- baguih punya cucu .

Punyalah nyenyak tak sedaq dah pkul 9 lbih , semua trbabas . Babah ketuk pintu bilik habaq kata maktok dah takdak , masa tu terpisat pisat bangun tidur dengan seluar katun katun rambut serabai gila . termanggu sat taktahu nak nangis ke apa . rasa tergamam .

menyesalnya aku !

time tu la mcam mcam rasa "awat aku tak tidoq rumah tok smalam , awat aku x peluk tok smlam , awat awat awat"

Sungguh ramai yang melawat tok pagi tu , sebelum tok menghembuskan nafas trakhir pun orang dah mai ziarah , aku cucu dia dok mengangkang tidoq tak sedaq apa dah .

Mandi mandi , iron baju kurung terus pi tengok tok , buka buka ja kain yang tutup muka maktok tu terus meleleh air mata laju kalah F1 woi . Bila depan mata baru rasa sedih , teresak esak la ku disitu . Sempat plak tu update twitter . haprak betei -,-

Dari pagi sampai petang tak makan , masa pi kubur tu masa tengah baca talkin . Badan dah mula lemah , badan pun nak terhuyung hayang , nasiblah bespren ai ado , kalau ai rebah kat situ malu la ai depan crush . hiks . So bespren ai terus bawa ke masjid brdekatan , x sempat nak siram :'(

Tahlil buat 3 malam sahaja , malam tahlil terakhir sebak sat , sunyi la rumah maktok lepas ni . Kesian kat tokwan dengan abang dok berdua . Abang cakap masa  arwah tok ada kalau balik kerja mesti pi mengomol maktok , dok urut urut ka apa ka . Ni maktok dah takda kadang kadang tersilap masuk bilik ingat maktok ada . hmm

Oh ya maktok bolat ni dulu guru mengaji , mninggal pun hari guru . mmg ramai la bekas anak murid dia dtg.

Sampai sekarang kat hidung ni masih terbau badan maktok . rindu :'(

Al Fatihah .

"Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak"

Assalamualaikum dan Hye bloggers !

Bukan senang aku nak join GA , Segmen or Contest sekalipun . Jarang nak ada kat blog ni . wadefuuu . wakakaka . so sadblog kan tanpa aktiviti ni ye dak ? sobss sobbss .

DiTag oleh skandel terbaru bolat . Ikhmal Malique ni . siap tendang menendang lagi . hamboih .



" Aku pun ingin bahagia walau tak terkentut didepan dia "

"kasih sayang saya pada awak umpama wiper kereta . saya sentiasa lap iman kita solat bersama dan melindungi awak "

" Cinta saya pada awak umpama bulu kaki dikaki saya , makin dicukur makin lebat "


Tag : Aina roseberry , Rara M Nasir .

Baju pengantin


1830 / 11 May 2013 .
Shahab Perdana , Alor Star .

Turun je dari bas , aku masuk ke tempat letak barang . Menarik 2 buah bagasi . Al maklumlah cuti sem balik sendiri . Babah tunggu dekat kereta bonet terbuka . Ku salam ku cium pipi babah . Sihat alhamdulillah :)

Sampai je rumah letak beg , terus ke rumah nenek tengok nenek nazak teruk . Tangan meracau racau,pipi cengkung sangat berbeza dengan 2 minggu lepas sebelum bolat balik ke nismilan cuti studyweek mase tu . Masa ambil exam hari tu sebenarnya nenek koma masuk hospital dekat seminggu , sedar je koma nenek dah tak kenal semorang . Mama tak bagitahu apa apa pun sebab takut emosi bolat terganggu masa periksa akhir. Orang datang menziarah tak henti henti . Penat :'(

Dalam pukul 11 malam baru dapat balik rumah , jumpa katil dan bantal . Mandi mandi rehatkan badan keluarkan barang barang keperluan sikit sikit . Sambil Bbm terus terlelap di katil dan TERJAGA .
Bolat buka pintu almari , ingat nak kemas baju baju dalam beg masukkan ke dalam almari , bolat nampak ternampak satu baju cantik sangat !

'ni baju pengantin lah !'

terus buka pintu laju laju panggil mama , mama cakap tu baju pengantin bolat . mama dah rancang nak kahwinkan bolat masa cuti semester dalam diam . Oih siapa calonnya ? terpinga pingott bolat disitu .

'Cubalah pakai , mama tempahkan khas untuk Amy'

Cantiknyaaa baju pengantin tu . Dress giteww . Walaupun agak kegemukkan tapi baju tu sesuai ngat ngat ! hewhew shukenyee shukenyee ~,~'

'Maaa , kenapa mama nak kahwinkan Amy secepat ni ? Siapa dia ? ' agak skema ye ayat aku disiteww .

*pintu diketuk kuat kuat tiba tiba .

"Amyyyyyyyyyy , bangun subuh !" jerit mama . LOL ! mama mmg suka ketuk pintu kuat mcm gempa bumi _ _'

mimpi rupanya , penat sangat . tidur pun rasa macam terjaga . Tu la berangan sangat nak kahwin muda ala ala Dena Bahrin giteww . Kahwin dulu baru kenal kenal dengan hincik suami . oh soweettnyaa 

Takut . Aku dan Gemuk

Assalamualaikum dan hye bloggers :)

Takut ?

Hmmmmm *tarik nafas*

Aku dah taktahu nak cakap pada siapa dan kenapa . Selalu mengenai pasal luah meluah perasaan ni bukan sape ambil peduli atau baca pun kan , cuma cakap 'sabarlah sabarlah' dan terus blah . Tapi kali ni aku bebetul rasa nak luah dan rasa nak LUAHHHH laaa !

hehe . maaf sebab panjang sikit . dan penggunaan bahasa tunggang melanggang _ _'

Pertama Takut soal hati , kekasih . Bila hidup single ni BOSAN . ya saya mengaku , bila seseorang rapat dengan saya , bergurau , ambil berat , mengusik , ya saya SUKA awak. tapi saya suka sebab saya sunyi tapi tak bermakna saya SAYANG , cinta bagai nak rak hidup semati . suka berkawan tapi kita rapat . kenapa perlu salah faham ? :/

Takut bila seseorang yang baru saya kenal saya melalui Wechat , Blog , Twitter , Fesbuk dan laman sosial yang lain lepas tu nak jumpa walaupun sebagai seorang kawan. Saya takut bila awak jumpa saya , awak semua tak suka sebab saya gemuk , dalam gambar nampak cantik kat luar tak cantik pun . YA memang korang akan kata 'nak tengok hati bukan rupa' tapi aku sendiri merasI pengalaman jumpa sehari lepas tu terus diamkan diri , sebab tu sekrang saya takut . Memang kita kawan , tapi saya takut bila awak jumpa saya awak dah taknak kawan dengan saya .

kadang kadang rasa LOSER gila sebab aku ni gemuk , aku nak kurus ! tapi mulut asyik mengunyah . tapi takboleh ke awak terima saya seadanya walaupun sebagai seorang KAWAN / SAHABAT ? tak kira lah kau lelaki ke kau perempuan . Pernah pengalaman ni jadi banyak kali dalam hidup aku . Jumpa lepas tu dua tiga hari dah hilang lama lama lost contact .Ye sebab aku taklawa , sebab aku gemuk ok aku faham . jadi timbullah SERIK !

Ada tu yang paksa paksa aku kurus . eh silaka kau ingat senang nak kurus ? sakitnya hati hanya Tuhan saja yg tahu ,

 'Aku ni hodoh sangat ke , Depa malu ke kawan dengan orang macam aku ? '.

Boleh tak aku nak jadi diri aku sendiri ? boleh tak ? biarkan aku dan terima seadanya . boleh tak ?

Pada kawan yang ada disekeliling , alhamdulillah . 'Mungkin' lah mereka suka sebab bolat ni perangai gila gila , suka benda merapu , cakap banyak . Dan mungkin ada kala berangin sikit . alah biasaaa manusia ada pasang surut emosi kan ?

Sakit hati dan seksanya jadi gemuk . Dulu masa form 2 siap kena ejek 'gemokk , gemokk'. nasib sekolah perempuan tapi aku terima . Dan sampai sekarang aku masih gemuk dan aku hidup sihat, selalu aku menangis teresak esak mngenangkan nasib diri . kdang kadang bila nak mulakan suatu hubungan aku akan fikir adakah dia akan terima aku . Itu yang aku takut,bila dia jumpa aku ,aku takut dia akan hilangkan diri dan aku ? *ambil pisau hiris lemak lemak .

wuwuwuw menitis air mata aku kt keyboard ni tetiba . tu je la aku nak luah . teruskan fake smile dan buat orang lain ketawa . itu lebih membahagiakan :)

Return .

Assalamualaikum dan Hai bloggers !

Intercity the best . ahaks *juling mata ke atas*


Malam ini saya akan naik bas pulang ke Port Dickson . maka berakhirlah 'STUDYWEEK' 
Isnin ni nak exam dah oih ! Uh tak sabar nak cuti sem . abang tiri dan ahkak tiri den nak kahwin . ekekeke .

Ehm Kenapa pilih Intercity ? sebab ada wifi ! sebab ada plug nak cas Blackberry saya yang cepat low batery ! dan paling penting dapat FREE botol air pendek dan roti sekeping ! 
hahahahahaha XD

Tapi lambat sikit lah , ala ala Kak Senah goyang kaki tekan minyak la kan .
takpa biar lambat asalkan selamat . kalau sampai Seremban pukul 4pagi tak ke haru den . Mano ado bas pukul 4 pagi ke Port Dickson yedak ?

nota - minta - kaki : Final exam ~ Final exam ~ Final exam~ harap dapat gondol dekan lagi ! yeyy

Nama dia UDIN .


Assalamualaikum , Hye Bloggers !

Bila umur mula nak berganjak ke dua puluhan ni . mulalah nak fikir tentang pasangan hidup *selak buku psikologi, hehe* betullah tu . tetambah pulak semalam 20 April 2013 sepupu cikbolat bertunang dan hari tu jugak hari Penamaan Calon . hermmm lalu ku bermadah .

" Nak kahwin , tapi calonnya tak ade . Penamaan calon pagi ni takde pula yang datang nak daftar . Kesian kerusi pelamin yang dipertandingkan kosong begitu sahaja . "

Bila sepupu (perempuan) bertunang . riuhlah rumah tok. kami sepupu yang menunggu giliran inilah jadinya :)


Lelaki berhitam manis sebelah cikbolat ni Udin , sepupu lelaki yang paling rapat dengan cikbolat . beza umur kami setahun je . Udin ni lahir bulan Ogosh ! orang bulan ogos ni kan pandai melawak . Udin sentiasa menceriakan suasana . tokwan yang garang dan jarang senyum pun ketawa dengan karenah Udin :)

Dari kecik kami memang rapat , dulu kan bolat duduk merantau ,asal balik kampung ja mana ada kawan sangat . jadi berkawanlah dengan si Puding ni . Kalau pi Bukit Kayu Hitam dia suka beli mainan bas/trailer bolat beli mainan 'masak masak' . Rindunya zaman tu ^_^

Amy Maizura Vs Shafiq Izzudin

Dari kecil sampai ke besar Gundam , Initial D , Naruto , kumpul replika bas dan trailer tu la minatnya . sampai hari tu pinjam laptop semata nak tengok menda alah ni semua . Bolat belajar main yoyo ,bayblade *lupa ejaan*, pelekat buku Digimon,Gasing , main bas bas , main tol tol , semua dengan dia , dia yang ajar semua! hahahaha XD

Omo ! saya kelihatan sangat BULATS .
:: bukan bulat tapi gemok . urghhh saya nak kuruihhhh *sambil mengunyah makanan .

Nampak apa kat badan dia ? Hahah Udin baru lepas eksiden . hampir lumpuh 50-50 . see ? kemain hepi dia berposing . doktor cakap semangat dia kuat . Haaa Udin ni suka sangat bercerita dan melawak . Sekarang dia asyik ulang skrip cerita Kak Limah siap mimik suara . tak laghat nak gelak . Udin oh Udin .

Masa Eksiden hari tu . bolat sampai ke wad dia  .

" Mak Lang, ni mangsa eksiden ka mangsa kebakaran ? rentungnya Udin ni

dan dekat atas tepi katil dia ada nama doktor pesakit katil sebelum Udin 'Mr Moganandas' . 

abang Udin (Ijam) cakap 'Takpayah tukar nama tu,memang padan dengan dia.' haha kesian dia kena bahan sebab hitam manis .

takpa Din , Hitam manis tu memikat hati , manakan tidak cik Wawa berkenan kan :)

I'm Home :)


Assalamualaikum . Hyeee bloggers !
Salam Ahad yang indah . indah . indah . indahh *bergema*

Itu Gunung Jerai

Bolat dah sampai Kedah . Pagi Jumaat sampai Aloq Setiaq pukul 5.30pagi . wuhh wuhh . angin bendang sepoi sepoi . ohh rindu . *bajet macam dok oversea* bahahaha . akhirnya sampai jugak Kedah setelah berhempas pulas gedabak gedebuk dekat port Dickson tu .

Okay . hari Khamis tu bolat ade spelling bee competition . hari tu jugak jatuh pada hari bolat nak balik ke Kedah . betapa dilemma nya . sama ada nak menang atau nak balik . Sampai Top 5 je bolat mampu bertahan . sebab jeling jam dah kena packing nak naik bas dah . kalau tunggu lama lagi perghh memang tertinggal bas la .

About tokwan . tokwan tu juri pertandingan spelling tu . dia ex-lecturer, bestt sangat lawak ! dia bagi words yang senang senang ke bolat sebab dia nak bolat masuk final . tapi bolat sengaja salahkan ejaan 'bombastik' hahaha sebab nak rush . tokwan tu tanya kenapa bolat taknak ! wuuuuuuu sedihnya T___T

takpala . bolat dah buat yang terbaik . top 5 pun dah cukup bermakna .

Next ! lupakan pasal spelling bee tu . nak buat cemana benda dah lepas kan . hewhew . okay bolat balik Kedah dengan classmate bolat . Nama dia Jia . dia kawan yang baik,ambil berat dan ehmmmmmmm rahsia . hehe .


dia sangat rock dan sangat hardcore ! jeyahhhh . haha

Dia orang Peghelih (Perlis) kitorang naik bas sekali . best lepak dengan Jia dan Aben . haha pengalaman baru ni kawan dengan depa yang rock lagi hardcore ni . oh ya gambar Aben tu takde . tak sempat nak snap . muka dia macam Randy Pangalila . hensem weh !

dan bila sampai kampung . babah told me something . tok dah tenat , pendarahan dalaman tok semakin parah . selama ni on call dengan mama dan abah depa cakap tok okay ja . tak sangka pulak tok dah tak okay . herm pray for my TOK !


tok kuat kan . tok kuat ! tok kata nak tengok cicit dri Amy kan ! hehe

Ikutkan bolat mybe balik Kedah hari Ahad . abah cakap ada emergency . tu kena cancel plan nak bercuti dekat Melaka pada Jumaat hari tu . hermm . takpalah takda rezeki . next time boleh pi lagi . Port Dickson dengan Melaka dekat je kan . heee :)

Ehm itu je la nak cerita . apa yang terjadi dan siapa . bolat tengah cuti studyweek ni dua minggu . haahaha saja balik awal seminggu . kelas banyak dah habis . cangakk apa lagi ( tunggu apa lagi ) balik lah ! kekekeke

oh ya seperkara lagi ! lupa lupa . ishhh . account twitter bolat yang lama kena HACK dan diDEACTIVE . jadi sesiapa yang hilang jejak . mai la kita buat jejak kasih . find me @HanyaNamaAmy . sedih kot account tu banyak kenangan .

bye ! 

Amaran

Ada sesiapa dekat sini sukarela 'tolong' tutup suis lampu bilik air ? kita geng :)

haha

Bolat ada satu hobi atau spesifiknya tabiat suka 'menuntup lampu' bilik air tatkala ada manusia sedang bersiram didalamnya . asal lalu dapur je kalau ada orang dalam bilik air . 'tapp'. tutup lampu . dan manusia kat dalam tu mengerang ketakutan dan ada yang buat taktahu . kehkeh . tak kira ahli keluarga ataupun housemate . dari abah , mama, adik, abang . peah , kesum , batu , kucing yang duk dalam tu mesti bolat tutup lampu .

Nak dijadikan entry ..

Seminggu lepas ramai yang balik kampung halaman masing masing . jadi bapa kerat je dalam rumah bolat ni . jadi diwaktu waktu hujung minggu yang tak ada aktiviti ni maka ramailah yang buat hal sendiri . main game , online , gayut , menonggeng dan sebagainya .

Masa tu malam . pukul 12 lebih macam tu lah . bolat masuk bilik air nak ambil air sembahyang . puihh baru nak solat isya pukul 12 . kahkah . okay sambung , tak tutup pun pintu bilik air . masa tengah ambil wuduk tu tetiba lampu tertutup . bolat buat tak kisah la sebab mybe kawan kawan kut nak main main . jadi buat la taktahu . tak toleh belakang pun .

bila fikir balik ada tinggal berapa orang je housemate sebab hujung minggu ramai balik . oh mungkin lampu rosak . tapi bila tengok suis tutup ? err mungkin 'ter' tutup kut . jadi buat macam biasa . Usai je solat, nak terkencing lah terberak lah semua ada . maka masuklah sekali lagi . kali ni tertutup sekali lagi .

eh lama pulak dia tutup . dah la kita tutup pintu ni . golap den ni . tadi masa ambil wuduk takpa la sebab buka pintu . haishh . lalu ku raba raba . selesai semuanya aku pun buka la pintu dengan rakus .

pergi bilik depan diorang atas katil dah tidur . pergi bilik belakang tengah main game , memang tak ah dia nak bangun kan . bila tanya diorang cakap tak berganjak pun !

housemate cakap 'dah jangan fikirkan sangat , jangan tegur , dah tengah malam gini , mungkin dia bagi hang amaran'  kahkahkah! berdekah dia gelak .

"aku syak hang yang buat , balas dendam . gudnite"  *tutup lampu*

sumpah tidak !

okay aku insaf . Assalamualaikum *tarik selimut*

dari jari ke kaki . what the fuuuuu bolat !


Pagi Jumaat nan indah . Alarm berbunyi telah ku snoozekan 10 menit . sambil meleleh air liur . bunyi bising roommate kelam kabut kelewatan bangun .

terpisat pisat cekbolat .
alamak . aku pun lewat . ku pandang bawah ada botol air bolat yang terjatuh dari katil . dalam hati

"lompat jelah . pakai tangga lambat"

dan lompat .

kaki lending atas botol air dan .

"Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh" mengerang kesakitan yang teramat sesangap sesangat .

Okay time ni tak nangis lagi .



Berjengket lah bolat ke kelas . gara gara silap lending .

Mula pagi tu bolat jalan still boleh kover lagi . laju pulak tu . mai petang masa hantar assignment dah mula sakit sakit ngilu . balik dari hantar assignment . buka je pintu rumah . landing atas katil . buka pesbuk . youtube . twitta porntube segala jadah .

tetiba *nak klimaks ni*

menangis teresak esak macam kanak kanak laibina mengesat hingus bertakung atas bibir . meronta ronta macam orang sawan . roommate pegang kaki dengan tangan bolat macam pesakit kena rasuk . bolat siap gigit teddy bear sebab tahan sakit . nasib tak putuih tangan teddy tu !

still taknak pergi klinik ;D 
punya degil .
hari ni dah okay sikit kut . 'kut' la kan . doakan kaki saya cepat sembuh . nak mencangkung sakit oih ! haha acano nak yayak ni . agagagagaga . kalau tak surut bengkak kaki ni memang klinik la jawabnye .

sem lepas jari kena kipas entry INI . sem ni terjun katil lending atas botol air . sem seterusnya ? arghhhh

Nota-minta-kaki : takley blah menangis macam bebudak . lepas nangis terus tertidur . LOL !