Bapak .


Situasi 1
Lecturer hensem lalu sebelah .

B : bapak sir hensem gile ahh .

cekbolat : *pandang kiri kanan*

Situasi 2 
Tengah minum air traffic light .

B : bapak ah tawar gile .

cekbolat : *tinjau kepala tengok kaunter minuman*

Situasi 3
C baru melintasi meja .

B : bapak wangi ah minah ni .

cekbolat : *pandang kiri kanan lagi , depan belakang*

Situasi 4 
sedang membuat assignment .

B : bapak susah giler . 

cekbolat : *pandang kiri kanan depan belakang seolah olah mencari sesuatu*

B : kau dah kenape selalu tercari cari ni . cari sapa ?

cekbolat :  dah hang asyik sebut 'bapak bapak','bapak die' aku cari la mane 'bapak die' tu .

B : k *buka kasut*

Nota-Minta-Kaki : penjahanam bahasa , ini semua poyo .

36 comments:

  1. huhuhu, kbanyakkan pertuturan dak skngni camtu kan bolat...adui..rosak bahasa~ FYI terhibur sgt ngan entri ni..mula2 cam tak faham sikit,tp bla da bca abis adus...lawak tol ko ni bolat~

    ReplyDelete
  2. Bapak saya, alhamdulillah sihat kat rumah... Hehe..

    ReplyDelete
  3. bapak arh. hahaha. selalu orang sebut bapak je. kesian bapak tersedak. haha lol

    ReplyDelete
  4. ahhaha.. selalu je dengar orang ckap mcm ni. hahaha....

    eh, cik bolat. dah tukar cat rumah la.. nampak lagi matured seyyy....

    mcm mana nak buat update tu...?

    ReplyDelete
  5. bapak ah...memang betul ko ckp pasal bapak ni..hehe

    ReplyDelete
  6. hahaha lawak lah cek bolat ni.... XD buat org tergelak je, boleh ganding bahu dan idea si boni kacak la... hahahahah XD

    ReplyDelete
  7. bapak oh bapak , beliau sangat baik dengan guwa .

    ReplyDelete
  8. Yg penting dlm budaya Melayu jgn sebut "kepala bapak" ia sangat taboo...

    ReplyDelete
  9. kak as plg xsuka org dok rosak2 & pejahanam bahasa ni..kita bknla nk kata kita ni ahli bahasa... tp mcm ni la yg budak2 zmn moden ni nk ikut....lps tu jadi samseng...ckp kasaq2 dgn orang2 tua..mmg plg2 xsuka bila nk tmbh2 perkataan xspttnya...

    ReplyDelete
  10. kesian beliau diperbapakkan sebegitu rupe... hahaaha
    mungkin ni r dikatekan revolusi bahase2 saiyan xD

    ReplyDelete
  11. hahaha...bkk ksut yg xmenahan tu...hihihi..bapak kelakar! *tetibe

    ReplyDelete
  12. walaupun bapak dan abah mempunyai maksud yang sama tapi ternyata lein makna bila dibezakan dengan 2 ayat di bawah.

    Ayat sinonim ngan bapak ;

    Bapak besau kete ko!!

    ayat yang sinonom ngan abah plak ;

    abah kauuu!!

    ReplyDelete
  13. ok la tu daripada guna ayat "susah giler bab*".

    ReplyDelete
  14. katanya ini penggunaan ayat generasi Y .. kehkeh =p

    ReplyDelete
  15. bapak bapak ibu ibu semuanya....jom goyang sama inul yerrr....

    yeahhh......hahaha

    ReplyDelete
  16. tersedak-sedak bapak orang kat rumah. :p

    ReplyDelete
  17. salam cek bolat :)

    teringat citer labu labi...tapi nasib baik depa x sebut 'kepala bapak'...

    betul tu cek bolat..itu semua poyo! haha..:P

    ReplyDelete
  18. bapak yang bersalah dalam hal ini!! bapak membesarkan saya dengan cara membabi buta!!

    bapak ahh..:p

    ReplyDelete
  19. bapak lame akak xupdate blog & xlepak sni.. hoho. XD

    ReplyDelete
  20. skang ni bapak dah jadi cam penjodoh bilangan. :')

    ReplyDelete
  21. hihi ..kalau dilu ..bapak tu merujuk kpd ayah ..sekarang ni..perkataan tu dh mengkonfiuskn org hihi

    ReplyDelete
  22. hahaha..kelakarlah c B tu..yg cik bolat pulak, mmg betul2 xphm ke buat2 xphm? hihihi

    ReplyDelete
  23. bapak ahh bakal cikgu dah sound...hehe baiklah cikgu

    ReplyDelete
  24. tersedak2 bapak kat umah.hehe
    asyik sebut dia jea..hehe

    ReplyDelete
  25. lorr.. mana taw kan kt PD... nnt PM aku nombor fon... kalau kitorg g sana leh roger :D

    ReplyDelete
  26. heehehe..bapak gempaq ar n3 nih!..hehehe

    salam kenalan cekbolat...
    akak jln2 then singgah dan follow sini... :)

    ReplyDelete
  27. bapak lama x singgah sini...hahahaha

    ReplyDelete
  28. ada jumpa satu kedai air, saiz gelas dia ikut katagori berikut:

    saiz biasa > saiz dinosour > saiz bapak dinosour

    hehehe

    ReplyDelete
  29. bapak sya tengah makan kat dapur tu :P

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D