Demam dan Tragedi .


Sakit itu cubitan sayang dari Allah .


Demam .
balik balik je dari trip dokumentari dekat Melaka terus demam .
Aummm . tapi dalam demam masih mampu untuk berjenaka .
mampu ketawa kira okay la kan ?

Tapi tengah malam tadi .
satu tragedi di kolej cekbolat .
kebakaran .

syukur alhamdulillah .
apartment blok cekbolat nyaris nyaris kena .
dah la rumah cekbolat bawah . beberapa kaki je dari tempat kebakaran .
memang kencang gila dada ni detik cemas keluar dari bilik ,

ada yang keluar berkemban .
ada yang pakai tiub je .
nasib baik cekbolat sempat tukar pakai seluar .
kalau ku keluar dengan baju kelawar tu .

tak ke malu dengan crush . heheh .



Maaf kalau ada yang tak boleh tengok . dari fesbuk ni .

37 comments:

  1. syukur alhamdulillah..mjur xkne pape :)

    ReplyDelete
  2. nape la post a comment blog cekbolat ni susah nak jumpa,, haissyyyy,,, alhamdulillah ko selamat,, kalau tak blog sape lagi la aku nak bace,, kih3

    ReplyDelete
  3. syukran adik masih boleh buat kami ketawa hew hew

    ReplyDelete
  4. alahai..
    kecian die. moga cepat sembuh yer :)

    ReplyDelete
  5. Seriously JR tak suka tengok berita kebakaran kerana masih teringat dgn tragedi rumah terbakar beberapa tahun lepas....

    ReplyDelete
  6. xpenah lagi nmpk kebakaran kt depan mata.. hope u get well soon.. :D

    ReplyDelete
  7. syukur alhamdulillah tiada kemalangan jiwa berlaku.

    get well soon bolat sayang.

    ReplyDelete
  8. ish kebakaran ke...seb bek sempt tukar pakaian..hehe

    ReplyDelete
  9. Cik bolat..lama saya tak singgah sini.. cik bolat demam? demam sebb rindu kan saya ke? ehhehe.... jangan ngelat makan ubat tu..banyak je nampak...

    naseb baik kebakaran tu tak menjejaskan cik bolat... imej tetap kene jaga. ehhehe, saya dah mula terbayang kalau cik bolat keluar dgn baju kelawar... mesti dapat terbang ehehhe.... gurau2 je.. lama tak gurau dgn cik bolat... =)

    ReplyDelete
  10. nasib baik tak ada yang terbogel sebab tak sempat nak sarung baju kan. mujur bolat tak apa-apa :)

    ReplyDelete
  11. uik..tengok macam kebakaran besar jer..boleh double demam tu..panas dalam dengan panas luar..hehehe

    ReplyDelete
  12. hui~ kebakaran itu sangt menakutkan...nasib bulat xde pape n sempat pakai seluar..hik3

    ReplyDelete
  13. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  14. bolat jaga diri elok2 bolat oii.. ramai yg syg nie kakaka

    ReplyDelete
  15. salam cekbolat :)

    salam maulidur Rasul :)

    syukur penginapan cek bolat x ada apa2...

    jap lagi ayie nk tgok video tu nk tau mcm mana suasana masa tu.

    ReplyDelete
  16. ahaha.. pakai baju kelawar pun oke ape :p

    ReplyDelete
  17. pehhh kabkaran...sempat buat bbq x? haha

    ReplyDelete
  18. uih... bahayenye klu ade kebakaran kt tingkat ats sbb takot konkrit fail pastu runtuh... huhuu
    tp xde r smpai cmtu kan... btw pkai tiub je tu ape? sori jakun... aahahahaa =D

    ReplyDelete
  19. selamat semuanya kan..demam tu ok dah??

    ReplyDelete
  20. demam tak gembira okay lagi..kalau tak makan yang parahnya..haha

    ReplyDelete
  21. nasib baik bolat xde pape..cm ne blh terbakar

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah..bolat takde apa2..
    take care, yea?

    ReplyDelete
  23. alala..sweet je. u r strong... :)

    ReplyDelete
  24. huyohhhh?


    awat tak tolong abam bumba

    ReplyDelete
  25. Lamanyer xdatang sini... cik boolat makin bollat x?? hahahhaa

    ReplyDelete
  26. wahh , alhamdulillah , nasib baik seh kau , btw , semoga sepat sembuh ~

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah. tak ada apa2 bolat. apapun pasni kena hati-hati tau. apepun ajik harap bulat cepat sembuh. makan ubat.

    ReplyDelete
  28. sama la kita , demam jugakkk . eh punca kebakaran tuh ape eh ? takot laa api besar .

    ReplyDelete
  29. salam cek bolat...lamanya kak as xsinggah sini...hrp2 cek bolat dh makin sihat la yer :)

    ReplyDelete
  30. Berkemban? Huhu.
    Alhamdulillah kak selamat :)

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah ..syukur la tak ada apa2

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah takde nyawa yg melayang :)
    dah sihat belum ni?

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D