I'm Home :)


Assalamualaikum . Hyeee bloggers !
Salam Ahad yang indah . indah . indah . indahh *bergema*

Itu Gunung Jerai

Bolat dah sampai Kedah . Pagi Jumaat sampai Aloq Setiaq pukul 5.30pagi . wuhh wuhh . angin bendang sepoi sepoi . ohh rindu . *bajet macam dok oversea* bahahaha . akhirnya sampai jugak Kedah setelah berhempas pulas gedabak gedebuk dekat port Dickson tu .

Okay . hari Khamis tu bolat ade spelling bee competition . hari tu jugak jatuh pada hari bolat nak balik ke Kedah . betapa dilemma nya . sama ada nak menang atau nak balik . Sampai Top 5 je bolat mampu bertahan . sebab jeling jam dah kena packing nak naik bas dah . kalau tunggu lama lagi perghh memang tertinggal bas la .

About tokwan . tokwan tu juri pertandingan spelling tu . dia ex-lecturer, bestt sangat lawak ! dia bagi words yang senang senang ke bolat sebab dia nak bolat masuk final . tapi bolat sengaja salahkan ejaan 'bombastik' hahaha sebab nak rush . tokwan tu tanya kenapa bolat taknak ! wuuuuuuu sedihnya T___T

takpala . bolat dah buat yang terbaik . top 5 pun dah cukup bermakna .

Next ! lupakan pasal spelling bee tu . nak buat cemana benda dah lepas kan . hewhew . okay bolat balik Kedah dengan classmate bolat . Nama dia Jia . dia kawan yang baik,ambil berat dan ehmmmmmmm rahsia . hehe .


dia sangat rock dan sangat hardcore ! jeyahhhh . haha

Dia orang Peghelih (Perlis) kitorang naik bas sekali . best lepak dengan Jia dan Aben . haha pengalaman baru ni kawan dengan depa yang rock lagi hardcore ni . oh ya gambar Aben tu takde . tak sempat nak snap . muka dia macam Randy Pangalila . hensem weh !

dan bila sampai kampung . babah told me something . tok dah tenat , pendarahan dalaman tok semakin parah . selama ni on call dengan mama dan abah depa cakap tok okay ja . tak sangka pulak tok dah tak okay . herm pray for my TOK !


tok kuat kan . tok kuat ! tok kata nak tengok cicit dri Amy kan ! hehe

Ikutkan bolat mybe balik Kedah hari Ahad . abah cakap ada emergency . tu kena cancel plan nak bercuti dekat Melaka pada Jumaat hari tu . hermm . takpalah takda rezeki . next time boleh pi lagi . Port Dickson dengan Melaka dekat je kan . heee :)

Ehm itu je la nak cerita . apa yang terjadi dan siapa . bolat tengah cuti studyweek ni dua minggu . haahaha saja balik awal seminggu . kelas banyak dah habis . cangakk apa lagi ( tunggu apa lagi ) balik lah ! kekekeke

oh ya seperkara lagi ! lupa lupa . ishhh . account twitter bolat yang lama kena HACK dan diDEACTIVE . jadi sesiapa yang hilang jejak . mai la kita buat jejak kasih . find me @HanyaNamaAmy . sedih kot account tu banyak kenangan .

bye ! 

25 comments:

  1. semoga tok bolat kembali sihat. ni citer bape lama nih?

    ReplyDelete
  2. dah balik kedah.. awat tak habaq mai.. erkk.. bajet ada kat kedah ke.. amcam tok?? ok dah??

    ReplyDelete
  3. owh , sebulan aku cari butang komen kau ni bolatt , haha , well , lama kut tak datang sini ~

    ReplyDelete
  4. Semoga Tok cepat pulih dan Allah permudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  5. seqonok noo balik kedah. hana org sp :)

    ReplyDelete
  6. bolat lama tak bersua..hoho semoga tok wan sihat n ceria

    ReplyDelete
  7. kak as pun doakan smg tok cek bolat cpt2 sembuh....

    *ada masa nnt maila Peghelihhh :)

    ReplyDelete
  8. semoga tok dekbolat ni sihat semula.amin.bestnya dok kampung. nak balik gak

    ReplyDelete
  9. semogo tok bolat kembali sihat..amin

    ReplyDelete
  10. Seronoknya kampung ada sawah padi...

    ReplyDelete
  11. 1st time aku tngok awek chelsea tak cun...wakakaka

    ReplyDelete
  12. ALOLOLOLOLO...dilemma betoi nih....top 5 pon da cukup okay..try lg lain kali....haahaahaa....
    moga tok chek bolat2 cepat sembuh dan dpt tgok cicit dr chek bolat-bolat :D

    ReplyDelete
  13. kena hek eh... macam ada je dalam twitter selalu..

    semoga tok cek bulat2 lekas cembuh ya..

    ReplyDelete
  14. rocknye kwn bolat tu...hihihi...krole doakan moga tok bolat dikurnaikn kesihatan dan kekuatan...amin~

    ReplyDelete
  15. teringin nk smpai kedah nun..tpi lom ada rezeki.. jmpot yatt at rumh pelezz

    ReplyDelete
  16. Rindu kedah woi.. Bila nk boleh balik ni.. Hadoi.. Tengok tok cikbolat tu teringat arwah tokwan dulu.. Semoga sembuh seadanya..

    ReplyDelete
  17. cantik gambar gunung.. gunungg.. gununggg.. *bergema juga*

    siapa tak seronok dapat cuti kan, pulak tu dapat balik saing member rock, jeyaaahhh ;d

    moga semuanya dipermudahkan, keep praying. tabah!

    ReplyDelete
  18. kim salam kat awek pakai baju biru tu ok.. hahaha

    ReplyDelete
  19. wah, bestnya leh balik kg..cuti panjang pulak tu..*jeles* >.< pape pon, semoga tok cik bolat kuat utk hadapi sakitnya tu..amin,

    ReplyDelete
  20. balik awal seminggu?kira bolat cuti 3minggu la ni?1 week in advance?perghh

    tu tok bolat?hmm kesiannya dia, harap tok cepatla sembuh ye.aminn

    ReplyDelete
  21. pergh.. rock gila member tuh.. hahaha

    ReplyDelete
  22. smoga tok kau sihat eaaaa,insyallahh ;)

    ReplyDelete
  23. Seronoknya dia dapat balik Kedah...

    wow, tapi sayang lah lepaskan Spelling Bee tuuu... takapa, let go pun sebab nak balik kampung jumpa family kan?... so tak rugi apa2 pun ;)

    eh Twitter tu kena hack macammana pulak?... haih bahaya pulak hack2 ni...

    Doa banyak2, insyaAllah Mak Tok Bolat kuat :)

    ReplyDelete
  24. Semoga tok bolat cepat sembuh nnt leh tengok cicit dia.. :)

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D