Pulang


Esok 1045 pagi bas intercity bertolak ke Seremban . Akulah salah satu penumpangnya . Daftar semester ke 3 kali ni bolat daftar sendiri . Family tak hantar . Aku tanya abah, abah cuma jawab

'anak askar kan , berdikari sendiri la'

Macam takda alasan lain dari dulu . awat orang lain anak askar jugak . Ni bagi arahan macam Komander kalau Sarjan okay lagi . Notice board kat dapur aku tenung ja . tak puas hati k . tak puas !



 Lemahnya rasa nak packing barang . Taip entri pun curi curi sambil lipat seluar katak dalam beg . Masih lagi banyak barang yang perlu dibeli . Dan terasa serabut dan tensionn . Dengan selsema , batuk nak balik Port Dickson dalam keadaan jerebu yang dasyat ni . Abah tak kesian kat aku ke ?

"yayaya abah kesian" *hulur mask untuk persediaan hadapi Jerebu *

Oh abah sukarela pulak nak hantar 'pengantin baru' tu ke rumah baru depa . Aku ? pftttt *sumbat baju dalam beg sambil tarik muka, merajuk tak mau cakap ngan abah*

"Takpa Abah bekalkan gas pemedih mata dan doa,semoga dekan lagi ye nak"








hmmm saya okay dan saya dah besar >w<

15 comments:

  1. haha naik bas je la bolat..kalo ada org kacau habak mai

    ReplyDelete
  2. semoga dekan lagi..

    pergh!
    daddy yg mantap!

    ReplyDelete
  3. hohohoho...anak askar kena taff. kalau takut nak gi seremban tu, roger abang ni ye. :P

    ReplyDelete
  4. kalau akak.. nak kena hantar gak! tak kire! hehe

    ReplyDelete
  5. nice blog :)

    salam kenal dari kami outbond di malang :)
    jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  6. ada board besar.
    best gak kan kalau ada board macam ni

    ReplyDelete
  7. rilek la cek bolat....dah besar kn... hehehe...

    dpt dekan setiap sem ker??? tahniah ye cek bolat..semoga dpt dekan lg sem depan...

    ReplyDelete
  8. alahai..kesian cik bolat x boleh nk bermanja dgn abah..hik3,

    ReplyDelete
  9. kita kan dah besar!
    dik travel dgn bus la syokkkkk tp time blaja la huhu

    ReplyDelete
  10. Hi sayang. I miss you :)

    Dah mula berdikari ya? Semoga sihat-sihat dan comel-comel selalu.

    Dekan lagi tau, bak kata ayah : )

    ReplyDelete
  11. abah saya selalu macam tu jugak. dia akan guna dialog anak tentera. haha.

    ReplyDelete
  12. hahahaha.. kenapa bekalkan gas pemedih mata????hahaha

    ReplyDelete
  13. Memang bila dah boleh kawin, kira dah besar la tu..tak kan bila dah kawin nanti pun nak minta abah temankan di bilik pengantin kan....hehehe..

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D