Bazar,Mercun,Puasa semualah !


Assalamualaikum .

salam sejahtera dan salam satu Malaysiaaaaaaaaaaa *krik krik krik*

Mentabahnya saya berdepan bulan puasa ni . panas terik angin Port Dickson balik Aloq Staq pun sama jugak . Bak kata orang kedah 'panaih lit lit' , 'panas meghelit' ahh semua dia boh aih . hahahaha :D

Setiap kali buka dashboard blog . Sebak tak terkata , sebab dah takdak idea nak update apa . Hidup macam biasa set alarm sahur pukul 4 pukul 6 baru terjaga . kelas pukul 10 pukul 9.30 baru tutup pintu bilik air . Orang lain menggayut dengan fakwe makwe memalam gua membizi layan Runningman . Gigih siapkan rancangan rutin harian . nak jadi cikgu kan . atetetetee ape gua taip nih -,-

Balik je kampung full appointment nak berbuka puasa dengan semua orang . kalau boleh ex pak gad sekolah dulu kalau ada nombor telepon pun boleh buka puasa sekali . Banyak nau tempahan berbuka puasa bersama sama , takpa takpa jangan risau saya pasti datang *baling kerusi*

Bolat ingat balik rumah kat Alor Star ni sunyi sepi aman tanpa mercun . Al maklumlah dekat kolej tetiap malam bebudak lelaki baling mercun belakang dapur . Bergegar pungkoq bergoyang sistem peranakkan gue . waduhhh . nasib tak terlatah jawo ajee . Balik sini sama je , bergoyang taik taik telinga bila mercun dilemparkan . pheww .


Haa satu lagi nak cerita . pestime pi bazar romadon kat kampung . bazar 'Langgar' pehh penjual penjual dia pakai lebai pastu muka suci hensem hensem .Masa pi bazar kat stadium takda pun macam ni . tapi kat bazar ni ya Tuhan . rasa macam nak pi hari hari . ada abang tu mata dia bulat mata hitam dia besar . muka putih pakai lebai jual roti John . ingat anak patung rupanya orang ! awwww melting . k gedik

Bye nak pi bazar romadon . moh ler kite sesame . hikhik :D

14 comments:

  1. bila teringat stadium kat Alor setar tu, ena teringin nk makan daging yang masak jadi warna pink tu.. huaaaaaa sedapnyaaa mknan kat alor setar ni..

    ReplyDelete
  2. kat rumah aku awal2 ramadhan org dah start maen mercun, siap ngan bazooka skali.

    ReplyDelete
  3. amboih. gi bazaar nak carik makanan ke carik calon suami? keh keh keh!
    btw, jemput lah singgah ye. http://kaio.my

    ReplyDelete
  4. amboi.. nampak gayanya ada juga yang bercinta dengan penjual bazar ramadhan ni.. hehehe :)

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya cek bolat.

    hahaha lain mcm je niat nak g bazar tue. hihi :)

    ReplyDelete
  6. ahahaa... cikbolat nakal... ekekee
    selamat hari raye cikbolat comel xD

    ReplyDelete
  7. As'salam cik bolat

    camat hari raya :)

    ReplyDelete
  8. salam aidil fitri dr saya .http://www.gilamodified.com/2013/08/saalam-aidil-fitri-buat-semua-rakan2-ku.html

    ReplyDelete
  9. sempat lagi cuci mata kat bazar eh, hihi
    selamat hari raya cekbolat,kalau main mercun ajak gua, kita main sekali

    ReplyDelete
  10. ish3.. puasa tu.. puasa.. jaga pandangan.. hehehe

    ReplyDelete
  11. hahaha gatai...wua jln langgar tu ke? rindunyeeeee~
    slmt ari raya bolat!

    ReplyDelete
  12. wahh menyempat :) selamat hari raya ye :)

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D