Irama dan lagu


Semester ini .
Penat lebih dengan subjek Art and Music .
Mula sem banyak Art . itu la ini la setiap minggu buat Alat Bantuan Mengajar .
Until money runs out bak kata babah .
Ok .

Tengah tengah dan nak sampai penghujung ni .
dah start dengan Music .
Mula dengan lagu lagu biasa . medley kekonon .
Minggu ke minggu lagu koir  , koir tepuk berirama, choral speaking
dan lastly Percussion Band .
Instrument semua dari bahan terbuang ape ke menda tah .
Sampai patah besi palang katil buat ketuk tong sampah untuk hasilkan bunyi .

Aku and the gang botol kacang .
"kechi - kechu - kechi - kechu" bunyi botol kacang menghangatkan lagu .
Tema semua lagu kanak-kanak .
Gubah lagu . taknak lagu asal .
Hindustan , china dolls ?
Semua bedal . Asalkan gubah .

Baru aku tahu hasil gubah lagu sendiri .
dan betapa nilainya dan sayang serta semangat bila orang suka lagu kita kan ?
Rentak .
ade group lain cuba ciplak ,
Lagu group lain pun depa ciplak . Amboi .
Sejibik wuuuuu .
Sakit hati duhhhhh .
Kita penat perah otak . turun padang .
Depa senang kangkang dok ciplak lagu orang .

Takpa .
Aku tunggu hari persembahan semua group Percussion Band .
Aku nak 'boo' group mana yg ciplak .
Peduli apa .
Buat palo sendiri .
suara manja aku  kemana hilang , habis aku mengaum . *suara dah la kuat nokrom
kang gegau dewan kang .
siap kau *sinti lengan


 Eceh .

# Kalau sempat renew domain . sempatlah . kalau tak sempat tengoklah bebila kalau poket penuh , Tu pun kalau hangpa semua rindu saya . kbai . muwah muwah . 

11 comments:

  1. yoooo rindu kau jugakkkkk.. sori lama tak singgah teratak hang.. bizi kemain..

    ReplyDelete
  2. ciplak kan keje mudah. so... diorang ciplak je la.

    ReplyDelete
  3. duit abes beli jajan ni..hahaha.

    ReplyDelete
  4. cikbolat, nana x sabar nak dengar cikbolat gubah lagu dan nyanyi sekali..
    fewiittt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt dah siap . 14.4.14 ni final percussion band . insyaaAllah bolat upload

      Delete
  5. Lepas kau boo, kau amek alat music diorang kau pijak2 je

    ReplyDelete
  6. Salam hujung minggu dari bunda...

    ReplyDelete
  7. eh kena buat lagu senirik ke?kalau bolat pakai jambang kompom macam M Nasir

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D