Menjelang terjelang dan tergejelang .


Hambar .
Hambar sehambarnya .
Baju raya kali ni takda . tak beli .
Sebelum puasa hari tu ada try baju lama yg tak pernah pakai .
Agak over la baju tu . mulut pulak pi cakap

"takmau baju raya dah la, baju ni dah ada dan tak pernah pakai lagi"

Sampai ke sudah .
Mama tak bangkitkan isu , nak beli baju raya ke dak .

" Nah duit buat beli tudung , kasut "

tapi aku beli beg . ya
handbag .

Keluar shopping , pi tengok wayang nak raya raya ni .
Barang tak beli satu hapa .
Beg duit tercicir kat mana tah , entah kenapa ayaq mata tak keluar .
Relaks katakau . orang lain yang gelabah .
Lepas berbuka dapat call dari makcik cleaner .
Alhamdulillah.

Balik muncung .
Hati seorang perempuan kan .
agak sedih sikit la baju raya tak meriah tahun ni .
takpa , bersyukur .
aku tau ada manusia nak ceramah pasal Gaza nnt .
tau dah .

Ok Selamat Hari Raya , Maaf Zahir dan Batin .

JR , jemput datang rumah raya kedua .
Tinggalkan link fb ke , email ke , alamat ke .
dan pada sesiapa yang ada dekat Aloq Staq . Calling calling je la .
Jangan nak dekut sangat raya raya ni .

7 comments:

  1. selamat menyambut hari raya aidilfitri.

    ReplyDelete
  2. Jauh sangat la nak datang beraya. Hehe. Selamat Hari Raya Aidilfitri.

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya aidilfitri. Takpa baju tak penting mana pun, huhu

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya, KAsi aku duit

    ReplyDelete
  5. saya pun takde baju raya
    tapi im cool

    hikhikhik

    ReplyDelete
  6. Maaf... baru buka blog, baru tau ada rumah terbuka di Raya kedua. Apa pun salam Eidul Fitr buat Cikbolat dan famili....

    ReplyDelete
  7. Dan raya pun dah berlalu... hari raya tu pun plan x nak beli baju raya tapi tgk adik beradik semua pakat yang baru. Hati pun gatai nak ikut yang baru jugak..

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D