Halalkan je .


Hari tu ada emergency . Bawaklah motor aku ni pun, selagi takda emergency memang tidaklah aku nak bawak motor jejauh cari pasal . Yela aku sejak dua menjak ni gayat sikit bawak . Risau kemain dengan abang abang motor acah nak keluar simpang time gua tengah laju . k tu bukan pointnya .

Balik dari kes kecemasan tu , singgah beli kuih . Lepas beli main masuk je duit dalam beg kecik yang menyimpan purse dan hfhone aku tuh kemudian terus je bawak motor nak u-turn hujung simpang jalan sana tuh . Time nak laju duit terbang wehhh $_$

Elok ja aku u-turn jalan seberang sana ingat nak pi kutip . Aku tengok ada brader nih brhenti tepi jalan kutip duit aku weh $_$ . Pastu dia main belah je dari situ , aku pun bawaklah pelan-pelan kot dia nak kejar kasi balik ke .

aku boleh tengok dia pegi macam tu jeh ... sadis

memang lah doploh hengget je . tapi  bagi student yg tengah cuti takdak keja ni doploh hengget tu buat topup internet fhone aku sebulan pun boleh weh . nak kejar ? hmmm aku ni jenis pemalu malu kucing kalau bab duit ni . kasi halal je la, mana tau kot kot jumpa brader tu lagi jadi jodoh gua tengah single ni kan . wakakakaa :D

apa engkorang rasa bila tengok ada orang kutip duit korang pastu blah ? padahal korang ada kat situ nak pegi ambik .  apa apa apa tindakan kome sekalian ?

mmmm-kay !

Dilaporkan oleh  
Yang entah apa apa  

15 comments:

  1. Replies
    1. nak bagitahu cemana . sorang kat seberang jalan , sorang sebelah sane

      Delete
  2. kalau aku kan, confirm aku dah bertempik dah dari jauh sambil buat muka bengis. baru takut orang nak kutip.

    ReplyDelete
  3. Dia tak malu ke? Ish3. Zmn skrg mmg ada org yang nmpk mcm nak tlg, hakikatnya tak pun. Takpelah, akak halalkan je, maybe bukan rezeki & dia lebih memerlukannya. Mana tahu akak hilang RM20 nanti dapat RM2000 ke?

    Tapi perbuatan dia tetap salah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki tu mcm tak malu je , mungkin dia tak perasan tu duit akak . halalkan aje lah ye . aaaamin , kot kot 20 ribuuu pulak . :D

      Delete
  4. brader tu tau ke tu det boolat?kalau tau dia memang tak tau malu la.tapi kalau dia tak tau, boolat halalkan je la ye. RM20 tu besar tu..lepas makan 2 hari

    P/s : abg masukkan boolat dalam bloglist abg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dia ambik dia dermakan ke tabung masjid . hahaa thanks abg !

      Delete
  5. yer kan terus dia pinang lepas tu... cemana?? mesti rela dan bahagia hilang doploh hengget tu kan hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah yelah bahagia sangat la kan . hahaha

      Delete
  6. Ahhh tak hingin gua bersuamikan laki cmntu *tetiba

    ReplyDelete
  7. Salam

    SELAMAT TAHUN BARU 2015

    Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

    ReplyDelete
  8. Kalau aku,aku berlari keja dia,terajang tumbuk2! K aku tipu.

    ReplyDelete
  9. tgk jerr dgn mata hitam...nak sergah satg mamat tu luku pala plak...huhu...sabar jerr la..

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D