Irama dan lagu


Semester ini .
Penat lebih dengan subjek Art and Music .
Mula sem banyak Art . itu la ini la setiap minggu buat Alat Bantuan Mengajar .
Until money runs out bak kata babah .
Ok .

Tengah tengah dan nak sampai penghujung ni .
dah start dengan Music .
Mula dengan lagu lagu biasa . medley kekonon .
Minggu ke minggu lagu koir  , koir tepuk berirama, choral speaking
dan lastly Percussion Band .
Instrument semua dari bahan terbuang ape ke menda tah .
Sampai patah besi palang katil buat ketuk tong sampah untuk hasilkan bunyi .

Aku and the gang botol kacang .
"kechi - kechu - kechi - kechu" bunyi botol kacang menghangatkan lagu .
Tema semua lagu kanak-kanak .
Gubah lagu . taknak lagu asal .
Hindustan , china dolls ?
Semua bedal . Asalkan gubah .

Baru aku tahu hasil gubah lagu sendiri .
dan betapa nilainya dan sayang serta semangat bila orang suka lagu kita kan ?
Rentak .
ade group lain cuba ciplak ,
Lagu group lain pun depa ciplak . Amboi .
Sejibik wuuuuu .
Sakit hati duhhhhh .
Kita penat perah otak . turun padang .
Depa senang kangkang dok ciplak lagu orang .

Takpa .
Aku tunggu hari persembahan semua group Percussion Band .
Aku nak 'boo' group mana yg ciplak .
Peduli apa .
Buat palo sendiri .
suara manja aku  kemana hilang , habis aku mengaum . *suara dah la kuat nokrom
kang gegau dewan kang .
siap kau *sinti lengan


 Eceh .

# Kalau sempat renew domain . sempatlah . kalau tak sempat tengoklah bebila kalau poket penuh , Tu pun kalau hangpa semua rindu saya . kbai . muwah muwah .