Kucingan !


Dulu kan dalam '04-06' , arwah maktok ada bela sekor kucing ni .
Kacukan parsi . Bulu kembang ekor panjang kaler coklat putih .
Nama dia 'Rosyam Noor'
kenapa Rosyam ? Sebab dia gengster kata maktok .
Maklumlah masa tu Rosyam Noor hot gila , sana sini cekerarama muka dia .

Masa aku darjah 6 . kira thun '06 la
Aku balik kampung , aku cari Rosyam takda .
aku tengok dia tengah gaduh ngn konco konco dia kt kwasan rumah jiran .
Konon berebut kawasan la kut .
Aku pi pegang leher dia angkat . konon nk ajak balik .
Rosyam mengeram .

Sekali aku lepas terus dia 'ngap' backhand aku dekat dgn ibu jari .
Perghhh .
Dia punya 'naik minyak' sampai aku angkat tangan goyang2 kasi dia lepas
dah la berat . . last last aku jentik telinga dia baru lepas .
Balik menyonyong aku kesat air mata .
Lepas habis basuh luka , babah bwak pi klinik kawan dia .
Inject la apa lagi ! wuwuwuwu ~
Amboi uncle doktor siap bahan aku smpai skrang klau aku pi klinik dia .
cis .

Kalau dulu aku boleh cium cium pelok pelok dengan kucing .
Lepas kejadian tu aku alah dengan kucing .
acumm sana acummm sini .

Apa jadi pada Rosyam ? tokwan aku buang dia kat pasar Langgar stahun lepas tu .
Arwah Tok aku bising Rosyam kencing tak beradab .
Depan maktok kemain dia kangkang kencing dekat kusyen , kahkah padan muka .

Sampailah tahun 2013 . Hujung hujung tahun tu .
Ada sekor kucing bulu gebus , comel mai menenggek kt rumah aku .
Suara serak serak basah . Babah bagi nama Bobo .
Motif letak nama bobo ? pdahal dia betina . *if u know what my babah mean . kikiki

Selalu jugak aku tengok dia tercekik tertelan bulu sendiri .
mengekek aku gelakkan dia .
Masa cuti semester lepas , Bobo la yg paling rapat dengan aku dgn abang .
Bobo kucing pertama perliharaan keluarga aku selain hamster mati kebuluran dlu .
Kes aku lupa kasi makan , kah !

Lepas kejadian rosyam gigit aku tu .
bulat jadi alah kat kucing . bersin bersin selalu .
Takda kucing lain yg aku pegang aku tak bersin selain bobo .
See ! magic bobo ni .
Tapi lepas aku main ngn bobo , cuci tangan la .


Bulu nampak macam gemuk tapi kecik je dia . 1st time bulat mndikan dia pakai air panas . wauuu kelas kau bo . bolat rendamkan dia dalam besen . Suara ngiau kuat tapi taknak keluar dari besen . suka mandi air panas ye sayang :)



 rindu rindu rindu :)


Bobo lah kucing penyambut tetamu . kawasan dia kat luar je .
babah tak ajar dia masuk dlm rumah . kalau aku bwak masuk bobo mcm jakun .
mata liar nk jlan dlm rumah . seloq ! haha
Ada pondok kecik utk lepak petang petang tu la tempat dia .
kalau family aku balik dari pegi mana mana dia lari lari ke pagar sambut .
Selalu aku lepas turun kereta nak jalan ke pintu belakang selalu acah acah lari dengan bobo
tuu jalan dlm gmbar tu la aku lari lari ngan bobo ke pintu belakang .

Aku , adik , babah ngan abang je yg selalu main dgn bobo .
Tu kalau kami balik bobo jemput .
Kalau mama balik keja , bobo buat taktahu je kat mama .
Siap buat pandangan tak puas hati .
punya dia anti dengan mama ,
Sebab mama takmain dgn dia .  kahkah!



Last aku dengan bobo masa cuti midsem semester ni .
Sehari sebelum tu aku buat colouring dekat porch kereta .



 Hari tu bobo duduk teman kitorang sampai petang .
Main main dekat bawah meja jepun tu .
Tak sangka tu last dengan dia .
Pagi esoknya babah panggil dia nk kasi makan .
dia takda , tak pernah bobo tinggalkan kawasan rumah .

Hari tu jugak aku nak keluar dgn kwan .
jalan depan rumah terjumpa bobo tepi jalan .
mata terkeluar .
Hanya tuhan yg tahu rasanya mcm mna .
Sedih ya tuhan , hati taknak keluar nak patah balik .
tapi dah janji dengan member , dia pun pujuk keluar jugak .
Tapi air mata meleleh tak henti .

Babah tanam bobo belakang bilik aku .
Abang , babah nangis . aku taksangka babah pun boleh nangis sedih .
Pernah aku marah abang sebab nak jual bobo . teghiyakk aku .
baling barang kt abang . prnah aku marah abah jugak sbb abah nak buang bobo .
kes dia sakit muntah muntah . pastu bebel pasal makanan dia la .

Kakak bolat dengan abang ipar pun suka bobo .
Kadang kalau on the phone dgn kakak, kakak tanya bobo .
Beberapa minggu sblum bobo mati . sebenarnya bobo pregnant !
Kakak pun ada plan nk anak bobo . tapi tak kesampaian .

Aku call kakak , abg masa bobo disahkan mati .
Sedih wehhh . dulu aku selalu gelakkan orang kucing mati .
Lastly , kucing aku yg mati aku melalak :(

tapi seriusla , Bobo mcm rosyam , kaler coklat tapi rosyam badan tegap sikit .


Dalam kenangan , Bobo .
Love you .

p/s :Parut kat tangan pun ada lagi .ada 4 parut kecil . mcm Vcg kt lengan tu ,
nasib sarung cincin kahwin nnti tangan kiri , kalau kanan hmmmm .

eh kalau rindu kucing yg dah mati nak buat apa ? sedekahkan friskis kat kucing jiran ?

Music Percussion 2014



5 April .
Walaupun dah berlalu .
Nak update jugak .
Menang nombor dua dah cukup senang hati ni .
Siap tengok ulang ulang videonya . kihkih :D

Cewinya cewinya cewinya .

Berbelang weh muka aku buat natang ni .
We deserve it ! mana taknya tengah hujan kitorang berlatih .
Buat latihan kejap kena halau ngan pakcikgat botak .
eeeeee .

 Meh tengok warna warninya hari gemilang tu :D



Persembahan Group I
Group J
Group D . Group Gegels sekalian :)
Group E , Havoc gila persembahan pembukaan .
Group ni aku suka ! tema bola , semangat gila lagu FIFA 2012
Ni masa part lagu 'Ulat dan Kepompong'
My lovely dovey Group C . Simple simple je .
Tetamu cuma semester 6 ja . Semester 4 adalah dalam 400org . Konsert bertutup nih XD


Pagi sebelum masuk dewan :3


Ladies Group C dengan lecturer kesayangan Art and Music . Miss badriah . weww


Ingat dah habis ? Silap silap . mana videonya ? tapi video kitorang je la.
Sehari masa rehearsal percussion ni bolat demam , malam tu nasib sahabat kasikan Antibiotik terus tdur pkul doblas bangun layan ariana rose . kahkah
Sem ni dua kali demam maybe takdpt ubat yg ckup sbelum tu .

Alhamdulillah dapat tempat kedua walaupun props , baju biasabiasa ja .
Sebab keseragaman kami je hihi :D
Dalam video tu kalau dengar suara suara latar 'ewah' 'eh eh' 'aum' 'tatan' tu suara bolat la

Ehm cari la mek bolat dalam tu ada bahagian botol kacang dekat bahagian belakang tepi gendang tongsampah . InsyaAllah jumpa . 

*maaf video kualiti kurang . Rakaman pun pkai phone . 

Sakura Sakura


Loceng tamat sekolah berdering .
Kelas sejarah waktu akhir sangat bosan !
Pantas berkemas pulang .
Terkedek melintasi pondok pakgat .
Melambai arah classmate tengah beratur beli keropok lekor van bergerak depan sekolah .

Teruskan perjalanan ke seberang jalan .
Menunggu bas MaraLiner .
Batu dua,Jalan Langgar .
Dibawah pohon sakura .
Buku teks kemas dipinggang .

Bunga berguguran .
Penuh bunga atas buku teks yg aku pegang .
Macam winter pun hado .

"Amy , hang melamun apa . Bas dah sampai lo" sergah Zhe Rou budak cina kelas sebelah .

Peluang naik bas la cuci mata sikit .
Yela sekolah perempuan semua berkain biru je .
Bosan .
Nak tengok En.Crush seluar hijau pulak .

kadang kadang lah . Ehm rindu zaman sekolah :')





Minggu depan balik Aloq Setaq !
nak main main sakuraaaa . hihi
yeyeyey . Percussion Band dah habis .
nnt balik kampung bolat update youtube dgn entry psal Percussion Band .
Sini wifi lembab noharom nomampos .

Oh ya , kelas bolat dapat no 2 pertandingan Music Percussion tu . hihi
tak sia sia muka aku berbelang hitam  .